Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΒDSM CAFE

Συζήτηση στο φόρουμ 'Συναντήσεις Μελών' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 8 Ιανουαρίου 2006.

?

Πότε θα ανοίξει ένα bdsm cafe στην Ελλάδα;

 1. πριν το 2010

  21 vote(s)
  34,4%
 2. μεταξύ 2010 και 2020

  20 vote(s)
  32,8%
 3. μεταξύ 2020 και 2050

  5 vote(s)
  8,2%
 4. μάλλον ποτέ

  15 vote(s)
  24,6%
 1. Ricardo

  Ricardo New Member

  ..
   
 2. Konstantinos

  Konstantinos Staff Member

  Προσωπικά πιστεύω πως θα ανοιξει κάτι πριν το 2010 (όπως και ψήφισα) Τώρα δεν ξέρω αν θα το ανοίξει κάποιος που ενδιαφέρεται για τον χώρο, ή κάποιος επειχηρηματίας με μεγάλο κεφάλαιο που έχει συνηδητοποιήσει πως η συγκεκριμένη "ιδέα" είναι trend και "φρέσκια" και πως θα έχει μεγάλο καθαρό κέρδος, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...
   
 3. Τhe Enchanter

  Τhe Enchanter Regular Member

  Πιστεύω ότι πριν το 2010 θα γίνει κι αυτό. Θα είχε γίνει και τώρα αν οι διάφοροι που το έχουν σκεφτεί (μεταξύ αυτών και κάποιοι προσωπικοί μου φίλοι) δεν αντιμετώπιζαν δυσκολίες οικονομικού χαρακτήρα. Ομως υπάρχουν και "εγγενή" προβλήματα που οι υποψήφιοι επειχειρηματίες που βλέπουν το θεμα με καθαρά οικονομικά κριτήρια τις "είδαν" αμέσως. Για παράδειγμα, η αναλογία "ανδρών" και "γυναικών" η οποία δεν θα είναι ισορροπημένη τουλάχιστον στην αρχή, για ένα σύνολο από λόγους που όλους τους γνωρίζουμε. Αλλωστε η αναλογία αυτή δεν είναι ισορροπημένη ούτε εδώ μέσα αλλά ούτε και σε άλλα ανάλογα σαιτ. Από την άλλη δεν μπορεις να υποχρεώνεις κάποιον να έρχεται με τη συνοδό του, ούτε βέβαια να βάζεις εισητήριο στους αντρες και τις γυναίκες να τις δέχεσαι δωρεάν, όπως σκέφτηκαν πάλι κάποιοι!
  Παντως πιστεύω σύντομα θα αρθούν τα εμπόδια, κοινωνικά ή οικονομικά και όπως ήδη ειπώθηκε, κάποιος με λεφτά που θα πιστέψει στην ιδέα, θα την κάνει πράξη. Αρκεί να μην εκφυλιστεί, σε μια trendy παρέλαση leatherware!
   
 4. zustin_de

  zustin_de Member

  Peters 35

  Διάβασα την άποψη σου και συμφωνώ όπως και φήφισα για το πριν το 2010. Υπάρχουν βέβαια και άλλες ιδεές όπως BDSM clubs, ή ξενοδοχεία clubs...
   
 5. Master_Spiler

  Master_Spiler Regular Member

  Κατ'αρχήν δύσκολα θα δημιουργηθεί κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα λόγω γνωστών προβλημάτων (λέγε με κατίνες της ελληνικής τηλεόρασης), από κει και πέρα, μακάρι να δημιουργηθεί ένα cafe ή ακόμα περισσότερο, ένα club που να ασχολείται με το χώρο μας. Χρονικά το βλέπω γύρω στο 2010.
   
 6. gezag1

  gezag1 Regular Member

  ουτε το 2500.
   
