Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανωμαλος/η ? τι ειναι αυτο???

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Lasia, στις 11 Ιουλίου 2007.

  1. HiSasori

    HiSasori Regular Member

    Εδώ αγγίζεις μεγάλο θέμα αγαπητέ.. Αλλά επειδή πέρασα από αυτόν τον προβληματισμό, θα σου πω χωρίς να επεκταθώ πως αν πιστεύεις ότι κάποιος γίνεται "ανώμαλος" για να δικαιολογήσει στον εαυτό του την μοναξιά του κάνεις λάθος.. Η "ανωμαλία" είναι χάρισμα, όχι κατάρα..  
     
  2. capeaway

    capeaway Regular Member

    Απάντηση: Re: Ανωμαλος/η ? τι ειναι αυτο???

    Στην ψυχολογια δεν ισχυει το διπολο ασπρο-μαυρο (πχ νορμάλ - ανωμαλος). Η επεμβαση του ψυχολογου εχει νοημα οταν το "ανωμαλο" γινεται παθος και επικινδυνο για τον ανθρωπο και την κοινωνια.

    Η κοινωνια μας ειναι ακομη πολυ ανωρημη για να δεχτει το ξενο και το διαφορετικο. Εμεις, αντιθετα τολμουμε και το δεχομαστε και συζηταμε ανοιχτα επ' αυτου.

    Δε θα συμφωνησω οτι προερχεται απο τη μοναξια. Βλεπω τη μοναξια ως αποτελεσμα και οχι σαν αιτια της "ανωμαλιας". Ειναι σιγουρα ενα μεγαλο θεμα, και καλυτερα να μην το ξεκινησουμε στη μεση αυτου που γραφουμε τωρα.

    Αν κολλαει? Μπα, δε θα το ελεγα... ισως μονο σε ελαχιστες περιπτωσεις. Αν δηλαδη καποιος το "εχει στο αιμα του" σε λανθανουσα μορφη και περιμενει ενα μικρο "χαστουκακι" απο τον/την συντροφο του για να ξυπνησει.

    Οι ζημιες που μπορεις να παθεις ειναι πολλες, αν δεν τηρεις τους κανονες υγειηνης και προστασιας.

    Προελευση? Η παιδικη μας ηλικια, αλλα το ψαξιμο ειναι κατι που μονο ενας εξειδηκευμενος ψυχολογος μπορει να κανει με την ψυχαναλυση. Ασε που, αν τελικα βρει τις αιτιες, ολο το ονειρο μπροστα μας θα καταρρευσει σα χαρτινος πυργος.

    (Μερικες σκεψεις αρχιζουν να με τραβανε μακρια, σα να θελουν να με βγαλουν εκτως θεματος. Ειναι και η κουραση της μερας.... Θα σταματησω εδω)
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Το να με αποκαλέσει κάποιος ανώμαλο, συνήθως μου δείχνει ότι δεν έχουμε τα ίδια γούστα και το εκφράζει επιθετικά απέναντι μου. Δεν πειράζει θα βρω άλλον.

    Το να αποκαλέσει η κοινωνία ανώμαλο, συνήθως δείχνει ότι δεν έχουμε τα ίδια γούστα και το εκφράζει επιθετικά απέναντι μου. Δεν πειράζει θα βρω άλλη.

    Και αν δεν βρω, τότε πιο καλή η μοναξιά μου.

    Θα αποκαλούσα τον εαυτό μου ανώμαλο, αν δεν ακολουθούσα την φύση μου. Το να προσπαθήσει το ψάρι να βγει στη στεριά, να τρώει χορτάρι και να βελάζει, αυτό είναι ανωμαλία. Το να προσπαθήσει ένας gay, να ζει ως straight αυτό είναι ανωμαλία. Το να προσπαθώ να επιμένω να κάνω sex με την vanilla έκφραση όταν δίχως τους σαδομαζοχιστικούς χρωματισμούς δεν μου σηκώνεται ήταν ανωμαλία. Ευτυχώς που το κατάλαβα γρήγορα και τώρα πια δεν είμαι ανώμαλος.

    Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσετε, τόσο καλύτερα για εσάς.

    Και για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, ας πούμε ότι κάποιος την βρίσκει με το να σκοτώνει. Όχι μία απλή παρόρμηση, αλλά βαθιά ριζωμένο μέσα του. Τι κάνει τότε; Καμία από τις γνωστές κοινωνίες δεν πρόκειται να τον δεχθεί, ακόμα και αν βρεθούν δέκτες για την όρεξη του.

    Τότε φεύγει μακριά και μένει μόνος του.

