Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι ισχυροί σκλάβοι και οι ανίσχυρες αφέντρες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 3 Μαϊου 2014.

  1. Να το γράφεις όλο άμα είσαι μάγκας, όχι να κρύβεις κάτω από το χαλί ο,τι δεν σε συμφέρει. Όλη η τοποθέτηση ήταν
    Για να δούμε τι έχεις υποστηρίξει:

    Εκ φύσεως όντα ανασφαλή, ε; Για να καταλήξεις στο:
    , δηλαδή, ρατσιστικές κατουροποσίες με τη μορφή λογικοφανούς κι επιστημονικοφανούς δήθεν συλλογισμού.

    Γιατί;
    1) Μπερδεύεις, σκοπίμως ή από άγνοια, το βιολογικό φύλο με το κοινωνικό φύλο. Μπερδεύεις το θήλυ του βιολογικού όντος Homo sapiens με τον κοινωνικό ρόλο της γυναίκας. Αυτό ονομάζεται φαυλότητα ή τύφλωση. Το κοινωνικό ον "γυνή" ερείδεται απολύτως πάνω στο θήλυ του βιολογικού όντος Homo sapiens, αλλά η βιολογική αυτή στοιβάδα δεν εξαντλεί τα χαρακτηριστικά της γυναίκας. Αλλιώς, καταλήγεις σε ένα χυδαίο στρουκτουραλιστικό μπουρδολογισμό του στύλ: Φοράδα ίσον Άλογο συν Θήλυ, άρα Γυναίκα ίσον Φοράδα μείον Ιππικότητα.

    2) Επικαλείσαι βιολογική ανισότητα. Δεν υπάρχουν βιολογικά άνισοι οργανισμοί και δεν υπάρχουν βιολογικά ίσοι οργανισμοί. Διότι η βιολογία δεν αποφαίνεται ούτε για την ισότητα αλλά ταυτοχρόνως ούτε για την ανισότητα των έμβιων όντων, δεν την αφορά. Η βιολογική κατάταξη σε ανώτερους/κατώτερους οργανισμούς αντιστοιχεί σε διαφοροποίηση και πολυπλοκότητα, έχει σκοπό τη συστηματοποίηση της κατάταξης για την αποτελεσματικότερη επιστημονική μελέτη και δεν εμπεριέχει καμία συνθήκη "αξίας". Έχεις συνειδητοποιήσει οτι δεν είσαι τίποτε περισσότερο από τροφή για σκουλήκια χωρίς τους κατώτερους οργανισμούς που ζουν στο έντερό σου; Δεν μπορείς να υπάρξεις καν χωρίς αυτούς. Ποιός, λοιπόν, από τους δύο οργανισμούς έχει περισσότερη βιολογική αξία;

    Για τη ζωή, και για το γενετικό υλικό που επιβιώνει, κληρονομείται και μεταλλάσσεται κανένα έμβιο ον δεν έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη αξία. Η ύπαρξη των φύλων για τη σεξουαλική αναπαραγωγή επιλέχθηκε μάλλον για να μεγαλώσει τις πιθανότητες επιτυχούς αναπαραγωγής του γενετικού υλικού. Βλέπεις καμιά διαφορετική βιολογική αξία να κατανέμεται έτσι ανάμεσα στα δυο φύλα;

