Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιλεκτική κυριαρχία ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 17 Φεβρουαρίου 2008.

  1. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Επιλεκτική κυριαρχία ?

    Θα αναγκαστώ να διαφωνήσω με αυτό. Δεν θα βάλω τεστ στον Κύριο, τεστ γνώσεων, κουλτούρας, γούστου , ευφυίας κλπ. Μπορεί να έχω ένα συγκεκριμένο υπόβαθρο γνώσεων, γούστου κλπ. αλλά δεν το θεωρώ απαραίτητο για να συνάψω μια ερωτική σχέση. Θέλω κάτι συγκεκριμένο από τον Άντρα που στέκεται απέναντί μου και αυτό σίγουρα δεν είναι ούτε οι γνώσεις του ούτε το γούστο του ούτε καν το μέγεθος της τσουτσούς του. Θέλω απλά να είναι Κυρίαρχος απέναντί μου. Δεν είναι δύσκολο. Είναι όμως σπάνιο και θα έλεγα ότι για τον καθένα υπάρχουν ελάχιστοι που μπορούν να λειτουργήσουν ως Κυρίαρχοι, ίσως όχι Ένας, αλλά ελάχιστοι.

    Ας συζητήσουμε τους τομείς. Άπτονται των γνώσεων, γούστου, κουλτούρας, ευφυίας κλπ; Ή μιλάμε για το πολύ απλό "κυριαρχώ επάνω σου γιατί μπορώ και θέλω";
     
  2. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλεκτική κυριαρχία ?



    Θέλεις να είναι Κυρίαρχος απέναντι σου και δεν έχει σημασία για σένα ούτε οι γνώσεις του
    ούτε το γούστο του ούτε η κουλτούρα του ούτε η ευφυΐα του ούτε η τσουτσου του κλπ ,
    ούτε δεν ξέρω τι άλλο …

    Πως κυριαρχεί κάποιος χωρίς όλα αυτά
    η έστω με ένα από αυτά η έστω με μερικά από αυτά γενικά αλλά και ειδικά ?

    Αν και είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα και εγώ δεν κάνω τέτοιες ερωτήσεις
    αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω ,
    αν κάποιος δεν έχει τίποτα από αυτά
    πως δύναται να κυριαρχήσει ? ποιος ειναι ο τροπος ? ποια τα '' οπλα '' του ?
    ποιο είναι το '' μοντέλο '' αυτό του Κυριάρχου που μου είναι άγνωστο
    για να μην μου είναι κατανοητά και αυτά που έγραψες ?

    Αν θέλεις φυσικά απαντάς
     
  3. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Επιλεκτική κυριαρχία ?

    Me ekanes kai gelasa. Na eisai kala!
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    υπάρχουν άνθρωποι που τους χρήσαν να εξουσιάζουν και άνθρωποι που γεννηθήκανε ηγέτες ...
    ναι ίσως είμαι μακιαβελιστής ...

    όσο αφορά για τους αρχαίουν προγόνους ,πόσοι από τους 7σοφούς της αρχαιότητας ήταν τύραννοι ;
    ας μην μπερδεύουμε δυτικές έννοιες που ξεπηδήσανε από το σκοτάδι για να εξηγήσουμε την ζωή ...

    Seirios_79 να ψοφήσουν οι παλιοασφαλίτες !
     
  5. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Ο blindfold θέτει μια ενδιαφέρουσα διάσταση του θέματος προς συζήτηση. Δεν θα υπεισέρθω σε σχετικές με μπιχεβιορισμό ή γενετισμό θεωρίες, άλλως τε η πείρα διδάσκει πως η ψυχοσύνθεση διαμορφώνεται από ένα συγκερασμό παραγόντων και συνεπώς δεν ισχύει απολύτως ούτε η γενιά και οι συναφείς μεταφυσικές ιδεοληψίες μα ούτε η γενίκευση της tabula rasa.

    Παραδεκτά, άνθρωποι όμοιας ευφυίας ενδέχεται να παρουσιάζουν εκ διαμέτρου αντίθετες διαθέσεις. Έτσι, απαντούνται ευφυείς άνθρωποι με υποτακτικές τάσεις όπως και αντίστοιχα προκλητικά βλάκες με κυριαρχικές βλέψεις. Ομοίως και το αντίθετο ασφαλώς, μα θα σταθώ σε ένα κοινό χαρακτηριστικό των δύο πρώτων καθώς έγινε σχετική νύξη αυτού, καίτοι έμεσα.

    Όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία παρουσιάζουν συχνότατα ενοχική συμπεριφορά σχετικά με την τάση προς υποταγή ως ασύμβατη κατά τα κοινωνικά πρότυπα με την ευφυία. Αντιστοίχως, οι της δεύτερης αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες στην εφαρμογή των προθέσεών τους. Καταφύγιο αμφότερων συνιστά η επίκληση σε αρχές όπως η τάξη και η πειθαρχία. Ούτως, οι πρώτοι διαθέτουν ένα άριστο άλλοθι για την φοβική προσέγγιση των απαιτήσεων του αυτεξούσιου ενώ οι δεύτεροι πολύτιμη αρωγή ως αναπλήρωση της αδυναμίας ή φυγοπονίας των.
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλεκτική κυριαρχία ?

    Καλή μου, εγώ ξέρω την απάντηση φυσικά. Αλλά δεν κάνω topping from the bottom. Ας το βρει μόνος του. Το βέβαιο είναι ότι η Κυριαρχία δεν είναι θέμα κάποιων extraneous στοιχείων, που δεν ανήκουν στον βασικό πυρήνα του ατόμου, όπως και η υποταγή δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος είναι "τσινάρι" ή όχι. Ας μην συζητήσουμε τον ελιτισμό όμως σε αυτό το νήμα.

    Ως καθαρόαιμη σνομπ δηλώνω ότι ο Κυρίαρχος είναι αναγνωρίσιμος από το ένα και μοναδικό στοιχείο που απαιτείται - σχεδόν ασυνείδητα και αυτομάτως - από μία υπό. Της αργάζει το τομάρι. Και δεν το κάνει λόγω πτυχίων, ούτε λόγω ευφυίας, ούτε επειδή γαμάει άριστα (που μπορεί να τα έχει και όλα αυτά στον κατάλογο των προσόντων του). Το κάνει γιατί μπορεί και κυρίως γιατί θέλει.

    Το γιατί μπορεί, είναι απλό ακόμη και σε μία άπειρη και αδαή όπως εγώ. Γιατί οι άνθρωποι λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο, και αν τους παρατηρήσεις προσεκτικά θα κατανοήσεις το πως. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι σχεδόν διαδικαστικό, με μικρές παραλλαγές ανάλογα το αντι-κείμενο. Δεν με θεωρώ καν δύσκολη περίπτωση πια.

    Το γιατί θέλει, είναι θέμα ματαιοδοξίας.

    ΥΓ. @Καπετάνιε μου, εστιάζεις στον μέσο όρο σταθερά και επικινδύνως.
     
  7. blindfold

    blindfold Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλεκτική κυριαρχία ?

    αυτό είναι το θέμα ,μπορεί ή απλά γίνετε περίγελος μαζί και τα θύματα του που απεγνωσμένα ζητάνε να υποταχθούν ;

    υ.γ. ελπίζω να είμουν σύντομος
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλεκτική κυριαρχία ?

    Δεν γνωρίζω κανέναν που να ζητάει απεγνωσμένα να υποταχθεί. Γνωρίζω πολλούς που με πρόσχημα την επιθυμία τους για υποταγή αναζητούν μία σχέση όπου οι ίδιοι θα είναι το αντικείμενο της προσοχής ενός ατόμου που ουσιαστικά θα τους κάνει τα χατίρια.

    Παρομοίως γνωρίζω πολλά άτομα που έχουν γίνει / γίνονται περίγελος και δεν το έχουν αντιληφθεί.

    Όσο για αυτούς που ξέρουν να αργάσουν τομάρια (ιδίως παλιοτόμαρα σαν εμένα), γνωρίζω προσωπικά δύο.

    Υ.Γ. Αν η συντομία ήταν το ζητούμενο, εύγε.
     
  9. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    θα φανω κοινότυπη 'ανακυκλώνοντας' κατι που εχω πει παλιοτερα ίσως.
    Υποταγή και μαζοχισμός δεν πανε απαραιτήτως μαζί και κατ'εμε σχεδόν δεν πανε καθόλου. Υποτασσομαι και υπηρετώ δεν συνάδει ποσώς με το εκπληρώ τις μαζοχιστικές μου διαθέσεις και καλύπτω τις μαζοχιστικές μου ανάγκες.

    Επομένως για να θελήσει κάποιος να υπηρετήσει και να υποταχθει σε Κάποιον , συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις. Μπορούμε να τις ψάξουμε ισως καθενας χωριστά και με τα δικά του κριτήρια.

    Απο την αλλη αν κάποιος θέλει να καλυψει τις μαζο ανάγκες του, φρονώ ότι θα ψάξει να βρει τον σαδιστή εκεινον που πλησιάζει περισσότερο στις ορέξεις και στα ένστικτά του.

