Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αντιστάσεις στη μονογαμία του υ.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Πολυγαμία' που ξεκίνησε από το μέλος Dark_Explorer, στις 10 Δεκεμβρίου 2016.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Συναντώ συχνότατα να γίνεται λόγος για το αντίστροφο. Δηλαδή, σε ένα μονογαμικό υ να του ζητείται να μπει σε πολυγαμικό (οχι απαραιτήτως πολυερωτικό) πλαίσιο και να αποκτήσει μια διαφορετική σεξουαλική κατεύθυνση.
    Με βάση το παρακάτω:
    Θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσω θέσεις ατόμων πολυγαμικών όπου υπάκουσαν στο αίτημα του Κ ατόμου για μονογαμία. Όπως επίσης και υ που δεν υπάκουσαν κι αποσύρθηκαν, αισθάνθηκαν τότε λιγότερο υ;

    Υποσημείωση: Με έφαγα η @brenda σε π.μ. να το ανοίξω ΤΩΡΑ και με απείλησε ότι δε θα μου κάνει μουσακά περιποιημένο. Όφειλα να γίνω συγκαταβατική. Η μάσα προέχει.
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Να τα λέγεις όλα, πες και για τα βραστά αυγά στην μασχάλη και για το φτερό στην πατούσα... 
    Μου κοψε η μπεσαμέλ και έβαλα γίγαντες στον φούρνο, περιποιημένους έξτρα btw. 
    Μισό με τις τρολιές, γιατί κάτι γράφω, επανέρχομαι σοβαρότερη και πιο συγκροτημένη! 

    έντιτ:ρ στο έξτρα
     
    Last edited: 10 Δεκεμβρίου 2016
  3. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    πέρασα κάτι μαύρα χριστουγεναα, εκανα μια 'κοιλια' εκεινη την περιοδο, αλλα με πολυ επεξεργασια απο μενα μαζι με βοηθεια και υπομονη απ την Κ τελικα καταφερα να το ξεπερασω χωρις κοστος στη σχεση. χωρις βοηθεια, αν δηλαδη μου το ειχαν πεταξει απλα στα μουτρα, δεν ξερω αν θα την παλευα...
     
  4. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Κάπου εδώ να προσθέσω ότι δεν είναι αυτονόητο ότι το Κ άτομο θα είναι κι αυτό μονογαμικό, ενδέχεται να έχει έτερα υ ή μαζοχιστές παρτενέρ. Αυτά βέβαια δηλώνονται εξαρχής. Τους κανόνες τους θέτει το Κ.
    Κάτι που έχω παρατηρήσει από αυτοπροσδιοριζόμενα ως υ είναι ότι έχουν στο φαντασιακό τους σκηνές με δημόσιο εξευτελισμό, να τα πηδάνε οι περαστικοί και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να δει σε αντίστοιχες τσόντες. Αν δεν εκπληρωθεί αυτό το φαντασιακό τους αρχίζουν την επίθεση προς το Κ άτομο που ζητά την μονογαμία του υ. Ξεκινάνε μπρατίστικες επιθέσεις συναισθηματικού εμβολίματος με ψυχαναλυτικού τύπου διάνθιση του στυλ "ότι το Κ άτομο είναι κομπλεξικό και φοβάται, ότι δεν έχει τα κότσια και την τόλμη..." Αυτού του είδους οι κλασικές τοξικές αντιδράσεις είναι καλό να απομακρύνονται εγκαίρως.
     
    Last edited: 10 Δεκεμβρίου 2016
  5. brenda

    brenda FU very much

    Τέλος πάντων, επειδή τα Χριστούγεννα θα λείπω επ΄αόριστον, πρέπον είναι να σου απαντήσω τώρα, όσο πιο εμπεριστατωμένα και ειλικρινά μπορώ (αυτό γράφτηκε πριν την μεταφορά, αλλά το κρατάω, γουστόζικο είναι).

