Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιος είναι ο μαζοχιστής ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 19 Ιανουαρίου 2007.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ (SEXUAL MASOCHISM)

    Ιστορία
    Ανάμεσα στις ποικίλες σεξουαλικές παραφιλίες, ο μαζοχισμός συγκεντρώνει ειδικό ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, πως μπορεί να εξηγηθεί το παράδοξο γεγονός η πρόκληση πόνου να εκλύει ευχαρίστηση; Η πολιτισμική και ιστορική κατανομή του μαζοχισμού παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Μπορεί κανείς να βρει κατά την αρχαιότητα, καθώς και σε αρκετούς πολιτισμούς, σχεδόν όλες τις σεξουαλικές πρακτικές. Ο μαζοχισμός όμως φαίνεται να αποτελεί φαινόμενο των σύγχρονων Δυτικών πολιτισμών. Υπάρχει τέλεια έλλειψη αναφορών πριν το 1500, οπότε και εμφανίζονται τα πρώτα στοιχεία, ενώ φαίνεται αρκετά διαδεδομένος στην Ευρώπη και στην Αμερική από τον 18ο αιώνα.

    Διάγνωση
    Τα διαγνωστικά κριτήρια σύμφωνα με το DSM-IV (4) φαίνονται στο παρακάτω πίνακα.
    Α. Για περίοδο άνω των 6 μηνών, επαναλαμβανόμενες, έντονες σεξουαλικά διεγερτικές φαντασιώσεις, σεξουαλικές παρορμήσεις ή συμπεριφορές που περιλαμβάνουν την χρήση διαφόρων αντικειμένων (π.χ. γυναικεία εσώρουχα).
    Β. Οι φαντασιώσεις, παρορμήσεις ή συμπεριφορές προκαλούν σημαντική δυσφορία ή μείωση της κοινωνικής, επαγγελματικής ή άλλης περιοχής της λειτουργικότητας του ατόμου.
    Γ. Τα φετιχιστικά αντικείμενα δεν είναι μέρος των γυναικείων ενδυμάτων που χρησιμοποιούνται στην παρενδυσία (όπως στη φετιχιστική παρενδυσία) ή συσκευές κατασκευασμένες για ερεθισμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων (π.χ. δονητές).

    Είναι ο μαζοχισμός ψυχική διαταραχή;
    Μελέτες σε δείγματα μαζοχιστών έδειξαν ότι πρόκειται για άτομα σε γενικές γραμμές υγιή, επιτυχημένα, και με καλές δυνατότητες προσαρμογής. Τείνουν να είναι αξιόπιστα και να έχουν υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό τους αλλά και για τους άλλους (51). Επιπλέον, η πρακτική του μαζοχισμού φαίνεται να γίνεται σχεδόν πάντα σε πλαίσια ασφάλειας (52). Μερικά άτομα μπορεί όμως να επιδοθούν σε επικίνδυνες συμπεριφορές στη διάρκεια μαζοχιστικών πρακτικών. Οι συμπεριφορές αυτές πιθανόν να υποκρύπτουν κάποια βαθιά παθολογία ή απλώς κακή κρίση. Εκτός από ακραίες περιπτώσεις ο μαζοχισμός συνήθως δεν προκαλεί ζημιά στο άτομο. Αντίθετα, δείχνει να είναι επιθυμητός σε αρκετούς ανθρώπους που δείχνουν φυσιολογικοί και καλά προσαρμοσμένοι στους περισσότερους τομείς.

    Μαζοχισμός και ψυχοπαθολογία
    Οι McCollaum & Lester (1994) (53), σε μελέτη φυσιολογικών φοιτητών βρήκε σημαντική συσχέτιση μεταξύ σεξουαλικών μαζοχιστικών ενδιαφερόντων και σεξουαλικής επιθετικότητας. Παρόμοια, οι Thornton et al (1996α) (54), βρήκαν ότι κάποιου βαθμού σεξουαλικό μαζοχιστικό ενδιαφέρον ήταν συχνό ανάμεσα σε σεξουαλικούς παραπτωματίες. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών υποδεικνύουν κάποια σύνδεση μεταξύ μαζοχισμού και σεξουαλικής παραπτωματικότητας.

