Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όρια.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Guest76532, στις 29 Ιουλίου 2020.

  1. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Ακριβώς.

    Και η επόμενη λέξη θα ήταν....

    Mentoring.

     
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Η ασυμμετρία είναι μια δυναμική. Όποιος είναι από πάνω είναι Κυρίαρχος στο συγκεκριμένο δίπολο.
    Μπορεί να πάρει τροπισμούς, βέβαια, οπότε μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει ερωτική τροπή η συγκεκριμένη ασυμμετρία, θα αντιπρότεινε  
     
  3. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Αν η υπόθεση ήταν μετρημένα κουκιά τότε θα υπήρχε και μια αντίστοιχη αίσθηση σε όρους γενικής κατανόησης. Προφανώς that's not the case. Ή, για να είμαι πιο ακριβής, αν υπάρχει όντως κάποιο case τότε αυτό μπορεί να αναζητηθεί μόνο στα πλαίσια των διαφόρων υποομάδων, που νοούνται ως τέτοιες γιατί ακριβώς συστήνονται νοητικά πάνω σε αυτή την αποδοχή της κοινής αίσθησης. Ακόμη κι εκεί όμως αν θα ήθελε κανείς να ταβήξει το σχοινί και να ψαχουλέψει, τότε θα άρχιζε να παρατηρεί διαφοροποιήσεις. Σε τελική ανάλυση η όποια κοινωνία είχε πάντοτε ένα γενικό consensus για να έχει να το δείχνει και να επαίρεται γι' αυτό, ενώ ταυτόχρονα από κάτω ήταν κοινό μυστικό πως η κατάσταση ήταν μπάχαλο. Και ο βηματισμός της σε κάθε φάση υπήρξε αποτέλεσμα αυτής της διττής υπόστασης.
    Θεωρώ πως γίνεται ξεκάθαρο από 'κεί και πέρα πως καθένας καλείται να ορίσει για πάρτη του κάποια πράγματα με όποιο τρόπο μπορεί και όσες φορές μπορεί. Το κατά πόσο αυτά μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο επανεξέτασης καθώς και το ζητούμενο της χροιάς που θα μπορούσαν να έχουν σε κάποια μελλοντική εποχή είναι ζήτημα τόσων πολλών παραμέτρων, ώστε να κάνει την οποιαδήποτε γενική συζήτηση ανώφελη σε όρους αναζήτησης απτού αποτελέσματος. Σε προσωπική βάση δε βρίσκω πως έχω να συνεισφέρω σε κάτι. Σε διαπροσωπική, θα πρότεινα κατά πάσα πιθανότητα την ιστορικά αποδεδειγμένη λογική της παράκαμψης, που αποτελεί -στα δικά μου μάτια τουλάχιστον-και τον ακρογωνιαίο λίθο της δυτικής αντίληψης.
     
  4. Οποιος είναι πιο πάνω είναι κυρίαρχος στο συγκεκριμένο δίπολο. ..? Πιο πάνω σε τι ?τι ακριβώς μετράει το πιο πάνω? εμπειρία? Πιο πάνω σε μυική δύναμή? Πιο πάνω σε ύψος? Σε κιλά? Σε εξυπνάδα? Σε μόρφωσή? Πιο πάνω στο κρεβάτι? ?LOL!!!
    Εγώ δεν βλέπω καμία ασυμμετρία με την έννοια που προσπαθείς να της αποδώσεις!! .Βλέπω μόνο διαφορά στα χαρακτηριστικά.

    Μιλάμε για ένα σχήμα ισότιμο, όπου οι οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού. Οι ρόλοι εναλλάσσονται και έχει βάση του τις σαδομαζοχιστικες πρακτικές .! Τόσο απλό!
     
  5. Σαδομαζοχιζονται και πηδιουνται στο mentoring?
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    στο εκάστοτε συγκεκριμένο δίπολο. συγκεκριμένο! είναι κατανοητή η λέξη «συγκεκριμένο»;

    περιγράψατε ένα σχήμα ασχημάτιστο, που οι «αποφάσεις» λαμβάνονται ανεξάρτητα, κι όταν συμπέσουν προκαλούν μιά ινσταντ συνεργασία μέχρι την εκπνοή της σύμπτωσης.
    συχνά το λέμε συμφωνημένο σεσσιον με πρόβλεψη διακοπής οποτεδήποτε, με βάση την ανεξάρτητη αυτοτελή βούληση οποιουδήποτε.
     
  7. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Αμέ!  

    Με Πρόγραμμα που υπάγεται στο ΣΕΚΣΠΑ. Μεταλαμπαδευση γνώσης και απόκτηση εμπειρίας.

