Δέσιμο

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 9 Μαϊου 2007.

 1. Syrah

  Syrah Regular Member

  Στο παρόν νήμα θα παρουσιάσω κάποιες τεχνικές δεσίματος. Δεκτές εναλλακτικές τεχνικές καθώς και κάθε σκέψη αναφορική με το δέσιμο: Συμβουλές, προτάσεις, κ.α.
   
 2. Syrah

  Syrah Regular Member

  Κόμποι:

  Ως κόμπος ορίζεται:
  α) το δέσιμο ενός σχοινιού γύρω από τον εαυτό του
  β) το πλέξιμο δύο ή περισσότερων σχοινιών
  γ) το δέσιμο ενός ή περισσότερων σχοινιών σε ένα σταθερό σημείο (στέλεχος)

  Παρακάτω δίνονται πληροφορίες για κάποιους κόμπους που μπορούν να φτιαχτούν με ευκολία.

  Ψευδόκομπος ή Απλός: Είναι ο πιο γνωστός κόμπος. Έδωσε τη μονάδα μέτρησης της ταχύτητας εν πλω (τον κόμβο ή κόμπο) καθώς χρησιμοποιήθηκε για να ορίσει τις υποδιαιρέσεις του σχοινιού με το οποίο οι ναυτικοί μετρούσαν την ταχύτητα πλεύσης τους. Ονομάζεται και «φρένο» όταν χρησιμοποιείται για να εμποδίσει τη διέλευση της μίας άκρης του σχοινιού μέσα από μία τρύπα. Είναι ασταθής και όταν βραχεί λύνεται πολύ δύσκολα καθώς σφίγγει αρκετά. Παρουσιάζεται στην εικόνα 1.

  Καντιλίτσα ή Κρεμάθρα: Είναι ένας ιδιαιτέρως γνωστός κόμπος, επειδή χρησιμοποιείται κατ' εξοχήν στη ναυτιλία. Η καντιλίτσα δημιουργεί μία στατική θηλιά, δηλαδή μία θηλιά που δεν σφίγγει, δεν ξεχειλώνει, η περίμετρός της παραμένει σταθερή. Για το λόγο αυτό είναι ιδανική για πολύωρη χρήση καθώς με την αντίσταση του σκλάβου, δεν σφίγγει και δεν χρειάζεται κατά διαστήματα χαλάρωμα ώστε να μην ενοχλεί την κυκλοφορία του αίματος. Το ιδιάζον γνώρισμά της είναι ότι λύνεται πάρα πολύ εύκολα. Παρουσιάζεται στην εικόνα 2.

  Κρικόδεσμος: Ο κόμπος αυτός είναι ένας τρόπος στερεώματος ενός σχοινιού σε κάποιο κρίκο που αποτελεί το στέλεχος. Μονός, δεν είναι ασφαλής, όμως αν γίνει διπλός ή τριπλός, τετραπλός κ.ο.κ. είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Ο κόμπος ολισθαίνει στην περίμετρο του κρίκου όμως δεν είνα κυλιόμενος, δηλαδή το σχοινί δεν μπορεί να ξεχυλώσει από κανένα εκ των δύο άκρων. Παρουσιάζεται στην εικόνα 3.

  Ψαλιδία: Ο κόμπος αυτός είναι επίσης ένας τρόπος στερεώματος ενός σχοινιού σε στέλεχος, αλλά σε αυτή την περίπτωση το στέλεχος είναι μία ράβδος. Μία ακόμη διαφορά με τον κρικόδεσμο είναι ότι η ψαλιδιά δεν εφαρμόζεται στην άκρη ενός σχοινιού. Είναι αποτελεσματική όταν ασκείται ίση έλξη και στα δύο άκρα της. Ολισθαίνει κατά μήκος της ράβδου, και είναι σε μικρό βαθμό κυλιόμενος κόμπος. Παρουσιάζεται στην εικόνα 4.

