Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Βασικό ένστικτο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος sorriso solare, στις 16 Νοεμβρίου 2008.

  1. Συγγνώμη για την καθυστέρηση, μ' έφαγαν τα τηλέφωνα... 

    Σαφώς και δεν εννοώ την αντίθεση μονογαμικότητας-πολυγαμικότητας.
    Όπως και να έχει καταντήσει να αντιμετωπίζεται / ιεραρχείται το σεξ, η ανάγκη γι' αυτό δεν παύει να πηγάζει από το αρχέγονο και ζωώδες ένστικτο της αναπαραγωγής του είδους. Αρχέγονη είναι επίσης και η ανάγκη εξερεύνησης, κατάκτησης και επιβίωσης. Από εκεί ξεκινούν όλα.
    Πώς μπορεί να υπάρξει πολιτισμός;
     
  2. atasai

    atasai Regular Member

    "Πνιχτά γελάκια, βοϊδίσιο βλέμμα, κοφτοί αναστεναγμοί και ασορτί εσώρουχα" <--Πολιτισμός
     
  3. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    εννοείς:"πως μπορεί να υπάρξει πολιτισμός σε αυτά τα ένστικτα μιας και μας ακολουθούν από την εποχή που δεν υπήρχε πολιτισμός?"

    πολιτισμός υπάρχει στην καθημερινή και ήρεμη έκφραση των ενστίκτων.
    όταν όμως φτάσει ο άνθρωπος στο σημείο να αναγκαστεί να λειτουργήσει σύμφωνα με το ένστικτο της επιβίωσης πχ,σε καταστάσεις που η επιβίωσή του κινδυνεύει βίαια, δεν σκέφτεται σύμφωνα με τα ήθη*. οπότε και δεν υπάρχει πολιτισμός.

    ακόμα όμως δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει πολιτισμός στο σεξ

    *τα ήθη δεν αποτελούν πολιτισμό.το έβαλα για να διευκολυνθώ εγώ.οπότε...τί είναι πολιτισμός?
     
  4. Εξαρχής είχα στο νου μου τη θεωρία του Β. Ράιχ.

    "Ο W. Reich θεωρούσε τη σεξουαλικότητα ως βασική πηγή ευτυχίας , καθώς κάποιος που έχει «μια αίσθηση ότι ζει τη ζωή» έχει και μια αυτονομία, που προέρχεται από τη καλλιέργεια των δυνατοτήτων του εαυτού του.
    Η ανθρώπινη δυστυχία «προέρχεται από τη θωράκιση του χαρακτήρα» καθώς,για τον Reich,ο χαρακτήρας είναι ένα προστατευτικό μόρφωμα, μια πανοπλία. Η θωράκιση του εγώ ,προσλαμβάνει το περιεχόμενο της ,μέσω της ταύτισης με μια πραγματικότητα της ματαίωσης. Η επιθετικότητα, η οποία προκαλείται από τις ματαιώσεις, παράγει άγχος που στρέφεται κατά του εαυτού, μπλοκάροντας τη κινητήρια έκφραση των ενεργειών ενός ατόμου, οι οποίες γίνονται αναστολές. Ετσι, σε πολλούς ανθρώπους, η ικανότητα για αυθόρμητη ευχαρίστηση, η όποια έχει τις ρίζες της στη σεξουαλική ηδονή, έχει διαστρεβλωθεί από το σαδισμό, την απληστία και τον εγωκεντρισμό. Ο χαρακτήρας –πανοπλία- αποτελεί ένα δείκτη ανειλικρίνειας, ο οποίος όμως μπορεί να αλλάξει κατά τρόπο που θα παράγει ευτυχία. Η νευρωσική ισορροπία, μπορεί να διασπαστεί με την απελευθέρωση της λίμπιντο από προγενετήσιες καθηλώσεις.Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ενεργοποιείται εκ νέου το βρεφικό γενετήσιο άγχος αλλά ως μέσο αναθεμελίωσης της «ικανότητας για οργασμό», που χάθηκε, ως αποτέλεσμα της διαστρεβλωμένης ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης."
    από: Η Επινοηση του Ερωτα , ΕΝΕΚΕΝ τευχος 2

    Υπό αυτό το πρίσμα;
     
  5. Georgia

    Georgia Owned Contributor

     
    δεν κατάλαβα τι λέει ο αγαπητός.
    μπορείς να μου εξηγήσεις κάπως?
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Νομίζω πως αυτός ο Ράϊχ αμπελοφιλοσοφεί εδώ.

    Δεν διάβασα καμιά λύση που προτείνει για να «απελευθερώσει ο άνθρωπος τα σεξουαλικά του ένστικτα και να γίνει ευτυχισμένος», πέρα από αυτό:


    Δηλαδή; Τι κατάφερε;  
     
  7. Θα προσπαθήσω...
    "Η θωράκιση δημιουργείται ύστερα από την ανάγκη του σώματος και της ψυχής να αυτοπροστατευτούν κάτω από μια ασπίδα προστασίας από το ενδεχόμενο της επανάληψης ψυχικού τραύματος. Σε ψυχικό επίπεδο η θωράκιση συνοδεύεται με χρόνια καταστολή και παγίδευση μέσα στην ψυχή αρνητικών συναισθημάτων, όπως μίσους, φόβου, ενοχών".
     
  8. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    κατανοητό.
    η σχέση του με το θέμα του νήματος?
     
  9. Με τη θωράκιση τίθενται περιορισμοί, κανόνες;
    Θεωρησέ το ως μία παράμετρο.
     
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Βασικό ένστικτο;

    Όλα ορθά, με τρείς επιφυλάξεις:
    1. Ο άνθρωπος δεν έχει ένστικτα, αλλά ενορμήσεις οργανωμένες κατά τις επιταγές, υποτίθεται, της 'ψυχικής οικονομίας'. Μία και μοναδική ενόρμηση παραμένει αυτονόητα πανίσχυρη:Η αυτοσυντήρηση.
    2. Ανθρώπινη φύση, απείρως ισχυρότερη από οποιαδήποτε υπολειματική αρχέγονη ενόρμηση, είναι ο πολιτισμός - σε ατομικό επίπεδο, το ενορμητικό κατακάθι οργανώνεται στη σφαίρα του ασυνείδητου και με τις πιέσεις και μεταθέσεις του παράγει νευρώσεις, δηλαδή πηγές πολιτισμού.
    3. Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα δεν έχει, από οποιαδήποτε σκοπιά και αν ιδωθεί, την παραμικρή σχέση με το το φανταστικό, χριστιανικό μύθευμα του 'ενστίκτου της αναπαραγωγής'.
     
  11. atasai

    atasai Regular Member

    Re: Απάντηση: Βασικό ένστικτο;

    Για τα άλλα δύο που εκφράστηκαν ως βεβαιότητες, δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Για το πρώτο, όμως, έχουν ήδη εκφράσει τη γνώμη τους οι αυτόχειρες. Καλύπτομαι από αυτούς.
     
  12. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Βασικό ένστικτο;

    μπορεις να το υποταξεις αμα έχεις αλλα καλλιτερα να κανεις..βεβαια θα σε τρωει αλλα δεν γαμιεται..