Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ιεραρχία..

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 10 Μαρτίου 2009.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Ποια ιεραρχία υπάρχει μεταξύ Ο/ομοίων ;
    Κυριαρχοι,Κυριαρχικοί και υποτακτικοί έχουν ιεραρχήσει το "χώρο " τους ή έχουν δεχθεί να ενταχτούν σε μια ήδη υπάρχουσα ιεραρχία;Ή μήπως η φύση αυτή κατ΄ανάγκην είναι έτσι δομημένη και ιεραρχημένη από μόνη της,ώστε ένας Κ/Κ/υ/σ ενστικτωδώς ενώ ιεραρχεί το χώρο του βάσει εμπειριών και βιωμάτων,καταλήγει να ταυτίζεται απόλυτα με την ήδη υπάρχουσα ιεραρχία;

    Αν υπάρχει κάποια ιεραρχία:
    -εκφράζεται μόνο με το σεβασμό ή και με άλλους τρόπους;
    -ποια προνόμια μπορούν να υπάρξουν και πως εκφράζονται αυτά;
    -πως εσείς οι ίδιοι ιεραρχείτε το "Χ/χώρο" σας;

    Το θέμα αυτό είναι συνέχεια του Respect 2 κατα κάποιον τρόπο.Περιμένω τις απόψεις σας,αν και πιστεύω πως τον κύριο λόγο τον έχουν κατα κανόνα οι lifestylers , αφού οι role players δύσκολα την αντιλαμβάνονται και την κατανοούν..
     
  2. female

    female Contributor




    Φωνή βοώντος, Inco...

    Ποιος θα παραδεχτεί, ανοιχτά τουλάχιστον, πως σέβεται κάποιον άλλο και τον θεωρεί καλύτερό του; Θα θεωρηθεί αυτόματα ... "κατώτερος", λολ...

    Σε κάθε ιεραρχία, το ανταγωνιστικό εγώ προέχει και κανείς δεν είναι καλύτερος από "Εμένα". Σκέψου να πει ο Μάστερ Τάδε πως ο Μάστερ Δείνα είναι καλύτερός του συνολικά. (Όχι πως ξέρει μόνο μια τεχνική καλύτερα.) Σχεδόν ποτέ δεν άκουσα κανέναν εδώ ή σε άλλους χώρους να παραδέχεται κάτι τέτοιο. Σχεδόν όλοι οι άλλοι εκτός από "Εμένα", άχρηστοι είναι, λολ... Οι λίγοι αυτοί που το παραδέχτηκαν, ήταν όντως καλύτεροι, ή στο δρόμο για να γίνουν, σε τελική ανάλυση. Λίγοι οι έχοντες επίγνωση και την ικανότητα να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες παραδοχής μειονεκτημάτων για την αυτοβελτίωσή τους.


    Ψιλά γράμματα, πραγματικά "ψαγμένα" φιλόδοξων ανθρώπων που ενδιαφέρονται να μάθουν από τον καλύτερό τους...


     
  3. γε.....ΟΡΓΙΟΣ

    γε.....ΟΡΓΙΟΣ Regular Member

    έλα ντε ποιός ποιά? δυστυχώς απέχουμε παρασάγγας από το σημείο αυτό.
    εγώ πάντως θα πω για μένα ότι δεν είμαι και ο καλύτερος σκλάβος που υπάρχει. θέληση έχω διάθεση έχω αλλά τα χαλάω στην έλλειψη χρόνου, στο ότι έχασα χρόνια στην επαρχία (έχει τη σημασία του), σε βανίλα μακρόχρονες σχέσεις και στο ότι δεν είναι εύκολο να υπάρξει απόλυτη ταύτιση με μια Κυρία από την πρώτη. επιθυμία ναί διακακής πόθος ναι αλλά δεν είναι εύκολο με την πρώτη να ξέρεις τι Της αρέσει και Την εξιτάρει. οπότε κάθε αρχή και δύσκολη. εκεί φοβάμαι μην Την απογοητεύσω και απογοητευθώ κι εγώ για τις όποιες μικρές ή μεγάλες δυνατότητές μου.
    α και κάτι ακόμα. λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης μου με την επαγγελματική μουσική όπως αυτή εκφράζεται στην ελλάδα έχω και μια μικρή κόφωση οπότε καμιά διαταγή δοσμένη χαμηλόφωνα κυρίως λόγω χώρου μπορεί και να μην την ακούσω. τις συνέπειες τις φαντάζεστε νομίζω.....  ))))
     
  4. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Χμμμμ! Να και ένα θέμα που δεν έχει συζητηθεί ποτέ!