  Οι εικόνες 2,3,4 είναι animated και μπορούν να ανοιχτούν από explorer.
   
 3. Syrah

  Syrah Regular Member

  Σχοινιά και συρματόσχοινα

  Ναυτικά σχοινιά
  Τα ναυτικά σχοινιά κατασκευάζονται από φυτικές ίνες: κοκοφοίνικα (καρυόσχοινα), αγριομπανανιά (σχοινιά Μανίλα), κάνναβη (κανναβινά σχοινιά), αθάνατο (σχοινιά Σιζάλ) κ.α. και γι αυτό στα μειονεκτήματά τους είναι οι πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων. Στο εμπόριο κυκλοφορούν εναλλακτικά και σχοινιά από nylon.
  Τα ναυτικά σχοινιά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Τα πλεκτά, τις πλεξίδες και τα στριφτά.
  Πλεκτά είναι εκείνα των οποίων οι ίνες πλέκονται μεταξύ τους και χωρίζονται στις υποκατηγορίες:
  α) Μονής πλέξης με μήτρα (με κεντρικό έμβολο δηλαδή)
  β) Μονής πλέξης χωρίς μήτρα
  γ) Διπλής πλέξης (ένα σχοινί μονής πλέξης με πλεκτό περίβλημα)
  Τα τελευταία έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τα προηγούμενα.
  Πλεξίδες είναι τα σχοινιά, των οποίων οι ίνες πλέκονται κοτσίδα. Στα υπέρ τους, είναι το γεγονός ότι δεν συστρέφουν και επομένως όπως και αν τα αποθηκεύσουμε δεν χάνουν το σχήμα τους.
  Στριφτά ονομάζονται τα σχοινιά εκείνα, των οποίων οι ίνες είναι στριμμένες δεξιόστροφα. Πολλές ίνες μαζί στριμμένες αποτελούν ένα κλώσμα, πολλά κλώσματα στριμμένα μαζί αποτελούν ένα έμβολο και τρία ή τέσσερα έμβολα μαζί στριμμένα αποτελούν ένα στριφτό σχοινί, τρίκλωνο ή τετράκλωνο (ή εντέταρτο) αντίστοιχα. Τα τετράκλωνα σχοινιά έχουν μεγαλύτερη αντοχή επειδή στη μέση τους έχουν τη μήτρα, γύρω από την οποία τυλίγονται ελικοειδώς τα έμβολα. Τα στριφτά σχοινιά που είναι στριμμένα αριστερόστροφα έχουν το μειονέκτημα ότι δεν βρέχονται εύκολα, ενώ όσα είναι στριμμένα δεξιόστροφα (τα κλώσματα) και κατόπιν αριστερόστροφα (τα έμβολα) παρουσιάζουν αυτό το μειονέκτημα σε μικρότερο βαθμό.
  Συρματόσχοινα
  Τα συρματόσχοινα είναι σχοινιά από γαλβανισμένα (για να είναι προστατευμένα από την υγρασία) σύρματα από χάλυβδο εξαιρετικά μεγάλης αντοχής. Η κατασκευή τους είναι απλή και αποτελεσματική. Για να κατασκευάσουμε ένα συρματόσχοινο χρησιμοποιούμε 5-6 κανναβινά σχοινιά ως μήτρες και γύρω από αυτά τυλίγουμε δεξιόστροφα πολλά σύρματα, για να φτιάξουμε 5-6 έμβολα. Συστρέφουμε σπειροειδώς κάθε έμβολο γύρω από τον εαυτό του. Στη συνέχεια τυλίγουμε ελικοειδώς δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα τα έμβολα γύρω από ένα άλλο κανναβινό σχοινί. Αυτό το σύνολο σχοινιών και συρμάτων με τη συγκεκριμένη δομή ονομάζεται συρματόσχοινο. Όσα περισσότερα και λεπτότερα σύρματα περιέχουν τα συρματόσχοινα τόσο πιο εύκαμπτα είναι, πλην όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάσετε συρματόσχοινα από υπερβολικά λεπτά σύρματα αφενός γιατί το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο και αφετέρου οξειδώνονται σχεδόν άμεσα. Για να προλάβετε την οξείδωση, θα πρέπει να συντηρείτε τακτικά τα συρματόσχοινά σας, τρίβοντάς τα με συρμάτινη ψήκτρα και κατόπιν να τα αλείφετε με ιχθυέλαιο.
  Σύγκριση
  Τα ναυτικά σχοινιά κόβονται πιο εύκολα και δεν απαιτούν φίμωση, σε αντίθεση με τα συρματόσχοινα, των οποίων τα σημεία κοπής πρέπει νωρίτερα να φιμωθούν έτσι ώστε να μην εκτυλιχθούν τα έμβολα παραμορφώνοντας το συρματόσχοινο.Τα συρματόσχοινα έχουν εξαπλάσια αντοχή έναντι των ναυτικών σχοινιών, και φθείρονται λιγότερο εύκολα όταν συντηρούνται σωστά. Να ληφθεί υπόψη ότι στην περίπτωση των ναυτικών σχοινιών η αντοχή τους μειώνεται 30-55% όταν αυτά είναι δεμένα κόμπο και επιπλέον 10% όταν είναι βρεγμένα. Τα ναυτικά σχοινιά φθείρονται γρηγορότερα από τα συρματόσχοινα. Τα συρματόσχοινα δεν είναι τόσο εύκαμπτα όσο τα ναυτικά σχοινιά. Επιμήκυνση 1-2% είναι αρκετή για να προκαλέσει τη θραύση τους, ενώ τα ναυτικά σχοινιά δύνανται να επιμηκυνθούν έως και κατά 20%.
   