    Η άλλη λύση που θα πρότειναν οι ψ, θα σήμαινε μίας ολοκληρωτική σχεδόν αποδόμηση της προσωπικότητας του. Αυτό είναι μία ξεκάθαρη δολοφονία της ψυχής του. Είναι προτιμότερο; Είναι αυτό που θέλει; Ο λόγος που θα το έκαναν δε θα ήταν για να τον «θεραπεύσουν» αλλά σαν μία μέθοδο πρόληψης και προστασίας των γύρων του.

    Το να τον περιορίσουν σε κάποιο «χώρο» σαν λύση; Μοιάζει με αυτό που πρότεινα εγώ, με την διαφορά ότι αν φύγει αυτός η επιλογή του «χώρου» θα είναι δική του.

    Αυτές είναι οι απόψεις μου, δίχως καμία διάθεση ρομαντισμού.
     
  4. mr.goodcat

    mr.goodcat Regular Member

    Όπως απάντησαν πιο πριν, το φυσιολογικό είναι εντελώς υποκειμενικό.
    Συνήθως όμως εξισώνεται με το τι θεωρεί η πλειοψηφεία φυσιολογικό.

    Αν δεν μιλάμε για 16χρονα παιδάκια που τους αρέσει να'ναι μέσα στην μόδα κτλ, μπα.

    Αυτές οι ερωτήσεις επιδέχονται μονάχα προσωπική απάντηση από τον καθένα μας.

    Μάλλον από την ανάγκη για πρωτοτυπία.
    Από την αίσθηση του ανικανοποίητου.
    Από την βαρεμάρα.

    Όπως και να'χει, ο "ανώμαλος" R.P.Feynman, μελετούσε μεν στο τοπικό κωλάδικο της
    γειτονιάς του (το οποίο υποστήριξε και στο δικαστήριο όταν πήγαν να το κλείσουν), αλλά
    επειδή τον ενέπνεαν τα γυμνά κορμιά κ' η βαβούρα, κατάφερε να παράγει το έργο που παρήγαγε.
    Και τελικά πήρε και το nobel Φυσικής για την QED. XA ! Society: Suck this =D.

    Η προσωπική μου γνώμη είναι, να θεωρήσετε πως γυναίκες και άντρες, έχετε @@ με άπειρη
    επιφάνεια και να αρχίσετε να γράφετε εκεί όσους δεν σας αποδέχονται για αυτό που είστε.
     
  5. dentman

    dentman Guest

    Απάντηση: Re: Ανωμαλος/η ? τι ειναι αυτο???

    Πολύ σωστή άποψη. Ειδικά όταν κάποιος δεν έχει απενεχοποιήσει τα ένστικτά του και θέλει διακαώς να εναρμονιστεί με τις ταγές και τους κανόνες της κοινωνίας περί του τί θεωρείται ανωμαλία, τότε αυτός από μόνος του νιώθει "ελαττωματικό μοντέλο", μη φυσιολογικός (αφού αυτό ορίζει η πλειοψηφία - εδώ συμφωνώ και με τον Lost boy) και νομίζει ότι βαδίζει σε αδιέξοδο δρόμο, που οδηγεί στη μοναξιά. Αυτό είναι δυστυχία. Όπως δυστυχία είναι να προσπαθεί διαρκώς να καταπνίξει τη φύση του για να νιώθει αποδεκτός από τους πολλούς. Εαν όμως είναι συνειδητοποιημένος κι αποφασισμένος να μην υποτάξει τα ένστικτά του στις φόρμες του κοινωνικού συνόλου, αν επιλέξει να είναι σωστός απέναντι στον εαυτό του κι όχι απέναντι στους άλλους, αν δεν εγκαταλείψει τα θέλω του και τα πιστεύω του περί ανωμαλίας και προτιμήσεων, αν η επιλογή της μοναξιάς είναι δική του, τότε με γειά του με χαρά του, τότε - όπως είπε κι ο Ηλίας - πιο καλή η μοναξιά του.
     
  6. Afentis_Epi8ymiwn

    Afentis_Epi8ymiwn Regular Member

    Απάντηση: Ανωμαλος/η ? τι ειναι αυτο???

    Μια-δυο γενιές πίσω, μια D/s σχέση (για να μην πω κιόλας M/s) μέσα σε μια οικογένεια ήταν καθημερινή πραγματικότητα. Ο άντρας "Αφέντης" που είχε υπό την προστασία Του την οικογένειά Του και η γυναίκα "υπάκουη σύντροφος" που φρόντιζε για Εκείνον και τα παιδιά της να είναι ικανοποιημένοι. Τότε αυτό δεν ήταν ανωμαλία. Ηταν τρόπος ζωής. Χωρίς ταμπέλες και status.

    Και σε πολλά μέρη της επαρχίας ακόμα συμβαίνει. Και τους είναι απόλυτα φυσιολογικό.

    Και ήρθε η "ισότητα". Και μέσα από αυτή, άλλαξαν οι "συνήθειες". Και αν ήθελε κάποιος/α να ζήσει όπως οι γονείς του ή οι παππούδες του, έπρεπε να βάλει status. Και αυτομάτως, γίνετε "ανώμαλος/η".

