Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ένα Fetish Cafe στην πόλη

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 30 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Re: Απάντηση: Ένα Fetish Cafe στην πόλη

    Θα συμφωνησω απολυτα!
     
  2. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Κits καμιά φορά θέλεις να κάνεις κάτι και δεν έχεις...να καλύψεις όλο το budget.Επομένως κάνεις το εξής.Καλύπτεις αυτό που εσύ μπορείς και βρίσκεις φίλους να καλύψουν το υπόλοιπο.Κατάλαβες?Αν το πλάνο λέει 100.00ευρώ (τυχαίο ποσό) και έχεις τα 90 και θεωρείς ότι είναι βιώσιμο και θα βγάλεις λεφτά γιατί να χαλάσεις την ποίοτητα αυτού που θα φτιάξεις για 10.000ευρώ.Αν δεν με γουστάρεις άλλο θέμα.  
    Durcet θα περιμένω πολύ το επιχειρηματικό πλάνο( και δεν μου πάει το αυταρχικό)?  
    SmartLady φαντάζομαι θα είστε μέσα...
     
  3. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Ένα Fetish Cafe στην πόλη

    Kits πολύ καλή η ιδέα σου. Με βάζεις πάλι σε σκέψεις  

    Πριν 2 χρόνια περίπου, είχε συζητηθεί το θέμα εδώ στη Θεσ/νίκη ( σε κάποιο meeting ή φαγοπότι, δεν θυμάμαι καλά, αλλά και παρεϊστικα) και μάλιστα την πρόταση την είχα κάνει εγώ. Σαν ιδέα ακούστηκε καλή. Ο καθένας είπε τα δικά του. Μου ακούστηκε πολύ εύκολο να υλοποιηθεί, ίσως και από τη λαχτάρα που είχα να δημιουργήσω έναν τέτοιο χώρο. Ψάχνωντάς το όμως, άρχισαν οι δυσκολίες. Άδειες, κατάλληλος χώρος, κατάλληλη περιοχή και το κυριότερο... Θαμώνες. Γιατί στη θεωρία όλα φαντάζουν εύκολα. Όταν όμως βρεθούμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα ενός "στιγματισμένου" χώρου, φοβόμαστε την έκθεση και προτιμάμε να απέχουμε. Οπότε λίγοι θα το τολμήσουν και δεν θα μπορέσουν να το στηρίξουν, ηθικά και οικονομικά. Είναι δύσκολο να βρεθεί επιχειρηματίας να επενδύσει.
    Και έρχομαι τώρα στην πρόταση του Kits. Τα προβλήματα με τους θαμώνες προφανώς θα είναι τα ίδια και χωρίς ''κορνες και ντουντουκες''. Με τις άδειες και όλα τα υπόλοιπα θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Η ανησυχία μου όμως είναι το πως θα μπορέσουμε, εφ' όσων γίνει ένας τέτοιος χώρος, να μην επιτρέψουμε στους εκτός χώρου την πρόσβαση, μέχρι που να χαρακτηριστεί το μαγαζί. Ακόμα και από άτομα του χώρου να γίνει, θα πρέπει να τον συντηρούν μέχρι τότε γιατί δύσκολα θα βγάζει τα έξοδα του. Εγώ πάντως είμαι μέσα, άμα θέλεις το ξεκινάμε. Χώρους έχω υπ'όψην    
     
  4. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Βρέθηκα πρόσφατα στο Παρίσι και έψαχνα ένα bdsm club(ούτε καν καφέ) ,το οποίο είχα δει στο internet.Με χάρτη κλπ κλπ βρέθηκα μπροστά σε μία έκπληξη.Φανταστείτε ένα μικρό μικρό στενάκι ,μία ξύλινη πόρτα όχι σε πολύ καλή κατάσταση ,σε ήσυχο δρόμο και στα εκατό μέτρα αστυνομικό τμήμα.Κι όμως πολύς κόσμος να περιμένει να μπει.Δεν είναι ανάγκη να είναι σε πολυσύχναστο μέρος.Αρκεί να πληρεί τις προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα καφέ.Κανένας δεν θα ενοχλήσει...
     
