Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νομοταγείς ή extreme bdsmers;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 3 Οκτωβρίου 2007.

  1. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    Kατ' αρχίν χαίρομαι που δεν υπήρξε παρανόηση σχετικά με την πρόθεση των παρατηρήσεών μου διότι ήτο καλοπροαίρετες και δίχως καμιά διάθεση δεικτικότητας. Επίσης θεωρώ πως σε κάποιο βαθμό έχεις δίκιο όσον αφορά τη βαρύτητα των εκφράσεων της κύριας δημοσίευσης, ωστόσο το μετέπειτα σχόλιο του νηματοθέτη (sic!) δεν αφήνει περιθώρια παρεξήγησης των προθέσεων του, οπότε δικαιολογώ την ενόχληση αλλά βρίσκω μάλλον υπερβολικό να το εκλαμβάνεις ως προσβλητικό.

    Πέραν, οι παρατηρήσεις μου εστιάζαν στον τρόπο εκδήλωσης της παραδεκτής δυσαρέσκειας και όχι δεδηλωμένης αδιαφορίας (όπως ορθά και ευγενικά σου υπέδειξε η κυρία). Όπως προανέφερα θεωρώ κατανοητή την ενόχληση, ωστόσο δεδομένης της διάθεσης του κυρίου (όπως εκδηλώνεται από το ύφος των σχολίων ασφαλώς) μήπως θαν ήτο καλύτερο να διευκρινίσεις ποιά σημεία θεωρείς πως αδικούν την ομάδα που θεωρείς ότι στοχεύουν; Άλλως τε, περισσότερο μου φαίνεται πως εκφράζουν ανησυχία και απορίες παρά επίπληξη.

    Τέλος, η συγγνώμη Kits συστήθη ως παραδοχή σφάλματος εξ ημών (οι κυρίαρχοι δεν είμεθα αλάθητοι) και όχι ως μέτρο καταπράυνσης μετά από προσβλητική συμπεριφορά (ασχέτως αν ούτως εκλήφθη ή όχι), ήτοι γίνεται λόγω συνέπειας προς τις αρχές και την αρχοντιά μας και όχι για καλύψομε τύποις ένα ολίσθημα. [Εν προκειμένω ήσουν λιγάκι ερειστικός μα σε κόσμια πλαίσια, αναίτια ωστόσο.]

    Ας λήξει εδά το (όποιο) θέμα καθώς παρεξήγηση δεν υφίσταται και αποκλίνομε ασκόπως από το θεματικό περιεχόμενο του νήματος.

    ΥΓ: Αν-ε σε πλήττει το ύφος των σχολίων μου, κατέχω περίκαλα και τα πασαλιμανιώτικα- μην παίζομε τις μαρκησίες.
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Το θέμα μία χαρά το βρίσκω. Βοηθάει να λυθούν παρεξηγήσεις.

    Lost boy, θεωρούμε δεδομένο ότι ένα ποσοστό σεξουαλικά κυρίαρχων, παραπάνω από μέσο κοινωνικό όρο, αρέσκεται σε άνομες πράξεις και για αυτό κινδυνεύουν οι σεξουαλικά υποτακτικοί τους, αφού θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαταγές τους;
     
  3. Elysium

    Elysium Contributor


    Θα υποστήριζα πως ένα ποσοστό Κυριάρχων (δεν γνωρίζω αν είναι σεξουαλικά μόνον), αρέσκεται στο να τοποθετεί τις επιθυμίες και ανάγκες τους υψηλότερα από τους νόμους του κράτους, θέτοντας (σε περιπτώσεις) σε κίνδυνο την ασφάλεια του υποτακτικού τους και καθιστώντας τον υπο παράνομο αλλά και τον ίδιο.
    Ανέφερα σε προηγούμενο post κάποιο παράδειγμα. Σαφώς όμως υπάρχουν και άλλα τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στο forum αλλά δε γνωρίζω πόσο αληθή είναι (όπως το ότι έβγαλε κάποια Κυρία το «σκυλάκι» της βόλτα με το λουρί του). Αυτά βέβαια είναι και από τα πιο «light» παραδείγματα τα οποία έχουμε διαβάσει ως τώρα.

