Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Άποψη σας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasteR_PieR, στις 12 Οκτωβρίου 2008.

  1. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Άποψη σας

    Τυλιξε το στην λαδόκολλα και στειλτο με courier ( χρεωση στον παραληπτη)
     
  2. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η Άποψη σας

    Αγαπητέ pan0s2, που την είδες την απαξίωση; Ίσα ίσα. Σε κατανοώ απόλυτα και δεν έχω και λόγο να ρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου. Επέτρεψε μου, όμως, να γνωρίζω κατιτίς παραπάνω για τούτο εδώ το φόρουμ. Έχε υπομονή και στη διάρκεια θα καταλάβεις τι εννοώ. Εύχομαι να μην απογοητευτείς ποτέ, αν πραγματικά βέβαια σε ενδιαφέρει το bdsm. 

    Το ξέρω και δεν παραπονέθηκα για κάτι τέτοιο.

    Χαίρομαι ειλικρινά που το δηλώνεις δημόσια.    
     
  3. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Ένα forum οφείλει να παρουσιάζεται με έναν τίτλο που αφορά την θεματολογία που θέλει να αναπτύξει. Από την στιγμή που είναι ανοιχτό προς πάσα κατεύθυνση, μπορεί να εγγραφεί οποισδήποτε και για τα οποιαδήποτε κίνητρα (ενδιαφέρον για το θέμα - οι λεγόμενοι bdsm curious- , ταύτιση με προσωπικά βιώματα και στάση ζωής, ενδιαφέρον εστιαζόμενο κυρίως στο ύφος των συζητήσεων μέχρι και άτομα που απλώς είδαν φως και μπήκαν). Συνεπώς, θεωρώ άτοπο να αναμένουμε ομοιογένεια μεταξύ των μελών. Η απάντησή μου στο αρχικό ερώτημα είναι όχι, μερίδα των μελών (ίσως η πλειοψηφία) δεν μπορεί να στηρίξει τον τίτλο του forum πλήρως, πιθανόν ούτε επαρκώς. Αναμενόμενο όμως, καθώς ο βαθμός ενδιαφέροντος ποικίλλει, όπως και τα ίδια τα ενδιαφέροντα μεταξύ των μελών.
    Παρενθετικά σημειώνω πως αυτό που (θεωρώ πως) θα πρέπει να διατηρήσει τον χαρακτήρα του είναι η ίδια η θεματολογία του forum.
    Θα επαναφέρω την ερώτηση της thelma όμως:
     
  4. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Η Άποψη σας

    1.Δηλαδή αν θα πραγματώνονταν οι λόγοι δημιουργίας του,τι θα αλλαζε στη ζωή μας;Θα γινόμαστε πιο γνήσιοι ,πιο σοφοί και δημιουργικοί;
    2.Αν είχε πραγματωθεί ο σκοπός δημιουργίας του φόρουμ αυτού ,αυτό δε θα σήμαινε και το κλείσιμο του κύκλου του;Τι θα συνέβαινε μετά και πως θα το αντιμετωπίζαμε;Εδώ μέσα υπάρχει θεωρία;Πόσο ικανότεροι θα γινόμαστε στην πράξη δλδ;
    3.Το φόρουμ με όλα τα προβλήματα του είναι προϊόν εξωτερίκευσης μίας ομάδας ανθρώπων.Αυτοί οι άνθρωποι κουβαλάνε και τη φύση τους μαζί.Αν το φόρουμ πραγμάτωνε το στόχο του θα σήμαινε πως θα παραμέριζαν τα μέλη αυτά τη φύση τους.Για ποιο λόγο;Για να γίνουν δυνατοί στο να δίνουν και να λαμβάνουν κάθε είδους χτυπήματα σωματικά ή ψυχολογικά;Όσο και να έπιασα το ένα άκρο,αρνούμαι να περιορίσω την όποια φύση μου για να γίνω ένας καλός BDSMer..Ένας καλός ανοιχτόμυαλος που οι ορίζοντες του θα το καταστήσουν μονόχνωτα αυτοματοποιημένο διεκπεραιωτή λαγνείας..Βαριέμαι..Δεν έχει χαμόγελο εκεί μέσα..