 7. underHeels

  underHeels Member

  Προτείνω να συμπληρώσεις στο poll :

  και αν ανοίξει....πότε νομίζετε ότι θα κλείσει ?
  -σε 1 ημέρα
  -σε 2 ημέρες
  -σε 3 ημέρες

   

  Ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να το ανοίξει είναι κάποιος από τον BDSM χώρο, τζακποτίστας του τζόκερ, ....για χόμπυ.
   
 8. Πέρα από τις όποιες κοινωνικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας (τηλεκατίνες, πουριτανισμός κ.α.), το να ανοίξει ένα BDSM Cafe είναι ανέφικτο και για καθαρά οικονομικούς λόγους. Η ελληνική BDSM κοινότητα δεν έχει τόσα μέλη όπως στο εξωτερικό, ούτως ώστε να μπορεί να συντηρήσει μακροπρόθεσμα μια τέτοια επένδυση. Κι όσο για το να το ανοίξει κάποιος του χώρου, νομίζω πως όση καλή θέληση και να έχει δε θα επένδυε μια περιουσία για κάτι τόσο επισφαλές.
  Άρα, με δεδομένες τις παρούσες συνθήκες, πιστεύω πως θα πάρει πολύ καιρό να δούμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.
   
 9. oscarwil

  oscarwil Guest

  Μπορεί ενδεχομένως να ανοίξει ένα σοβαρό - και "στιβαρό" - LGBTQ (lesbian,gay, bisexual, transexual, queer - όπου συμβατικά θα συμπεριλαμβανόταν το S/M, στέκι). Φοβούμαι, απλώς, ότι στην ελληνική ατμόσφαιρα θα ήταν λίγο μίζερο - τούτο θα αποθάρρυνε, όντως, κάθε σοβαρό επενδυτή. Άλλωστε, όπως έγραψα και αλλού, ακόμα και στη Νέα Υόρκη, ο καλπάζων υπερσυντηρητισμός της Νέας Εποχής, η ποταπότητα του αισθήματος "ασφάλειας" του μέσου ανθρωπάριου, η αστυνομοκρατική ιδεοληψία της "μηδενικής ανοχής", οδήγησαν στο κλείσιμο περίφημων πανηδονιστικών clubs όπως το Vault ή το Hellfire.
  Πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα περισσότερα εναλλακτικά μπαρ κλπ., στην Αθήνα είναι λίγο καταθλιπτικά έως και άθλια. Υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως δεν αρκούν, φαίνεται, για να αναλάβει κανείς ανάλογα επιχειρηματικά ρίσκα - όσο η "κοινότητα", έστω και ολιγάριθμη, δεν επιδεικνύει δημόσια την ταυτότητα της.
   
 10. Mistress_Vanda

  Mistress_Vanda Regular Member

       

  Δυστυχώς συμφωνώ. Από τις λίγες πρόσφατες επισκέψεις μας στην Ελλάδα μάς δώθηκε έντονα αυτή η εικόνα. Υπάρχει ενδιαφέρον για το BDSM αλλά δυστυχώς το κοινό δείχνει φοβισμένο. Πιστεύω ότι ο κόσμος στην Ελλάδα δεν έχει περάσει ακόμα το στάδιο της ανάγκης της κοινωνικής αποδοχής, και ενώ ενδιαφέρεται για το BDSM και αποδέχεται τη διαφορετικότητα του δέν είναι έτοιμο να εκτεθεί κοινωνικά. Γι΄αυτό πιστεύω ότι δύσκολα θα δημιουργηθεί BDSM cafe καί κάποιο πραγματικό Fetish club στην Ελλάδα. Ναί, έχουμε πάει στο Underworld τρείς φορές καί η κατάσταση ήταν κωμικοτραγική. Ουδεμία σχέση με Fetish club, καί πραγματικά αστεία performances.