    Τι σημαίνει αλήθεια ιεραρχία στο BDSM?
    Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν αυτοί που ηγούνται άλλων και αν υπάρχουν δεν σημαίνει ότι είναι ψηλά σε κάποια υποτιθέμενη ιεραρχία. Απλά θεωρώ ότι κάποιοι είναι πιο δραστήρια μέλη ή έχουν ξεχωρίσει σε κάποιους τομείς. Thatʼs all!

    Αν και είμαι Κυρίαρχη, πιστεύω ότι ο σεβασμός προς τους άλλους έστω και με status υποτακτικού, δεν με κάνει να νοιώθω κατώτερη και δεν μου αφαιρει κάτι από την Κυριαρχία μου.
    Πολλοί από αυτούς, διαθέτουν εξαιρετικά προσόντα τα οποία και εκτιμώ και τους τα αναγνωρίζω.

    Το να δεχθούμε ότι υπάρχει μεταξύ μας ιεραρχία, είναι το ίδιο σαν να παραχωρούμε υπερεξουσία στην ζωή μας, σε κάποια άλλα άτομα που θεωρούμε καλύτερα από εμάς ή που μπορεί να πρεσβεύουν το BDSM αλλά που δεν είναι απαραίτητο να μας εκφράζουν.

    Είναι άραγε κάποιος καλύτερος BDSMer από κάποιον άλλον?
    Αν ναι, ποια είναι τα κριτήρια? Τα χρόνια που ασχολείται κάποιος με το BDSM? Οι σκλάβοι/ες που είχε στην ιδιοκτησία του? Η ποιότητα των Mistress/Masters που υπηρετούσε? Οι απόψεις του που είναι παρακαταθήκη στα forum? Οι practitioners? Αυτοί που κρατούν καλά τα μαστίγια? Οι διοργανωτές event και συναντήσεων? Οι κάτοχοι forum και διαφόρων site που αφορούν το BDSM lifestyle?

    Προσωπικά δεν δέχομαι την λέξη ιεραρχία. Είναι too much και μου θυμίζει αιρέσεις και καλούπια. Δεν αφορά ελευθέρους ανθρώπους σε ένα ελεύθερο χώρο όπως αυτόν.

    Αν και όπως είπα δεν δέχομαι την ιεραρχία σαν έκφραση, μπορώ να χρησιμοποιήσω την λέξη θαυμασμό για κάποιους που ξεχώρισα, για την ανωτερότητα που έχουν επιδείξει, για την καλλιέργεια και την οξύτητα του πνεύματος τους, για το humor τους και όλα αυτά έστω και αν οι απόψεις μας δεν συγκλίνουν πάντα.
    Εδώ διαφωνώ με την female διότι σε καμία περίπτωση, δεν εννοώ ότι το να θαυμάζω κάποιους τους δέχομαι και αυτόματα ως ανώτερους μου. "Έκαστος στο είδος του και η Εύα, σε αυτό που ξέρει καλά να κάνει".

    Αναφέρω κάποια ονόματα που πέρασαν από το forum που θαύμαζα και διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον και τον καθένα για διαφορετικούς λόγους: Dream Master, Dolmance, dora Salonika, female, laraEp, Phaedra, και συγγνώμη που σίγουρα ξεχνάω πολλούς άλλους. Υπάρχουν και άλλοι φίλοι μου που πιστεύω ότι ξέρουν καλά, ότι τους έχω ψηλά, στην ιεραρχία της καρδιάς μου!
     
    Last edited: 10 Μαρτίου 2009
  5. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Ιεραρχία..

    Παρεξήγησες το όλο θέμα φίλτατη Εύα ..  