 4. Syrah

  Syrah Regular Member

  Αλυσίδες

  Αλυσίδα είναι μία σειρά πεπερασμένου πλήθους αλληλένδετων αλλά εν δυνάμει κινούμενων ελλειπτικών μεταλλικών κρίκων. Η αλυσίδα χρησιμοποιείται για να μεταδώσει κινήσεις ή δυνάμεις (ελκτικές ή ανθιστάμενες).

  Οι αλυσίδες διακρίνονται σε:
  Απλές: Με απλούς ελλειπτικούς αλληλένδετους κρίκους.
  Στριφτές: Οι ελλειπτικοί κρίκοι είναι στριμμένοι στη μέση έτσι ώστε τα άκρα τους να βρίσκονται σε κάθετα μεταξύ τους επίπεδα.
  Βοκανσόν: Τα άκρα των ελλειπτικών κρίκων είναι προεκτεταμένα. Οι αλυσίδες αυτές είναι πρόγονοι των ερπυστριών και των αρθρωτών αλυσίδων.
  Αρθρωτές ή σύνθετες αλυσίδες: Αποτελούνται από ελάσμα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μετάδοση κίνησης. Η γνωστότερη εφαρμογή τους είναι στα ποδήλατα.
  Διάδετων κρίκων: Οι ελλειπτικοί κρίκοι περιέχουν στην μικρότερη διάμετρο έναν διάπηγα, σχηματίζοντας αντί για το γράμμα 0 το γράμμα θ.
  Ναυτικές αλυσίδες: Είναι αλυσίδες διάδετων κρίκων συγκεκριμένων αναλογιών και διαστάσεων.

  Σύγκριση αλυσίδων και συρματόσχοινων:
  Οι αλυσίδες είναι πιο εύκαμπτες από τα συρματόσχοινα και έχουν μακράν μεγαλύτερη διάρκεια ζώής. Είναι πολύ ανθεκτικότερες στην οξείδωση. Το ίδιο βάρος τους είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με αυτό των συρματόσχοινων ίσης αντοχής και δεν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν αθόρυβα (πλην των αρθρωτών). Έχουν μικρότερη ελαστικότητα από τα συρματόσχοινα και η κοπή τους δεν απαιτεί πολύπλοκη διαδικασία. Οι αλυσίδες ενδείκνυνται για μακροχρόνια χρήση όχι όμως όταν χρησιμοποιούνται κατάσαρκα. Η χρήση τους όπως και αυτή των συρματόσχοινων προυποθέτει και χρήση άλλων συνδετικών μέσων, όπως κρίκοι, γάντζοι, λουκέτα κ.α. Τα συρματόσχοινα αποθηκεύονται δυσκολότερα από τις αλυσίδες.
   
