Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. Καλυτερα να σε αφησω να μαντεψεις...

    Κακωση μπορει να ειναι θλαση ή τραυμα. Δεν χρειαζεται καν Μπαμπινιωτης...
     
  2. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Για μένα κακοποίηση είναι μια πράξη ή έκφραση μέσα από την οποία δεν αντλώ καμία ευχαρίστηση ή ηδονή, δεν την επιθυμώ καν, αλλά αντιθέτως την βιώνω αρνητικά.
    Το BDSM δεν είναι κακοποίηση δεδομένης της συναίνεσης και των μη ψυ (εφόσον) προσωπικοτήτων. Κυμαίνεται όμως στα όρια της κακοποίησης γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πότε ο συναινών θα υπερβεί τα όρια του και θα πάψει να αντλεί ευχαρίστηση από αυτό στο οποίο συναίνεσαι. Βαδίζοντας οριακά μεν και απολαυστικά δε οφείλουμε να έχουμε και λίγο νιονιο στο σε ποιους παραχωρούμε κομμάτι της αυτονομίας μας, ποιους αναλαμβάνουμε και γενικότερα με ποιους σχετιζόμαστε. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και κακώς κείμενα υπάρχουν παντού.
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Με μπερδεύεις είναι ή δεν είναι; 
    Προσωπικά λέω πως, όχι . Ποτέ δεν ήταν, εξαρτάται πως το βιώνει κάποιος/α.
     
  4. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Όχι δεν είναι. Αλλά μπορεί πολύ εύκολα να...  
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    η μόδα απαιτεί η κακοποίηση και τα συναφή να είναι τελείως υποκειμενικά πράγματα. αν εγω νοιώθω κακοποιημένος, ή έτσι ισχυριστώ, κόψτε το λαιμό σας να με μωρόξετε. κατά διασταλτική ερμηνεία η κακοποίηση μπορεί να έχει και θετική κατεύθυνση, ανάλογα ποιός κακοποιεί ποιόν.
    η κακοποίηση εκτός από κατεύθυνση έχει κι άλλες ποιότητες, αφορά σχεδόν αποκλειστικά οτι έχει ερωτική διάσταση. κακοποίηση στο 8ωρο δεν νοείται. στο σουπερ μαρκετ και στα χωράφια πάνε, ως γνωστόν, όλοι συναινετικά.
    ο,τι δεν με κολακεύει, με κακοποιεί, λένε οι ειδικευμένοι ακτιβιστες. 35% των ευρωπαίων είναι κακοποιημένοι. αλήθεια. όλοι απ το «ταίρι» τους. απ' τη δουλειά ούτε 2%.

    κάντε μου τα χατήρια γιατί θα κλάψω δυνατότερα απ όλους σας.
     
    Last edited: 31 Ιανουαρίου 2020
  6. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Ψυχολογική κακοποίηση μπορεί να υφίσταται και σε βανιλα σχέση. Λίγο να είσαι σε κακή φάση στη ζωή σου, λίγο να επιλέξεις εναν μαλακα να ερωτευτείς (τι άλλο θα επιλέξεις σε αυτή τη φάση? ) Και έδεσε το γλυκό.
    Συμβαίνουν αυτά, ευθύνη έχουν και οι δύο (διαφορετικής ποιότητας και μεγέθους), προχωράμε παρά κάτω.
     
    Last edited: 31 Ιανουαρίου 2020
  7. mad_hatter

    mad_hatter You can always take more than nothing

    Τα φραγκοδίφραγκα μου....
    Κακοποίηση ιδιαίτερα μέσα στο χώρο του bdsm είναι τόσο λεπτή η διαφορά με τη συναίνεση όσο η τρίχα των μαλλιών μου.
    (Καμαρώνω και βρίζω ότι έχω χοντρή και ανθεκτική τρίχα)
    Είναι ευθύνη και των δύο αλλά είναι και ευθύνη του αποδέκτη να εκφράσει πως νιώθει όταν πλέον αρχίζει μέσα του να υποφέρει αρνητικά και να τρώγεται.
    Και είναι ευθύνη του να μιλήσει σε άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύεται όχι να επέμβουν εκτός αν είναι πλέον υπέρτατη ανάγκη αλλά να το ακούσουν για να ακούσει το ίδιο το άτομο τον εαυτό του.
    Από κει και πέρα αν ο αποδέκτης νιώσει ότι όντως έχουν παρέλθει τα όρια της συναίνεσης και ζει μια κόλαση κάποια στιγμή θα κάνει το μπαμ.
    Και αυτό το μπαμ είναι η αρχή όλων.
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Είπε ο Switch και μπορεί να έχει δίκιο όταν αναφέρεται σε S/m σέσσιον.
     
  9. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Όταν γίνονται εγχώριες δηλώσεις του είδους κακομαθημένοι όσοι δε θέλουν να δουλεύουν Κυριακή, είναι πραγματικά άξιο μελέτης πως οι άνθρωποι έχουν αποδεχθεί τέτοιες δυσμενείς μεταβολές στον εργασιακό χώρο και είναι τόσο εύθικτοι στις προσωπικές σχέσεις. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να οδηγηθεί στο επιρρωμένο στην πορεία της ιστορίας συμπέρασμα πως οι άνθρωποι διαμαρτύρονται και αντιδρούν μέχρι εκεί που τους παίρνουν οι δυνάμεις που οι ίδιοι αξιολογούν ότι έχουν (ή πραγματικά έχουν) και μέχρι εκεί που ο οπτικός τους ορίζοντας διακρίνει αντιπάλους. Αν τα στατιστικά σας προέρχονται απο έρευνα, το λες και λίγο "αφού τα θέλει ο κώλος σου, μη σκούζεις μετά τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε". 'Η αλλιώς "τα καλύτερα σουμπάκια τα βρίσκεις στην κοινωνικό-οικονομική πραγματικότητα".
     
  10. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Με κάτι τέτοιες δηλώσεις είναι να μη χαίρομαι που υπάρχει ένα κάτι μικρούλι πραγματάκι που ονομάζεται νόμος;

    Αλλιώς θα λέγαμε όλοι ότι θέλαμε, οι μισοί θα είμασταν στο χώμα κι υπόλοιποι φυλακή!

    Εγώ πάντως χαίρομαι.
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    ισχύει οτι ο κοντινός αντίπαλος είναι πιο χειροπιαστός (διακριτός), από και προς κάθε κατεύθυνση. καλλιεργείται όμως παράλληλα, πολύ πριν κι απ' την εποχή του πουριτανισμού. δέν είχαμε ποτέ πενταψήφια τηλ κέντρα για την καταγγελία κακοποίησης έξω απ το άμεσο περιβάλλον ή την γειτονιά, και κυρίως δεν είχαμε ποτέ επιδοτούμενα τηλεοπτικά σποτς με 190 προβολές τη μέρα γιά την καταγγελία «κακοποίησης» αναξιοπαθούντων γενικώς. εφευρέθηκε η μέθοδος στις κυριακάτικες συγκεντρώσεις των πουριτανών και άλλαξε κλίμακα στην γερμανία της δεκαετίας του '30. απέδωσε καρπούς στην επιτάχυνση της παραγωγής, διαφόρων μορφών.
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    μην εκπλαγείτε, αλλά είναι εδώ και αιώνες γνωστό οτι αυτο το μικρούλι πραγματάκι δεν είναι θεόδοτο, αλλά απηχεί ιδεολογίες και ακολουθεί τις διακυμάνσεις τους. μιά τροπολογία ζήτημα.
    γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά;