Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Όρια.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Guest76532, στις 29 Ιουλίου 2020.

 1. AlexanderV

  AlexanderV Contributor

  Όλα αυτά αν θέλουμε να προσδώσουμε ιδιοσυστασία στη σχέση/αλληλεπίδραση που την καθιστά ξεχωριστό τμήμα, το οποίο δεν περιγράφεται με τους κοινούς/"κοινούς" όρους. Σε κάθε άλλη περίπτωση μία σχέση έχει δυναμική, μία δυναμική προϋποθέτει θεμελιώδες σχετίζεσθαι των τμημάτων και η δυναμική σχέσης αποτυπώνει την ένταση και (την όποια) κατεύθυνση της διάδρασης των μελών.
   
 2. Brt

  Brt #ολαπολυ

  Από την εμπειρία μου, σε μακροχρόνιες σχέσεις Κ/υ, υπάρχει επαναδιαπραγματευση. Συνήθως κάθε χρόνο (ορίζεται από την αρχή, αλλά εντάξει το συζητάς το θέμα και περιοδικά). Εκεί, τα όρια μπορεί να τα συζητήσεις και να τα επανατοποθετήσεις. Έτσι, εκλείπει και το στοιχείο του συναισθηματικού εκβιασμού που αναφέρεις λαχταριστή @sokolata μου.

  Σε απλή σκηνουλα, αν παραβεί τα όρια, μπορείς να χώσεις το φλογγερ σε οπή. όποια βρεθεί διαθέσιμη. Και με «ω με συγχωρείτε ήταν τυχαίο». Μπρατ αφού.

  Ακόμα κι αν έχεις μια σχέση, και είστε τοπ/μποτομ στο κρεβατοσεξουαλικο κομμάτι, δηλαδή παραδίδεις εξουσία στο κορμάκι σου, τα όρια μπορείς να τα συζητάς ανα περιόδους. Αυτό που δεν μιλάτε στις σχέσεις, μόνο εγώ έχω φάει γλιστρίδα...
   
 3. -Volt-

  -Volt- Contributor

  Εξαιρετικό λεξιλόγιο και άριστη χρήση της ελληνικής.
  Ωστόσο από τη στιγμή της ανάληψης του συνεχούς απ' το ένα μέλος ως εκπαιδευτή και του άλλου ως εκπαιδευόμενου, όπου ο ένας δίνει συγκεκριμένα αυτό που θέλει να επικοινωνήσει στον άλλο για να τον ικανοποιεί ώστε να είναι λειτουργική η σχέση, αυτομάτως δημιουργείται μια ορισμένη δυναμική.
  Και επίσης, αυτό που ''διδάσκεται'' είναι προσωποποιημένο με βάση ακριβώς το ποιος είναι ο άλλος και ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, οι ''γνώσεις'', τα ισχυρά όσο και οι αδυναμίες του, τα οποία βέβαια όλα χρησιμοποιούνται, ώστε η εκπαίδευση να παραμένει ερωτική και διασκεδαστική και να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, αλλιώς δε θα ήταν παρά knowledge exchange.
   
 4. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  Kill all vegans with fire!
   
 5. margarita_nikolayevna

  margarita_nikolayevna owned Contributor

  Με δεδομένο ότι μιλάμε για Κ/υ σχέση, μέσα στο πλαίσιο του bdsm, δηλαδή D/M-s, το "κατά συμφωνία είδους πληροφορίας" είναι φενάκη, όπως έμαθα μετά από κάποια χρόνια 'ψησίματος' και τσουρουφλίσματος  
  Εξ ου και το πεπερασμένο δεν προκύπτει από αυτό.
   
 6. AlexanderV

  AlexanderV Contributor

  Καλή μου @margarita_nikolayevna, νομίζω ότι τα ήδη προαναφερθέντα καλύπτουν την υπό εξέταση εκδοχή. Η συμφωνία εκπαίδευσης σε ορισμένο πεδίο δε συνομολογεί αυτομάτως σχέση κυριαρχίας-υποταγής, διότι τότε θα συνέτρεχαν αναγκαία οι ήδη προαναφερθείσες περιπτώσεις.