 5. Syrah

  Syrah Regular Member

  Εναλλακτικά μέσα δεσίματος

  Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια υλικά που συνήθως υπάρχουν μέσα στο σπίτι, ή που μπορούν εύκολα να βρεθούν σε εμπορικά καταστήματα και έχουν μικρό κόστος και πολλαπλές λειτουργίες.

  Ταινίες: Κοστίζουν συνήθως από 0,30€ έως 4,00€ ανάλογα με το πάχος, το μήκος, το υλικό και τις ιδιότητες. Διατίθενται σε καταστήματα με ψιλικά, εργαλεία, είδη σπιτιού, super markets. Υπάρχουν συνθετικές ταινίες μονωτικές, αδιάβροχες, διαφανείς, ελαστικές, κ.α. με διάφορες ιδιότητες ανάλογα με τη χρήση, για την οποία προορίζονται. Ακόμη υπάρχουν χάρτινες ταινίες ή ταινίες από φυτικές ίνες. Οι κόλλες που περιέχουν στο οπίσθιο μέρος συχνά δημιουργούν αλλεργικές αντιδράσεις οπότε πριν από τη χρήση θα πρέπει απαραίτητα να γίνει δοκιμή σε μικρή επιφάνεια δέρματος. Λόγω της κόλλας, οι ταινίες δεν ενδείκνυνται για χρήση σε περιοχές με τρίχες (τριχωτό κεφαλής, μασχάλες, ήβη, βραχίονες, γάμπες) καθώς και σε ευαίσθητες περιοχές (πρωκτογεννητική χώρα, μάτια). Οι ταινίες όταν χρησιμοποιούνται σε μικρή ποσότητα δεν δίνουν σταθερό αποτέλεσμα, έχουν όμως εξαιρετική απόδοση όταν χρησιμοποιηθούν για μουμιοποίηση μέρους ή ολόκληρου του σώματος.

  Κορδόνια παπουτσιών: Κοστίζουν συνήθως από 0,50€ - 10,00€ ανάλογα το υλικό και τον κατασκευαστή. Διατίθενται σε καταστήματα με είδη υπόδησης, ψιλικά, πολυκαταστήματα, περίπτερα. Η ποικιλία σε υλικό, χρώμα, πάχος, μήκος και πλέξη είναι τεράστια. Τα δερμάτινα κορδόνια έχουν μικρή αντοχή, κόβονται και φθείρονται εύκολα. Τα κορδόνια από φυτικές ίνες είναι πιο ανθεκτικά, αλλά όταν κοπούν, θα πρέπει να άκρα τους να υποστούν επεξεργασία προκειμένου να μην αλλοιωθεί η πλέξη τους. Τα συνθετικά είναι μέτριας ανθετικότητας και υπερτερούν σε ευχρηστία.