    Η συγκεκριμένη ιεραρχία δεν έχει να κάνει με την τυπική απόδοση τίτλων και τιμών.Έχει να κάνει με το πόσο ψηλά ά τοποθετούμε απόψεις,συμπεριφορές,ενέργειες που συνειδητά ή ασυνείδητα τα μετουσιώνουμε και στο πνεύμα μας.Όταν λοιπόν κατατάσουμε αυτές ως λόγο,ταυτόχρονα κατατάσουμε και τον φορέα τους.Έχει να κάνει λοιπόν με την άτυπη ατομική επιβράβευση προς κάποιους που θεωρούμε πιο "φωτισμένους" ίσως.Έχει να κάνει με πρόσωπα ή καταστάσεις που θεωρούμε πρότυπα και πρότυπες.
    Σε κάποιο άλλο νήμα σήμερα είπα πως η BDSM στάση ζωής είναι "δια του βίου μάθησις".Σίγουρα ,λοιπόν, έχουμε θέσει ιδανικά τα οποία μάλιστα τα έχουμε διδαχθεί.Για εκείνους που μας τα δίδαξαν μιλάω λοιπόν..   
     
  6. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Re: Απάντηση: Ιεραρχία..

    Τότε και κατά αυτήν την έννοια που το θέτεις Inco μου, ίσως θεωρηθώ καραψωνάρα, (αλλά δεν με πειράζει), δεν δέχομαι ότι έχω γνωρίσει κάποιους πιο "φωτισμένους" από εμένα. Μπορεί ίσως και να υπάρχουν στον χώρο μας, αλλά δυστυχώς δεν τους έχω γνωρίσει προσωπικά. Η μόνη που θεωρώ απτό μέντορα μου είναι η Goddess Persa στο Amstredam η οποία μου είπε ότι πλέον την έχω ξεπεράσει και την ευχαριστώ για όσα με δίδαξε. Επίσης δασκάλα μου είναι κατά κάποιο τρόπο και η Mistress Despoina που με έμαθε κάποια για μένα "νεα κόλπα" όπως και εγώ κάτι έμαθα πιστεύω σε εκείνη και ας είναι καλά.
     
  7. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιεραρχία..

    Σου έδειξα ποτέ να είμαι "φαν" της μετριοφροσύνης ;  

    Σαφώς και ο καθένας μπορεί αναλογιζόμενος το βίο του να αυτοτοποθετείται εκεί που ο ίδιος θέλει.. Όπως και να ' χει δε μίλησα όμως μόνο για κάποια κορυφή,αλλά ρώτησα για το ποια στοιχεία συνθέτουν αυτήν την κλίμακα..
     
  8. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιεραρχία..

    Θα προσπαθήσω να πω αναφέρω κάποια που θεωρώ σημαντικά ...

    Οι γνώσεις του αντικειμένου ή του θέματος, πάντα επί του πρακτικού και όχι σε θεωρητική βάση, σε σχέση με την ηλικία του. Η εμπειρία του και ο τρόπος που μεταφέρει τις γνώσεις του. Η αύρα που εκπέμπει γύρω του.
    Ο χαρακτήρας του που για μένα θα πρέπει να είναι ατόφιος, αυθεντικός, έτοιμος να αντιμετωπίσει μικρές και μεγάλες φουρτούνες Αυτός που κυριαρχεί με την παρουσία του, κερδίζοντας σε σημεία χωρίς να είναι θορυβώδης ή φαμφάρας και όλα αυτά είτε κάποιος είναι υποτακτικός, είτε είναι Κυρίαρχος.
     
  9. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Re: Απάντηση: Ιεραρχία..

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιεραρχία..

    Μ΄αρέσεις..  

    Γίνεται αντιληπτός ένας τέτοιος I/into από τους υπόλοιπους;
     
  11. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιεραρχία..

    Γίνεται αντιληπτός, από αυτούς που ξέρουν να ξεχωρίζουν τα καφάσια από τα σταφύλια.
    Αυτό νομιζω ότι είναι αρκετό!
     
  12. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιεραρχία..

    + 11111111  

    Δεν είναι τυχαίο πως κάποιοι στο χώρο μας χαίρουν γενικότερου σεβασμού.Αυτό δείχνει πως ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά που μας παρέθεσες πριν.