    Ας σοβαρολογήσω λοιπόν δευτερολογώντας:

    Κατ΄αρχάς η διασαφήνιση των ποστ και η δίκη προθέσεων δεν με αφορά, όπως και η χρήση ψυ- όρων που αφορούν σε διάγνωση διαταραχής ή παθογένειας, τα αφήνω στα χέρια των ειδικών, αναφέρομαι σε αυτά εγκυκλοπαιδικά μόνον, δεν χαρακτηρίζω κανέναν δημόσια, όσο κι αν κάποιοι το αξίζουν με το σπαθί τους, λύστε τα μεταξύ σας οι συμμετέχοντες, εγώ έχω άποψη για τον εαυτό μου, τοποθετήθηκα επαρκώς ξεκάθαρα, δεν θα ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι.

    Πάμε παρακάτω.

    Προφανώς και συσχετίσατε με το νήμα τους όρους και τις προϋποθέσεις του υ μέλους τής σχέσης, διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλιώς ήσασταν καραμπινάτα off-topic, άρα κι εσείς κάνατε μία έμμεση, συνοπτική τοποθέτηση, με συγκεκριμένο πρόσημο. Προχωράμε.

    Της απαίτησης ασύμμετρου συσχετισμού προηγείται η γνωριμία, η εξοικείωση και η διαπραγμάτευση. Σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση, θα έλεγα ότι το υποτακτικό μέλος οφείλει να γνωστοποιήσει τα hard ή off-limits του. Επ΄αυτών εξετάζει το Κ την πιθανότητα δημιουργίας μίας τέτοιας σχέσης.

    Αν το υ λοιπόν δηλώσει αυστηρά μονογαμικό και το εντάξει στα hard limits, τότε το Κ έχει την ευθύνη του να εμπλακεί, ή να μην εμπλακεί. Αν παραβιάσει το δικό του αξιακό σύστημα, τότε θα συμφωνήσω με την άποψη που θα το χαρακτηρίσει ωσεί Κ, ή fake, ή ο,τιδήποτε. Κι αυτό και την ασυμμετρία της σχέσης.

    Ωστόσο, υπάρχουν Κ που είναι διατεθειμένα να κάνουν διαπραγματεύσεις κάποιου επιπέδου, σε κάποια θέματα που θεωρούν ότι δεν είναι ζωτικής σημασίας για το D/s που προτείνουν οι ίδιοι. Δεν έχουν καταπιεί την Βίβλο του bdsm τα Κ, κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη. Αν λοιπόν η πολυγαμία είναι κομμάτι του αξιακού συστήματος του Κ και μέρος της αντίληψης τής ασυμμετρίας, ουδείς το υποχρεώνει να κάνει καμία υποχώρηση επ΄αυτού, πολλώ δε μάλλον το υποψήφιο υ.

    Αν δεν είναι αξίωμα όμως και το υποψήφιο υ είναι μία καλή προοπτική σχέσης ή ατόμου προς συσχετισμό, τότε μπορεί και να το παραβλέψει. Πάντα είναι στην δική του διακριτική ευχέρεια. K είναι, ό,τι γουστάρει κάνει. N'est-ce pas?

    Αν λοιπόν, δεν γνωρίζει κάποιος τις λεπτομέρειες τής διαπραγμάτευσης, τα πρόσωπα, τους χαρακτήρες και τα αξιακά τους συστήματα, τότε θα έλεγα ότι δεν μπορεί να προβεί σε κανενός είδους συμπεράσματα.
    Αν εγώ για παράδειγμα, γνωρίζω μία φίλη Κ, η οποία είναι poly εκ λίκνου και αυτό αποτελεί παντιέρα της από καταβολής κόσμου και την δω να συσχετίζεται με ένα άτομο που τής επιβάλλει την μονογαμία, εκεί θα αναρωτηθώ τον λόγο, δεν θα κάτσω να την βρίσω, ή να την απαξιώσω για την επιλογή της, μπορεί να ερωτεύτηκε, μπορεί να λάλησε, μπορεί να βαρέθηκε, μπορεί, μπορεί, χίλια δυό μπορεί.

    Όταν επίσης δω μία φίλη, νυν ή πρώην, υ, να χτυπιέται σαν χταπόδι υπέρ της πολυγαμίας, ενώ μάς τα είχε κάνει ζέπελιν για την μονογαμία και την αφοσίωση, το ψέμμα και την υποκρισία, θα αναρωτηθώ σε ποιο πλυντήριο τής βάλανε τον (όποιο) εγκέφαλο.