  Οδοντικά νήματα: Κοστίζουν συνήθως από 0,70€ έως 2,50€ ανάλογα τον κατασκευαστή, το μήκος και την ποιότητα. Διατίθενται σε φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών, super markets. Το δέσιμο με οδοντικό νήμα σε ευαίσθητες περιοχές όπως στοματική κοιλότητα, μάτια, γεννητικά όργανα, αυτιά (αν είναι τρυπημένα), και όπου υπάρχει τρύπα από piercing είναι αποτελεσματικό κυρίως επειδή τα υποτακτικά άτομα αποκτούν την αίσθηση ότι αν κινηθούν απότομα, κινδυνεύουν να τραυματιστούν άμεσα. Προσωπικά το χρησιμοποιώ κυρίως για να εξασφαλίσω την πρόθεσή τους για ακινησία. Τα διπλά νήματα που περιέχουν εκτός από την απλή ίνα και μία ακόμη εμποτισμένη με σκόνη στοματικού διαλύματος καλό είναι να αποφεύγονται. Υπάρχουν κηρωμένα οδοντικά νήματα, τα οποία είναι πιο φιλικά στο δέρμα, ιδιαίτερα όταν είναι βρεγμένα. Όλα είναι υποαλλεργικά. Λόγω της ευαισθησίας των σημείων, όπου εφαρμόζονται, επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά. Κόβονται πολύ εύκολα με μαχαίρι ή ψαλίδι και πάρα πολύ δύσκολα με το χέρι.

  Καλσόν: Κοστίζουν συνήθως από 1,00€ έως 15,00€ τα μη επώνυμα ανάλογα την πυκνότητα (DEN) και την ποιοτική σύστασή τους. Διατίθενται σε καταστήματα με εσώρουχα, ψιλικά, super markets. Υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Είναι υποαλλεργικά και τα σημάδια που αφήνουν εξαφανίζονται εντός ολίγων λεπτών. Είναι εξαιρετικά ελαστικά και δίνουν τη δυνατότητα σφιχτού και ταυτόχρονα ακίνδυνου δεσίματος. Έχουν τεράστια αντοχή συγκριτικά με το βάρος τους, κόβονται εύκολα με ψαλίδι ή μαχαίρι και πολύ δύσκολα με έλξη. Πλένονται και αποθηκεύονται εύκολα, αλλά στα μειονεκτήματά τους συγκαταλέγεται το γεγονός ότι φθείρονται γρήγορα.

  Κρίκοι: Κοστίζουν συνήθως από 0,10€ / τεμάχιο. Διατίθενται σε καταστήματα με ψιλικά, είδη σπιτιού, είδη ραπτικής, είδη αλιείας και ορειβασίας, super markets, κοσμηματοπωλεία, pet shops. Τα υλικά, οι διάμετροι και τα πάχη ποικίλουν. Υπάρχουν κρίκοι με διάκοσμο, ελλειπτικοί, διπλοί, τριπλοί, με σπειροειδές σώμα κ.α. Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό, τόσο με σχοινιά και συρματόσχοινα, όσο και με αλυσίδες, για να δημιουργήσουν στατικές θηλιές που θα εξυπηρετήσουν στην ένωσή τους με άλλα σώματα.

  Λάστιχα: Κοστίζουν από 0,00€ έως 10,00€ / μέτρο ανάλογα την ποιότητα και το πάχος. Διατίθενται σε καταστήματα με ψιλικά, είδη ραπτικής, super markets. Από εκείνα που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες τυριών και αλλαντικών στα supermarkets μέχρι τα δαντελωτά που πωλούνται στα καταστήματα με είδη ραπτικής, τα λάστιχα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δέσιμο, με σκοπό κυρίως την πρόκληση αίσθησης περιορισμού. Η υπερβολική ελαστικότητά τους έχει ως αποτέλεσμα να μην θεωρούνται αξιόπιστα, και για το λόγο αυτό η χρήση τους γίνεται συνδυαστικά με χρήση κάποιου άλλου μέσου δεσίματος. Ενδείκνυνται για οστεώδεις και μυώδεις περιοχές, όχι όμως για περιοχές όπου οι φλέβες και οι αρτηρίες βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος.
   