    "Ανώμαλος/η" λοιπόν είναι όποιος/α δεν ακολουθεί το ρεύμα της εκάστοτε εποχής. Και ένας εύκολος τρόπος να σε βάλουν και εσένα μέσα στον όχλο (για να σε κουμαντάρουν και εύκολα) είναι να σε χαρακτηρίσουν "ανώμαλο"
     
  7. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Ανωμαλος/η ? τι ειναι αυτο???


    συνυπογράφω  
     
  8. BaD_HabitS

    BaD_HabitS Regular Member

    Afentis_Epi8ymiwn συμφωνω μαζι σου!και το λεω παντα πως μεχρι πριν απο μερικα χρονια στην ελλαδα υπηρχαν οι πιο δυνατες bdsm σχεσεις!πιστευω ομως η διαφορα ειναι πως συνηθως οι γυναικες δεν ειχαν δικαιωμα επιλογης και δευτερον αυτο που φοβιζει πιο πολυ τον κοσμο δεν ειναι τοσο η καθημερινοτητα σε μια τετεια σχεση οσο το σεξουαλικο μερος της!οτιδηποτε αγνωστο φοβιζει!εξαλλου ειπαρχει και το ανυπαρκτο μορφοτικο επιπεδο!ας πουμε πριν απο μερικους αιωνες οτι δεν μπορουσαν να κατανοεισουν το καιγανε αρα ειμαστε σε καλο δρομο χεχεχεχε
     
  9. perfect_number

    perfect_number Regular Member

    Απάντηση: Re: Ανωμαλος/η ? τι ειναι αυτο???

    Αυτος δε λεγεται ανωμαλος.Καταραμενο θα τον ονομαζα...η ιδια του η φυση ειναι απαγορευτικη προς την ευτυχια του.
     
  10. female

    female Contributor




    Διαχωρίζω δύο έννοιες -- το "νορμάλ" από το "φυσιολογικό".

    Το νορμάλ ορίζεται από την κοινωνική νόρμα, το καλούπι, που η κάθε κοινωνία ή κοινωνική ομάδα σχηματίζει σαν μέτρο, για πάρτι της.
    Για τους ναζί ήταν νορμάλ τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για κάποια μουσουλμανικά δόγματα είναι νορμάλ η μπούργκα ή η κλειτοριδεκτομή. Το να πηδάει κάποιος μια 15χρονη εισαγόμενη καταναγκαστικά πόρνη επί χρήμασι, είναι σχεδόν νορμάλ στη σύγχρονη Ελλάδα.


    Το φυσιολογικό σαν έννοια άπτεται της φύσης του είδους.
    Είναι φυσιολογικό για ένα χελιδόνι να τρώει κουνουπάκια για μπρέκφαστ, μύγες και μυγάκια για λάντς και ντίνερ, αλλά δεν είναι φυσιολογικό για έναν άνθρωπο.


    Η ιστορία, παρ΄ ολ΄ αυτά, έχει αλλάξει κάποια δεδομένα του φυσιολογικού, κι έχουν σχηματιστεί αμφισβητούμενες, γκρίζες ζώνες.
    Είναι φυσιολογικό να ζούμε σε τσιμεντένια σπίτια που καίγονται το καλοκαίρι, ενώ δροσιζόμαστε από κλιματιστικά που λειτουργούν συχνά με χημικά τα οποία καταστρέφουν το περιβάλλον;



    Όντως είναι ένα ζόρικο θέμα...

    Θα προτιμούσα μάλλον να αναρωτηθώ ως κριτήριο όχι αν κάτι είναι νορμάλ-όχι νορμάλ (γνωστή αντιδραστική ούσα), αλλά πιο πολύ αν είναι φυσιολογικό-ή-όχι, κι ακόμα περισσότερο, αν κάτι είναι (μετά από βαθιά έρευνα και όχι μια γρήγορη απόφαση) επιβλαβές για οποιονδήποτε, αδιάφορο, ή δημιουργικό.



     
  11. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: Απάντηση: Re: Ανωμαλος/η ? τι ειναι αυτο???

    Μου δίνεις ένα πάτημα φίλε μου "Έξι", για ένα θέμα που με προβληματίζει εδώ και χρόνια. Περίμενα την κατάλληλη στιγμή που θα νιώσω ότι το forum είναι έτοιμο, αλλά από την άλλη...
     
  12. perfect_number

    perfect_number Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ανωμαλος/η ? τι ειναι αυτο???

     


    Εσυ παντα καταφερνεις να τα περνας ομορφα,οποτε μη φοβασαι.Υποσχομαι να συμμετασχω  (και θα προσπαθησω να κρατησω ανοιχτο μυαλο)