    Eπιδημιολογία
    Υπάρχουν αρκετά προβλήματα στον υπολογισμό του επιπολασμού του μαζοχισμού. Εκτός του ότι υπάρχει δυσκολία των ατόμων στο να αναφερθούν σ’ αυτόν, παρατηρείται επιπλέον μεγάλη διάσταση μεταξύ φαντασίωσης και πρακτικής, ίσως επειδή σε αρκετούς υπάρχει δυσκολία στην ανεύρεση συντρόφου για το μοίρασμα των εμπειριών. Μετά από ανασκόπηση αρκετών ερευνών πάνω στο μαζοχισμό, ο Baumeister (1989) (55) υπολόγισε ότι 5-10% του πληθυσμού έχει εμπλακεί σε κάποια μορφή μαζοχιστικού σεξουαλικού παιγνιδιού, και τουλάχιστον διπλάσιοι έχουν παρόμοιες φαντασιώσεις. Υπολογίζεται όμως ότι το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποιεί τον μαζοχισμό σαν αποκλειστική πηγή σεξουαλικής ευχαρίστησης δεν ξεπερνά το 1%. Έχει αναφερθεί ότι οι άνδρες αναπτύσσουν συχνότερα μαζοχιστική δραστηριότητα σε σχέση με τις γυναίκες (52), αλλά αυτό πιθανόν να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να αντανακλά μάλλον την μεγαλύτερη τάση των ανδρών να αναζητούν σεξουαλική δραστηριότητα (57).

    Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει η κοινωνικοοικονομική κατανομή του μαζοχισμού, αφού φαίνεται ότι είναι επικρατέστερος στα ανώτερα στρώματα (52). Αρκετό θεωρητικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο μαζοχισμός είναι πολύ πιο συχνός από τον, κατά τα φαινόμενα συμπληρωματικό του, σαδισμό. Ο Friday (1980) (57), μελετώντας όλων των ειδών σεξουαλικές φαντασιώσεις βρήκε ότι οι υποτακτικές, σε σχέση με τις κυριαρχικές φαντασιώσεις, βρίσκονται σε αναλογία 4:1. Τα τρία πυρηνικά στοιχεία φαίνεται να κυριαρχούν τη μαζοχιστική σεξουαλική συμπεριφορά, ο πόνος, η απώλεια ελέγχου και η ταπείνωση.

    ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

    Ψυχαναλυτικές θεωρίες
    Η παράδοξη φύση του μαζοχισμού έχει από καιρό αποτελέσει πρόκληση για ανάπτυξη ψυχολογικών θεωριών. Η αναζήτηση εμπειριών πόνου, παράλληλα με την απώλεια ελέγχου, δείχνει να έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση. Για δεκαετίες, οι πλέον περιεκτικές θεωρίες περί μαζοχισμού προήλθαν από τον χώρο της ψυχανάλυσης. Ο Freud (1924/1961) (24), πρότεινε ότι ο μαζοχισμός προέρχεται από το σαδισμό. Συγκεκριμένα, το άτομο επιθυμεί να κυριαρχεί και να πληγώνει τους άλλους. Η επιθυμία αυτή δίνει γένεση σε ενοχές οι οποίες τελικά μετατρέπονται σε επιθυμία να κυριαρχείται από τους άλλους. Η άποψη αυτή δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από πρόσφατες ενδείξεις.

    Θεωρίες μάθησης
    Η θεωρία της μάθησης υποστηρίζει ότι ο μαζοχισμός κατανοείται με το μηχανισμό της εξαρτημένης μάθησης, τονίζοντας ότι, πρώιμες εμπειρίες δημιουργούν ισχυρή σύνδεση της σεξουαλικής ευχαρίστησης και του πόνου. Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να τιμωρήθηκε με ξυλιές στο πισινό, να αισθάνθηκε τη γυμνότητα και την επαφή αυτή διεγερτική, και να σχημάτισε έτσι μία σύνδεση η οποία θα αναπτύξει μαζοχιστική επιθυμία στη μετέπειτα ζωή (58).

