Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Διαφάνεια

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 30 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ο Κ μου κάποτε μου είχε πει ότι τα υ που επιζητούν την απόλυτη διαφάνεια δεν αντέχουν το βάρος της αυτογνωσίας. Θέλουν απλά να ξεφορτωθούν το άχθος και αυτός είναι ο μόνος σκοπός τους στην τάση που έχουν να "μοιράζονται" τα μυστικά της ψυχής τους με τον άλλον. Του τα φορτώνουν.

    Ο έχων πλούσιο και υγιή ψυχισμό αντέχει το βάρος της γνώσης του εαυτού, με όλη την γκάμα των "φωτεινών" και "σκοτεινών" σημείων που φέρνει στην επιφάνεια η αυξανόμενη συνειδητότητά του κατά τη διάρκεια της ζωής του. Δεν του είναι απαραίτητο να τα μοιραστεί με κάποιον, ούτε και του είναι απαραίτητο να τα κρύψει. Τα μοιράζεται μόνο όταν θέλει.

    Ποια η άποψή σας;
     
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Διαφάνεια

    O K έχει δίκιο μόνο για τη μερίδα των υποτακτικών που λειτουργούν αυτοτιμωρούμενοι(χωρίς να παρεξηγηθεί πως αυτό εκφράζει το σύνολο των δραστηριοτήτων τους)..

    Από ΄κει και πέρα το υπόλοιπο τμήμα των υποτακτικών απλά αξιοποιεί (ή προσπαθεί) κάθε (δυνατόν)κομμάτι του κορμιού και του εγκεφάλου τους(σε ψυχολογικό και ψυχικό επίπεδο) για να αντλήσουν ηδονή και ότι αυτή επιφέρει..

    Από ΄κει και πέρα και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει απόλυτη διαφάνεια αρκεί να ξέρει ο Κυρίαρχος να την αναγνωρίσει και να την εκτιμήσει ανάλογα και ποικίλα..

    Ωραίο θέμα Dora  
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ευχαριστώ Incomplete.

    Δεν νομίζω ότι είναι θέμα (αυτο)τιμωρίας. Νομίζω ότι είναι θέμα μη ύπαρξης των συνθηκών που θα επέτρεπαν την θέαση του ψυχισμού ενός ατόμου από το ίδιο το άτομο, σε κάποιο προχωρημένο επίπεδο εννοώ. Στην απολυτότητά του θεωρώ ότι είναι ανέφικτο. Και καλώς είναι έτσι. Είναι θέμα αυτοπροστασίας.

    Έχεις δίκιο νομίζω για το θέμα της "αξιοποίησης". Διαφωνώ ότι η αυτογνωσία οδηγεί στην ηδονή και ότι αυτή επιφέρει. Νομίζω ότι η αυτογνωσία οδηγεί στην ηρεμία και στην ηδονή που αυτή επιτρέπει να επέλθει.

    Δεν κατανοώ γιατί η αυτογνωσία να πρέπει να οδηγεί απαραίτητα στην διαφάνεια, εκτός εάν αυτό είναι επιθυμητό και από τους δύο μετέχοντες στην σχέση. Αν με ρωτήσει βεβαίως, θα απαντήσω. Αν θελήσω να μοιραστώ κάτι, θα το κάνω αυτοβούλως. Δεν θεωρώ την διαφάνεια προϋπόθεση για να παραχωρήσω τον έλεγχο. Την αυτογνωσία, ναι.

    Αντιθέτως, θεωρώ ότι είναι προϋπόθεση για τον Κ να γνωρίζει καλά το υ του.

    Ας το γνωρίσει λοιπόν.
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Η δευτερη παραγραφος με βρισκει απολυτα συμφωνο.Πολυ πιθανον να ισχυει και η πρωτη.Απο ψυχαναλυση δεν ξερω,αλλα μου φαινεται απολυτα λογικο.
     
  5. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Διαφάνεια

    Όταν μιλάω για αυτοτιμωρία σαφώς και δεν εκφράζω το σύνολο των υποτακτικών.Είπα για κάποιο κομμάτι τους,όπως σαφώς η αυτοτιμωρία εκφράζεται και σε kinky και σε vanilla επίπεδο ακόμα..Σαφώς και να μην επεκταθούμε σε αυτό το κομμάτι,γιατί υπάρχουν ανάλογα νήματα..
    Και εγώ θα διαφωνήσω πάλι με τη σειρά μου.Όταν γνωρίζεις τι είσαι και τις ερωτογενές σου ζώνες και πως αυτές ικανοποιούνται ,τότε φτάνεις προς την ηδονή.Σαφώς και δεν είναι απόλυτο γιατί μπορεί να υπάρχουν πράγματα που δε γνωρίζουμε ότι μας προσφέρουν ηδονή,αλλά μπορεί να τα ανακαλύψουμε σε τυχαίο χρόνο;Υπάρχει ,εξάλλου,απόλυτη αυτογνωσία;Μιλάμε πάντα για τα όρια που έχουμε δομήσει μέσα από την εμπειρία μας .Σωστά;Εξάλλου η αυτογνωσία μπορεί να σε καταστήσει απόλυτα ανήσυχο/η με την καλή την έννοια.Εκτός αν αυτήν την ανησυχία την εντάσεις στην ηρεμία(ισορροπία) ,οπότε πάω πάσο..
    Η αυτογνωσία οδηγεί στη διαφάνεια καθ΄επιθυμία και μόνο του υποτακτικού αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική και όχι ιδανική κατάσταση...Από ΄κει και πέρα τα όποια μέσα έχει ο υποτακτικός για να παραχωρήσει τον έλεγχο,είναι δική του και μόνο υπόθεση και εκεί έγκειται ο ρόλος του Κυρίαρχου να κάνει τον υποτακτικό να ενεργοποιήσει αυτά τα μέσα (κυρίως μέσα από την όποια ασφάλεια του προσφέρει..)..