    Άλλο το κάνω κράτει και κρατάω κάποια όρια και άλλο αναθεματίζω αυτό που θέλουμε -δε θέλουμε είναι η ελληνική πραγματικότητα..

    Σαπφώ το ότι χρησιμοποίησα την απάντηση σου δε σημαίνει πως απαντάω σε εσένα.Απλά μου έδωσες την αφορμή.Μιλάω γενικά..
     
  5. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Η Άποψη σας

    Από εδώ εμπνεύστηκα. Τώρα που αποσκοπεί... Ο νοών νοεί το. Όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας.  


    Φίλε Incomplete_, συμφωνώ με όσα λες, έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως όπως εγώ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα σεβόμαστε τη διαφορετικότητα έτσι και οι υπόλοιποι, που για τους δικούς τους λόγους δεν ταυτίζονται με τις απόψεις μας, θα ήταν καλό, κάποια νήματα τουλάχιστον, να μην τα γελοιοποιούν ή να τα κάνουν πεδία μαχών και αντιπαραθέσεων και να τα αφήνουν να εξελιχθούν όπως τους αρμόζει και να μην τα βγάζουν εκτός θέματος κάνοντας τα παιδική χαρά. Αν μη τι άλλο να ναι καλά το φόρουμ, έχει πολλές κατηγορίες που ο καθένας μπορεί να απευθύνεται χωρίς να γίνεται ενοχλητικός και κακοήθης σε νήματα που δεν τον ενδιαφέρουν και δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να πει. 
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: Απάντηση: Η Άποψη σας

    Αν και με βρίσκουν σύμφωνη τα ποιο πάνω, έχω πεισθεί πως είναι αδύνατο να γίνει.

    Όσοι είναι εδώ για να αυτοπροβληθούν, να πείσουν εαυτό πάνω απ΄ όλα για το πόσο ηθικοί και καλοί είναι και να προσπαθήσουν να κτυπήσουν στη ρίζα του - δλδ στο bdsm φόρουμ- το κακό - αυτό είμαστε όσοι ζούμε bdsm- όσο τους δίνουμε σημασία - (παραδέχομαι πως έπεσα στην παγίδα να παίξω το παιγνίδι τους και να τσαντιστώ, για να ρωτήσω στη συνέχεια τον εαυτό μου, αν δεν τσαντίζομαι στον ζωολογικό κήπο που βλέπω τις μαϊμούδες ότι κι αν κάνουν, γιατί να αλλάζω στάση εδώ και να δίνω σημασία στην αμάθεια, την κακεντρέχεια και την βλακεία) τώρα απλά μεγάλωσε το ignore list μου και έχω βρει την ησυχία μου απ΄ αυτή τη μερίδα- αυτή λοιπόν η μερίδα όσο της δίνουμε αυτό που επιθυμεί δηλαδή σημασία θα περιφέρεται εδώ κι εκεί να κάνει αυτό που οι κακεντρεχείς βλάκες κάνουν καλύτερα, να προσπαθούν να καταστρέψουν ότι αγγίξουν, για τον απλό λόγο πως δεν είναι ικανοί να κάνουν κάτι διαφορετικό.