    Τα παραδείγματα είναι τυχαία και δεν σχετίζονται με πραγματικά πρόσωπα ή γεγονότα, αν και θα μπορούσαν κάλλιστα.

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη, φρονώ, πως ούτε η πολυγαμικότητα, ούτε η μονογαμικότητα πρέπει ή δύνανται να επιβληθούν παρά φύσει σε κανέναν, των Κ συμπεριλαμβανομένων, παρεκτός αν τους περισσεύουν λεφτά για ψυχοθεραπείες.

    Η συναντίληψη σε βασικά ζητήματα, πρέπει να είναι προϊόν αβίαστης συμφωνίας των συμμετεχόντων κι όχι εξαναγκασμού. Η φύση μας δεν παραβιάζεται, για κανέναν λόγο.

    Ως υ στο παρελθόν, μου ζητήθηκε να είμαι μονογαμική, κόντρα στην όποια φύση μου, που ποθεί να εκφράζεται ελεύθερα ερωτικά, με δεδομένη την αμφισεξουαλικότητά μου.
    Αποχώρησα από το D/s τάχιστα, ενώ είχα αρχικά είχα δώσει την συναίνεσή μου, γιατί δεν το άντεχα και γιατί παραβίαζε τα δικά μου όρια, το δικό μου αξιακό σύστημα και την δική μου αίσθηση δικαίου.
    Το τίμημα πληρώνεται πάντα, από όποιον πάει κόντρα στην φύση και την λογική του.

    Σαν top, ή σαδίστρια, ποτέ δεν θα έθετα καν τέτοια ζητήματα, είναι χρήσιμη η εμπειρία τής ''άλλης'' πλευράς και της ενσυναισθητικής δουλειάς που κάνει ο καθένας στην ζωή του και για τον εαυτό του.
    Σαν Κ, θα μπορούσα να μείνω απαρασάλευτη στις δικές μου αρχές, στα δικά μου θέλω, που αφορούν το δικό μου αξιακό σύστημα και δεν θα έδινα λογαριασμό σε κανέναν, ούτε σε υ, ούτε σε φίλους, ούτε σε Κ, ούτε σε φόρουμ, ούτε στον Δαλάι Λάμα αυτοπροσώπως, μιας κι ο Θεός πέθανε, όπως είπαμε σε προηγούμενο επεισόδιο.

    Όποιος αντέχει αυτό που το Κ προτείνει, μένει, όποιος δεν αντέχει, φεύγει, ή δεν μπαίνει καν σε διαπραγμάτευση, that's the bitter truth.

    Για το ανάποδο, πρέπει να έχω στοιχεία, ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, ποιο είναι αυτό το Κ που του επέβαλε το υ του πολυγαμία κόντρα στην μονογαμική του φύση, ή μονογαμία κόντρα στην πολυγαμική του φύση (αν και γι΄αυτό το τελευταίο, έχω ακούσει πολλές απόψεις, φήμες, κρίσεις, επικρίσεις κλπ, καλή-κακή ώρα).

    Προφανώς θα πρέπει να είμαστε παρόντες στην διαπραγμάτευση ή στην κρεββατοκάμαρα, αλλιώς όλα τα υπόλοιπα, είναι έπεα πτερόεντα, και εκτόνωση νεύρων, προβολές κτλ κτλ.

    Με την τελευταία σας παράγραφο, συμφώνησα ήδη, αλλά είναι τόσο γενικόλογη, που φαντάζομαι ότι ο κάθε σώφρων θα συμφωνούσε. Οπότε, σείς φέρετε το βάρος της στοιχειοθέτησης ενός συγκεκριμένου κατηγορητηρίου, δεν μπορεί απλά να εξαπολύετε κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση αοριστολογώντας.

