Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όρια.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Guest76532, στις 29 Ιουλίου 2020.

  1. tithon

    tithon Contributor

    παρ' το απ' τα μάτια μου αυτό το μήλο. θέλω να 'χω αλλεργία.

     
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Βιάζεσαι,το "Αννα να ενα μηλο" είναι στο παρακάτω μάθημα...
    Τώρα είμαστε εδώ...

     
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Και για μεταπτυχιακό

     
     
  4. Μην σφίγγεσε μάστορα .θα μου πάθεις τίποτα.όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν. Δεν χρειάζεται παραπάνω.
     
  5. Discerning

    Discerning Contributor

    Υπάρχουν ήπια όρια, σκληρά όρια, κόκκινες γραμμές και η ρήξη. Οι νοητές γραμμές μεταξύ των τριών πρώτων, καθώς και η οροθετική που τα καθορίζει, είναι απροσδιόριστες. Εγκειται στη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου και στη δυναμική που αναπτύσσει με έναν άλλον, ο οποίος είναι εξίσου μοναδικός. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε γενικό πλαίσιο. Ετσι στο κατάλληλο σχήμα, μπορούν να ξεπεραστούν, κάποιες φορές με φοβερή κατάπληξη για την ευκολία που συμβαίνει, κάποιες με μεγάλη δυσκολία και πολυεπίπεδη διεργασία.

    Εσύ για παράδειγμα χρειάζεσαι συναίσθημα για να λειτουργήσεις, μέχρι τώρα δεν σου έχει συμβεί, αλλά δεν είσαι κάθετη για το αν μπορέσει να συμβεί στο μέλλον. Αλλη λειτουργεί εντελώς διαφορετικά κ.ο.κ.

    Παντού και πάντα υπάρχει ασυμμετρία, μεταξύ 2 η περισσοτέρων ανθρώπων. Σε κάθε είδους σχέσεις (φιλικές, οικογενειακές, κοινωνικές, επαγγελματικές, πολλώ μάλλον ερωτικές). Είναι αδιάφορο αν αυτή τίθεται ξεκάθαρα ή όχι, σε σχέση με την ύπαρξή της.

    Δεν υπάρχει σχήμα ισότιμο, παρά μόνο σε μια ψευδεπίγραφη ή επιδερμική συνειδητότητα.

    Η φράση "ξέρω τον εαυτό μου και μέχρι που μπορεί η θέλει" σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν έχεις σκεφτεί ακόμα. Αναφέρομαι γενικά. Μπορεί να τους συναντήσεις, μπορεί όχι. (Προσωπικά στο εύχομαι, και να είναι σε αυτά, που τελικά και μπορείς και θέλεις)
     
  6. Για μένα απλά είναι τα πράγματα, είτε πρόκειται για μαλακά είτε για σκληρά όρια, αν νιώθω ότι με πιέζει, του το λέω και αν συνεχίσει να το κάνει του λέω γεια. Η εξήγηση του γιατί μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο δεν είναι μία, αλλά στην τελική δεν έχει και πολλή σημασία οπότε και το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο ασχέτως της εξήγησης.
     
  7. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    like!  
     
  8. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    @sokolata,

    είσαι από τις περιπτώσεις που ενώ έχεις επιχειρήματα που μπορούν να υπερνικήσουν εκείνα των αντιπάλων σου, το χάνεις με τον τρόπο που χειρίζεσαι τα αντεπιχειρήματα τους. Η ευστροφία σου καταπνίγεται μέσα στην εκρηκτικότητά σου.

    Η άποψή σου πως η σχέση εκπαιδευτή-εκπαιδευόμενου δε δημιουργεί αναγκαία σχέση κυριαρχίας-υποταγής είναι σαφώς βάσιμη. Αν ίσχυε πως κάθε αλληλεπίδραση εκμάθησης ορισμένης τεχνικής/μετάδοσης ορισμένης πληροφορίας μέσα στα πλαίσια του BDSM εγκαθιδρύει αυτομάτως σχέση κυριαρχίας-υποταγής, τότε:

    ι. εκ των πραγμάτων η σχέση Κ/υ θα είχε καθορισμένο/περιορισμένο χρονικό ορίζοντα άμα τη ολοκληρώσει της μετάδοσης του κατά συμφωνία είδους πληροφορίας.
    ιι. θα ακύρωνε ή τουλάχιστον θα έθετε σε δεύτερη μοίρα το θεμελιώδες κριτήριο συγκρότησης Κ/υ σχέσης, που είναι η αποδοχή του β μέλους πως υφίστανται εγγενή στοιχεία στο α μέλος τέτοια που καθιστούν τη δυναμική της σχέσης αναπόδραστα ασύμμετρη.

