Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχια και υποταγη.Αληθινο και ψευτικο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Chris69, στις 18 Φεβρουαρίου 2017.

  1. Chris69

    Chris69 New Member

    Ισως αυτο να ειναι ενα απο τα πιο βασικα ερωτηματα στο bdsm.Ειναι ευκολο να δηλωνει καποιος-α οτι ειναι κυριαρχικοε-η η υποτακτικος-η.Ειναι ομως πρσγματικα ετσι τα πραγματα; Εννοειται οτι το ιδιο ισχυει και για τα δυο φυλα.
    Ας παρουμε πρωτα την πλευρα της κυριαρχιας.Αν ενα ατομο δηλωνει κυριαρχικο ειναι πραγματι η μηπως αυτο ειναι καμουφλαζ για να καλυψει την αντιπαθεια του προς το αλλο φυλο η και μερικες φορες προς το ιδιο φυλο; Θεωρω οτι κυριαρχικος δεν σημαινει οτι εχω απωθημενα προς τον υποτακτικο και θελω να βγαλω το αχτι μου αλλα να δωσω συναισθημα μεσω του κυριαρχικου ρολου μου.
    Ας παμε τωρα στην πλευρα της υποταγης.Εδω δημιουργειται ενα αλλο ζητημα.Υπαρχουν πολλοι-ες που δηλωνουν υποτακτικοι-ες.Ομως αυτο το νιωθουν πραγματικα μεσα τους η μηπως βρισκεται απλα στη φσντασια τους;Στην περιπτωση αυτη ο/η υποτακτικος-η αυτο που δηλωνει ειναι θεωρητικο..Στην πραξη δεν το θελει δεν το επιδιωκει.
    Εδω ειναι πιο ευκολο να το κατσλαβει καποιος απο την αρχη βλεπωντας το τι και πως γραφει ο/η δηθεν υποτακτικος/η ακομα και σε ενα τσατ πχ δεν μπορω να φανταστω ατομο που δηλωνει υποτακτικοτητα να εκφραζετσι με αγενεια, αλλιως τι υποτσκτικος-η ειναι;Φυσικα και εδω πισω απο τον δηθεν ρολο υποκρυπτονται απωθημενα.
    Σαν συμπερασμα πρεπει να πουμε οτι το τι δηλωνει κανεις πρεπει να ειναι σε θεση να το αποδειξει με την συμπεριφορα του αλλιως ειναι fake.
     
  2. skia

    skia Contributor

    τι να κάνουμε.... παντού υπάρχει ''ένας καλός , ένας κακός κι ένας άσχημος''
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

     

    ω, ναι!   
     
  4. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Ένας αγενής υποτακτικός.

    Ενα άτομο που δηλώνει Κυριαρχικος και εκφράζεται με αγένεια πως θ το χαρακτηριζες;
     
  5. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    εναν αγενη κυριαρχικο μαλλον  

    υποτακτικο ειναι ενα ατομο ως προς το κυριαρχικο του. οχι ως προς ολο τον κοσμο. δεν ειναι οι υποτακτικοι χαλια να τους παταει ο καθε ενας.
    Αντιστοιχα και το κυριαρχικο ειναι ως προς το υποτακτικο του ατομο. Απεναντι σε ενα αλλο εξισου κυριαρχικο ατομο ποιος θα κερδισει??????????

    Αυτο που δηλωνει ο καθενας οφειλει να ειναι συνειδητη επιλογη.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Πολλή παραγωγή νήματος με το "έμπα"...
    Πολύ πολύ το πολύ...
    Ξεκουράσου...
    Πολύ...
     