    Τα έχω ξαναπεί, δεν θα αλλάξω γνώμη επ΄αυτών ποτέ. Ο σεβασμός των συνομιλητών μας, έγκειται στο να ασχολούμαστε με τις απόψεις τους και όχι με τους ίδιους σαν πρόσωπα, ειδικά αν δεν έχουμε προσωπική επαφή μαζί τους (εδώ και μ΄αυτούς που είχαμε προσωπική επαφή, δεν τους εκθέτουμε από τακτ και διακριτικότητα, let bygones be bygones) ή δεν έχουν εκτεθεί οι ίδιοι με αλλεπάλληλες αντιφάσεις και αυτοδιαψεύσεις. Εάν διαπιστώνουμε ανακολουθίες, προσβολές, ανειλικρίνεια και υποκρισία στις απόψεις αυτές, δικαιοδοτούμαστε να το επισημάνουμε και να τους το τρίψουμε και στην μούρη, όχι όμως για την προσωπική μας εκτόνωση ή αυτάρεσκο ρεβανσισμό, παρά για την αποκατάσταση του ορθού διαλόγου και της φερόμενης ως αλήθειας, επιχειρηματολογώντας (καλό θα ήταν όχι για τα αυτονόητα, βεβαίως-βεβαίως, αναφέρομαι σε γνωστές περιπτώσεις εκτός λογικής, φασιστών, παιδεραστών και άλλων δαιμονίων).
    Μην με βάζετε να σάς αναφέρω παραδείγματα επ΄αυτού, το φόρουμ βρίθει τέτοιων περιπτώσεων.
    Ελπίζω να σάς κάλυψα, έχω και τους γίγαντες στον φούρνο, θα μού επιτέψετε... 

    Και καταλήγουμε στο επικό:
    ''Το πραγματικό bdsm-D/s είναι το δικό μου. Όσοι συμφωνούν, αναγνωρίζονται ως ομότιμοι, όλοι οι υπόλοιποι είναι γατάκια''.*
    Άμα σάς θυμίζει κάτι η παραπάνω ατάκα, δεν φταίγω εγώ, απλά την αναπαράγω, προς γνώση και συμμόρφωση ως προς τους ιππευμένους κάλαμους, καραδοκούν στις γωνίες, προσκαλούν πολύ κόσμο.

    *κι άμα φύγω εγώ, ο κόσμος θα καταστραφεί, το bdsm θα καταρρεύσει, θα υπάρξει εξαθλίωση, πείνα, λιμός, σεισμός, καταποντισμός και οι επτά πληγές του Φαραώ...
     
    Last edited: 10 Δεκεμβρίου 2016
  6. astarti

    astarti Love beyond Reason

    Τα υπο που φαινομενικά υπακουουν στο αίτημα μονογαμιας του Κ, ενώ στην πραγματικότητα εξακολουθούν την πολυγαμικη δραστηριοτητα τους (δλδ κρυφά βλέπουν άλλους) πού τα κατατασσετε?
     
  7. brenda

    brenda FU very much

    Στα αζήτητα, προφανώς... 
     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Είσαι σε αυτήν την κατηγορία; Μοιράσου την εμπειρία σου. Γι'αυτό ανοίχτηκε το νήμα.
     
  9. astarti

    astarti Love beyond Reason

    Προσωπικά όχι, δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Θα επανέλθω.
     
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Σε αναμένω, λοιπόν, για τον σχετικό με το νήμα "οβολό" σου.
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Εκτός απ' αυτό , με το οποίο έχω κάποιες επιφυλάξεις, η διαπραγμάτευση είναι πάντα χρήσιμο να γίνεται ακόμα κι αν δεν καταλήξει πουθενά, σε όλα τα άλλα ναι!
     
  12. lotus

    lotus Silence

    Νομίζω μαζί με τα Κ άτομα που λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα μπορούσαν να κάνουν ωραιότατες σαθρές μονογαμικές σχέσεις μεταξύ τους και το κέρατο να πηγαίνει σύννεφο (γιατί αφού δεν υπάρχει ειλικρίνεια περί κερατώματος πρόκειται και μη μου πείτε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στις bdsm σχέσεις θα γελάσω) κι αφού αποκτήσουν τις εμπειρίες τους να έρθουν και να απαντήσουν και σε αυτό το νήμα
    (και δεν απαντώ στο θέμα του νήματος διότι δεν έχω εμπειρία να μοιραστώ..)