Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αποριες σε απαντησεις ερωτηματων

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος kassandra, στις 5 Ιουλίου 2007.

  1. kassandra

    kassandra Guest

    Καλησπερα Σ/σας,

    διαβαζοντας το θεμα "απαντησεις σε ερωτηματα" και καποια απο τα μυνηματα που γραφτηκαν μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες που σκεφτηκα να τις θεσω εδω.

    Ποσο λεπτο ειναι το οριο αναμεσα στην συναινεση και την αναγκη και ποσο συχνα τελικα δεχομαστε πραγματα που ισως να μας πληγωνουν βαθεια επειδη ζυγιζουμε την αναγκη μας για Εκεινον βαρυτερη απο εκεινη του αληθινου χειροπιαστου πονου μας;

    Ποσο ο Αφεντης Εξελισεται και Μεταλασσεται και Εκεινος μεσα στην σχεση Νιωθωντας, Αφουγγραζοντας τις αναγκες της σκλαβας Του;

    Σας ευχαριστω για την αναγνωση 
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Κατά πόσο ο (συγκεκριμένος) πόνος είναι προϊον της μη πραγματικής αποδοχής αυτού που δήλωνει η υπό πως επιθυμεί να είναι, είτε ως απόρρεια μη κατανόησης είτε ως απόρρεια υπερβολικής φιλοδοξίας;

    Κατά πόσο έχει σκεφτεί αν πραγματικά μπορεί να τις καλύψει, όταν αναλάμβανε την ευθύνη;

    ΥΓ.(φαινομενικά άσχετο με το νήμα) όσο ανερματιστες μπορούν να είναι οι φιλοδοξίες ενός "υ" άλλο τόσο και αυτές ενός "Κ".
     
  3. kassandra

    kassandra Guest

    Η αληθεια ειναι πως δεν το ειχα σκεφτει απο αυτην την σκοπια. Ομως υπαρχουν πραγματα/ορια που αυτη την στιγμη ισως να μην ειναι η ωρα τους να διασπαστουν, και αυτος ο πονος να μην εχει τοσο να κανει με τις φιλοδοξιες η την μη αποδοχη της φυσης της και για αυτο ο (συγγεκριμενος) πονος να εκλαμβανεται ετσι.

    Και αυτο μου δημιουργει την επομενη απορια... Κατα ποσο ο Γλυπτης Παρασυρεται απο την εικονα του δημιουργηματος Του και δεν ακουει το μαρμαρο που ειναι ετοιμο να σπασει και (ισως ) να χρειαζεται λιγη ξεκουραση πριν Συνεχισει το σμιλεμα...
    Και κατα ποσο η "υ" παρασυρεται απο τις ιδιες τις φιλοδοξιες του "Κ" της για εκεινη...
     
    Last edited by a moderator: 5 Ιουλίου 2007
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Δηλώνω ένοχος για το συγκεκριμένο. Το θέμα είναι τώρα, μπορείς να εκφράσεις άποψη όταν έχεις ο ίδιος κάνει το λάθος στο παρελθόν;

    Ο γλύπτης έχει την εικόνα μέσα στην φαντασία του και προσπαθεί για αυτό. Στο έργο του όμως δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο η εικόνα, αλλά και το μάρμαρο που αναπνέει. Δεν λογίζεται δημιουργός αν δεν αφουγκραστεί το πλάσμα , δεν το νιώσει , δεν το αποκρυπτογραφήσει και δεν δέσει αρμονικά την εικόνα με το όμορφο πηλό. Χρειάζεται χρόνος για να τρυγήσεις. Χρόνος για να συμβεί η ζύμωση. Χρόνος για να βγει το καλό κρασί.

    Χρειάζεται η κατάλληλη ποικιλία. Ο μάστορας να έχει γνώσεις. Χρειάζεται κόπος και υπομονή , αγάπη και για αυτό που θέλεις. Αλλά αξίζει το έργο και η αξία χτίζεται κόκκο με κόκκο…

    Υ.Γ. Καλώς ήρθες.
     
  5. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Αποριες σε απαντησεις ερωτηματων

    Το want και το need μας δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν... συνήθως έχουμε επίγνωση του want αλλά όχι του need... κι όμως το need είναι τόσο ισχυρό που συχνά μας οδηγεί σε αποφάσεις που συγκρούονται με το want... όπερ σημαίνει πως οι ανάγκες μας, συνειδητά ή ασυνείδητα μας οδηγούν σε συναίνεση καταστάσεων που ενδεχομένως να μη θέλουμε, που φαινομενικά συγκρούονται με το want μας.
     