    3) Η ισότητα, αντιθέτως, είναι κοινωνική κατασκευή και είναι πάντα ως πρός κάτι. Και αυτό το ως προς κάτι είναι η αξία του ατόμου. Έ λοιπόν, εμείς αιτούμεθα ίση αξία των ανθρώπων ως κοινωνικών όντων, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, εθνικότητας και χρώματος δέρματος. Εσύ αιτείσαι διαφορετική αξία για αυτό είσαι ρατσιστής κατά δήλωσιν σου τουλάχιστον όσον αφορά το φύλο. Πολιτικά και νομικά ρυθμίζεται όποιο τα δύο αιτήματα επικρατεί. Αποδείξεις για τα αιτήματα δεν υπάρχουν, αυτά είναι για τους σχολαστικιστές.("Των πρώτων όρων και των εσχάτων, νους εστί και ου λόγος"). Βάση των επειχειρημάτων σου στη βιολογία επίσης δεν θα βρεις, παρά μόνο έαν βιάσεις τη βιολογία, όπως σου έδειξα παραπάνω. Πορεύσου, με το θάρρος της γνώμης σου ως καραρατσίσταρος και μην κρύβεσαι πίσω από το διακορευμένο πτώμα της βιολογίας.



    Τι λες, ρε κουτοπονηρίδη; Επειδή κόλλησες το paper για το www.eunite.org (http://www.image.ntua.gr/papers/205.pdf), μαζί με τις άλλες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά νομίζεις οτι θα μας μπερδέψεις; Το www.eunite.org, δεν είναι ούτε επιστημονικό περιοδικό, ούτε συνέδριο με κριτές. Είναι Δίκτυο Αριστείας (Network of Excellence, ΝοΕ) σε Ευφυή Προσαρμοστικά Συστήματα (Smart Adaptive Systems) και ξεκίνησε χρηματοδοτούμενο από το 5ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2001. (Αυτή τη στιγμή είναι open τα сalls για το 7ο Framework Programme της ΕΕ). Ένα Νetwork οf Εxcellence είναι δίκτυο ειδικών, εγνωσμένου κύρους οι οποίοι συμμετέχουν με τις ομάδες τους είτε κατόπιν προσκλήσεως από το συντονιστή και τις επιμέρους επιτροπές του δικτύου είτε κατόπιν αιτήσεως τους και δεν πάνε εκεί για να κριθούν οι εργασίες τους, πονηρίδη, ε πονηρίδη! Ειλκρινά, Elysium, μου θυμίζεις ένα χωριατόπουλο σε κάτι παιδικές διακοπές που προσπαθούσε να με πείσει οτι τα νεράντζια του κήπου του είναι πορτοκάλια, μέχρι που τον έβαλα να τα φάει. Αλλά τότε ήμασταν δώδεκα χρονών παιδιά. Την ηλικία σου δεν την ντρέπεσαι;


    Εμ τι να σου κάνω που διαβάζεις τα μισά; Διάβασμα, Elysium, διάβασμα. Και το έκοψες για να σου βγει το βούτυρο και στο έχω απαντήσει ήδη παραπάνω. Αλλά αμφιβάλλω εάν είσαι σε θέση να καταλάβεις, όχι γιατι βιολογικώς δεν μπορείς. Αλλά γιατί έχεις κατασκευάσει έτσι πλέον τον εαυτό σου, ώστε να αρνείται να μπορεί.



    Υ.Γ.:
    Ρε, μήπως όλη αυτή τη θολούρα και τη στρεψοδικία τη δημιουργείς γαιτί θες απλώς να μας πεις οτι νοιώθεις γυναίκα, όπως εσύ την εννοείς φυσικά τη γυναίκα;
     
    Last edited by a moderator: 10 Μαϊου 2014
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Τώρα θα σου απαντούσα για τα «μάγκας» κλπ αλλά θα επέμβει η φίλη σου η gaby πάλι και θα μιλάει για απειλές πατώντας κουμπάκια. Ενώ στο κείμενο βρίζεις σου έβαλε και like. Ούτε το ρόλο της στο forum δε μπορεί να υποστηρίξει. Φυσικά όμως θα απαντήσω ακριβώς στο ίδιο ύφος.



    Δεν μπορείς να αιτείσαι «ίση αξία». Κάθε μέρα διαβάζω νέα μπαρούφα από σένα. Δεν ξέρω αν εγώ είμαι ρατσιστής όπως λες, αλλά εσύ κάθε μέρα γίνεσαι και πιο ηλίθιος.