 6. L_Strike

  L_Strike Regular Member

  1) Τρόποι δεσίματος
  Στην παρακάτω ενότητα θα εξεταστούν τρόποι δεσίματος, όπως επίσης και ανάλυση του τρόπου δεσίματος και των πλεονεκτημάτων τους. Τα κύρια σημεία της λογικής των τεχνικών είναι:
  i) Το σχοινί είναι διπλωμένο στην μέση, ώστε να μοιράζεται η πίεσή του στο σώμα, να μην διακόπτεται η κυκλοφορία του αίματος και να είναι πιο ευχάριστη η αίσθηση. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι είναι διπλωμένο αυξάνει την αποτελεσματικότητα του bondage.
  ii) Οι κόμποι γίνονται πάνω στο σχοινί, όχι στο δέρμα, πράγμα που προφυλάσσει από εκδορές και διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος (κυρίως στα άκρα).
   
 7. L_Strike

  L_Strike Regular Member

  (α) Δέσιμο καρπών
  i) Καρποί παράλληλοι
  Χρειάζεται σχοινί μήκους περίπου 1,5m. Διπλώνουμε το σχοινί στην μέση, πιάνοντας στην μια πλευρά τις 2 άκρες του, ενώ στην άλλη άκρη σχηματίζεται ένας βρόγχος σχήματος U (εικ1). Αυτό εξυπηρετεί στον καταμερισμό της πίεσης του σχοινιού στο δέρμα, ακινητοποιώντας παράλληλα το μέρος του σώματος που δένεται ισχυρότερα. Ακουμπάμε τον βρόγχο κάτω από τους καρπούς της υπό και τυλίγουμε το διπλό σχοινί γύρω από τα παράλληλα βαλμένα άκρα της. Το δέσιμο δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα σφιχτό. Αφού περάσουμε 2 φορές το σχοινί γύρω από τα χέρια της, περνάμε τις δυο ελεύθερες άκρες μέσα από τον βρόγχο U και τραβώντας τις αντίρροπα κατασκευάζουμε σε εκείνο το σημείο έναν κόμπο (εικ.2). Εν συνεχεία ξεχωρίζουμε τις δυο ελεύθερες άκρες και τις περιστρέφουμε αντίρροπα την μια προς την άλλη και ανάμεσα από τους καρπούς (εικ.3), κάθετα στο ήδη υπάρχον δέσιμο. Αυτό το τύλιγμα πρέπει να είναι σφιχτό, καθώς θα ασφαλίσει τους καρπούς ενωμένους, θα εμποδίζει την περιστροφή τους και δεν επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα. Μετά από δυο τυλίγματα κατασκευάζουμε έναν απλό κόμπο με τις δυο ελεύθερες άκρες (εικ.4).
  Εάν επιθυμούμε, μπορούμε να επεκτείνουμε το δέσιμο αυτό και σε υπόλοιπα σημεία των χεριών (στους αγκώνες και ενδιάμεσα καρπού και αγκώνα). Για την κατασκευή αυτή θα χρειαστεί περισσότερο σχοινί (περίπου 3 – 4m για να δεθούν και τα τρία σημεία) και η λογική είναι παραπλήσια, ξεκινώντας από τους καρπούς και συνεχίζοντας με τις δυο ελεύθερες άκρες προς τα πάνω. Η σταθεροποίηση του σχοινιού κάθετα ως προς τα άκρα επιτυγχάνεται με την κατασκευή ενός “8”, πλεγμένο ανάμεσα στα χέρια και μια πλήρη περιστροφή γύρω από τα άκρα. Κατόπιν, κατασκευάζουμε έναν κόμπο, ξεχωρίζουμε τα άκρα και πραγματοποιούμε το σφιχτό αντίρροπο πλέξιμο, με έναν κόμπο στο τέλος. Πρακτική διαφορά ως προς την διατήρηση της ακινησίας δεν υπάρχει, είναι θέμα αισθητικής καθαρά η περαιτέρω κατασκευή.
   
