Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ικανές και αναγκαίες συνθήκες κυριαρχίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος HECUBA, στις 23 Απριλίου 2019.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Με απόγειο τον συναισθηματικό εκβιασμό. Ποιος είχε πει πως στον έρωτα και τον πόλεμο όλα επιτρέπονται;
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Γι αυτό λέω και ξαναλέω πως έρωτας χωρίς μια γερή δόση κυνισμού είναι συνταγή για καταστροφή.
     
  3. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Μμμμ...
    Ο έρωτας είναι δικό μας προϊόν, του καθενός, πα να πει ο τρόπος που ερωτευόμαστε είμαστε εμείς, προφανώς δεν υπάρχει τυπολόγιο...
    Οπότε ό,τι και να βάλει κάποιο άτομο στο χαρμάνι, στράφι πάει.
    Ό,τι λειτουργικό έχει φορτωμένο ο καθένας μας, αυτό θα τρέξει...
    Είτε το Αυτοκαταστροφικός 2.1 είτε το Κτητικός 5.0 είτε το Αχαχούχας 3.2.1.a...
     
  4. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Με το που το βλεπεις η ακους η φανταζεσαι το κυριαρχουμενο να λες : i want this.

    Αυτη ειναι η μονη αναγκαια συνθηκη.
    Τα υπολοιπα που θα σχηματισουν η θα καταστρεψουν το πλαισιο ειναι ολα της κατηγοριας... Στρες τεστ  
     
  5. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    1. Με δεδομένη τη διαφοροποίηση μεταξύ Κυριαρχίας και Κυριαρχικότητας στην οποία προχώρησε ο @tithon και την οποία προσδιόρισε εύστοχα ο @Arioch με την παρακάτω συμπυκνωμένη διάκριση

    ,

    2. Με δεδομένο το ότι η απάντηση στο ερώτημα "Κυριαρχία "δοτή" είναι κυριαρχία "γνήσια" ? ", είναι "Εξαρτάται από το πλαίσιο παρατήρησης και το χρονικό σημείο της παρατήρησης",

    3. Με δεδομένη την εκπεφρασμένη πεποίθηση ορισμένων μελών πως η Κυριαρχία είναι "γνήσια" μόνο όταν επιβάλλεται/κατακτιέται,

    ανακύπτει η παρακάτω αλληλουχία συνεκδοχικών ή διαζευκτικών διαπιστώσεων:

    I. Εφ' όσον η Κυριαρχία σε μία σχέση κ-σ/υ εκφράζεται και υλοποιείται διά της κατισχύσεως και μόνο, το μεταξύ της ενάρξεως της διαδικασίας κατισχύσεως και της τελικής επικρατήσεως χρονικό διάστημα, στο βαθμό που εμπεριέχει διαπάλη μεταξύ βουλήσεων, παρουσιάζει στοιχεία "Vanillla" σχέσης.

    ΙΙ. Αν δεν υπάρξει σύγκρουση, αυτό συνεπάγεται μία εξ αρχής αναγνώριση του status από το μη-κ μέλος της σχέσης/αλληλεπίδρασης, άρα εξ αρχής αυτό και ετερό-προσδιορίζεται ως σ/υ και επομένως ελλείπει η διαδικασία κατισχύσεως.

    ΙΙΙ. Μόνο αν υποτεθεί πως η κατίσχυση είναι στιγμιαία και αυτόματη άμα τη συναντήσει κ και εν δυνάμει σ/υ, τότε αποκτά νόημα η παγίωση της BDSM σχέσης χωρίς Vanilla προσμίξεις. Ωστόσο, επ' απουσία περιθωρίου παρατήρησης και κατανόησης της διαδικασίας κατίσχυσης δια μίας στιγμιαίας στο χρόνο σύγκρουσης, θα πρέπει να οδηγηθούμε εκ νέου στην παραδοχή πως το σ/υ μέλος συνειδητά παραχωρεί (είτε εαυτόν, είτε το δικό του ήμισυ εξουσιασμού) στο κ μέλος.

    Συνοψίζοντας, αν αποδεχτούμε την κατίσχυση ως μόνο μέσο επιβολής και αντανάκλασης της Κυριαρχίας, θα πρέπει να αποδεχτούμε κι ένα μεσοδιάστημα σύγκρουσης, διαμάχης, διαπάλης και άρα ένα μεταβατικό διάστημα BDSM-Vanilla αλληλεπίδρασης.
    Αν αποδεχτούμε την Κυριαρχία και ως κατάσταση που δύναται να παραγάγει τις συνέπειές της και δια της ευθείας και αδιαμεσολάβητης εκχώρησης της δυνατότητας αυτοεξουσιασμού του ενός μέλους προς το άλλο, τότε μπορεί να νοηθεί μία εξ αρχής αμιγής BDSM σχέση.


