Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ασεξουαλικότητα και bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος periandros_, στις 4 Ιανουαρίου 2019.

  1. periandros_

    periandros_ Regular Member

    Ως ασεξουαλικότητα , λογίζεται η έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος προς οποιοδήποτε φύλο ή το χαμηλό ή ελλιπές ενδιαφέρον για εμπλοκή σε σεξουαλική δραστηριότητα ( Boyaers , Antony F , 2006 )

    Υποστηρίζεται πως αποτελεί μια μορφή σεξουαλικού προσανατολισμού ( όπως π.χ η ομοφυλοφιλία ) , ενώ σύμφωνα με άλλους θεωρείται ως διαταραχή της σεξουαλικής επιθυμίας .

    Ποια είναι η γνώμη σας και πώς σχετίζεται , αν σχετίζεται η ανωτέρω συμπεριφορά με το bdsm ;

    Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες επισημάνσεις , οι οποίες , ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να διαβαστούν , προκειμένου να απαντηθεί το ανωτέρω ερώτημα .

    Η ασεξουαλικότητα , απαντά στο 1% του πληθυσμού . Δύναται να εμφανιστεί για συγκεκριμένη χρονική περίοδο , ή ακόμα και καθ' όλη τη διάρκεια του βίου ( παρθενία ) .

    Μολονότι σημαντικό ποσοστό ασεξουαλικών ατόμων , προχωρούν σε σεξουαλικές συνευρέσεις , είτε για λόγους εναρμόνισης με τα κοινωνικά πρότυπα , είτε προς τέρψιν των συντρόφων τους ή ακόμα και για λόγους τεκνοποιίας , η πλειονότητα αυτών φαίνεται να προτιμά τη σύναψη ρομαντικών , πλατωνικών σχέσεων δίχως το πέρασμα στην ερωτική πράξη , η οποία εγείρει συναισθήματα αδιαφορίας ή αποστροφής .

    Άξιο αναφοράς , αποτελεί και το γεγονός πως αρκετοί ασεξουαλικοί νιώθουν σεξουαλική έλξη , την οποία ωστόσο απωθούν ή εκτονώνουν αυτοερωτικά .

    Εκ των ανωτέρω παρατηρήσεων , αβίαστα προκύπτει πληθώρα ερωτημάτων . Καταρχήν, ο ασεξουαλισμός , αφορά τη βιολογία ; Είναι γενετικά καθορισμένος ; Eπρόκειτο περί ελεύθερης επιλογής ή συνιστά διαταραχή ;

    Ποιος ο ρόλος των βιωμάτων , της διαπαιδαγώγησης και των δυσεντόπιστων ενοχών ;

    Μήπως , η μη έκφραση της σεξουαλικότητας , συναρτάται με την προσπάθεια αποφυγής επαφής , με απωθημένα μέρη του εαυτού , όπως π.χ η ομοφυλοφιλία ή η επιθετικότητα ;

    Και εν κατακλείδι , πώς κάποια από τα παραπάνω , δύνανται να σχετίζονται , αν σχετίζονται με το bdsm ;
     
    Last edited: 5 Ιανουαρίου 2019
  2. Cinnamon

    Cinnamon Mary Celeste

    Σε μια ερώτηση για ένα τόσο "ειδικό" ζήτημα, τι απάντηση να σου δώσουμε εφόσον είμαστε " μη ειδικοί "?

    Τώρα άν είναι για το "κουβέντα να γίνεται" και γράφουμε ό,τι κατεβάσει η κούτρα μας, ίσως η ασεξουαλικοτητα έπειτα από ενασχόληση με το βδσμ να οφείλεται στον κορεσμό ή σε άσχημη εμπειρία.
    Αν υπάρχει ασεξουαλικοτητα από πριν, γιατί να ασχοληθεί με το βδσμ ? Δε νομίζω.
    Μάλλον θα προτιμήσει να ασχοληθεί με την κηπουρική ή κάτι αντίστοιχο.
     
  3. HooF

    HooF πεισματικά ακοινώνητος

    Ρωτάω εγώ ο αδαής, αν μέσα από το βδσμ φθάνεις στην αδεξουαλικοτητα τότε μήπως δεν είναι αυτό που πραγματικά αναζητάς ; Σίγουρα μπορεί να υπάρξει βδσμ χωρίς σχέση σεξ αλλά σίγουρα αυτή η σχέση έχει ημερομηνία λήξης !

    Ενδιαφέρον νήμα πάντως, το ακολουθώ και περιμένω τις απαντήσεις/απόψεις των υπολοίπων .
     