  Σ' ευχαριστώ @-Volt-, αλλά δεν είναι θέμα. Πολλά μέλη σε αυτό φόρουμ χειρίζονται άριστα την ελληνική (ευτυχώς υπάρχουν ακόμα και τέτοια μέλη...).

  Επίσης, όπως έγραψα ήδη υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο είδος της γνώσης που σκοπείται να μεταδοθεί και το εύρος του πεδίου επί του οποίου σκοπείται να επιδράσει. Άλλο "θέλω να με διαμορφώσεις, ώστε να σου είμαι αρεστός/ή" και άλλο "θέλω να μου δείξεις τα όρια της αντοχής μου στον πόνο" (για να μη χρησιμοποιήσω ένα πιο βολικό παράδειγμα, αλλά Εριστικής Διαλεκτικής υφής, "θέλω να μου δείξεις πως να φτιάχνω ένα flogger").

  Και εν τέλει:

   
 7. margarita_nikolayevna

  margarita_nikolayevna owned Contributor

  Ισχυριζομαι ότι στο ορισμένο πεδίο συνομολογεί. Όπου 'ορισμένο πεδίο', εκτός bdsm.
  Μπορεί ωστόσο να είναι πολύ περιορισμένο το πεδίο, πολύ αδιάφορο εξ ου και να μην γίνεται αντιληπτή ως τέτοια.
   
   
 8. AlexanderV

  AlexanderV Contributor

  Εκτός πλαισίου BDSM σαφώς και εγκαθιδρύεται κατά τον τρόπο που ήδη αναφέρεις. Ωστόσο, στις εκτός BDSM σχέσεις συνήθως καταβάλλεται ορισμένο αντίτιμο για την προσφορά γνώσης. Άρα αυτός που προσφέρει το χρήμα ή όποιο άλλο αγαθό εγκαθιδρύει εξίσου σχέσης κυριαρχίας-υποταγής (λιγότερο ή το ίδιο ανεπαίσθητη!), η οποία είναι αντίρροπη προς την πρώτη. Τώρα αν θα έχουν την ίδια ένταση ή όχι, χρήζει κατά περίπτωση εξέτασης.
   
   
 9. Libertine SD

  Libertine SD Contributor

  Εγω σε αυτο που περιγραφεις, δεν βλεπω ουτε σαδιστη, ουτε μαζοχιστη. Ενα ενεργητικο αλγολαγνο κι ενα παθητικο αλγολαγνο βλεπω, που θα μπορουσε να φορανε οποιοδηποτε "καπελο".
  Αν η νηματοθετης, ομοιως εννοει το "σαδομαζοχισμο", τοτε μαλλον οφειλει ν αναδιατυπωσει το νημα ως περι οριων στις αλγολαγνικες πρακτικες και τις εφαρμογες τους...
   
 10. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα παραβίασης ορίων στις σχέσεις μου.. εκεί μιλάμε για κακοποίηση ..ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο..

  Κατά τα άλλα ..μιλάς σε άτομό που όχι απλά συζητά τα πάντα..αλλά τα υπέρ αναλύει κιόλας!!! Σκέψου τώρα συζητήσεις που μπορεί να γίνονται μεταξύ δυο switch σαδομαζοχιστων!!!  
   
 11. Brt

  Brt #ολαπολυ

  Χαχααχ ωχ, φαντάζομαι. Χαμος! Έτσι βρε παιδιά, δηλαδή να μην τα πούμε; Να τα κρατάμε μέσα μας; Νομίζω το επόμενο όριο θα είναι «δεν θα μιλάς πάνω από μια ώρα συνεχόμενα»  
   
 12. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  Παραβίαση είναι ένα πράγμα όμως και ξεπέρασμα ένα άλλο.