    Νιώθω πως λέμε τα ίδια πράγματα ,εν μέρει,απλά δεν τα αποσαφηνίσαμε  
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Συμφωνούμε πράγματι, Incomplete. Και φυσικά νιώθω ιδιαίτερα "ανήσυχη" τώρα τελευταία. Με την καλή έννοια. 

    @underherfeet, για την διαφάνεια δεν είπες τίποτα. Are you making a point? 
     
  7. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Διαφάνεια

    Και ηθελα να γραψω αλλα με καλυψες απολυτα     +10  
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Νομίζω πως πρέπει να αναγνωρίσουμε την σημασία της αίσθησης ασφάλειας που παρέχει ο Κ και που πολύ σωστά ανέφερε ο Incomplete.

    Θεωρώ ότι αφ' ενός αυτή η αίσθηση ασφάλειας επιτρέπει στο υ να ταξιδέψει λίγο πιο θαραλλέα μέσα του και να ανακαλύψει αυτά που υπάρχουν εκεί. Αφ΄ετέρου, η αίσθηση ασφάλειας θα επιτρέψει και την ενδεχόμενη διάθεση για διαφάνεια του υ. Γνωρίζει ότι ο Κ αποδέχεται χωρίς να κριτικάρει, χωρίς να χλευάζει, χωρίς να χρησιμοποιεί εναντίον του υ τις φοβίες του, τα απωθημένα του, τις επιθυμίες του.

    O Κ λοιπόν θα χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία με θετικό τρόπο και όχι με διάθεση καταρράκωσης του υ. Δεκτό.

    Όμως μιλούμε για ένα αρχικό στάδιο της σχέσης. Σε πιο προχωρημένο επίπεδο, δεν νομίζω ότι υφίσταται λόγος να του τριβελίζω το μυαλό με κάθε είδους δική μου ανησυχία, ανασφάλεια, φόβο κ.ο.κ. Όχι από τη στιγμή που ήδη έχω μάθει να τα βγάζω πέρα μόνη μου.

    Αν δεν μπορώ, θα του το σφυρίξω ασφαλώς. Daddy, help, μπερδεύτηκα. Κάτι τέτοιο. 
     
  9. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Διαφάνεια

    Ακόμα και αν ο υποτακτικός μείνει σε αυτή τη σχέση,ποιος Κυρίαρχος θέλει κοντά του ένα νοσηρα παθητικό αντικείμενο;Εκτός αν είναι και αυτός νοσηρός..

    Ευχαριστώ MasteR_PieR  
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ειμαι υπερ της απολυτης διαφανειας Δωρα μου.Να χυθει απλετο φως παντου.Καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται.Να επιληφθει η δικαιοσυνη για ο.τι σκιαζει τον δημοσιο βιο.Να απομακρυνθει ο Ρουσοπουλος και ο Αγγελου.Αν με διαγραψουν ,θα παραιτηθω.

    (αυτοπροσδιοριζομαι και τοποθετουμαι στην κατηγορια των ανθρωπων που προσδιοριζει η δευτερη παραγραφος της αρχικης τοποθετησης σου,οσο εγωιστικο και αν ακουγεται αυτο.Συμφωνω επισης με αυτο:
    Για την πρωτη παραγραφο της αρχικης σου τοποθετησης,,εξεφρασα μια αποψη.Τι αλλο θες; )
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Μου έχει γίνει εμφανές. Άνθρωπος που ακούει τέτοιες μουσικές δεν είναι "τσόφλι". 

    Με κάλυψες. Για να απαντήσω όμως και στην ερώτησή σου, θέλω τον ουρανό με τ' άστρα, μία καινούργια μουσική αφιέρωση πολύ σπέσιαλ από σένα, να χάσω πέντε κιλά, να με πάρουν στην καινούργια δουλειά όπου έκανα αίτηση σήμερα, να πάω με τον Κ μου για τριήμερο στη Μακρινίτσα, μετά για μία εβδομάδα στο Ντουμπάι, να εξαλειφθεί η πείνα και ο πόλεμος από τον πλανήτη και να ξαναβρώ τον γατούλη που έχασα.

    Απόλυτη διαφάνεια. 
     
  12. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Απάντηση: Διαφάνεια

    κατά την προσωπική μου εκτίμηση, τη διαφάνεια την προσφέρει και τη δέχεται μόνο όποιος την αντέχει