  4. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    εδώ φαντάζομαι χρειάζεται και μια διευκρίνηση, ότι σεξουαλική δραστηριότητα είναι μόνο το banging(?) Αλλιώς το βλέπω να μπλέκει το πράγμα...
     
  5. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Το νήμα θα είχε πιο σωστή θέση όταν αναφερόταν η εξαίρεση οποιουδήποτε οργανικού συνδρόμου. Π.χ. σαλπιγγίτιδα, θυρεοειδεκτομή, προστάτης κλπ, που θα οδηγούσαν σε λανθασμένα συμπεράσματα γυρω από την ασεξουαλικότητα. Η προτήμιση ενός ατόμου να λαμβάνει μια μηδενική ή ουδέτερη θέση όσον αφορά τη σεξουαλικότητα του είναι επιλογή του όταν δεν του είναι αναγκαστική από οποιονδήποτε άλλο λόγο. Το ερώτημα του νήματος θα ήταν πιο ξεκάθαρο όταν απευθυνόταν σε κάποιον/κάποιαν δεν θέλει να είναι ούτε αγόρι ούτε κορίτσι από επιλογή.
     
  6. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    δεν έχει να κάνει με τα φύλα. άλλο εννοεί...
     
  7. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Σωστά καταλάβαμε και οι δυό. Το asexoual έχει πολλές μορφές και "εκδόσεις". Μια από εκείνες είναι και η προτίμηση ή επιλογή. Το να μην είναι κάποιος σεξουαλικά ενεργός συντρέχουν πολλοί λόγοι. Ας εξαιρέσουμε λοιπόν τα οργανικά σύνδρομα που είναι και χειροπιαστά παραδείγματα.
     
  8. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    ναι μετά κατάλαβα τι είπες, σόρυ, τώρα πίνω καφέ...
     
  9. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Μένω στις 3 τελευταίες γραμμές "αν η ασεξουαλικιτητα μπορεί να σχετίζεται με το βδσμ".

    Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται που λέει και η γιαγιά μου. Δηλαδή μπορει κανεις να βλέπει το βδσμ μέσα σε οοοολες τις εκφάνσεις της καθημερινοτητας άρα και μέσα στην ασεξουαλικοτητα. Οποτε καμμια σχεση το βδσμ με τον παρατηρητη. Αν ο παρατηρητής με τον καιρό απομυθοποιησει κ αποενοχοποιησει το βδσμ , τότε απλά θα το πράττει χωρίς να εχει την εντονη αναγκη να το παρατηρεί παντου.

    Για τη μεριά του παρατηρουμενου τωρα, υπάρχουν 2 εκδοχες:
    Εκδοχη1: είμαι ασεξουαλικος κ έτσι τι να κανω, τι να κάνω, μουμπλε, μουμπλε, ααααα να δοκιμάσω κ το βδσμ μήπως καυλώνω ρε παιδάκι μου. Οπερ, παίζω και γελω και καλά περνώ.
    Εκδοχη2: (συχνότερη κ εντεχνα συγκακαλυμενη κυρίως στους μαστεραδες) Δε μου σηκώνεται πλεον μετά από κάποια ηλικια, ε ας γίνω μαστεράς ωστε να μην έχω την αγωνία να το χρησιμοποιω.

    Συμπερασμα: άλλο πράγμα η ασεξουαλικοτητα, άλλο η ομοφυλοφυλια, άλλο η λαγνεια, άλλο το βδσμ, άλλο η κερατωση, αλλο το να εισαι παθητικος, αλλο να μη σου αρεσει η διεισδυση, άλλο το ένα και άλλο το αλλο. Ας κάνει ο καθένας ότι του αρέσει αλλά μη νομίζει ότι κάνοντας το ένα, κάνει και όλα τα αλλα. Το βδσμ είναι ένα στυλ ερωτισμου, lifestyle κατάστασης και τρόπος ηδονης. Ή το κάνεις ή δεν το κανεις. Αν δεν το κανεις, λεγεσαι perv ή kinky (όπως το 90% των θαμωνων) και οχι bdsm lover.
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    .. εξαρτάται τι εννοει κανεις την α-σεξουαλικοτητα ή την σεξουαλικοτητα ... αλλα βασικα παν μετρον αριστον . Χωρισα πριν από 3 χρονια και δεν ειχα από τοτε σεξουαλικη σχεση , διοτι νιωθω μια κουραση να μπαρκαρω παλι στους ωκεανους της εξερευνησης . Θα παραδεχτω ότι εχω αρχισει να νιωθω ενοχλήσεις στο δεξι μου χερι που χριζει αμεσης συντηρησης και επισκευης με πολλα μουδιάσματα και πονακια (ου γαρ αλλωστε..). Υπαρχει όμως και μια άλλη σουπερ ηδονικη σεξουαλικοτητα κρυμμενη μεσα στην φαινομενικη αποχη ... η πεποιθηση του ιδανικου . Μπορει λοιπον να μην "παιζεις" , επειδη μια ηλιθια , χαζη , γραφικη , ματαιοδοξη ιδεα που σου μπηκε στο μυαλο σε κανει να αναζητάς κατι που δεν υπαρχει .... και στην τελικη να καβλωνεις με το : "αει γαμησου εσυ το λιγοτερο από το όλα ..." . Μακαρι να ενιωθα ολοκληρωμένος με οτι με απαλλασε απο την ερωτικη λαχταρα .. αλλα από το να με μουτζωνει η χουφτα μου , προτειμω να παιζει με το πουλι μου να μενει απασχολημενη ...
     