    Υ.Γ. Αγαπητέ @Master Electro-pain, αντιλαμβάνεσαι την αρχή της απροσδιοριστίας στο πεδίο αναφοράς μίας συζήτησης, αλλά όχι το "θόρυβο" που προκαλεί η παρατήρηση και μέτρηση της κατανομής πυκνότητος των e του Ηλιακού ανέμου που αλληλεπιδρούν με την διαστρωμάτωση του -ασθενούς, βεβαίως- μαγνητικού πεδίου του Άρη? "Μικρή" ενδεχομένως η απόκλιση εξαιτίας της μέτρησης, αλλά αναπόφευκτη συνέπεια (τουλάχιστον με τη μέχρι τώρα κατανόησή μας της υλο-ενεργειακής πραγματικότητας και τα εργαλεία μέτρησης που έχουμε στη διάθεσή μας).
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    βοηθούσης της επικαιρότητας, εν μέσω αιματηρών διαδιακασιών κατίσχυσης επί του αρνιού και των επιμέρους τμημάτων του, θα προβώ   σε διευκρινίσεις.
    η κατίσχυση διαπιστούται, ενίοτε (ή κατά κανόνα) αβίαστα. δεν είναι απαραίτητη η βανιλόμορφη δήθεν αναμέτρηση. το σφάγειον σπανιότατα αντιστέκεται, καίτοι σχετικά συχνά διαμαρτύρεται. οντολογικώς πώς είναι κοινά αποδεκτή η δυνατότης του κατισχύοντος να κατισχύσει, και κατ' επέκτασιν να αποσοβήσει πιθανή δυσφορική εκδήλωση επί της ασυμμετρίας. να επιβεβαιώσει με άλλα λόγια ανέτως την οντολογική διαπίστωση.
    το βανιλοφαινόμενον εκδηλούται άμα τη επικρατήσει δυσφοριών και αναστολών, άλλως δεν τίθεται ζήτημα αντιπαλότητος. είναι κοινή η παραδοχή των ρόλων.
    ο ποιμήν είναι ποιμήν και ο αμνός αμνός. προσέρχεται επί σφαγήν αναντίρρητα.

    συγχύσεις της παραπάνω διαδικασίας με πολυπαραγοντικές και πολύπλοκες πολυμερείς πολιτικές ισορροπίες εκφεύγουν της μελέτης της δυναμικής της ασυμμετρίας. σε ιδιωτικό επίπεδο δεν υπάρχουν εκπροσωπήσεις και συμβολικά συστήματα οργάνωσης. όταν εισάγονται έξωθεν (ως αναστολές και δυσφορίες, ως καθήκοντα ή ηθικές επιταγές) παράγουν την σύγχυση που ονομάζουμε βανίλα· γνωστότερη στο ευρύ κοινό ως "πήδημα εντός συνταγματικών πλαισίων" ή "με μαχαιροπήρουνο".

    βοήθειά μας και καλή ανάσταση.

      
     
  7. AlexanderV

    AlexanderV Contributor


     

    Βοήθειά μας!
     
  8. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Εν τέλει, πολλές οι πιθανές. Μία η αναγκαία. Να έχει (τουλάχιστον μία) σ.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    αν υποθέσουμε πως είναι κριτήριο, πώς και από ποιόν επιβεβαιώνεται;
     
  10. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Στην Κρητη ακουσα το εξης σοφο :

    Καραβι χωρις καπετανιο παει,
    χωρις ρουφιανο δεν παει.

    Εχετε συντονισμενα τα Ερτζιανα,
    μεταδιδονται αξιοπιστες πληροφοριες.
     
  11. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    @AlexanderV, ενδιαφέρουσα πρέμβαση/ανασκόπηση. Ιδιαίτερα για το "δεδομένο" Νο.2! Συμφωνώ!

    Όσο, για το P.S., αντιλαμβάνομαι και τον "θόρυβο", όπως αναφέρεις, αλλά ως μετρήσιμη και μη αλληλεπιδραστική (δεν είναι in-situ) παράμετρο. Δεν υπαγορεύεται από καμμία αρχή. Επίσης, δεν είναι υποκειμενικής φύσεως, σε αντίθεση με την περίπτωση της διαλεκτικής (και αυτό ήθελα να πω εξ αρχής).
     
  12. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Εξίσου ενδιαφέρουσα διευκρίνιση.