    Τόσο απλα νομίζω ότι ειναι τα πράγματα.
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Υποτάσσονται και υπηρετούν τα χαϊβάνια. Δεν θα ησχολούμην ούτε πέντε δευτερόλεπτα με το BDSM αν δεν έβρισκα την απόλαυση σε επίπεδα έκστασης. Πέραν τούτου, πραγματικά πιστεύεις ότι υπάρχουν Κυρίαρχοι που δεν είναι Σαδιστές; Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν (ευτυχώς). Πέραν της βιωματικής γνώσης, θεωρώ ότι η Κυριαρχία είναι μία μορφή βίας, η οποία γίνεται αποδεκτή από συναινούντα υποτακτικό μαζοχιστή με απόλαυση, αν και ουσιαστικά η συναίνεση δεν μπορεί να αφορά την συνειδητή αποδοχή της κάθε πράξης βίας / Κυριαρχικότητας, εφόσον πρώτον δεν υφίσταται γνώση εκ των προτέρων (συγνώμη αγαπητή μου, μεθαύριο θα σας εξευτελίσω δημοσίως, please act surprised) και δεύτερον η συνειδητή αποδοχή της πράξης αφορά πλήρη γνώση της πράξης, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να ισχύσει στον ψυχικό πόνο, την ταπείνωση κ.ο.κ εκ των προτέρων. Ακόμη και στον σωματικό πόνο δεν νομίζω ότι ο Σαδιστής Κυρίαρχος θα κάνει συμφωνία πόσο σωματικό πόνο θα προσφέρει στο υ, και ακόμη και αν το κάνει, δεν μπορεί το υ να αξιολογήσει το εύρος του πόνου που θα αισθανθεί, σε συνάρτηση με τον ενδεχόμενο αντίστοιχο ψυχικό, ώστε να έχει πλήρη συνείδηση και αποδοχή της πράξης. Εκ των πραγμάτων η συναίνεσή του είναι μία αρχική / τελική συναίνεση (γίνεται κατανοητός ο όρος; ) στο πρόσωπο του Κυρίαρχου και στην σχέση ασυμμετρίας σε γενικές, πολύ αδρές γραμμές. (Μιλώ για σχέσεις M/s κυρίως). Μετά το μικρό αυτό detour περί συναίνεσης, ένα ακόμη detour σε πράξεις βίας / Κυριαρχικότητας που έχουν ως αντικείμενό τους μη συναινούντα μη υποτακτικό και μη μαζοχιστή από Μέγα Καθίκι, νομίζω μας αφήνουν σύμφωνους ότι αυτές δεν έχουν σχέση με το BDSM ως ερωτική έκφραση όπου η βία είναι δοσολογημένη (με την πλήρη ευθύνη του Κ) με στόχο την απόλαυση και των δύο.

    Προφανώς, οι μαζοχιστικές διαθέσεις του υ δεν σχετίζονται άμεσα με την βία που υφίσταται από τον Κ, παρά μόνο όσον αφορά τις επιβραβεύσεις που τυχόν θα προσφέρει ο Κ στην σωματική μαζοχίστρια και την σε γενικές γραμμές άρση τυχόν τύψεων του Κ, στο πεδίο του ψυχικού πόνου, με μεγάλη έμφαση στο "τυχόν" (ιδίως στο δεύτερο). Η απόλαυσή σου είναι και απόλαυσή μου, κάτι τέτοιο.

    Αν μία υποτακτική δεν είναι μαζοχίστρια, θα γίνει. Λέγεται μαθήματα μεσουσίωσης της οδύνης σε ηδονή. Αλλιώς γιατί να υποταχθεί; Θα εθιστεί στο πι και φι στην απόλαυση του ξεσκίσματος στο πλαίσιο της Κυριαρχικότητας. Θα κάθεται φρόνιμα και δεν θα κουνιέται και πολύ πολύ. Μιλάω για τις διεργασίες της υποταγής, να μην παρεξηγηθώ παρακαλώ, δεν μιλάω για μανταλάκια στα βυζιά και τα συναφή.

    Παρόλα αυτά έχεις δίκιο που διαχωρίζεις τους σωματικούς μαζοχιστές από τους υποτακτικούς. Έχει διαφορά. Αλλά είναι άσχετο με την συζήτηση αν δεις την Κυριαρχικότητα υπό Καποκεντρικό πρίσμα. Ένας Κ (θα έπρεπε να) μπορεί άνετα να χειριστεί την χειριστικότητα του σωματικού μαζοχιστή.

    Σκέψου τώρα και αυτή την εντελώς υποθετική περίπτωση: σωματική μαζοχίστρια υποτάσσεται σε και υπηρετεί ως χαϊβάνι Σαδιστή Κυρίαρχο (απολαμβάνοντας την έκσταση της πιο έντονης σχέσης που μπορεί να υπάρξει, πράγμα που αίρει αυτομάτως τον όρο χαϊβάνι, n'est-ce pas?) ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα μέσα της τάσεις σαδισμού και ικανότητες μικρο-Κυριαρχικότητας σε άλλα υ (είναι νέος BDSM όρος, δεν ξέρω αν γίνει αποδεκτός από τους ειδήμονες). 

    Δεν πάνε μαζί άραγε; Και αν όχι, γιατί;