  11. periandros_

    periandros_ Regular Member

    Μολονότι θεωρώ πως το αρχικό μου ποστ ,είναι αρκετά σαφές , παραθέτω τις εξής διευκρινίσεις :

    Η ασεξουαλικότητα , αναφέρεται σε άτομα ικανά προς σεξουαλική συνεύρεση .

    Απαντά και στα δυο φύλα .

    Με τα ως τώρα επιστημονικά δεδομένα , δεν φαίνεται να είναι γενετικά προκαθορισμένη ( οι διαφορές που παρατηρούνται στη δομή του υποθαλάμου , είναι ελάσσονος σημασίας )

    Δεν στοιχειοθετεί διαταραχή σύμφωνα με το DSM IV , παρά μόνον στην περίπτωση που αυτή καθίσταται δυσφορική για τον ασεξουαλικό .

    Η κοινότητα των ασεξουαλικών , έχει αιτηθεί στην Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία , να αναγνωριστεί η ασεξουαλικότητα ως διακριτός σεξουαλικός προσανατολισμός . Να υπάρχουν οι ετεροφυλόφιλοι , οι ομοφυλόφιλοι , οι αμφιφυλόφιλοι και οι ασεξουαλικοί .

    Αφορά το 1% του πληθυσμού , ήτοι 70.000.000 ανθρώπους .

    Οι εκφάνσεις και οι αιτίες της ασεξουαλικότητας ποικίλουν ( διαβάστε το εναρκτήριο ποστ )

    Κατά την ανάγνωση διάφορων μηνυμάτων και απόψεων μελών , σε ποικίλα νήματα , αντιλήφθηκα πως υπάρχουν ορισμένοι - ες , που είναι ασεξουαλικοί και ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι . Προτρέπω λοιπόν τον καθένα , να αναρωτηθεί για τον εαυτό του , αν είναι ασεξουαλικός και σε ¨ δεύτερο ¨ χρόνο , να στοχαστεί για τις ενδεχόμενες συσχετίσεις με το bdsm .

    Δοθέντος του γεγονότος πως διαβιούμε σε μια εποχή που το σεξ στις διάφορες εκφάνσεις του , είναι τυρρανικά παντού , η ασεξουαλικότητα μας καλεί να την μελετήσουμε ως κοινωνικό φαινόμενο . Και όχι μόνον .

    Όσοι λοιπόν έχουν να καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία ή την έπειτα από σκέψη άποψή τους , είναι ευπρόσδεκτοι .
     
  12. Mr.Hfaistos

    Mr.Hfaistos Regular Member

    "Η κοινότητα των ασεξουαλικών , έχει αιτηθεί στην Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία , να αναγνωριστεί η ασεξουαλικότητα ως διακριτός σεξουαλικός προσανατολισμός . Να υπάρχουν οι ετεροφυλόφιλοι , οι ομοφυλόφιλοι , οι αμφιφυλόφιλοι και οι ασεξουαλικοί ."

    "Δοθέντος του γεγονότος πως διαβιούμε σε μια εποχή που το σεξ στις διάφορες εκφάνσεις του , είναι τυρρανικά παντού , η ασεξουαλικότητα μας καλεί να την μελετήσουμε ως κοινωνικό φαινόμενο . Και όχι μόνον ."

    Λιγο οξυμωρο το σχημα...η μου φαινεται;

    Νομίζω οτι δεν φτάνει να είσαι απλα σκεπτομενο ατομο για να πεις κατι στο συγκεκριμενο θεμα αλλα
    α)να εχεις αυτον τον "σεξουαλικο προσανατολισμο" δηλ να εισαι ασεξουαλικος...
    β)να εισαι ειδικος (ψυχιατρος/ψυχαναλυτης) που εχεις ασχοληθει με το συγκεκριμενο θεμα...για να πεις κατι με ζουμι σε αυτο το νημα....