Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανάδυση στο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 5 Σεπτεμβρίου 2010.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    (To νήμα αφιερώνεται στις καινούργιες φιλίες που αξιώθηκα να αποκτήσω μέσα από την επαφή μου με τον μαγικό αυτό χώρο του BDSM. Και στην cherry.)

    Ανάδυση είναι ο όρος που χρησιμοποιείται μερικές φορές για να περιγράψει τη διαδικασία που βιώνουν αρκετοί άνθρωποι όταν «βρίσκουν» είτε τον εαυτό τους είτε το lifestyle του BDSM. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτό ξεκινά όταν το άτομο πλησιάζει τα 30 (για κάποιες γυναίκες), τα 35 (για τους περισσότερους άντρες και γυναίκες), τα 50 (σχεδόν για όλους τους υπόλοιπους). Συχνά οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το D/s μετά τον χωρισμό τους από μία μακρόχρονη σχέση, μετά από ένα διαζύγιο ή κατά τη διάρκεια μίας «κρίσης μέσης ηλικίας». Το Ίντερνετ, μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα της ζωής του, έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες πηγές μύησης στο D/s. Άσχετα από το αρχικό έναυσμα, κάποια πράγματα φαίνεται να είναι σχετικά σταθερά στην πλειοψηφία των εμπειριών ανάμεσα στους νέους μύστες.

    Ανάδυση είναι η ανάδυση από το βανίλλα στο BDSM lifestyle, κάτι σαν να βγαίνεις από ένα κουκούλι. Αυτή είναι μία διαδικασία που παίρνει ΧΡΟΝΙΑ. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, υπάρχουν αρκετές φάσεις που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ανάδυσης. Στην αρχή, αρκετοί άνθρωποι δεν είναι βέβαιοι «πού» ακριβώς μπορούν να ενταχθούν σ’ αυτό τον νέο κόσμο και μπορεί να έχουν αντικρουόμενες φαντασιώσεις, οι οποίες, στην ουσία, τους λένε απλά ότι τα «πράγματα» σ’ αυτό τον τρόπο ζωής απευθύνονται σε εικόνες, φαντασιώσεις, σκέψεις, ελπίδες και όνειρα, που μπορεί να βρίσκονταν μετέωρα λίγο κάτω από την επιφάνεια της προσωπικής τους ζωής, κάποιες φορές για πολλά, πολλά χρόνια. Συχνά, αν ανακάλυψαν το lifestyle σε διαδικτυακά «δωμάτια», βρίσκουν ότι «πιέζονται» να ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ έναν προσανατολισμό. Πολύ συχνά το άτομο βιάζεται να επιλέξει αυτό που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι μπορεί να είναι. Η επιλογή ενός ρόλου το βοηθά να ταιριάξει στον χώρο. Βρίσκει ότι μπορεί να μάθει την ορολογία, να μιλήσει με τον κατάλληλο τρόπο σχετικά γρήγορα και να γίνει αποδεκτό.

    Υπάρχουν αρκετά προβλήματα με μία τέτοια εισαγωγή στον κόσμο του BDSM. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η περίπτωση όπου καινούργιοι λένε στους καινούργιους τί να κάνουν. Αυτό σημαίνει οι τυφλοί να οδηγούνε τους τυφλούς. Ο ψηφιακός, διαδικτυακός κόσμος του BDSM αποτελείται από πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων. Υπάρχουν αυτοί που είναι μόνο ψηφιακοί – και βρίσκουν ότι το Ίντερνετ είναι ένας τρόπος να έχουν μία ασφαλή εμπειρία σχέσης που να προσομοιάζει στο BDSM, με πλήρη ανωνυμία και ασφάλεια. Υπάρχουν αυτοί που δεν είναι BDSM και που η κοινότητα τους αποκαλεί βανίλλα κινκ, και αυτοί είναι συνήθως άνθρωποι που ψάχνουν για γρήγορες, εύκολες, φτηνές σεξουαλικές επαφές και σχέσεις, με αυτό το «άρωμα» του κίνκυ που δεν μπορούν να βρουν στη βανίλλα ζωή τους. Υπάρχουν αυτοί που αναζητούν θύματα ανάμεσα στους νέους και στους αθώους, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως κάτι το οποίο δεν είναι. Αυτοί μπορεί να είναι κοινωνιοπαθείς που τους αρέσει να πληγώνουν ή ακόμη και να σκοτώνουν ανθρώπους και που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ με επιτυχία σαν τόπο κυνηγιού. Μετά έχουμε τους ανθρώπους που είναι πράγματι BDSM στη ζωή τους και που τους αρέσει ΕΠΙΣΗΣ να κάνουν φιλίες και επαφές στο Ίντερνετ γιατί είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ μία εξαιρετική πηγή και ένας καλός τρόπος να κάνουμε διασυνδέσεις. Για ένα άτομο που αναδύεται τώρα ή έναν νέο μύστη στο D/s, αυτός είναι ένα πολύ επικίνδυνος και μπερδεμένος ιστός.