  Παρ'ολα αυτά όμως ελπίζω ότι οι λαμπρές προσπάθειες συγκεκριμένων ατόμων από τον Ελληνικό χώρο (όπως του Κωνσταντίνου καί της sm_art_lady) θα αποδώσουν και ότι σύντομα το BDSM Ελληνικό κοινό θα συσπειροθεί καί θα διεκδικείσει τα δικαιώματα του. Ναί, είναι θέμα δικαιωμάτων, τα λεγόμενα BDSM rights για τα οποία εδώ στη Βρετανία έχουμε ολόκληρα καμπάνια που ξεκίνησε πέρυσι για την ενημέρωση του ευρύ κοινού.

  Καλή επιτυχία.

  Mistress_Vanda.
   
 11. Goddess_Persa

  Goddess_Persa Regular Member

  Mistress_Vanda έχετε απόλυτο δίκιο.
  Στην Ολλανδία τα "Rechten BDSM" (BDSM rights) έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια.
  Ο κόσμος εδώ είναι ενημερωμένος και δεν αντιμετωπίζει την ιδιαιτερότητα σαν κάτι που πρέπει να εξοστρακισθεί από το κοινωνικό σύνολο.

  Στην Ελλάδα όπου και πηγαινοέρχομαι, δύστυχος διαπιστώνω ότι υπάρχει προκατάληψη και αυτό το λεω με θλίψη.
  Ακόμη και σε sex shops δεν εισέρχονται γυναίκες. Πόσο μάλλον σε ένα BDSM Café!

  Μια δυνατή προσωπικότητα στο χώρο που και έχω την χαρά να γνωρίζω είναι η SM_Art_Lady.
  Τον konstantino απλά τον "γνώρισα" από το forum και ένα μπράβο και σε αυτόν με την ευκαιρία.
  H SM_Art_Lady λοιπόν είχε στόχους και οράματα τα οποία και τα συζήταγε και τα έψαχνε.
  Ζήταγε βοήθεια από την κοινότητα της Ολλανδίας όπου και είναι μέλος να την βοηθήσει μια και είχε σκοπό να δημιουργήσει ανάλογο χώρο στην Αθήνα.
  Όχι τίποτε σπουδαίο και ακραίο... Ένα Café απλά διαφορετικό από τα αλλά.
  Η διαφορετικότητα του θα ήταν στον διάκοσμο που θα παρέπεμπε σε Fetish και BDSM decoratie και στα άτομα τα οποία θα το πλαισίωναν.
  Ήθελε από ότι είχαμε συζητήσει πολλές φορές να το κάνει στέκι των φετιχιστών.
  Όλοι ξέρουμε τι την περίμενε (άδικα) στην "γωνία"!
  Που ήταν τότε η Ελληνική BDSΜ κοινότητα?
  Γιατί την αφήσατε μόνη?
  Γιατί φερθήκατε με αγνωμοσύνη σε ένα άτομο που είχε προσφέρει αρκετά στο χώρο σας και που η περισσότεροι από εσάς την γνωρίζατε και προσωπικά?

  Mistress_Vanda ξέρω ότι και εσείς γνωρίζεται την περιπέτεια της όπως και την ίδια.
  Στο Edinburgh θα συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μέλος μιας κοινότητας ΒDSM και θα ήταν αφημένο στην τύχη του?
  Δεν ξέρω πως λειτουργεί εκεί το σύστημα πάντως εδώ στην Ολλανδία τα πράγματα είναι διαφορετικά.
  Εμείς τα κάναμε να είναι "διαφορετικά" ασκώντας veto, πιέσεις και φυσικά ενημέρωση.
  Σύνθημά μας "voor allen en allen voor" (Ένας για όλους και όλοι για έναν).
  Αυτό είναι και το μυστικό μιας επιτυχημένης κοινότητας.

  Έτσι υπάρχουν δικαιώματα υπάρχουν και νόμοι. όπως υπάρχει και προστασία και ασφάλεια και φυσικά και αποπομπή και διαγραφή μελών αν αυτά κρίνονται ότι είναι επικίνδυνα.

  Μη συζητάτε λοιπόν και ονειρεύεστε για BDSM Café στην Ελλάδα!