 8. L_Strike

  L_Strike Regular Member

  ii) Καρποί σταυρωτοί.
  Απαιτεί σχοινί μήκους 1,5m και η κατασκευή του είναι παρόμοια με αυτή των παράλληλων καρπών, με μόνη διαφορά ότι οι καρποί είναι σταυρωμένοι. Το διπλωμένο σχοινί τοποθετείται κάθετα και ο βρόγχος U στο εξωτερικό σημείο που τέμνονται οι καρποί (εικ1). Περιστρέφουμε το διπλό σχοινί δυο φορές γύρω από τους καρπούς της υπό και περνάμε τις ελεύθερες άκρες μέσα από τον βρόγχο (εικ2), τεντώνουμε αντίρροπα προς την αρχική τροχιά και κατασκευάζουμε έναν κόμπο. Περιστρέφουμε ανάμεσα από τους καρπούς τις δυο ελεύθερες άκρες σφιχτά (εικ3) και κατασκευάζουμε έναν κόμπο (εικ 4). Η μόνη διαφορά με το δέσιμο παράλληλων καρπών βρίσκεται στην αισθητική της εικόνας του αποτελέσματος. Δεν ενδείκνυται για περαιτέρω δέσιμο των άκρων, όμως συνδυάζεται με την κατασκευή “χαλιναριών” (βλ. (β) Χαλινάρι)
   
 9. L_Strike

  L_Strike Regular Member

  iii) Δέσιμο καρπού - αγκώνα (σχήμα U)
  Απαιτείται σχοινί περίπου 3m, διπλωμένο στην μέση. Η υπό τοποθετείται ώστε να ακουμπά με το κάθε χέρι της τους αγκώνες της με τα χέρια της παράλληλα (εικ 1). Ακουμπάμε τον βρόγχο U στον έναν καρπό και περιστρέφουμε το διπλό σχοινί γύρω από καρπό και χέρι δυο φορές (εικ 2), περνάμε τα ελεύθερα άκρα μέσα από τον βρόγχο U και κατασκευάζουμε έναν κόμπο (εικ 3). Οδηγούμε αντίρροπα τις ελεύθερες άκρες ανάμεσα από τα χέρια, σφίγγουμε και πραγματοποιούμε έναν κόμπο. Κατευθύνουμε το υπόλοιπο διπλό σχοινί στον δεύτερο καρπό. Διατηρώντας ένα σημείο σταθερό με το δάχτυλό μας, κατασκευάζουμε ένα “8” πλεγμένο ανάμεσα στα χέρια και περνάμε μια ακόμα φορά το διπλό σχοινί γύρω από καρπό και άκρο (εικ 4). Αφού γίνει και το δεύτερο τύλιγμα, επαναλαμβάνουμε το αντίρροπο πλέξιμο των ξεχωριστών άκρων όπως πριν σφιχτά και σχηματίζουμε έναν κόμπο (εικ 5).
  Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου bondage είναι πως τα επίμαχα σημεία του σώματος της υποτακτικής είναι πλήρως εκτεθειμένα, την στιγμή που τα χέρια της είναι ακινητοποιημένα.
   
 10. L_Strike

  L_Strike Regular Member

  (β) Χαλινάρι
  Με τον αδόκιμο όρο “χαλινάρι” (harness), ονομάζουμε το δέσιμο του άνω μέρους του σώματος με ένα σχοινί, το τελείωμα του οποίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει την υπό ο Άνω ή να δέσει τα χέρια της με το σώμα της. Το χαλινάρι περικλείει το στήθος της και σχεδιάζεται πάνω της με άξονα τον κορμό της
   