    Πηγή : www.archive.gr

    Σε αντίθεση με το σαδισμό , η αντιμετώπιση της ψυχολογίας και των επιστημόνων της για το μαζοχισμό είναι πιο ήπια .
    Ποιος είναι όμως ο μαζοχιστής ;
    Γιατί ;
    Τι θέλει ; Είναι το ταίρι ενός σαδιστή ; Υπάρχουν εδώ μέσα μαζοχιστές ; Ας μιλήσουν…
     
  2. Jiannis

    Jiannis Regular Member

    Απάντηση: Ποιος είναι ο μαζοχιστής ;

    Περιεγο ενω στους σαδιστες απαντησαν καποιοι εστω λιγοι.
    Στους μαζοχιστες δεν απαντησε κανενας. Γιατι αληθεια; Δεν πιστευω πως δεν υπαρχει κανενας...
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Βιάζεσαι   θα υπάρξουν απαντήσεις...
     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Όντως και εμένα μου φαίνεται περίεργο...
     
  5. blindfold

    blindfold Contributor

    να απαντήσω στο ποιός είμαι ;
    γιατί μαρέσει ο πόνος ούτε εγώ μπορώ να απαντήσω...
    σαν άνθρωπος δεν μπορώ να αναγκάσω κάποιον να με ικανοποιεί και μίας και υπάρχουν σαδιστές εδώ γύρω γιατί όχι ;
    σαν slave αλλάζει γιατί πλέον εκεί δίνομε η χαρά μου έρχετε μέσα από τη χαρά Της.. αν δεν Είναι Σαδίστρια δεν με απασχολεί ,πρώτα καλύπτω το πάνω κεφάλι και μετά το κάτω
    πιστεύω ότι οι μαζοχιστικές μου αναγκές έχουν να κάνουν πίο πολύ με το νότιο εγκέφαλο...
    αυτά
     
  6. gaby

    gaby Guest


    Θεωρώ ότι είμαι μαζοχίστρια επειδή από τα τρία πυρηνικά στοιχεία που φαίνεται να κυριαρχούν τη μαζοχιστική σεξουαλική συμπεριφορά (πόνο, απώλεια ελέγχου και ταπείνωση) η απώλεια ελέγχου μου ήταν ανέκαθεν αναγκαία για να νιώσω την όποιαν ερωτική ένταση σε σχέση μ έναν άντρα. Τα υπόλοιπα, πόνος και ταπείνωση έπονταν. Ίσως και να γίνεται να καλλιεργούνται κατά περίπτωση.

    Μία μαζοχίστρια μάλλον θέλει να πραγματωθεί ερωτικά. Οι πιθανότητες είναι ότι η συγκεκριμένη αυτό θα το πετύχει υποτασσόμενη στις επιθυμίες ενός σαδιστή που (εκτός των άλλων) Του αρέσει να της ασκεί έλεγχο.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ο πόνος με εξαγνίζει, μέσα απ΄ αυτόν επέρχεται η κάθαρση της ψυχής μου.
    Ο πόνος με διεγείρει, με αποτρελαίνει και με απογειώνει.
    Ο πόνος ένα δώρο πολύτιμο και ποθητό, αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μου.
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Γεια σου καρ-δούλα μου , μου λείπεις ...
     
  9. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Ποιος είναι ο μαζοχιστής ;