  7. v1979

    v1979 Regular Member

    το διπολο κυριαρχιας και υποταγης βρισκεται μεσα μας και δεν ειναι στατικο. ειναι μια εξελικτικη διαδικασια που αναπτυσεται μεταξυ των ατομων που επιλεγουν να το μοιραστουν μεταξυ τους. οσο περισσοτερο πληρες ειναι ενα κομματι μας τοσο περισσοτερο ελκουμε επικοινωνουμε με ατομα που αναζητουν να το βιωσουν και να το ζησουν. ενας Κ εχει μεσα του υποτακτικοτητα αλλα την εχει δουλεψει κατανοησει ζει με αυτη και δεν τον αφορα να την εξωτερικευση στις διαπροσωπικες του σχεσεις. ενας Κ κατανοει τι σημαινει η υποτακτικοτητα και την απολαμβανει στο μεγιστο και γι αυτο επιλεγει να αναζητησει υποτακτικες ωστε να μπορεσει να προσφερει αυτο που γνωριζει καλα.
     
  8. Το βασικότερο πρόβλημα σε αυτού του είδους σχέσεις όπως και γενικά σε όλες τις σχέσεις είναι η συνειδητοποίηση και η ειλικρίνεια.. Είναι πολύ απλό Αλλά αλλά δυστυχώς πολλοί εκεί έξω δεν το αντέχουν και έτσι δημιουργείται αυτή η απορία και ανασφάλεια..
     
  9. v1979

    v1979 Regular Member

    το να αποδεχτει καποιος την Κυριαρχικη η την υποτακτικη του φυση ως συνολο και αρα ως συνθεση με αυτον/αυτην που επιλεγει δεν ειναι ευκολη υποθεση.αντιθετα ειναι κατι εξαιρετικα επιπονο και στην πραγματικοτητα με διαρκεια, με αρχη αλλα χωρις τελος. γι αυτο και οι περισσοτεροι επιλεγουν την <<κανονικοτητα>> ως εγαλειο εφημερης και ανοδυνης αμυνας. μεχρι που καποια στιγμη η πραγματικοτητα ερχεται να τους θυμησει οτι εχουν ξεχασει κατι πισω ανοιχτο. οπωσδηποτε ειλικρινια, συμφωνια και εμπιστοσυνη λοιπον...αλλιως 0 στο πηλικο
     
  10. espimain

    espimain Contributor


    Παρακαλώ μπορείτε να εξηγήσετε τι σημαίνει η φράση "Κυριαρχικη η την υποτακτικη του φυση ως συνολο και αρα ως συνθεση με αυτον/αυτην που επιλεγει"
    Την διαβάζω ξανά και ξανά και δεν την καταλαβαίνω, δεν βγάζω κάποιο νόημα.
     
  11. v1979

    v1979 Regular Member

    ναι φυσικα, οτι η φυση εμπεριεχει και τα δυο υποσυνολα. αυτο που μας εκφραζει και τελικα μας δινει και ταυτοτητα ειναι αυτο που εχουμε δουλεψει, κατανοησει και τελικα απολαμβανουμε να μοιραζομαστε. Στο υ αυτο που αναζηταμε ειναι αυτο που θα κουμπωσει πανω στο μοιρασμα μας και θα προσφερει την ενοποιηση και την συνθεση.
     
  12. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Τόσο με άσχημα όσο και με ευγενικά λόγια μπορείς να πληγώσεις πολύ έναν άνθρωπο. Και από την άλλη πλευρά, κάτι που σε έναν φαίνεται αγενές από έναν άλλο δεν εκλαμβάνεται έτσι.

    Φυσικά από εκεί και πέρα μετρά το αν έχει κανείς τη διάθεση να ασχοληθεί περισσότερο για να ανακαλύψει τι αληθινά είναι ο άλλος.

    Άρα ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι είναι ο άλλος πραγματικά αν δεν ασχοληθείς μαζί του.

    Το τι δηλώνει κάποιος δεν είναι απαραίτητα και αυτό που είναι συνολικά, αλλά μπορεί αυτό που είναι να αποδειχθεί και πολύ καλύτερο από αυτό που αφήνει να εννοηθεί εκείνο που δηλώνει.

    Οι άνθρωποι κατά κανόνα αισθάνονται την επιθυμία να δείξουν τον αληθινό εαυτό τους με καλή προαίρεση και σε βάθος μόνο όταν νοιώσουν οικειότητα και εμπιστοσύνη, και για εμένα προσωπικά πολύ καλά κάνουν.
     
    Last edited: 21 Φεβρουαρίου 2017