    Κι αν αυτό σε μια bdsm κοινωνία θα ήταν ανεκτό, δεν σημαίνει πως μπορεί και πρέπει να είναι ανεκτό από μια κοινωνία στην οποία ζούμε και απαιτεί διαφορετικές συμπεριφορές από τον κάθε πολίτη για διατηρήσει τη συνοχή, την ηθική και την ισονομία των πολιτών. Παράλληλα τέτοιες συμπεριφορές θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρη την κοινότητα μιας και ο κόσμος σαφώς και δεν είναι έτοιμος να δεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και λογικά τις κατακρίνει θεωρώντας το λιγότερο παράξενο ένα τέτοιο χώρο.
    Τι θα πίστευε άραγε κάποιος που έμαθε πως η Χ γυναίκα αυτοκτόνησε επειδή της το ζήτησε ο Υ άνδρας με τον οποίο διατηρούσαν bdsm σχέση Αφέντη – σκλάβου;

    Ίσως βέβαια κάνω λάθος που ανησυχώ μιας και οι δηλώσεις περί δικαιώματος ζωής και θανάτου ενός σκλάβου από τον Αφέντη του, μπορούν να χαρακτηριστούν μονάχα ως φαιδρότητες όπως σημείωσε ο Mavrovasilis κι επομένως να μην χρειάζεται να τους δώσουμε καμία σημασία.

    Σε διαφορετική όμως περίπτωση κι αν συμβεί κάτι το πραγματικά δυσάρεστο τι γίνεται; Θα αναθεωρήσουμε εκ των υστέρων;
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Απερίστροφα και κατηγορηματικά όχι. Το θέμα της ιεράρχησης επιθυμιών/Αρχών (όταν οι μέν αντίκεινται στις δε) είναι κάτι που επιστάμενα με απασχολεί από την εφηβική ηλικία. Στη θεωρία τάσσομαι κάθετα υπέρ της συνέπειας στις Αρχές σε πρώτη προτεραιότητα αλλά επί του πρακτέου, τα τελευταία δώδεκα έτη τουλάχιστον πέντε φορές τέθηκα εκτός ελέγχου λόγω του σαδισμού μου. Περιστατικά που σίγουρα μαρτυρούν πως είτε χωλαίνω στον ορισμό του ύψους του πήχη, είτε δεν ανακάλυψα το σωστό τρόπο να τον υπερπηδώ. Είμαι πολύ επηρμένη για να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε πήχης στέκεται πολύ ψηλά για εμένα, και φρόντισα αυτά τα περιστατικά να συμβάλλουν στην περαιτέρω ενδοσκόπηση αναφορικά με θέματα αυτεγκράτειας. Περνώντας τα χρόνια διαπιστώνω πως τόσο ο σαδισμός, όσο και ο φετιχισμός εντάσσονται ολοένα και πιο ομαλά στη ζωή μου (Κυρίως ο σαδισμός γιατί αναφορικά με το φετιχισμό μου δεν είχα ποτέ αναπτύξει συναισθήματα ενοχικότητας, με μόνη εξαίρεση την εμφάνισή του προς συγγενικά μου πρόσωπα - μάλλον αμηχανία θα την ονόμαζα παρά ενοχικότητα όμως).

    Δεν προκύπτει η ερώτησή σου από το σχόλιό μου, καθώς εκείνο ήταν διευκρίνιση και όχι κατηγορία, πάραυτα απάντησε σε αυτήν ο Μαυροβασίλης αντί για εμένα, και είναι ακριβώς σαν να σου έχω απαντήσει και εγώ.
     
  5. Kits

    Kits Contributor

    Οντως το θεμα εχει λυθει!
    Δεν προσεξα οτι ειχα γραψει λαθος την λεξη και ετσι παραρμηνευσα το σχολιο σου
    ( βλεπεις οποιος εχει την μυγα, μπιζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ)

    με το Μπαρδον ...!! 
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να καταλάβω το γραπτό σου λόγο, και εν προκειμένω και εν γένει.
     
  7. Kits

    Kits Contributor

    ειχα την μυγα και μυγιαστικα στο σχολιο σου!!!

    και μετα σου ζητησα συγνωμη.


    τωρα να κανω και 2 κωλοτουμπες η φτανουν τα παραπανω? 
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεκτή.
     
  9. Kits

    Kits Contributor

    Να 'σαι καλα...

    τωρα μπορω να συνεχισω να τρωω την μπουγατσα Μου ( με τυρι παρακαλω!!) και να τελειώσω τον καφε μου. ( espresso 2πλος)