Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δύναμη ! Ναι ! αλλά ποιος την έχει ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος sklavin, στις 4 Οκτωβρίου 2005.

 1. vussinada

  vussinada ελεγχόμενη Contributor

  Εφόσον παραδεχόμαστε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ψυχική δύναμη αναρωτιέμαι αν έχει κάποιο νόημα να ψάχνουμε ποιος έχει τη μεγαλύτερη...Κι υπάρχει όντως "μεγαλύτερη ψυχική δύναμη";ποιος το ορίζει αυτό άραγε και με ποια κριτήρια;είμαστε όντως σε θέση να συγκρίνουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις;
  Δυστυχώς ή ευτυχώς δε μπορούμε να μπούμε στον εσωτερικό κόσμο των άλλων κι ούτε οι άλλοι στον δικό μας,επομένως,οποιαδήποτε σύγκριση μου μοιάζει λίγο απίθανη...

  Στην ουσία νομίζω ότι όσοι μπαίνουν σ' αυτή τη διαδικασία ίσως αμφισβητούν τη ψυχική τους δύναμη,όπως αρκετοί αμφισβητούν τη ποιότητα της ζωής τους συγκρίνοντας τη ζωή τους με τη ζωή άλλων.Όμως πως μπορεί κάποιος να γνωρίζει τη ζωή του άλλου όσο γνωρίζει τη δική του;Και ποιο το νόημα σύγκρισης εξ' αρχής;

  Να σημειώσω εδώ ότι δε γράφω για εσένα προσωπικά που έθεσες το ερώτημα κι ούτε για το συγκεκριμένο ερώτημα τόσο.
  Το πιάνω πιο γενικά το θέμα κι ίσως να είναι και καλό αυτό,
  γιατί μέσα σε βιώματα οποιασδήποτε κατάστασης είτε αυτή είναι δουλειά είτε m/s είτε οτιδήποτε άλλο εντός κι εκτός χώρου,μερικές φορές μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον να εστιάσει σε μια πιο γενική οπτική των πραγμάτων.

  Η ψυχική δύναμη εκφράζεται διαφορετικά όπως πολλά χαρακτηριστικά στο καθένα μας εκφράζονται διαφορετικά...αυτό λοιπόν δε θα έπρεπε να λειτουργεί σαν κριτήριο σύγκρισης ψυχικής δύναμης μεταξύ ανθρώπων.
  Κάπως έτσι το βλέπω 
   
 2. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  Εγώ πάλι, αγαπητοί συμφορουμήτες, πέραν της επιστημονικής περιέργειας, δεν βρίσκω τι σημασία έχει ποιος την έχει ποιο μεγάλη... την ψυχική δύναμη

  Σε μια σχέση M/s η D/s δεν τις βγάζουμε να τις μετρήσουμε. Το πάνω χέρι/κάτω χέρι είναι εδραιωμένο και το μόνο που έχει σημασία για το υ είναι αν έχει τη δύναμη να ακολουθήσει το Μ εκεί που το κατευθύνει ή αν το Μ έχει τη δύναμη να πει "τσιμέντο να γίνει" σε κάτι που το υ δεν καταφέρνει.

  Το πόσα ψυχό_N -που λέει ο λόγος- απαιτούνται είναι αδιάφορο.
   
 3. AuroraBorealis

  AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

  Των περισσότερων, θα συμφωνήσω με μία δεύτερη σκέψη.
  Ας πούμε ότι αναφερόμουν στις λιγότερες.
   
 4. S/M Healing

  S/M Healing Et Ιn Arcadia Εgo

  Τι εννοείς με την λέξη Δύναμη;
   
 5. thanasis

  thanasis Contributor

  Ποιος έχει τη δύναμη, ποιος αποδεσμεύει, ποιος θέτει τους όρους, ποιος ποτίζει τη μπουκαμβίλια, ποιος-ποιος, μωρό μου, ποιος...αρχρούμφ, ενίοτε νοιώθω οτι το ασύμμετρο σχετίζεσθαι γίνεται αντιληΦτό από κάποιο κόσμο λες και είναι παρτίδα σκάκι που ο ένας πάει, μέσα από στρατηγικά τεχνάσματα να "τουμπάρει" τον άλλον. Ακόμα και ως (αμπελο)φιλοσοφικό ερώτημα, το βρίσκω μόνο εκλύον φέισπαλμ κατά ριπάς.