    Η άλλη μερίδα, διαφέρει και ως προς το επίπεδο γνώσεων και ως προς τη νοημοσύνη, αλλά έχουν διαφορετική κοσμοθεωρία, έχουν κάνει διαφορετικές επιλογές.
    Κάποιοι απ΄ αυτούς απλά εκφράζουν όμορφα τη διαφορετικότητα τους.
    Κάποιο απ΄ αυτούς προσπαθούν να ακυρώσουν ότι οι ίδιο δεν ζουν και δεν αντιλαμβάνονται, όχι όπως στην περίπτωση της πρώτης κατηγορίας από βλακεία, αλλά από μη επιθυμία να το αντιληφθούν είτε γιατί δεν τους αφορά, είτε γιατί νιώθουν να απειλείται η προσωπική τους κοσμοθεωρία και φιλοσοφία, από την αποδοχή εναλλακτικών.
    Αυτές οι δυο κατηγορίες δεν θα πάνε πουθενά, θα φυτρώνουν παντού μόνο και μόνο για να πετάξουν μια φράση, που μπορεί να είναι από έξυπνη ατάκα ή ερώτηση επί της ουσίας, μέχρι και γεμάτη κακία, υπεροψία, φασισμό και απόρριψη πρόταση.

    Όπως και νάχει...Δόξα και ζωή στο σύστημα ignore!
     
  7. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Η Άποψη σας

    Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα και θα συμφωνησεις και εσύ μαζί μου στο ότι οι παρεκλίσεις στη ροή των νημάτων είναι πολλών ειδών που δύσκολα μπορείς ανοιχτά να τις διεχωρίσεις σε πραγματικά διαστρεβλωτικές και μη για ευνόητους λόγους που σκιαγραφούν μια παιδική ηλιθιότητα"και γιατί εμένα και όχι αυτόν,εγώ δε φταίω,δεν παίζω κτλ".Να ρωτήσω.Πολλά θέματα σοβαρά καταλήγουν σε παιδότοποι.Γύρισε ποτέ ο νηματοθέτης να επιβάλλει την τάξη;Ζήτησε διαγραφή μηνυμάτων;Γύρισε ποτέ ένα μέλος να κάνει μία σωστή παρατήρηση,αντί του "πάλι τσακώνεστε ή και εδώ παιδική χαρά το κάντε;Εγώ το έχω κάνει.Γιατί να φοβόμαστε να μας πουν κακούς και καταλήγουμε να γινόμαστε παραπονιάρηδες και κακοί σε νήματα ,όπως αυτό;Πολλά προβλήματα θα είχαν λυθεί άμα υπήρχε μία τυπική ευθύτητα.Εμένα μου έχουν στείλει pm του τύπου εν ώρα flame "σε παρακαλώ μη συνεχίζεις γιατί αποσυντονίζεις το θέμα" και το σεβάστηκα(και συνέχισα το πανηγύρι αλλού)

    Μην τα ρίχνουμε όλα στο σύνολο,γιατί το σύνολο είναι όλα τα εγώ μαζί.Το δικό μου εγώ δε μπορεί να διαχειριστεί κάποιους κανόνες καλής συμπεριφοράς(τουλάχιστον ,όμως,δεν πήδηξα ποτέ καμιά σοβαρή συζήτηση κιόλας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) .Κάποιο άλλο όμως μπορεί αλλά διστάζει ή φοβάται ή δεν ξέρει ότι μπορεί να το κάνει..Και έτσι ίσως σιγά σιγά γίνουμε και πιο πράοι εκεί που πρέπει χωρίς να περιορίσουμε το μεσογειακό μας ταπεραμέντο!!  

    Σχετικά με τον αποσυντονισμό λόγω ημιμάθειας κάποιων που λέει και η lara..Ίσως σε μέλη που αποτελούν τροχοπέδη σε συζητήσεις με τις ηθικοπλασίες ή τις αοριστολογίες,θα έπρεπε να μην είμαστε διαλλακτικοί μαζί τους,εφόσον δεν ενδιαφέρονται για την ουσιαστική οπτική του κάθε θέματος.Ίσως θα έπρεπε να τα παραπέμπουμε σε παλαιότερα νήματα ή να περιορίζουμε το διάλογο μαζί τους για να μη φθειρόμαστε τόσο..Πάλι εκεί φοβόμαστε μη φανούμε κακοί.Άρα μήπως φταίει και η αδυναμία μας να στηρίξουμε μία καλή συζήτηση;Και αν δε μπορούμε να τη στηρίξουμε και να περιορίσουμε αυτά που μας αποπροσανατολίζουν,γιατί να φταίνε οι υπόλοιποι που βρίσκουν και τα κάνουν;