    Αν και δεν είμαι το πιο κατάλληλο άτομο να δώσω απαντήσεις στα ερωτήματα Ηλία επειδή είμαι στα πρώτα βήματα όσον αφορά την αναζήτηση μέσα στην μαζοχιστική μου διάθεση, θα γράψω κάποιες σειρές για το πώς τα βλέπω μέχρι αυτή την στιγμή.
    Για εμένα είναι μια ανάγκη να νιώσω έντονα όσο πιο έντονα νιώσω τόσο πιο πολύ νιώθω πως πάω βήματα μπροστά, τώρα που μπροστά? Δεν ξέρω, όμως σε αυτήν την ίσως λίγο άοσμη άχαρη πολλές φορές ζωή τα έντονα βιώματα με κάνουν να «ζω».
    Έχω παρατηρήσει επίσης πως δεν συνδέετε απόλυτα και πάντα με την σεξουαλικότητα μου αλλά με τον ερωτική ολοκλήρωση μου (συναισθηματική).
    Δίνοντας τον πόνο μου ( διότι μόνο όταν τον δίνω σε κάποιον έχει για μένα αξία να τον βιώσω) νιώθω πως δίνω αγάπη, χαρίζομαι.
    Όσο για το ερώτημα αν είναι το ταίρι ενός σαδιστή από την πλευρά του μαζοχιστή ναι από την πλευρά του σαδιστή πιστεύω πως ίσως όχι. Γνωρίζω πως σε ένα βαθμό ο σαδιστής ικανοποιείτε από την μη ικανοποίηση του «θύματος».
    Εδώ μέσα υπάρχουν μαζοχιστές αλλά πιστεύω πως για να μπορέσεις να αποκωδικοποιήσει κάποιος την ανάγκη αυτή θέλει πολύ αναζήτηση και ίσως γιαυτο τόσο λίγα άτομα έχουν γράψει.
    Υ.Γ. μας έλειψες lara[E_p]
     
  10. Saint Agriel

    Saint Agriel New Member

    Ελπίζω προσθέτοντας και τήν δική μου "γνώμη" να σηνεισφέρω στήν προσπάθεια για μια καλύτερη αντίληψη επι τού θέματος. Ανάμεσα στην Σαδιστική προσωπικότητα κι εκείνη της μαζοχικής πλευράς , ενώ περιέργως και κακώς αναφέροντε "μαζί" (sadomazochism) ,εν τούτοις ουδέν αναληθέστερον υπάρχει. Αν για παράδειγμα ο Νότιος πόλος έχει σχέση με τον Βόρειο πόλο μόνο και μόνο επειδή και οι δύο είναι "πόλοι" χωρίς να λαμβάνετε υπ' 'οψιν η χαώδης απόσταση ανάμεσά τους , και η επίσης χαοτική διαφορά ως προς τις ίδιες τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες...ε!!...τότε ας ρίξουμε τα ζάρια!! Προσωπικά είμαι πεποισμένος πως τίποτα απολύτως δεν μπορεί να συνδέει το ένα με το άλλο. Η μαζοχική προσωπικότης δέν είναι δυνατόν να υπάρξει χωρίς την "παρουσία" του ΘΥΤΗ, εξ αιτίας του οποίου και για τον οποίο δικαιολογεί την δική της παρουσία και ύπαρξη, συνήθως υπό την προυπόθεση και την ελπίδα ότι θα "εισπράξει" αν μπορεί κανείς να το πεί έτσι αν όχι όλα , ένα μεγάλο έστω μέρος των επιθυμητών και επιδιωκομένων. Αυτό για να συμβεί θα πρέπει ο "Θύτης" να επιθυμεί και εκείνος πέρα απο την εκπλήρωση των δικών του αναγκών να "ικανοποιήσει" επίσης της "ανάγκες" του Θύματός του. Κάτι που για την Σαδιστική προσωπικότητα θεωρείτε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ προσβολή για να μη πώ "όνειδος". Η ανάγκη του Σαδιστού δέν είναι η "ικανοποίηση" του "άλλου", ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!! Ο σαδιστής ικανοποιείτε μόνο με την ΑΝΑΙΡΕΣΗ, την ΑΚΥΡΩΣΗ, τη ΜΑΤΑΙΩΣΗ της οιασδήποτε φύσεως επιθυμίας του "άλλου", και κορυφώνεται επιβάλλοντας στο θύμα του την όσο το δυνατόν ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ σε σχέση με την επιθυμητή. Αυτά σε γενικές γραμμές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ένα τόσο τεράστιο θέμα θα μπορούσε να καλυφθεί έτσι απλά μέσα σε δέκα γραμμές.
     
    Last edited: 2 Φεβρουαρίου 2007