 11. L_Strike

  L_Strike Regular Member

  i) Χαλινάρι λαιμού (Yoke harness)
  Απαιτείται σχοινί περίπου 8m, το οποίο και διπλώνουμε στην μέση. Ακουμπάμε τον βρόγχο U στην μέση της πλάτης της υπό (εικ 1) και περνάμε το διπλό σχοινί δυο φορές γύρω από τον κορμό της, την μια φορά πάνω από το στήθος και την δεύτερη κάτω από αυτό (εικ 2). Περνάμε τα ελεύθερα άκρα μέσα από τον βρόγχο, σφίγγουμε ελαφρά, τεντώνοντας προς την αντίθετη πλευρά και κατασκευάζουμε έναν κόμπο (εικ 3). Εν συνεχεία, περνάμε το διπλό σχοινί κάτω από την δεξιά μασχάλη, πάνω από τον δεξί ώμο, πίσω από τον αυχένα (εικ 4), κάτω από την αριστερή μασχάλη και πάλι πίσω στο μέσο της πλάτης, από όπου και ξεκίνησε η κατασκευή (εικ 5). Κατασκευάζουμε έναν απλό κόμπο σε εκείνο το σημείο .
  Με το υπόλοιπο σχοινί μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα δέσιμο σταυρωτών καρπών (τεχνική (α) ii) ή σε σχήμα U (τεχνική (α) iii). Εάν επιθυμούμε την περίπτωση των σταυρωτών καρπών, μετά την ασφάλισή τους (εικ 6), οδηγούμε το σχοινί προς τα πάνω, προς την βάση του αυχένα (εικ 7). Περνάμε τις ελεύθερες άκρες κάτω από το σχοινί που βρίσκεται πίσω από τον λαιμό στην βάση του αυχένα και κάνουμε έναν κόμπο (εικ 8). Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε την στήριξη των χεριών. Εάν επιθυμούμε να δέσουμε τα χέρια σε σχήμα U, μετά το πέρας της ακινητοποίησης των χεριών, δένουμε τα άκρα στο σημείο που βρίσκεται στην ευθεία με την σπονδυλική στήλη και τις ελεύθερες άκρες τις “κρεμάμε” στο σχοινί της βάσης του αυχένα.
  Το Yoke harness πρόκειται για μια γρήγορη κατασκευή με πολλές δυνατότητες παραλλαγής και εμπλουτισμού του, καθώς έχει ως άξονα τον κορμό της υπό και διαθέτει και “σημείο στήριξης/ ανάρτησης” στην βάση του αυχένα.
   
 12. L_Strike

  L_Strike Regular Member

  ii) Χαλινάρι “bikini” (Bikini harness)
  Η ονομασία του εν λόγω χαλιναριού υποδηλώνει και την μορφή που έχει η κατασκευή. Απαιτείται σχοινί περίπου 8m, το οποίο και διπλώνουμε στην μέση. Ακουμπάμε τον βρόγχο U στην μέση της πλάτης της υπό (εικ 1) και περνάμε το διπλό σχοινί δυο φορές γύρω από τον κορμό της, την μια φορά πάνω από το στήθος και την δεύτερη κάτω από αυτό (εικ 2). Περνάμε τα ελεύθερα άκρα μέσα από τον βρόγχο, σφίγγουμε ελαφρά, τεντώνοντας προς την αντίθετη πλευρά και κατασκευάζουμε έναν κόμπο. Η διαφορά του με το Yoke harness είναι πως το τύλιγμα του κορμού είναι εσκεμμένα αρκετά πιο χαλαρό αυτήν την φορά. Οδηγούμε τις ελεύθερες άκρες προς τα πάνω και τις ξεχωρίζουμε για να περάσουν εκατέρωθεν του λαιμού (εικ 3). Κατευθύνουμε το διπλό σχοινί κάτω από τα αρχικά τυλίγματα στο σημείο ανάμεσα από τα στήθη της υποτακτικής, τυλίγοντάς τα μεταξύ τους και σφίγγοντας φέρνουμε τα παράλληλα σχοινιά πλησιέστερα (εικ 4). Διατηρώντας το διπλό σχοινί τεντωμένο, το οδηγούμε προς τον κόμπο που βρίσκεται στην πλάτη της υπό, πάλι διαχωρίζοντάς το εκατέρωθεν του λαιμού (εικ 5). Κατασκευάζουμε στην μέση της πλάτης έναν κόμπο, ασφαλίζοντας έτσι τις ελεύθερες άκρες (εικ 6).

  Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην παρουσίαση αυτών των τεχνικών.