    Και θα τελειώσω με μία πρόταση που είχα βάλει σε ένα θέμα της Σαπφούς.Κανονικά οι διαχειριστές θα έπρεπε να αλλάζουν κάποια στάτους εδώ μέσα,εφόσον θα έπεφταν στην αντίληψη τους θέματα που θα το αιτιολογούσαν.Αυτό δε σημαίνει πως θα σκανάρουν σε κάθε νήμα το κάθε ενεργό μέλος και θα το παρακολουθούν.Σε ενδεχόμενη ερώτηση "Τι σημασία έχει αυτό",απαντάω "ναι,έχει μεγάλη σημασία" ,αλλά για λόγους που δε θα αιτιολογήσω..
     
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Η Άποψη σας

    Ελπίζω να μην το εννοείς σοβαρά. Από που κι ως που θα μπορούσαν οι διαχειριστές με το "έτσι θέλω" ή έστω με κάποια αιτιολόγηση, να αλλάξουν το στάτους κάποιου, καταργώντας, ουσιαστικά, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του; Και επιπλέον, σε τι θα ωφελούσε αυτό, πέρα από το να προκύψουν καινούριες αιτίες γκρίνιας; Ο καθένας μας μπορεί να κρίνει το κατά πόσο ανταποκρίνεται κάποιος στο στάτους που δηλώνει από τα γραφόμενά του.

    Υ.Γ. Αν ω μη γένοιτο εφαρμοστεί αυτό, πολύ φοβάμαι πως μετά από τα νήματα περί ρεπ θα δούμε νήματα του τύπου "Κυρ Διαχειριστά, δες τον Χ τι γράφει! Vanilla και γρήγορα!"  
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Η Άποψη σας

    Αν είναι να γράφεις κάτι τέτοια, δεν σ' αγαπώ...
     
  10. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Το forum αυτό πιστεύω ότι έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα, όπως επίσης πιστεύω ότι έχει εκτελέσει κατά ένα μέρος τις μικρές προσδοκίες Μ/μας. Θα ήμουν αχάριστη αν δεν του αναγνώριζα, ότι έχει συμβάλει κατά πολύ στην ανάπτυξη ιδεών, αλλά και γνωριμιών μεταξύ μας. Eχει δώσει τα ρέστα του και πιστεύω κάτω από κάποιες ευνοϊκές συνθήκες, έχει να δώσει και άλλα.

    Με τον τίτλο του, έχει προσδιορίσει από την αρχή την επιθυμία (ή το όνειρο) του δημιουργού του, για να λειτουργήσει ως έναυσμα για ένα τουλάχιστον internetικό ΒDSM Community.

    Οι λέξεις BDSM Community είναι όντως πιασιάρικες για όσους γνωρίζουν, για όσους θέλουν να μάθουν, αλλά και για άλλους περίεργους. Γι αυτόν τον λόγο δεν είναι τυχαίο ότι όταν κάποιοι, που κυκλοφορούν στα τυφλά εκτός forum, που "ανακαλύπτουν" ότι υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αγαλλιάζει η ψυχή τους, στην ιδέα και κάνουν με ενθουσιασμό την εγγραφή τους, με την ελπίδα ότι "κάτι τρέχει επιτέλους".

    Για πολλούς από Ε/εμάς αυτές οι λέξεις εκφράζουν την επιθυμία Μ/μας, μια που πολλοί θα θέλαμε να έχει δημιουργηθεί BDSM Community στην πραγματικότητα Μ/μας.

    Είναι διαπιστωμένο όμως, (και φυσικό) ότι μέσα σε αυτό το forum, κινούνται άτομα που δεν ανήκουν στον χώρο, ή που κινούνται σκληροπυρηνικά BDSM μέλη που ασπάζονται το lifestyle, ή μέλη που εναντιώνονται στο lifestyle ενώ το ζουν, μέλη που τα περισσότερα είναι απλά Kinky και καθώς και άλλοι πολλοί.