  Ο καθένας όπως τη βρίσκει, αλλά ως θανάσσις χαίρομαι πολύ που είμαι μακρυά από όλο αυτό το modus cogitandi.
   
 6. monk

  monk New Member

    may the force be with you
   
 7. S/M Healing

  S/M Healing Et Ιn Arcadia Εgo

  Η Υ λέει: " Θεέ μου δώσε μου Δύναμη να αντέξω την τόση "καταπίεση".
  Και ο Μ λέει: Θεέ μου δώσε μου Δύναμη να αντέξω τόση καύλα...
   
 8. Dark_Explorer

  Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

  Μπρα ντε φερ τραμπαλίζειν;
  Ασκόπως ενεργοβόρο κι αχρείαστο.
   
 9. Senpai

  Senpai Dangerous & excited, but bored easily.

  "Ποιος έχει την μεγαλύτερη ψυχική δύναμη" εε;
  Ενδιαφέρον ερώτηση, αν το πάρουμε σε Dom-sadist & Sub-masochist θα έλεγα ότι την έχουν οι Submissive/Masochistic χαρακτήρες.
  Τραβάνε και υπομένουν πολλά από τους Κύριους/Κυρίες τους οπότε μπορώ να πω ότι έχουν την καλύτερη 'εκπαίδευση' σε θέμα ψυχικής αντοχής
  Πιστεύω ότι παίζουν και σημαντικό ρόλο για την ψυχική υγεία των Dom
  (Παραδείγματος χάρη):
  Όταν οι Dom νιώθουν στρες πάντα μπορούν να το βγάζουν με την βοήθεια των Sub με το BDSM
  Επιπλέον έχω παρατηρήσει ότι έχουν πιο γλυκιά ψυχική φύση. Βγάζουν την αύρα την οποία θέλουν ένα σύμβολο δύναμης το οποίο θα τους δίνει καθοδήγηση, προσοχή, ασφάλεια όπως και αγάπη.
   
 10. Janine

  Janine Regular Member

  Το βδσμ είναι, ας μου επιτραπεί η αδόκιμη ίσως έκφραση, γενικά μιλώντας, αγχολυτικό και για Κ και για υ. Είναι μία από τις θετικές του συνέπειες όταν γίνεται με τρόπο σύμφωνο με τη φύση και τις ανάγκες και των δύο.
  Τι εννοείτε ακριβώς όταν λέτε ότι "Όταν οι Dom νιώθουν στρες πάντα μπορούν να το βγάζουν με την βοήθεια των Sub με το BDSM";
  Το στρες -ακριβώς όπως ο εκνευρισμός, ο θυμός ή η ζήλια- δεν είναι καλός σύμβουλος για την επιτυχία μιας σκηνής. Ιδιαίτερα όταν στρεσαρισμένο είναι το Κ.
   
  Last edited: 8 Οκτωβρίου 2017
 11. n0mad

  n0mad Dirty Forty

  Μονον όποιος μπορεί να τη διαχειριστεί σοφά.
   
 12. Senpai

  Senpai Dangerous & excited, but bored easily.

  Εννοώ κυρίως το άγχος από την δουλειά και άλλες υποχρεώσεις, ο θυμός και η ζήλια μπορούν να καταπολεμηθούν και αλλιώς, το Κ πρέπει να έχει αυτοέλεγχο φυσικά όπως είπες για να μην γίνει κάτι άσχημο που ξεπερνά το τι θέλει ο Υ. (Μιλάω για τους κανόνες που έχουν βάλει μεταξύ τους όσο αφορά το BDSM) Όπως ανέφερες και εσύ παραπάνω.