    Την αξία δεν την «αιτείσαι». Ή την έχεις είτε όχι. Πιο μαλακία από την παραπάνω δεν έχω ξαναδιαβάσει. Σε έφαγε η «δημοκρατία». Ούτε καθυστερημένος δεν θα σκεφτόταν «να αιτηθεί αξία». loool

    Θα τα συγκεκντρώσω αυτά που γράφεις. Είναι απίστευτα χιουμοριστικά. Βέβαια εσύ τα υποστηρίζεις σοβαρά  


    Μήπως είσαι δειλός γερο-μαλάκας;



    Υ.Γ. Μη γράφεις τις προτάσεις σου χρησιμοποιώντας κίτρινα και καφέ, με ενοχλούν και δεν τα διαβάζω όλα. Τα κείμενά σου μοιάζουν με ούρα με σκατά. Τουλάχιστον να μη φαίνονται ως τέτοια.
     
    Last edited: 10 Μαϊου 2014
  3. thanasis

    thanasis Contributor

    @Aldur, @Elysium, @Galeone

    Παρακαλείστε να κρατήσετε τους τόνους χαμηλά.
     
  4. Ξέρεις, η ισχύς αποτελεί όρο ικανοποίσης της φιλαυτίας. Στην τοποθέτησή σου, καταλήγεις στο συμπέρασμα, πως οι άνδρες είναι ανίκανοι να έχουν ισχύ.
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Επί του θέματος και για να επανέλθουμε αναφέροντας πως όλα έχουν την εξήγησή τους κι ερμηνεύονται ευκολότερα όταν κάποιος τα κοιτάξει με αντικειμενικότητα και ηρεμία (το οποίο βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο).





    http://en.wikinews.org/wiki/UK_study_claims_men_have_higher_average_I.Q._than_women



    In a study accepted for publication by the British Journal of Psychology, Dr. Paul Irwing (Manchester Business School, Senior Lecturer in Organizational Psychology) and Prof. Richard Lynn (University of Ulster, Professor Emeritus) conclude that men are on average five points ahead on IQ tests. The study also found that men outnumbered women in increasing numbers as intelligence levels rise. There were twice as many with IQ scores of 125, a level typical for people with first-class degrees. When scores rose to 155, a level associated with genius, there were 5.5 men for every woman.

    Earlier this year, the president of Harvard University, Lawrence Summers, sparked a controversy when he suggested that "intrinsic aptitude" was responsible for the low numbers of women at the top in many fields, especially in science and engineering.


    Μάλιστα. Ισότητα και στα φύλα λοιπόν.
     
  6. Galeone

    Galeone Regular Member

    Χααχχαχαχαχαχαχα, αν δεν θες ισοτητα θα σου επιβληθει με το ζορι. Πιστεψε με, υπαρχουν πολλοι τροποι   Και κλασσικα επικαλεισαι τεστ IQ που πραγματοποιηθηκαν σε δυο διαφορτικες κοινωνικες ομαδες, εκ των οποιων η μια καταπιεζονταν και καταπιεζεται εδω και αιωνες.
     
    Last edited: 10 Μαϊου 2014
  7. lexy

    lexy .ti.va.

    1. Μία μελέτη δεν αποτελεί επιστημονική αλήθεια.
    2. Η αποσπασματική παράθεση, επίσης, δεν αποτελεί αλήθεια.
    3. Μιας και το ψάχνεις τόσο, θα μπορούσες να απαντήσεις στις, προ σελίδων, ερωτήσεις που αφορούν στον ορισμό της νοημοσύνης κλπ;
     
  8. Galeone

    Galeone Regular Member

    Καπου διαβασα οτι τα τελευταια χρονια, η μεση νοημοσυνη της γυναικας αυξηθηκε. Μαλλον, θα αλλαξε το DNA...
     