    Όλη αυτή η πολυμορφία των ατόμων που το απαρτίζουν, δρα στην αλληλεπίδραση του χαρακτήρα μας με τους άλλους. Δεν μπορούμε, ιντερνετικά τουλάχιστον, να χωριστούμε σε ομάδες, διότι αυτό θα μας απομόνωνε από το σύνολο της κοινωνίας και θα μας έκανε να ζούμε σε μια αφόρητη μοναξιά.

    Πιστεύω ότι η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων και των απόψεων, είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης ενός forum, έστω και με αυτήν την ειδική θεματολόγια.
    Μέσα από αυτά που γράφουμε, τα σοβαρά, τα αστεία, τα εντός και εκτός θέματος που μας προβληματίζουν, τους θυμούς, τις ειρωνείες και τα σχόλια μας, εκφράζουν κατά ένα μεγάλο μέρος τον εσωτερικό μας κόσμο…αλλά και τις φαντασιώσεις μας.

    Όταν κάποιος γράφει, δεν μπορεί να κρυφτεί από τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και από τις σκέψεις του…Όταν κάποιος γράφει, εκφράζει τα εσώψυχα του, έστω ακόμη και αν αυτά βρίσκονται κάπου θαμμένα στην σφαίρα της φαντασίας του…. Η πένα παρασύρει…έτσι συμβαίνει και με το πληκτρολόγιο σήμερα.

    Αυτός είναι και ο λόγος που σε πραγματικό χρόνο, σε live συναντήσεις Μ/μας, διαβάζοντας έχοντας διαμορφώσει μια κάποια εικονική εικόνα ενός προσώπου και του χαρακτήρα του μέσα από τα γραφόμενα του, συναντάμε τελείως διαφορετικούς ανθρώπους που ή τους απωθούμε ενώ τους έχουμε συμπαθήσει ή μας κερδίζουν ενώ τους έχουμε κακοχαρακτηρίσει.

    Η μαγεία της ουσίας μια πραγματικής κοινότητας, δυστυχώς σαν όνειρο, μένει ακόμη απατηλό, σαν παράγοντας, που δομεί και προστατεύει ένα lifestyle. Είναι όμως βαθιά ριζωμένη στο γενικότερο ασυνείδητο μας και καθορίζει την ύπαρξη μας και τις τάσεις μας.....
    Η γραμμή μιας πραγματικής κοινότητας, βασίζεται σε κάποιες αξίες, σε ορισμένους κανόνες και σε ιδιαίτερους τρόπους συμπεριφοράς. Όλα αυτά στο γενικό σύνολο των χιλίων και βάλε ανθρώπων που απαρτίζουν αυτό το forum είναι αδύνατον να γίνουν κατανοητά και κατά συνέπεια και σεβαστά και εφαρμόσυμα

    Πρέπει να καταλάβουμε ότι η κοινότητα εδώ είναι εικονική και φυσικά η εξέλιξη της, δεν είναι μόνο θέμα των υπευθύνων της, αλλά είναι θέμα της δημόσιας ύπαρξης της και της συμμετοχής μας. Οι προσδοκίες μας θα πρέπει να προσαρμοστούν στον ήδη υπάρχοντα χαρακτήρα της…

    Προφανώς κάποιοι απογοητευμένοι από Ε/εμάς, πέρα από την όποια πικρή κριτική που ασκούμε, και που οι περισσότεροι εξ ημών είμαστε σύμφωνοι με αυτήν και την κατανοούμε (Μaster Pier   ), όσα μέλη ενδιαφέρονται έχοντας καλή πρόθεση και θέληση, ας συμβάλουμε θετικά και καλοπροαίρετα με την όποια συμμετοχή μας, στο να κρατηθεί ζωντανό το forum, στο να βελτιωθεί μέσα από τις πολλές αντιξοότητες, αλλά και να παραμείνει έστω ως έχει, στο ύψος του και ας έχει κάποιες μικρές ή μεγάλες αποκλίσεις από την θεματολογία του.