  5. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Αυτή είναι η ανησυχία όλων. Σε ένα τέτοιο χώρο που περιμένει να στηριχθεί από τους fan ενός lifestyle, μέχρι να καθιερωθεί και να μην έχει ανάγκη άλλων πέρα των όσων ενδιαφέρονται πραγματικά, δεν μπορεί να μην επιτραπεί η προσέλευση των vanilla. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι να μην επιτρέψει την πρόσβαση σε πιτσιρίκια και να κρατήσει το café σε υψηλό επίπεδο.

    Αντιλαμβάνεσαι MasteR_PieR, ότι μια τέτοιοι είδους επιχείρηση θέλει στήριξη από τα ίδια της τα "μέλη" για να μπορέσει να σταθεί αυτόνομη στην αγορά.. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι αυτό είναι εφικτό, εκτός και αν το πορτοφόλι αντέχει πολύ στο να το στηρίζει.
     
  6. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Ένα Fetish Cafe στην πόλη

    ότι καλλιτερο διαβασα τους τελευταιους 36 μήνες..ας μην αρχισουμε να ριχνουμε πετρες ο ένας στον άλλο , και ας κοιταξουμε να το κανουμε πραγαματικότητα..
     
  7. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    Χωρις να εχω διαβασει κανενα αλλο ποστ, θελω να δηλωσω οτι αν και οταν γινει κατι τετοιο, θα πρεπει να με ξεκολησουν απο μεσα με το ζορι!!
    Πρεπει να γινει ενα Fetish Cafe επιτελους στην Αθηνα. Το εχουμε αναγκη!! Θελω το στεκι μου! Που θα μπορω να εκφρασθω ελευθερα και να κανω παρεα με αλλους ομοιδεατες μου (λιγο πολυ)
    Ποτε; Που; Can I help?
     
  8. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Ένα Fetish Cafe στην πόλη

    Από 'επιχειρηματικά' δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Αλλά βρίσκω την ιδέα πολύ καλή. Το καφενείο πρέπει να λειτουργήσει ως 'στέκι' και όχι ως χώρος για εκδηλώσεις που ενδέχεται να θεωρηθούν από τις αρχές ως προσβλητικές της δημοσίας αιδούς. Επίσης, η χρησιμοποίηση εθελοντικού προσωπικού μπορεί να δημιουργήσει νομικά προβλήματα.
    Εγώ θα πρότεινα να λειτουργήσει χωρίς 'πόρτα', αλλά ως Λέσχη μελών, έναντι μικρής ετήσιας συνδρομής με αντίστοιχη μικρή έκπτωση στην κατανάλωση. Κάθε μέλος θα μπορεί να συνοδεύει έναν ορισμένο αριθμό 'εξωτερικών', κάθε φορά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, σε περίπτωση εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις κλπ - τουλάχιστον σε μια αίθουσα, εφόσον υπάρχουν περισσότερες.
    Είμαι αντίθετος στη διεξαγωγή προκαταρκτικής διαφημιστικής καμπάνιας, για ευνόητους λόγους.
    Η ιδανική τοποθεσία θα ήταν στην περιφέρεια μιας περιοχής του συρμού και πολυσύχναστης.
    Αυτά, προς το παρόν, με την προσθήκη ότι η πολυδιασπασμένη ιδιοκτησία δεν μου φαίνεται πρόσφορη, εκτός αν το ανοίξει εταιρία και όχι πρόσωπα.
     
  9. The Dueller

    The Dueller Regular Member

    Καλησπέρα σας...