  9. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur


    Αν και θα συνεχίσω να σιωπώ γιατί βλέπω ότι το θέμα "μύγιασε" δυο τρία άτομα, δυο τελευταίες κουβέντες.

    Αν και εξέλαβε μέχρι και πολιτικές διαστάσεις που δεν με αφορούν,

    Αν και δεν θα απολογηθώ ούτε θα απευθυνθώ πλέον σε κανέναν άγνωστο που δεν με γνωρίζει προσωπικά και ούτε γνώρισε ποτέ την ψυχή μου, τα κίνητρα και το βάθος συναισθημάτων που είχαν και έχουν οι σχέσεις μου με τις γυναίκες,

    Αν και κάποιοι το προσωποποίησαν - κάτι που δεν θα έκανα ποτέ εγώ-,

    Αν και έγραψα ήδη στην αρχή ότι πιστεύω στην ΙΣΟΤΗΤΑ των φύλων μα όχι στην ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ,

    Οι φράσεις μου ακριβώς όπως τις έγραψα στο ποστ που κάνατε quote ήταν:

    "από την πλευρά ΠΟΛΛΩΝ υποτακτικών γυναικών"

    όσο και ΚΑΠΟΙΕΣ Dommes

    Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι είναι θέμα διάκρισης.

    Στην ομοιότητα των φύλων φυσικά και δεν πιστεύω και ούτε θα αλλάξω άποψη. Αν είναι δυνατόν. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο κατά βάθος πάντα ισχυρότερος είναι η γυναίκα, ακόμα και ως υποτακτική. Ως "αφέντρα" όμως το συνηθέστερο είναι να είναι ανίσχυρη. Η ισχυς των περισσότερων άλλων γυναικών μπορεί να λάβει ευεργετικές όσο και καταστροφικές διαστάσεις, πράγμα που δεν συμβαίνει με τον άντρα που πιστεύω ότι η ισχύς του συνήθως δεν είναι άλλη πέρα από εξωτερική. Την ανισότητα δεν την έβαλα ποτέ στο στόμα μου. Όποιοι θέλουν να παίζουν με τις λέξεις δικαίωμά τους.

    PS Τελικά το topic μου ήταν αρκετά ισχυρό. Χαίρομαι   Kαλή συνέχεια.
     
    Last edited: 10 Μαϊου 2014
  10. Υπάρχει το επονομαζόμενο φαινόμενο Flynn που έχει παρατηρηθεί διαχρονικά στα αποτελέσματα των τεστ νοημοσύνης: http://en.wikipedia.org/wiki/Flynn_effect
    Αύξηση της μέσης τιμής γύρω από την οποία γίνεται η "επανατυπικοποίηση" της κανονικής κατανομής.
     
  11. Galeone

    Galeone Regular Member

    Να σου θυμισω βεβαια, οτι η πλειοψηφια των γυναικων δεν δηλωνουν ουτε υποτακτικες ουτε κυριαρχικες. Η πλειοψηφια, εχει αγνοια αυτων των εννοιων και της συνδεσης τους με τον εναλλακτικο ερωτισμο. Επομενως, λογικα θα αναφερεσαι στην πλειοψηφια των γυναικων του "χωρου" σου?
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Ως κλασική τεμπέλα κάνω quote το πρώτο και το τελευταίο ποστ αυτού το δοξασμένου νήματος. Ενδεχομένως να κρούω ανοιχτές θύρες με αυτά που θα πω. Παρακαλώ για την επιείκειά σας, αν συμβαίνει τέτοιο πράγμα  

    Τα συναισθηματικά βαμπίρ μπορεί να είναι άντρες και γυναίκες. Αν τυχόν κανείς θέλει να του παρέχω citations θα το κάνω, αλλά δεν θα διασκεδάσω διόλου γιατί δεν δίνω εξετάσεις για ακαδημαϊκό εδώ πέρα. Τα συναισθηματικά βαμπίρ ρουφάνε ενέργεια και ζούνε από αυτήν, ενίοτε όμως αυτή την ενέργεια την έχουν δημιουργήσει τα ίδια. Αν την παίρνουν πίσω στο πολλαπλάσιο... η δική μου απάντηση είναι απλή. Ανασήκωμα των ώμων και το σακίδιο στην πλάτη για νέες παραλίες...

