Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

(Περι/Προ)εμμηνόπαυση, Εμμηνόπαυση και Σχέσεις Ανταλλαγής Ελέγχου

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος _voltage_, στις 12 Δεκεμβρίου 2025 at 12:42.

1. _voltage_

_voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

Τα τελευταία δυο χρόνια, γίνεται στη δουλειά μια συστηματική προσπάθεια επιμόρφωσης των δυσκολιών είτε της περι/προ εμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης αλλά και να δημιουργηθούν χώροι όπου μπορούν να συζητηθούν ανοιχτά αυτές οι φάσεις αλλά κυρίως ο αντίκτυπος που μπορεί να έχουν είτε στο άτομο που τις βιώνει, είτε στους γύρω του.

Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να διαβάσω (και να συζητήσουμε προφανώς):

1. Εμπειρίες σχετικές με είτε τη μία είτε την άλλη φάση *ή/και*

2. Εμπειρίες σχετικές με αυτές τις φάσεις αλλά και τον αντίκτυπο που είχαν, έχουν ή μπορεί να έχουν για όσους ειναι σε σχέσεις ανταλλαγής ελέγχου (είτε Κ/υ, είτε Μ/σ, είτε αλλους συσχετισμούς). Ο αντίκτυπος αυτός μπορεί να έχει επηρεάσει αρνητικά με κάποιο τρόπο (πιχι τη σεξουαλικη δραστηριότητα ή την δυναμική), είτε με κάποιο θετικό τρόπο.

Θα ζητήσω μόνο, επειδή σε κάποιες από τις συζητήσεις που εχω παρακολουθήσει μπορεί - ενώ φαίνεται απλό και εύκολο θέμα - να γίνει πολύ δύσκολο και πολύ πολύ προσωπικό φυσικά, να μείνουμε όσο ευγενικοί γίνεται.

2. rea..

rea.. Contributor

Είμαι στο λίγο πριν σημάνουν οι καμπάνες του "προ".. και εκτός Κ/υ πλαισίου. Ακατάλληλη να τοποθετηθώ από κάθε άποψη. Αλλά θεωρώ ότι αξίζει αυτό το νήμα, πραγματικά.

Απ όσα έχω δει, τόσο για τα υ αλλά και για κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε μια ισορροπημένη σχέση/ σχετισμό. Δεν βλέπω να υπάρχει διαφορά.. κάτι ρυθμίσεις ίσως, αλλά το ψυχολογικό επηρεάζει σημαντικά το σωματικό. Και απ όσο έχω δει, με τον κατάλληλο άνθρωπο πάνω, κάτω, δίπλα.. κυλάει στρωτά.
    Αν κάνω λάθος με ενδιαφέρει να μάθω περισσότερα.

3. gaby_m

gaby_m ahinsā Premium Member Contributor

Αλλάζουν πολύ ορισμένα πράγματα, αλλάζει η σωματικότητα της επιθυμίας, η αυτόνομη επιθυμία γενικά γίνεται τελείως άλλης μορφής, σταδιακά καθώς μειώνεται η παραγωγή οιστρογόνων στο σώμα. Επίσης επειδή το σώμα πλέον δεν αυτό-ρυθμίζεται, πότε έχει έξτρα ενέργεια και πότε είναι κουρασμένο για παράδειγμα, χρειάστηκε να το μάθω από την αρχή και να κρίνω πότε πρέπει να πάω με τα νερά του και πότε, αντίθετα, χρειαζόταν να το πειθαρχήσω και να το σπρώξω μπροστά. Το "χρειάζομαι σοκολάτα" κομμένο, δεν χρειάζεται κανένας σοκολάτα στα καλά καθούμενα  

Στην αρχή, όταν ένιωσα ότι δεν μπαίνει θέμα να μείνω έγκυος πια, ήταν απίστευτα πολύ απελευθερωτικό σε όλα τα επίπεδα ακόμα και το σώμα μου πανηγύρισε και για λίγο καιρό έμοιαζε να θεριεύει η επιθυμία.

Αλλά δεν αλλάζουν στο παραμικρό η ανταλλαγή ελέγχου, η Κυριαρχία και η ανταπόκριση στην Κυριαρχία, το D/s δηλαδή, το αντιληπτικό και πολλά άλλα κομμάτι μιας σχέσης Κυριαρχίας - υποταγής.

Θα επανέλθω.

Υποσημείωση, μου έκανε μεγάλη εντύπωση για πότε ξέχασα πώς ήταν η ζωή μου όταν ήμουν με το ημερολόγιο στο χέρι να μετράω μηνιαίους κύκλους...