Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Νόμος' που ξεκίνησε από το μέλος Enthralling kernel G, στις 26 Νοεμβρίου 2012.

 1. Enthralling kernel G

  Enthralling kernel G Regular Member

  εντός bdsmικών υδάτων ...

  Τι θα λέγατε να μιλήσουμε λίγο γι' αυτήν ?
   
 2. Alexkat

  Alexkat Contributor

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Το θέμα είναι ενδιαφέρον αρκεί να υπάρχει διάθεση συμμετοχής στην κατάθεση απόψεων αλλά και τυχόν εμπειριών ... με την ανάλογη κριτική ...
  Ενδιαφέρουσες θα ήσαν οι μαρτυρίες και οι γνώμες γυναικών που την έχουν υποστεί.
   
 3. NobodyKP

  NobodyKP Contributor

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Μην εξαιρείς τους άνδρες! Μη τους εξαιρείς! Θα παρεξηγηθούν και θα ζητούν ισότητα!  

  Επί της ουσίας ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες συναίνεσης του ζευγαριού το θεωρώ κακοποίηση!
   
 4. Alexkat

  Alexkat Contributor

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Άν και ίσως λιγότεροι, δέν έχεις καθόλου άδικο ...
   
 5. Enthralling kernel G

  Enthralling kernel G Regular Member

  Αντιλαμβάνομαι ότι θα ήμουν αφελής να περιμένω , σε ένα νήμα σαν κι αυτό να συμμετάσχουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.Προφανώς και υπάρχουν λόγοι και μάλιστα ισχυροί για τους οποίους κανένας εξ αυτών δε θα αποτολμούσε μια τέτοιου είδους κίνηση.
  Περισσότερο θα με ενδιέφερε η πιστοποίηση καταρχάς ,της ύπαρξης τέτοιων περιστατικών.Μια ποσοστιαία αναλογία θα ήταν επίσης δόκιμη , όσο και δύσκολα εξαγώγιμη βεβαίως.
  Ακόμα ,θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει γενικότερη προβληματιστική πάνω σε κάποιου είδους μηχανισμό ,ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτών.Τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο βεβαίως και τιμωρίας.Κι εννοώ πέρα από το κλασσικό μοτίβο ,του ελέγχου και μιας εκ των υστέρων αποπομπής (αν κι όταν αυτή υφίσταται),όπως συμβαίνει στα πλαίσια των κατά τόπους κλειστών ομάδων.
   
 6. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Κακοποίηση

  Μιλάς για τον πιο απροσδιόριστο όρο που υπάρχει στο BDSM. Η οποιαδήποτε γραφειοκρατικά τιθέμενη κόκκινη γραμμή επίσης ανώφελη και στην πράξη ίσως άσχετη τελείως.

  Δεν θέλω να μιλήσω σχετικά, όχι επειδή υπήρξα το "θύμα" αν υπήρξα, ή και ο θύτης   αλλά επειδή με πιάνει σύγκρυο για τα πόσα προκάτ σχόλια, διαμάντια δοκισησοφίας, θα είχα προκαλέσει... 
   
 7. Enthralling kernel G

  Enthralling kernel G Regular Member

  Απροσδιόριστο ,πιθανό.Όχι όμως περισσότερο από την γενικόλογη αλληλεγγύη προς τις κακοποιημένες γυναίκες της Ελληνικής BDSM κοινότητας.Δε χρειάζεται να υποδείξω το εν λόγω thread φαντάζομαι.
  Εκεί γιατί τα πάμε καλύτερα άραγε ?

  Αν η κακοποίηση εντοπίζεται αποκλειστικά στο επίπεδο της απροσδιοριστίας ,τότε η τελευταία θα πρέπει να εκχωρείται λογικά στα πλαίσια μιας απροσδιοριστίας και του ίδιου του bdsm φαντάζομαι.Υφίσταται κάτι τέτοιο ?
   
 8. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Re: Κακοποίηση

  To BDSM που κάνει κάποιος είναι μια κατάσταση η οποία μάλιστα βασίζεται σε κάποιες συνθήκες, το BDSM που γνωρίζει κάποιος πέρα από τα βιώματά του είναι κάτι που έψαξε, μελέτησε, είδε, συζήτησε με άλλους σχετικούς.

  Η κακοποίηση δεν είναι μια κατάσταση, είναι το απτό αποτέλεσμα ενός βίαιου επεισόδιου, ακόμα και όταν εντοπίζεται μόνον στο ψυχοσυναισθηματικό πεδίο. Και ναι, συμβαίνει να είναι απροσδιόριστη, όχι μόνον εννοιολογικά αλλά και όταν συμβαίνει ακόμα.
   
 9. Enthralling kernel G

  Enthralling kernel G Regular Member

  Εγώ όπως τα βλέπω , το οποιοδήποτε απτό αποτέλεσμα είναι προϊόν μιας κατάστασης.Δεν έρχεται εκ του μηδενός.
   
 10. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Re: Κακοποίηση

  Είχα στο νου μου την κακομεταχείριση που είναι αρκετά διαφορετικό πράγμα από την κακοποίηση.

  Η κακοποίηση μου φαίνεται για εγκληματική ενέργεια που δεν έχει θέση σε καμία σχέση. Μόνο ως παιχνίδι ρόλων θα μπορούσα να τη φανταστώ στο BDSM.

  Η κακομεταχείριση είναι άλλο πράγμα. Μια ταπείνωση, ένας σοδομισμός, ένα μαστίγωμα κακομεταχείριση είναι, αν τα δούμε αντικειμενικά. Το σπρώξιμο των ορίων λίγο παραπέρα το ίδιο.

  Οπότε;
   
 11. Enthralling kernel G

  Enthralling kernel G Regular Member

  Γι' αυτό και δεν αναφέρθηκα σε κακομεταχείριση.Αλλά μου κάνει εντύπωση που ενώ η κακοποίηση βρίσκεται να είναι στο επίπεδο της απροσδιοριστίας ,η κακομεταχείριση από την άλλη εμφανίζεται να μπορεί να προσδιοριστεί σαφώς και ασφαλώς.Και ακομη πιο εντυπωσιακό είναι το ότι τούτα έρχονται να δηλωθούν κάτω από το βάρος μιας προσωπικής διαίσθησης ,επί μιας άτυπης εξίσωσης της κακομεταχείρισης και της κακοποίησης από πλευράς σου.Πιθανό και να λανθάνω όμως.

  Οπότε , στο βαθμό που όπως λες κι εσύ το bdsm βασίζεται σε κάποιες συνθήκες , είναι αυτές προφανώς οι οποίες οδηγούν και στο απτό αποτέλεσμα της όποιας κακοποίησης.Αυτές είναι που θέτω ουσιαστικά υπό συζήτηση και σε αυτό το επίπεδο διερωτώμαι τα εξής :

  Υπάρχει κακοποίηση ?
  Μας ενδιαφέρει ως φαινόμενο ?
  Στο βαθμό που αυτή υφίσταται , προτιθέμεθα να κάνουμε κάτι ?
  Κατά πόσο θα ήταν εφικτό να υπάρξει μια γενικότερη μέριμνα ως προς αυτό το ζήτημα ? (Σε αυτό νομίζω ότι δώθηκε ήδη μια απάντηση)

  Επίσης εξακολουθεί να υφίσταται ένα ερώτημα περί αλληλεγγύης από πλευράς μου...
   
 12. NobodyKP

  NobodyKP Contributor

  Απάντηση: Re: Κακοποίηση

  Θέλεις να πεις πως και οι σκλάβες έχουν όρια? hmmm...