    Η διάκριση ανάμεσα σε αυτό που είναι αληθινό και σε αυτό που είναι ψεύτικο μπορεί να απαιτήσει εμπειρίες που να είναι επώδυνες, άσχημες, ακόμη και επικίνδυνες. Οι άνθρωποι βιάζονται να κολλήσουν «ταμπέλες» στους άλλους έτσι ώστε να τους ταξινομήσουν. Αυτό είναι το ίδιο προβληματικό όσο και ένας καινούργιος που βιάζεται να «γίνει» κάτι, πριν ακόμη έχει κάποια ΟΡΘΗ αντίληψη για το τί είναι αυτό. Ένας Κυριαρχικός που αναδύεται μπορεί να περάσει από μία φάση όπου επιθυμεί να υποτάσσεται. Αυτό είναι ένα απόλυτα ειλικρινές και αληθινό συναίσθημα που μπορεί να κάνει τον εν δυνάμει Κυριαρχικό να δει λανθασμένα τον εαυτό του ως υποτακτικό ή switch. Ένας υποτακτικός που αναδύεται μπορεί να ανακαλύψει ότι έχει σοβαρά αντιδραστικά συναισθήματα μετά το ξεκίνημα μίας σχέσης με έναν Κυριαρχικό. Αυτά τα αντιδραστικά συναισθήματα μπορεί να φανούν αρκετά Κυριαρχικά και να οδηγήσουν τον υποτακτικό σε συναισθήματα σύγχυσης και άγχους. Οι προσδοκίες ότι κάποιος (άσχετα από τον προσανατολισμό του) μπορεί γρήγορα να «γίνει» Κυριαρχικός ή υποτακτικός είναι λανθασμένα.

    Θα πρέπει να σκεφτούμε τη διαδικασία της εξέλιξης και της αλλαγής. Είναι αδύνατον να ασπαστούμε πλήρως την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πλευρά χωρίς να γευτούμε και την αντίθετη τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Επιπλέον, επειδή πολλοί καινούργιοι μόλις βγαίνουν από κάποιο γάμο, συχνά χρειάζονται ή επιθυμούν να ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ να κατασταλάξουν σύντομα σε μία μόνιμη σχέση. Μπορεί να δούνε έναν ορίζοντα ευκαιριών σε μία νέα ταυτότητα ως Κυριαρχικοί. Πρόθυμοι υποτακτικοί παντού. Για πολλούς καινούργιους Κυριαρχικούς υπάρχει ένα στάδιο στα πρώτα 2 χρόνια της ανάδυσής τους, όπου περνούν από έναν παροξυσμό «σαβουριάσματος». Συχνά αναλαμβάνουν πολλούς υποτακτικούς ταυτόχρονα και αντιστέκονται σθεναρά στο να δεσμευτούν με ένα μόνο άτομο. Μερικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν «σταύλους» ή σπίτια «υπηρετών». Όσοι το μεταφέρουν αυτό στην αρένα της ζωής, συχνά ανακαλύπτουν ότι η «διαχείριση» πολλών ανθρώπων είναι αρκετά δύσκολη. Δεν είναι μόνο το ότι οι δεξιότητές τους δεν έχουν εξελιχθεί ακόμη ικανοποιητικά, αλλά συχνά και οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει είναι επίσης νέοι μύστες που ακόμη δεν έχουν αποδεχτεί πλήρως τον εαυτό τους. Επίσης, ένας πολύ μεγάλος αριθμός νέων Κυριαρχικών δεν κάνουν καμία προσπάθεια να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τον πραγματικό κόσμο του BDSM, ΠΡΙΝ να αναλάβουν έναν Κυριαρχικό ρόλο και να δεχτούν την αφοσίωση ενός ή και περισσότερων υποτακτικών μέσα από την διαδικτυακή κοινότητα.

    Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για πολλούς υποτακτικούς, αν και γενικά βρίσκω ότι περισσότεροι υποτακτικοί προσπαθούν και αποκτούν γνώσεις σε σχέση με τους Κυριαρχικούς. Στην αρχή τουλάχιστον. Πολλοί άνθρωποι κάνουν μια επαφή και ξεκινούν μία διαδικτυακή σχέση, η οποία σχετικά γρήγορα εξελίσσεται σε μία πραγματική συνεύρεση. Για έναν νέο Κυριαρχικό αυτό είναι μία τρομακτική εμπειρία, δεν έχουν καθόλου πείρα τί είναι ασφαλές και τί όχι, τί να κάνουν, πώς να συμπεριφερθούν ή πώς να αντιδράσουν. Μερικοί προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα επιλέγοντας έναν υποτακτικό που είναι περίπου το ίδιο «παρθένος» στο BDSM όπως κι εκείνοι. Ξανά, αυτό σημαίνει ότι οι τυφλοί οδηγούν τους τυφλούς. Αυτός ο νέος Κυριαρχικός, αν ΔΕΝ έχει δραστηριοποιηθεί στην τοπική κοινότητα, μπορεί να υιοθετήσει ή να μιμηθεί τη συμπεριφορά που έχει δει στα διαδικτυακά «δωμάτια». Αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό, καθώς πολλές από τις τελετουργίες στο παίξιμο των ρόλων, που είναι τόσο συχνές στο διαδίκτυο, απλά ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ στην πραγματική ζωή.

    Ένας νέος υποτακτικός μπορεί να κάνει το ίδιο λάθος. Είχα αρκετούς υποτακτικούς που μου είπαν ότι ήταν ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ – και μετά ανακάλυψα ότι αυτή η εκπαίδευση ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ διαδικτυακή, όχι πραγματική. Προσέξτε παρακαλώ ότι μπορεί να εκπαιδευτείτε διαδικτυακά, μπορεί να ζήσετε προσωπικές σκηνές που να ήταν γεμάτες νόημα για σας και να ήταν μία πρόκληση, αλλά ΔΕΝ μπορείτε να βιώσετε την απτή πραγματικότητα χωρίς να βρίσκεστε σωματικά ΜΑΖΙ με ένα άλλο άτομο.

    Γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν ο υποτακτικός δημιουργεί μία ψευδαίσθηση ασφάλειας, βασισμένος στο «πόσο υπέροχος» είναι διαδικτυακά ένας Κυριαρχικός. Πολλοί αισθάνονται ότι δεν είναι σωστό να κάνουν πολλές προσωπικές ερωτήσεις και ότι αυτό μπορεί να φαίνεται σαν έλλειψη εμπιστοσύνης. Πολλοί καινούργιοι υποτακτικοί φοβούνται να συμμετέχουν σε τοπικές εκδηλώσεις, φοβούνται ότι θα τους την πέσουν Κυριαρχικοί που καραδοκούν. Γι αυτό το λόγο μπορεί να μην έχουν επαρκή αντίληψη περί της πραγματικής κοινότητας. Υπάρχουν αρκετοί ασφαλείς τρόποι να παρευρεθούμε σε εκδηλώσεις που ΔΕΝ απαιτούν να είναι ζευγαρωμένος ούτε ο υποτακτικός ούτε ο Κυριαρχικός. Πολλοί άνθρωποι που ζουν πραγματικά το BDSM, ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ με προθυμία νέους μύστες και τους προσκαλούν να παρευρεθούν σε εκδηλώσεις σαν μέρος μίας «ομάδας» ανθρώπων έτσι ώστε να αισθάνονται πιο άνετα. Αυτές οι επιλογές μπορούν να διερευνηθούν από έναν νέο Κυριαρχικό ή υποτακτικό, μόλις αναγνωρίσει ο καθένας μέσα του τις τάσεις του D/s που τον χαρακτηρίζουν. Μπορούν επίσης να επιλέξουν να γίνουν μέλη σε μία από τις παλιές ΚΑΛΑ γνωστές οργανώσεις και να διαβάσουν τα κείμενα που παρέχει αυτή η οργάνωση.