    διάβασα όλα τα ποστ περί του μπαρ.Θα ήθελα να σχολιάσω κάτι πολύ σημαντικό, κ αυτό είναι οι πελάτες (εμείς,εσείς,αυτοί) οι όποιοι κι αν είναι αυτοί.
    Δουλεύω μπαρ-τενντερ σε ένα μπαράκι κ είμαι θαμώνας από το '95 εκεί, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του στην ΑΘήνα κ μετά από 25+ χρόνια συνεχούς λειτουργίας-με καθαρό μητρώο,χωρίς προστασία-πηγαίνει μια χαρά.Το μια χαρά φυσικά έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση.
    Υπάρχουν μυστικά κ όχι για να ανοίξει ένα μπαράκι (συγχώρα με SM Art Lady αλλά δεν τα αποκαλύπτω   ακόμα) κ να παραμείνει ενεργό για χρόνια.Ένα μπαράκι που δεν έχει να κάνει με την μόδα.Το να βρεθεί κεφάλαιο είναι ό,τι πιο εύκολο (βλέπε "δάνειο").Η απόσβεση είναι αυτό που θέλει πλάνο.το μάρκετινγκ κ οι γνωριμίες δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία διότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κόσμο ο οποίος πολύ εύκολα θα το μάθει.
    Πάμε στους πελάτες τώρα,πράγμα που θέλει σκέψη-μην γελάσεις ακόμα-.
    Το καθημερινό ( 7/7 ημέρες θα λειτουργεί?) πάρε-δώσε με ανθρώπους που θα έχουν κάποια ιδέα κ θα είναι ενεργά μέλη της μπ-ντ-σ-μ κοινωνίας μας είναι ό,τι πιο εύκολο (επιδερμικά) να σκεφτεί κανείς.Λέω επιδερμικά διότι στον χώρο όπου θα βρίσκονται όλοι οι χαρακτήρες-βαριέμαι να τους αναφέρω-μαζί είναι αρκετά πιθανό να δημιουργούνται περεξηγήσεις (εντελαβού? μάλλον ναι...).Κ αυτό πολύ απλά διότι εικάζοντας πως όλοι είναι ομο'ι'δεάτες εκεί μέσα κάποιοι σίγουρα θα πιάνουν πολύ εύκολα κουβέντα με κάποιους οι οποίοι θέλουν την ηρεμία τους (να απολαύσουν το πότο τους με την παρέα τους ακούγοντας μουσική στον "χώρο" που τους αρέσει).Απ'ο,τι κατάλαβα,πολλοί το έχουν στην σκέψη σαν ένα πάρτυ,μίτινγκ κάθε βράδυ.-Αυτό λέγεται "λέσχη" κι όχι μπαράκι.Τεράστια διαφορά κ μη συγκρίσιμα πράγματα.
    Πάμε τώρα στο κεφάλαιο σε σχέση με τους πελάτες.
    Ένα είναι σίγουρο.Ένα μπαράκι για να κάνει απόσβεση δεν στηρίζεται στους θαμώνες.Αυτό είναι το στάνταρ έσοδο του μαγαζιού,οπότε δεν είναι προσδοκούμενο κέρδος αλλά είναι στα υπολογίσιμα του πιθανοτικού τζίρου.Ένα μπαράκι μοναδικό λόγο είδους για να ανοίξει κ να κρατηθεί κάποια χρόνια χρειάζεται να μπαίνει νέος κόσμος μέσα.Κόσμος,πελάτες,οι οποίοι θα μπαίνουν για να το μαθαίνουν,από περιέργια,να δουν,να συζητήσουν,να μάθουν για την μοναδικότητά του.Αυτοί είναι οι νέοι πελάτες κ κάθε φορά είτε κάποιοι θα γίνονται θαμώνες,είτε θα έρχονται αραιά κ που,είτε δεν θα πατήσουν ποτέ εκεί μέσα.Αυτοί οι πελάτες είναι η ζωή στο μπαράκι.Οι "νέοι",οι καινούριοι πελάτες.
    Εν κατά κλείδι, πολύ όμορφη ιδέα διότι γουστάρουμε να κάνουμε κάτι πάνω σε αυτό που μας αρέσει.Η ρεαλιστική πλευρά του "μπαρ" όμως έχει να κάνει με τα έσοδα κ τα έξοδα.Εάν υπάρχουν άτομα που θέλουν να το κάνουν επειδή έχουν γκαφρά κ θέλουν να ξεπλύνουν χρήμα,το κάνουν.Εάν υπάρχουν άτομα που θέλουν να το κάνουν για την καύλα τους κ μόνο ώστε να ανοίξει κ να κλείσει μετά από όχι πολλά χρόνια,κ να λένε ότι κάποτε είχα τετοιο μπαράκι,το κάνουν.Εάν υπάρχουν άτομα που θέλουν να το κάνουν απλά για να το έχουν,ώστε να βγάζει τα έξοδά του κ σύμφωνα με πλάνο σε χ χρόνια να κάνει απόσβεση κ αυτοί το κάνουν.Εάν υπάρχουν άτομα που το σκέφτονται σοβαρά,δυστυχώς είναι αρκετά πράγματα που πρεπει να σκεφτούν.Κυρίως το: οικονομικό κομμάτι => πελατιακό κομμάτι => "καινούριοι" πελάτες => ζωή στο μπαράκι.