    Πρώτη φορά ακούω για υποτακτικούς που, αν βρουν, "δεν κάθονται" και πρώτη φορά ακούω για Κυρίαρχους που δέχονται ντόμες αυτού του τύπου και τις έχουν και τις χαίρονται για όσο θέλουν αυτές οι ντόμες. Και υποτίθεται ότι μιλάμε γνωρίζοντας την ηθογραφία του χώρου! Αν δεν "κάτσει" ο ένας υποτακτικός θα καθίσει ο επόμενος, δεν υπάρχει έλλειψη.

    Εκτός από ακαδημαϊκές μελέτες για την ισότητα υπάρχει αξιόλογη βιβλιογραφία - αρθρογραφία για τον σαδομαζοχισμό και τις σεξουαλικές διαστροφές. Εκεί βρίσκονται όλες οι απαντήσεις στα αεί, τιθέμενα άνωθεν ερωτήματα.

    Εγώ πάλι διακρίνω ότι το BDSM εμφανίζεται να είναι κυρίως sex war εδώ πέρα και δεν το ξέρω έτσι. Στο M/f BDSM που ξέρω εγώ οι παραδοσιακές άμυνες της θηλυκότητας πηγαίνουν περίπατο όσο βαθαίνει και σκληραίνει το d/s κομμάτι. Στο F/m BDSM που έχω υπόψη μου, βλέπω Κυρίες να φροντίζουν τον σκλάβο τους όπως θα φρόντιζε ένας Κύριος τη σκλάβα του. Και να τον γονατίζουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Γνωρίζω υποτακτικούς άντρες καλά. Τα ζητούμενά τους είναι ίδια με τα δικά μου στην τελική μόνον. Στην κατακλείδα. Ως τότε διαφέρουμε αρκετά. Μέχρι να πάει περίπατο και η δική τους πανοπλία αντρισμού, στη σχέση τους.

    Πέραν τούτου, δεν οφείλουμε να είμαστε αφελείς σε τούτη τη ζωή. Δεν είναι κατ' ανάγκη όλοι ηθικά διαμάντια, αυτό δεν τους κάνει άτομα χωρίς ερωτική αξία και καλά.

    Ναι, συμφωνώ κι εγώ με το ερώτημα.

    Και συμπληρώνω: είναι ανήμπορος όποιος κάνει καλό στον άλλο και κακό στον εαυτό του; Είναι χαζούλης όποιος κάνει κακό και στον άλλο και στον εαυτό του; Συγχωρέστε με που επιμένω, ανεξαρτήτως φύλου όλα αυτά!

    @Elysium, @Galeone,

    σας κάνω δώρο το Lean In, το οποίο εκθειάζει σε βαθμό ειδωλοποίησης τη μαμά του Λάρρυ Σάμμερς η οποία ήταν επικεφαλής μιας πολύ μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Πέραν του ότι μου έδωσε μια γερή σφαλιάρα στο πώς και στο γιατί γράφει ο κόσμος σήμερα για να πει αυτό που θέλει. Φαίνεται πως μερικές γυναίκες τα ψιλοκαταφέρνουν στο management και βγάζουν τρελά λεφτά, αφού το μυαλουδάκι τους δεν τις πολυβοηθάει στην επιστήμη...

    en.wikipedia.org/wiki/Lean_In
    www.washingtonpost.com/blogs/she-the-people/wp/2014/02/25/recline-dont-lean-in-why-i-hate-sheryl-sandberg/
    ideas.time.com/2013/03/07/why-i-want-women-to-lean-in/

    @Aldur,

    the learning curve, isn't it?