    Τα πρώτα 3-5 χρόνια μετά την αρχική ανάδυση, ο Κυριαρχικός αρχίζει να μειώνει σε γενικές γραμμές τον αρχικό παροξυσμό του. Συχνά εγκαταλείπει πρότερες συνήθειες. Πολλές από αυτές είναι συνήθειες των βανίλλα σχέσεων. Αυτό απαιτεί χρόνο και σκληρή δουλειά. Απαιτεί την αποδοχή δύσκολων πτυχών του εσωτερικού εαυτού και μία αποδοχή των επιπέδων προσωπικής ευθύνης που είναι απαραίτητη για να ζήσει κάποιος στην πραγματικότητα μία BDSM σχέση. Πολλοί άνθρωποι σ’ αυτό το στάδιο δημιουργούν μακρόχρονες συνεπείς σχέσεις, αν και σπάνια μεταβαίνουν με επιτυχία σε μία full time σχέση σ’ αυτό το σημείο. ΕΔΩ είναι που πολλοί Κυριαρχικοί μαθαίνουν πώς να είναι ειλικρινείς, συχνά για πρώτη φορά στη ζωή τους. Μαθαίνουν ότι η ειλικρίνεια δεν είναι πλέον ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ, αλλά αναγκαία. Επίσης μπορεί να αρχίσουν να μην ανέχονται την απάτη, τις μηχανορραφίες και τα ύπουλα καμώματα. Στα τελευταία στάδια αυτής της φάσης, ο Κυριαρχικός συνήθως αρχίζει να αναζητά αυτό το ένα ιδιαίτερο άτομο με το οποίο θα μοιραστεί τη ζωή του. Μερικοί αναζητούν δύο άτομα, αν και η επιτυχία των πολυ-σχέσεων είναι στατιστικά πολύ χαμηλότερη από αυτή των μονο-σχέσεων.

    Ένας υποτακτικός θα υποστεί περίπου τις ίδιες εμπειρίες σ΄αυτή τη γκάμα των 3-5 χρόνων. Συχνά οι υποτκατικοί γίνονται πολύ επιλεκτικοί με τις σχέσεις τους. Πολλοί γίνονται ενεργά μέλη της κοινότητας και προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους σε καινούργιους υποτακτικούς καθώς αυτοί μαθαίνουν. Ένα μεγάλο ποσοστό υποτακτικών περνούν ένα τμήμα αυτών των ετών εξερευνώντας πλήρως την Κυριαρχική πλευρά τους, είτε σαν switch, είτε σαν Top ή ακόμη και σαν κανονικοί Κυριαρχικοί. Μαθαίνουν πώς να είναι πιο ειλικρινείς όταν εκφράζουν τις ανάγκες τους και στον εαυτό τους και στους άλλους. Συχνά γίνονται πιο συγκροτημένοι και πιο υγιείς. Στα τελευταία στάδια, στα 5-7 χρόνια της φάσης, ο έμπειρος υποτακτικός φτάνει συχνά σε ένα πλατώ ήρεμης αποδοχής του εαυτού του. Η επιθυμία του να είναι αντιδραστικός συνήθως εξαφανίζεται κατά τη διαδικασία απάλειψης των συνηθειών που είχε αποκτήσει από την παιδική του ηλικία ακόμη. Σ’ αυτό το σημείο ανακαλύπτει ότι ίσως για πρώτη φορά μπορεί να προσφέρει τον εαυτό του με πληρότητα και χωρίς φόβο, σαν ένας πραγματικός υποτακτικός.