    Επιδοτείται!  
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Όταν μιλάς για εκπαίδευση, μιλάς για D/s και κυρίως για M/s. Και πάλι, δεν είναι όλες οι σχολές σκέψεις και όλα τα ΤΕΙ που είναι υπέρ της εκπαίδευσης και σε αυτές τις μορφές σχέσης. Παρόλα αυτά, τα όρια είναι για να ξεπερνιούνται, διότι ερείδονται κυρίως σε πεποιθήσεις, περί του τι επιτρέπεται και τι όχι και είναι η αντίληψη που έχει το υ για το τι θέλει να του καταπατηθεί και τι όχι. Όπως καταλαβαίνεις, τέτοιου τύπου αγκυλώσεις δεν έχουν πολύ μέλλον όταν το υ ανήκει, σε μια M/s σχέση, γιατί εκεί έχει σημασία τι θέλει ο Κ να καταπατήσει όχι τι είχε ονειρευτεί το υ. Συχνά αυτό γίνεται με τρόπο, άντε το μικρό σφηνάκι και μετά θα παρακαλάς, μικρή μου, για το μεγαλύτερο και το ακόμα μεγαλύτερο κλπ κλπ. Όχι πάντα όμως, εξαρτάται από το πώς το απολαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι.

    Αν όμως μιλάς για σαδομαζοχισμό και εννοείς την κατάσταση αυτή όπου κάποιος προκαλεί σωματικό πόνο και κάποιος άλλος τον δέχεται, εκεί ο μηχανισμός όλος κινείται από τον μαζοχιστή. Ο μαζοχιστής ζει για να υπερβαίνει τα όριά του, για τους αποκλειστικά δικούς του λόγους, που δεν έχουν σχέση με τον σαδιστή. Ίσως απλά και μόνο για να νιώσει την δύναμη ότι μπορεί. Ο σαδιστής, στην περίπτωση αυτή, υπηρετεί, ουσιαστικά, τον μαζοχιστή, δίνοντάς του πόνο. Ο μαζοχιστής μπορεί να δεχτεί απίστευτο πόνο από σαδιστή τον οποίο να μη γνωρίζει καν.

    Τα περί συναισθηματικού εκβιασμού, στην περίπτωση αυτή, είναι τόσο σχετικά όσο να σκέπτεσαι να σερβίρεις χταπόδι στα κάρβουνα με κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη και αρωματισμένη με πρώιμο μαϊντανό.

    Αλλά, τι σημαίνει;

    Με την καμία. Το πολύ λίγο Κ/υ φλερτάκι, να 'χαμε να λέγαμε  
     
  9. Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου αλλά το πρώτο μέρος δεν χρειαζόταν καθώς τόνισα ότι η κατάσταση για την όποια μιλάω δεν έχει μέσα ούτε κυρίαρχους ούτε υποτακτικούς! Δυο σαδομαζοχιστες έχει! Switch κιόλας! Και οι δυο αγαπάνε να δέχονται αλλά και να προκαλούν πόνο.
    Διαφωνώ κάθετα βέβαια με την άποψη ότι όλοι οι μαζοχιστες ζουν για να κάνουν υπερβάσεις πόνου ορίων κτλ.
    Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν είναι σοφό το τσουβάλιασμα!
    Εγώ όπως ανέφερα και στην αρχική μου τοποθετηση δεν τα άγγιξα ποτέ τα σκληρά όρια μου και δεν νομίζω να αλλάξω γνώμη στο μέλλον (αν και ποτέ δεν λέω ποτέ!) Απλά ξέρω τον εαυτό μου και μέχρι που μπορεί η θέλει!
    Επίσης αυτό το "Ο μαζοχιστής μπορεί να δεχτεί απίστευτο πόνο από σαδιστή τον οποίο να μη γνωρίζει καν" είναι κάτι βιωματικό δικό σου ίσως? Σίγουρα για μένα δεν ισχύει. το συναισθηματικο δέσιμο η οικειότητα κτλ είναι απολύτως απαραίτητες συνθήκες .

    Και εντέλει κανείς δεν έχει απαντήσει στο ερώτημά γιατί να χωρίζονται τα limits σε soft and hard εφόσον όλα είναι για να ξεπερνιούνται!!!!!
     
  10. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Γιατί διαφωνείς;
    Δεν αναφέρομαι σε τσουβάλιασμα μου κινεί το ενδιαφέρον όμως να μάθω τα αίτια της διαφωνίας.
    Εφόσον είναι μαζοχιστής καυλώνει με τον πόνο, κάθε μορφής πόνου.
    Σίγουρα υπάρχουν παράμετροι πόσο πόνο αντέχει ο καθένας.
    Εκτός κ αν μιλάμε για αλγολάγνους.
     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν είπα "όλοι οι μαζοχιστές" είπα "ο μαζοχιστής" έχει διαφορά...
    ... την οποία είσαι υποχρεωμένη να αναγνωρίζεις, εφόσον θες να ανοίγεις συζητήσεις περί σαδομαζοχισμού.

    Έλα μου ντε! Ποιος ξέρει;

    Είναι που συγκλονιστήκαμε με τον συναισθηματικό εκβιασμό και δεν καταλάβαμε την σοβαρότητα του βαθέως αυτού ερωτήματος. Γιατί οι μπριζόλες να χωρίζονται σε καλοψημένες και με το αίμα τους, αφού όλες για να μασιούνται είναι!!!!!!
     
  12. Ε πες μου βρε κορίτσι μου ότι μιλάς για σένα και δεν γενικεύεις να μην μπω στην διαδικασία να απαντήσω! Ο καθένας ότι ζει! Δεν κρίνω!

    Μου αρέσει που μιλάς για τον εαυτό σου σε τρίτο πρόσωπο η στον πληθυντικό!έχει κι αυτό την φάση του!