    Μία σχέση Κ/υ προϋποθέτει αναγκαία εκπαίδευση. Μία εκπαιδευτική σχέση δεν προϋποθέτει αναγκαία δυναμική κυριαρχίας-υποταγής.

    Ειδικότερα σε περιπτώσεις που αφ' ενός ούτε ζητείται ούτε παραχωρείται πρόθεση υποταγής και αφ' ετέρου - αθροιστικά - η μετάδοση γνώσης προς τη μία πλευρά εξισορροπείται με αντίστοιχη μετάδοση προς την αντίθετη κατεύθυνση.
     
  9. Τέτοια είμαι εκρηκτικη!  

    Σε ευχαριστώ για την απαντηση σου .
     
  10. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Γιατί;
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Άλλο σχέση, άλλο δυναμική, άλλο δυναμική σχέσης και εντελώς άλλο το "παίζω και μαθαίνω"...
     
  12. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Διότι αν δεν υπάρχει αναγνώριση συνολικότερης ασυμμετρίας ως συνέπεια κατίσχυσης (συνεπεία με τη σειρά της είτε του δυναμικού της προσωπικότητας του Κ μέλους είτε/και του τρόπου που βιώνει την αλληλεπίδραση το σκέτο ή εν δυνάμει υ μέλος), η εκπαίδευση συνιστά διαδικασία ροής δεδομένων μη συναρτώμενων με τη διαμόρφωση της προσωπικότητας/χαρακτήρα του μέλους (όχι τουλάχιστον ως απόρροια εκπεφρασμένης πρόθεσης και βάσει μεθοδικού πλάνου πάνω σε μία τέτοια καθορισμένη βάση). Όσο η εκπαίδευση δε συνομολογείται ως διαδικασία ευρύτερης επέμβασης σε και διαμόρφωσης πυρηνικών πτυχών της υπόστασης του ατόμου, η όποια αναδιάταξη/αναδιαμόρφωση επέλθει είναι συντρέχουσα της κυρίας διαδικασίας, που εν προκειμένω είναι η μεταβίβαση συγκεκριμένης δέσμης πληροφορίας.

    Αν προσδώσουμε αυτόματο προσδιορισμό Κ/υ σε απλή αλληλεπίδραση μετάδοσης δεδομένων (πάντα εντός BDSM εννοείται), τότε θα πρέπει να αποδεχτούμε τα κάτωθι:

    ι. σε κάθε περίπτωση που υπάρχει και αντίστροφη ροή πληροφορίας, τότε έχουμε και αντιστροφή της ταυτότητας της σχέσης
    ιι. κάθε άτομο που επιθυμεί να βιώσει την αίσθηση του να αφήνει τον έλεγχο στο άλλο πρόσωπο στα πλαίσια του σεξουαλικού παιχνιδιού, συνομολογεί αυτομάτως στη δημιουργία σχέσης Κ/υ, με ορισμένο χρονικό ορίζοντα και πλαίσιο (την ερωτική/σεξουαλική). Μα αυτό ακριβώς όμως είναι που στηλιτεύουν αρκετά από τα πιο αφοσιωμένα μέλη του BDSM τρόπου ζωής: το βραχυπρόθεσμο και περιορισμένο της Κ/υ σε συγκεκριμένο πλαίσιο και δραστηριότητα.

    Το αν τέλει το ένα μέλος καταφέρει/"καταφέρει" να γενικεύσει τη μορφή της αλληλεπίδρασης Κ/υ και σε άλλες πτυχές της ζωής/σχέσης τους συνιστά εκδοχή μη σχετιζόμενη με τη συγκεκριμένη εξέταση.