    Mε εκτίμηση
     


     ​
     
    Last edited: 14 Οκτωβρίου 2008
  11. Υπάρχουν φόρουμ ανάλογης θεματολογίας τα οποία
    έχουν πιο σφιχτό πλαίσιο προστατεύοντας τον τίτλο τους και τα θέματα τους
    Φόρουμ που σου λένε…για bdsm έχεις να μας πεις κάτι? Αν δεν έχεις δεν μας
    ενδιαφέρει. Η σου λένε…οι πολιτικές συζητήσεις είναι ενδιαφέρουσες αλλά δεν
    έχουν θέση εδώ….κλπ. Πρόσφατα έπεσα τυχαία σε ένα άλλο φόρουμ Ελληνικό
    και ανάλογης θεματολογίας με αυτό εδώ. Όταν προσπάθησα να κάνω εγγραφή
    μου ζήτησε register key. Πήγα πίσω και διάβασα τις οδηγίες του διαχειριστή
    «για την εγγραφή σας πρέπει να σας συστήσει άλλο μέλος. Εδώ έχουν θέση μόνο
    όσοι θέλουν να μάθουν»
    (έλα ρε δάσκαλε!!!) Ξέρετε πόσα μέλη είχε? Δώδεκα!
    Ξέρετε πόσες δημοσιεύσεις? Μηδέν! (μάλλον αν πας εκεί δεν θα μάθεις και πολλά)
    Η ερώτηση που και άλλη φορά έχω κάνει και
    απάντηση δεν πήρα είναι απλούστατη. Γιατί όσοι θέλουν ένα φόρουμ μέσα στο θέμα
    δεν μπαίνουν και δεν γράφουν και εκεί?
    Αν γράφεις για το θέμα κανένας δεν θα σε
    ενοχλήσει αλλά και κανένας δεν θα το διαβάσει επίσης διότι βλέπεις ότι οι συνδεμένοι
    χρήστες είναι δυο,ενας η κανενας την ίδια ώρα που εδώ είναι σαράντα
    Μου θυμίζετε μερικές φορές όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι στην τηλεόραση
    βλέπουν μόνο ντοκιμαντέρ. Αυτοί είναι τόσοι πολλοί που αν έλεγαν την αλήθεια
    τα ντοκιμαντέρ θα έκαναν τους καναλαρχες πλουσίους και θα υπήρχε μεγάλος
    ανταγωνισμός μεταξύ τους ποιος θα τα αγοράσει πρώτος.
    Τα θέματα του bdsm (όπως και κάθε θέμα) δεν είναι ανεξάντλητα και αυτό
    μπορούμε να το δούμε και από την «ανακύκλωση» των θεμάτων. Ανοίγουν
    διαφορετικά νήματα για τα ίδια η σχεδόν τα ίδια θέματα ξανά και ξανά
    Για να προλάβω την ανάλυση του αυτονόητου στην οποία με τόσο ζήλο πολλές
    φορές έχουμε επιδοθεί θα πω ότι τα θέματα του φόρουμ, τα οποία δικαιώνουν
    τον τίτλο του, έχουν ενδιαφέρον για σχεδόν όλους αλλά υποψιάζομαι ότι, παρά τα
    αντιθέτως λεγόμενα ,έχουν ενδιαφέρον επίσης και τα άλλα. Τα οφ τοπικ οι ειρωνείες
    οι τσακωμοί τα πολιτικά και οι αναλύσεις εκτός θέματος. Αν κρίνω από την
    αναγνωσιμότητα των θεμάτων και από το γεγονός ότι ακόμα και αυτοί που θέλουν
    ον τοπικ φόρουμ δεν πάνε εκεί που θα βρουν αυτό που θέλουν ,είμαι σε θέση να καταληξω
    στο συμπέρασμα ότι ίσως τα δεύτερα να μας ενδιαφέρουν πιο πολύ.
    Προσωπικά δεν έχω «κάψα» να δικαιώσω κανένα τίτλο. Αν αυτό που διαβάζω
    Το βρίσκω ενδιαφέρον η διασκεδαστικό μου φτάνει. Αν είναι ον τοπικ η οφ τοπικ
    με αφήνει αδιάφορο . Επίσης αδιάφορο με αφήνει αν το διαβάσω εδώ η στην
    ιστοσελίδα της εκκλησίας της Ελλάδος.
    Τώρα…αν οι διαχειριστές αποφασίσουν να μου στερήσουν το δικαίωμα του
    αυτοπροσδιορισμου ,και «κανονικά» ενεργώντας μου αλλάξουν το στάτους μου,
    δεν θα με πειράξει και πολύ γιατί το στάτους αυτό δεν είναι ικανό να με
    περιγράψει. Απλά θα σκεφτώ…κοίτα ρε με τι ασχολούνται!!! Ξέρετε…από μικρός έχω
    μια «φυσική» απέχθεια προς τους πάσης φύσεως «θεματοφύλακες» Ισως είναι
    απαραίτητοι όπως είναι απαραίτητοι και οι μπατσοι(Δεν αρνουμαι την χρησιμοτητα τους,δεν ειμαι αναρχικος)
    αλλά εγώ δεν τους γουστάρω
    Πειράζει πολύ???
     