  6. perfect_number

    perfect_number Regular Member

    Απάντηση: Αποριες σε απαντησεις ερωτηματων

    Κατα τη γνωμη μου δε μπορει καποιος να ειναι αφεντης αν δεν νιωθει την αναγκη πρωτ'απ'ολα να προσφερει αγαπη και κατανοηση...απο εκει και περα οχι μονο αλλαζει αλλα μπορει να κανει μεγαλυτερες υποχωρησεις ακομα κι απο τον σκλαβο του.
    Ειναι ομορφα απατηλη η ισορροπια μιας τετοιας σχεσης.
     
  7. kassandra

    kassandra Guest

    Re: Απάντηση: Αποριες σε απαντησεις ερωτηματων

    ετσι πιστευα και εγω η αληθεια ειναι μεχρι προτινος.....αναθεωρω και ελπιζω
     
  8. L_Strike

    L_Strike Contributor


    Μου δημιουργείται κάποιες φορές πως υπό τον όρο "συναίνεση" νοείται η διαφορά της ιδεατής (για μια sub) D/s σχέσης με αυτήν που βιώνει ή ξεκινά να βιώσει. Με απλά λόγια, το πόσο απέχει το όνειρο από την πραγματικότητα.
    Το κέντρο βάρους μιας sub είναι "Εκείνος" (συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι αόριστα κάποιος με αυτόν τον τίτλο). Εκεί εστιάζει την ανάγκη της, στην παρουσία Του (αν είναι collared) ή την απουσία Του (αν είναι αδέσποτη).


    Μια σχέση είναι διμερής και ωσμωτική, κατά τρόπον τέτοιο ώστε η "τριβή" μεταξύ των μετεχόντων σε αυτήν βοηθά να βρίσκουν δίαυλους επικοινωνίας. Μια D/s σχέση προσφέρει κοινή αφετηρία, κοινό στόχο και κοινή πορεία σε αυτούς που την απαρτίζουν. Το γεγονός πως δεν πρόκειται για μια σχέση ισότητας δεν συνεπάγεται πως τα μέλη της διατηρούν επίπλαστα στεγανά, αλλά αρέσκονται στο να αφουγκράζονται ο ένας από την θέση του τον άλλο. "Όσο ζώ μαθαίνω" λέει ένα ρητό... και εφόσον έχω επιλέξει την sub μου ως μέρος της ζωής μου τότε ναι, θα μάθω και μέσω αυτής. Μιλάω για μάθηση, όχι αλλοίωση και θεωρώ διακριτή και ουσιώδη την διαφορά.
     
  9. kassandra

    kassandra Guest

      και αυτο μου δημιουργει και αλλη μια απορια (ελπιζω να μην Σ/σας κουραζω με τις αποριες μου)...
    Ποσο ευκολο ειναι να Παραδεχτει και να Αποδεχτει το συγγεκριμενο λαθος Του;


    Υ.Γ. Καλως σας βρηκα
     
  10. kassandra

    kassandra Guest

    Δεν ξερω αν μπορω να ακολουθησω τον τροπο σκεψης Σας. Η συναινεση νομιζω δεν ειναι τιποτα αλλο εκτος απο το καθαρο "ναι" εκεινης. Ναι για Εκεινον και στην επιγνωση της υποταγης της και της θεσης της και οχι συγγεκριμενες (προεπιλεγμενες απο εκεινη)πραξεις, πραγματα καταστασεις. Φυσικα και υπαρχει το ονειρο στο μυαλο του καθενος. Δεν ψαχνει το ονειρο, ψαχνει την πραγματικοτητα που συνηθως ειναι πολυ διαφορετικη.

    Το θεμα ειναι μονο κατα ποσο δινουμε το "ναι" μας (εν καιρο και οχι εξ αρχης) γιατι απλα δεν μπορουμε να κανουμε αλιως, ειναι η αναγκη μας για Εκεινον, ειναι η δεσμευση της υποταγης μας οτι και να γινει η κατι αλλο; Και που ειναι εκεινο το λεπτο οριο αναμεσα στο λεω ναι επειδη ειναι ακριβως αυτο που θελω (το μονο μου θελω) και λεω ναι γιατι η αναγκη μου για Εκεινον ειναι μεγαλυτερη απο οτι αλλο;
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ποιός θέτει τα κριτήρια, που προσδιορίζουν το λάθος;
     
  12. kassandra

    kassandra Guest

    Ο Μονος που Μπορει να Θεσει αυτα τα κριτηρια Ειναι Εκεινος.....
    Η ερωτηση ξεκινησε απο την παραδοχη Του Ηλιας και την γενικευσα καπως νομιζω.