    Μπορεί να φάνηκαν κάπως περίεργα τα όσα είπα,κάπως ρεαλιστικότερα από την γενικότητα,όμως προσωπικά πιστεύω πως αρκούν για να προβληματίσουν (με την αρχική έννοια του όρου) όσους τους απασχολεί κάτι τέτοιο.
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Ένα Fetish Cafe στην πόλη

    Διευκρινιστικά, Μονομάχε, ποιό είναι αυτό το "είδος";
     
  11. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Φρόντισε να έχει μία προσωπικότητα, κάντο ζεστό, χώρο που θα φιλοξενεί την τέχνη του χώρου, με αισθητικούς συμβολισμούς που θα στοχεύουν στο υποσυνείδητο, δίχως να προκαλούν αλλά δίχως να κρύβονται, επέτρεψε του μία cult νότα, μία ευλυγισία στο νέο και φρέσκο αίμα, δίχως να χάνει τον πυρήνα του χαρακτήρα του.

    Χρειάζεται κάποιον που θα έχει το κεφάλαιο για αρχή, αυτόν που θα βρίσκει τους κατάλληλους για τα παραπάνω, δύο με τρία άτομα σταθερό προσωπικό. Χρειάζεσαι ένα πιστό κοινό που θα το στηρίξει από την αρχή. Και πάνω από όλα άτομα με μεράκι.

    Χρειάζεται τουλάχιστον 25 άτομα που θα το στηρίξουν το λιγότερο δύο βραδιές την εβδομάδα ή 200 πελάτες το μήνα, για 6 μήνες τουλάχιστον, μέχρι να αρχίσει να κυκλοφορεί. Δεν μπορεί να είναι κλειστό για τον κόσμο απ’ έξω, αλλά μπορεί κάποιες μέρες τον μήνα να έχει ιδιωτικές βραδιές.
     
  12. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Προσωπικα νομιζω οτι θα μπορουσε να ειναι σε οποιαδηποτε πολη.
    Αθηνα, Θεσσαλονικη, Πατρα, Ιωαννινα κλπ.
    Δεν νομιζω οτι η ελληνικη νοοτροπια ειναι τοσο συντηρητικη πια! Αλλωστε το παν ειναι να μην προκαλεις.
    Και αλλωστε εαν γραφει απ' εξω fetish club τι σημαινει αυτο?????
    Ουτε "Al Qaida club" γραφει, ουτε " tromokrates-prezonia club".
    Αλλωστε δεν βλεπω με ποιον τροπο θα προκαλεσουμε!
    Τι? Επειδη θα ειναι βαμμενο κοκκινο και μαυρο?????
    Επειδη στο πανω μερος της πινακιδας θα ειμαι οι φωτογραφιες μας σε ακολαστες πλην bdsm καταστασεις?
    Η μηπως επειδη θα βρισκομαι εγω στην πορτα ντυμενη στα λατεξ, με το μαστιγιο στο χερι και θα χαστουκιζω με το "καλημερα σας" οποιον ανιδεο εισερχεται λεγοντας: "Καλως ορισατε στο club, περαστε παρα μεσα, εχετε και δοντια βλεπω, το θεμα ειναι εως ποτε θα τα εχετε"??
    Ολα αυτα ειναι μικρες ασημαντες λεπτομερειες!
    Ποιος μπορει να υποψιαστει?????? Μονον οι καχυποπτοι και οι κακεντρεχεις!
    Διοτι και η βοσκοπουλα απο το κοντινο χωριο πριν παει στην βρυση για νερο θα θελει να γυμνασει με 150 βουρδουλιες τα ροδαλα πισινα της, αλλα και ο μουστακαλης τσελιγκας που μου τρεχει ολη νυχτα στα σκυλαδικα θα θελει τις φαπες του.
    Εγω προτεινω να το ιδρυσουμε μωρα μου!
    Κανεις δεν εχασε δοκιμαζοντας.