    Last edited: 14 Οκτωβρίου 2008
  12. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Θα προσθέσω κάτι ακόμα σε αυτά που έγραψα…
    Είμαι σίγουρη και πιστεύω ότι ο Konstantinos όταν δημιούργησε το forum αυτό, δεν είχε προβλέψει την επιτυχία του (μέσα από την συμμετοχή) και δεν φανταζόταν ότι θα συγκέντρωνε τόσο πολύ κόσμο, ανεξάρτητα αν το BDSM εκφράζει τα ενδιαφέροντα του ή όχι.
    Αυτό ήταν φυσικό να συμβεί, αφού λίγα χρόνια πριν, το BDSM ακόμη ήταν άγνωστο ή ένα ανομολόγητο και ένοχο μυστικό για πολλούς, που σήμερα πολλοί από Ε/εμάς το παίζουμε άνετοι μέσα σε αυτό. Το forum είναι ένας δημόσιος χώρος έκφρασης και δίνει βήμα στο να εκφραστούν πολλές απόψεις που είναι και πολύ φυσικό να συγκρούονται και μεταξύ τους.
    Αν παρεμπιπτόντως οι υπεύθυνοι του forum τηρούσαν αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας του, το σίγουρο είναι ότι θα ήμασταν μέσα σε αυτό ελάχιστοι και θα ευλογάγαμε τα γένια Μ/μας.
    Προσωπικά γνωρίζω αρκετό κόσμο. Κάποιοι εξ αυτών νομίζουν ότι κάνουν BDSM, κάποιοι απλά φαντάζονται το πως θα ήταν αν το ζούσαν, κάποιοι δεν έχουν καμία σχέση και όμως γράφουν ως ειδήμονες και υπερασπιστές του, άλλοι το κατακρίνουν αλλά συμμετέχουν, άλλοι είναι εδώ για ότι αρπάξει ο κώλος τους και οι απειροελαχιστότατοι είναι αυτοί που το ζουν πραγματικά.

    Στο χέρι του καθενός Μ/μας είναι λοιπόν, μέσα από αυτόν τον συφερτό, να πάρει από εδώ μέσα ότι του αξίζει (φιλίες σχέσεις κλπ) και να προστατεύσει ότι του ανήκει. Αν μη τι άλλο να προστατεύσει, αυτό που λέμε "αξιοπρέπεια".