    Σύμφωνα με την εμπειρία μου, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, από την πρώτη τους επαφή με την BDSM κοινότητα, ως το σημείο της ήρεμης αποδοχής του εσωτερικού τους εαυτού διανύουν μία διαδικασία που διαρκεί περίπου 7 χρόνια. Για μερικούς αυτή διαρκεί λιγότερο και για μερικούς δεν λαμβάνει χώρα ποτέ στην πληρότητά της. Πολλοί ανακαλύπτουν ότι έζησαν το D/s στη βανίλλα μορφή του για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους και η μετάβαση γι αυτούς μπορεί να γίνει ακόμη πιο γρήγορα! Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στη διαδικασία, αν και η απόκτηση γνώσεων ΣΙΓΟΥΡΑ βοηθάει να μειωθούν οι κίνδυνοι και οι άσχημες εμπειρίες. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεται κανείς να «γίνει» κάτι και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος σε κανέναν από τους ερωτικούς προσανατολισμούς. Στο τέλος θα ανακαλύψετε ότι θα συνεχίσετε να αλλάζετε και να εξελίσσεστε πολύ μετά τις αρχικά στάδια. Αυτό που σας έρχεται πιο φυσικό θα επικρατήσει τελικά ως το πιο δυνατό και εκεί θα βρείτε τον αληθινό εαυτό σας. Προσπαθήστε να ΜΗΝ σας γίνει έμμονη ιδέα το lifestyle, να διατηρήσετε άλλα ενδιαφέροντα και χόμπυ ενεργά. Το να είναι κανείς πολύπλευρος είναι ψυχική υγεία και μας επιτρέπει να κάνουμε καλύτερες επιλογές.

    Πηγή: Emergence
    Μετάφραση: dora_salonica
     
  2. kati

    kati Regular Member

    Απάντηση: Ανάδυση στο BDSM

    Ενδιαφέρον
     
  3. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Προς στιγμή νόμιζα πως το άρθρο αναφερόταν στο ψάρεμα. Κι αυτό γιατί παρουσιάζει την ενασχόληση με το BDSM όχι ως κάτι που προκύπτει λόγω επιθυμίας (ή έστω ανάγκης) αλλά ως μια διέξοδο από προβλήματα, ως μέθοδο απομάκρυνσης από ένα χωρισμό, έναν αποτυχημένο γάμο ή ακόμα και ως λύση για να ξεπεραστεί μια κρίση μέσης ηλικίας. Αλήθεια, αυτό είναι το BDSM; "Σπορ" για ανθρώπους που προσπαθούν να βγουν από ένα τέλμα; Λυπάμαι, αλλά θα διαφωνήσω. Το BDSM δεν το βρίσκεις όταν όλα στη ζωή πηγαίνουν κατά διαόλου. Δεν το βρίσκεις μετά από "σφαλιάρες" στη ζωή σου. Αντιθέτως, φρονώ πως η ενασχόληση με το BDSM, σε οποιαδήποτε έκφανσή του, οφείλει να προκύπτει από πραγματική επιθυμία, ακόμα και διάθεση πειραματισμού. Όχι να εμφανίζεται ως λύση ανάγκης, ή ακόμα και απελπισίας.
     
  4. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Παράξενο πώς ο καθένας από μας μπορεί να διαβάσει ένα κείμενο και να το ερμηνεύσει εντελώς διαφορετικά. Για μένα, το κείμενο αναφέρεται σε μία πραγματική ανάδυση από μία ανούσια ζωή, όπου οι συμβατικές σχέσεις δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν στην εκπλήρωση κρυφών επιθυμιών, που υπήρχαν εκεί από πολύ παλιά και δεν μπορούσαν να βγουν στην επιφάνεια. Βέβαια, εγώ ήρθα στο BDSM στα 40 μου, αφού είχα ήδη κάνει γάμο, παιδιά, και αρκετές μόνιμες σχέσεις και αφού είχα ήδη εντρυφήσει στο βανίλλα κινκ από πολύ παλιά. Όχι BDSM λοιπόν επειδή αυτή ήταν μία μέθοδος επίλυσης προβλημάτων, αλλά επειδή τα προβλήματα υπήρχαν γιατί δεν είχε αναδυθεί ακόμη ο BDSM εαυτός. Για μένα, η ανάγκη ήταν τεράστια, ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. Δεν ήταν μόνο επιθυμία και δεν ήταν ένα πείραμα, ούτε τρόπος για να προχωρήσω τη ζωή μου. Ήταν η κρυφή μου φύση που παρέμενε ανέκφραστη και θα έσκαγα αν δεν έβρισκα τον τρόπο να την εκφράσω.

    Το κείμενο, κατά την άποψή μου, περιγράφει μία συνήθη (στατιστικά τουλάχιστον) κατάσταση, της τριανταπεντάρας ή του σαραντάρη, που νιώθει ότι "πήραμε τη ζωή μας λάθος". Δεν το εξέλαβα ως μία περιγραφή του BDSM ως σπορ. Αντίθετα, νομίζω πως το κείμενο είναι πολύ σοβαρό στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα. Προσέχει πολύ ο συγγραφέας του να μην θίξει κανέναν που προσεγγίζει αυτό τον χώρο για οποιονδήποτε λόγο, αλλά και να προειδοποιήσει τους νεοεισερχόμενους για την ανομοιογένεια και τις παγίδες του χώρου.