  Ακόμα είσαστε σε βρεφικό στάδιο και εντελώς μη συνειδητοποιημένοι.
  Συγγνώμη δεν ήθελα να σας θίξω. Όμως δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην πραγματικότητα αναφερόμενη σε αληθινά γεγονότα..

  Στο Αmsterdam το θέμα της SM_Art_Lady που προέκυψε στην Ελλάδα μας άφησε για όλους στην Ελλάδα τις χειρότερες εντυπώσεις.

  Κάναμε από εδώ ότι μπορούμε και θα κάνουμε αν χρειαστεί και αλλά.

  Φυσικά και την αποτρέψαμε να ασχοληθεί με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που αφορά τον χώρο εκεί (στην Ελλάδα) για το καλό της.
   
 12. Phaedra

  Phaedra Regular Member

  Πραγματι η ελληνικη κοινοτητα ειναι σε πολυ αρχικα σταδια αλλα αντιθετα με αποψεις που εχουνε ηδη εκφραστει την βλεπω πιο πολυ εν εξελιξει παρα ως στατικη και υπο αυτην την εννοια πιο απαισιοδοξα. Δυστυχως, οπως τονισανε οι Goddess Persa και Mistress Vanda υπαρχει πολυ εδαφος που πρεπει να καλυφθει ακομα στην ελληνικη πραγματικοτητα. Ομως το site αυτο, η συμμετοχη τοσων ατομων και η σοβαρη προσεγγιση στα θεματα που μας αφορουν και μας ενδιαφερουν ειναι μια πολυ καλη ενδειξη του τι δυνατοτητες μπορει να υπαρχουνε για το μελλον. Οπως εχω πει αλλου, οταν ανοιξε το forum πολλοι δεν πιστευανε οτι θα μπορουσε να φιλοξενησει με σοβαροτητα και υπευθυνοτητα τους προβληματισμους και ανησυχιες μας. Αν και οχι χωρις δυσκολιες, λιγοτερο απο εναν χρονο αργοτερα αυτη η ανησυχια εχει ευτυχως κατα βαση διαψευσθει.

  Ειτε μιλαμε για ενα BDSM cafe ειτε για το (επι της ουσιας) θεμα του ποσο ανοιχτοι μπορουμε (η θα μπορουμε) να ειμαστε με το lifestyle στην Ελλαδα στο μελλον, νομιζω οτι χρειαζεται πολλη υπομονη, περισσοτερη αισιοδοξια και μια πιο ενεργητικη σταση απο μερους μας. Εχοντας την εμπειρια απο το εξωτερικο της σημαντικοτητας του ρολου που παιζουνε σε αυτο οι οργανωμενες BDSM κοινοτητες συμφωνω με την Goddess Persa οτι η εσωτερικη συνοχη και αλληλουποστηριξη ειναι απολυτα σημαντικες παραμετροι. Ομως αυτο χρειαζεται δουλεια και περισσοτερο πολιτικοποιημενη συνειδηση και προσπαθεια κατανοησης οτι το BDSM δεν αφορα μονο στο γλυψιμο μιας μποτας η στην χρηση του strap on αλλα οτι εχει πολιτικες προεκτασεις που κανεις μας δεν εχει την πολυτελεια να αγνοησει. Με αυτην την αφορμη θελω να ενθαρρυνω τα μελη του forum να επανελθουν στο thread που ειχε ανοιξει ο KyriosG προσφατα για BDSM κοινοτητες και να σκεφτουμε ολοι μαζι τι μπορουμε να κανουμε σε επιπεδο οργανωσης σε μια real κοινοτητα. Δεν μιλαω για πλακατ, διαμαρτυριες η συνεντευξεις για leather rights σε ορατο κοινωνικα επιπεδο, αλλα για μια εκ των εσω οργανωση της κοινοτητας μας σε ενα real πλαισιο ωστε να γνωριστουμε οσοι μπορουμε real και να αναπτυξουμε εναν κοινωνικο ιστο.