    Τέλος, κανένας συνειρμός δεν μου δημιουργήθηκε με το ψάρεμα. Η ανάδυση, ως όρος, για μένα βρίσκεται στον αντίποδα της καταβύθισης, την οποία περιέγραψα σε αρκετά κείμενα με τα οποία ασχολήθηκα στο παρελθόν και για τα οποία μάλιστα αναγκάστηκα να υπερασπιστώ πολύ σθεναρά τον εαυτό μου και τον τρόπο με τον οποίο βιώνω το BDSM lifestyle. Ο μόνος συνειρμός για μένα λοιπόν, ήταν η καταβύθιση. Ίσως πρέπει να προηγηθεί η ανάδυση από τον ένα τρόπο ζωής, πριν ακολουθήσει ένα είδος καταβύθισης σε ένα άλλο είδος ζωής, που αναδεικνύεται ως πιο μεστό, πιο βαθύ, πιο παθιασμένο. Και ίσως γι αυτό η προειδοποίηση των τελευταίων φράσεων του κειμένου: προσέξτε μην βυθιστείτε εντελώς, εδώ που ήρθατε. Αυτό μας λέει, πιστεύω.
     
  5. Octavios

    Octavios New Member

    Απάντηση: Ανάδυση στο BDSM

    Προσπαθήστε να ΜΗΝ σας γίνει έμμονη ιδέα το lifestyle, να διατηρήσετε άλλα ενδιαφέροντα και χόμπυ ενεργά. Το να είναι κανείς πολύπλευρος είναι ψυχική υγεία και μας επιτρέπει να κάνουμε καλύτερες επιλογές.


    Τι χείμαρος... τι αποφασιστικότητα στην αφοσίωση προς ρο lifestyle!!!
    Αυτή η γυναίκα θα είναι οδηγός μου, και σε όσα δικά της ψάχνω όσα διαβάζω,
    περαμένει ανεξάντλητη.
     
  6. KostantinosK

    KostantinosK New Member

    Απάντηση: Ανάδυση στο BDSM

    Για μας τους καινούργιους που ακόμα γνωρίζουμε για τους εαυτούς μας λιγότερα απ' όσα μπορούμε να φανταστούμε, είναι αναγκαία τέτοια κείμενα. Μακάρι να υπήρχε και ένα κέντρο... εκπαίδευσης, για να μη μένουμε μόνο στη θεωρία  
     
  7. GRD

    GRD Great Red Dragon

    Απάντηση: Ανάδυση στο BDSM

    Εύγε Δώρα!

    Κρίμα που σου είχα δώσει Rep τελευταία και δε μπορώ ξανά...  


    Ανδ(ρ)εας
     
  8. Uranoos

    Uranoos Regular Member

    Εύγε!
    Ανεξάντλητη, indeed!
     
  9. Dark_passion

    Dark_passion Regular Member

    Απάντηση: Ανάδυση στο BDSM

    Πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό το άρθρο! Μπράβο στη νηματοθέτρια που έκανε τον κόπο να το μεταφράσει!
     
  10. Ωκεανός

    Ωκεανός Flüggåэnk∂€čhiœßøl∫ên

    Πολύ ενδιαφέρον, πραγματικά, αρκεί να συγχωρήσει και να αγνοήσει κανείς τις τάσεις της Mistress Steel να υπερ-γενικεύει και να μιλάει για την εξελικτική πορεία ανθρώπων στο BDSM σα να είναι τόσο ομοιόμορφη και προβλέψιμη όσο ο κύκλος της ζωής του μεταξοσκώληκα. Παρακάμπτοντάς το αυτό, θα έλεγα ότι το κείμενο μου ήταν χρήσιμο. Σε ευχαριστώ, dora_salonica.

    Υ.Γ.

    Μια εναλλακτική λέξη για μετάφραση του "emergence" είναι το «φανέρωμα», αν και δεν μπορώ με ευκολία να διαλέξω τη μια λέξη έναντι της άλλης.