Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεξισμος και αγιος Ο θεος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος SAP, στις 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SAP

    SAP Premium Member Contributor

    Αυτο ειναι ενα θεμα για το σεξισμο. Που ολες γνωριζουμε τι σημαινει κι οσες δε γνωριζουμε ας ανοιξουμε λεξικο.

    Επισης ειναι και για αντρες.
    Δηλαδη το γεγονος πως αναφερομαι στο θηλυκο γενος δε σημαινει πως δεν συμπεριλαμβανω οσες (ψυχες) ταυτιζονται με την αρσενικη φυση.  

    Κοριτσια και αγορια
    Φεμινιστριες και λουγκρες
    Τραβελια και αδυσωπητοι σεξιστες.

    Αυτο ειναι το νημα μας.

    Δεκτα γινονται ολα τα σεξιστικα σχολια.
    Δεκτα γινονται και τα βρισιδια!
    Δεκτα γινονται και τα κανονισματα για ξεκαθαρισμα λογαριασμων.

    Ας πρυτανευσει η αγαπη.
    Αμην.
     
  2. SAP

    SAP Premium Member Contributor

    Το θεμα μπηκε στο σεξ κ υγεια γιατι ο σεξισμος βλαπτει σοβαρα την υγιεια μας  
     
  3. SAP

    SAP Premium Member Contributor

    @guruni

    Δεν είναι απαραίτητο, να ασπάζεσαι το φεμινισμό, ούτε να έχεις εντρυφήσει στην Λυς Ιριγκαρέ, για να καταλάβεις ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι τουλάχιστον σεξιστικό και σε κάθε περίπτωση ανησυχητικό, διότι με έναν σχεδόν αδιόρατο τρόπο αναπαράγει τα γνωστά στερεότυπα για τους ρόλους των φύλων. Στα συγκεκριμένα παραδείγματα, αυτό που περνάει ως «φυσιολογικό», είναι ότι η γυναίκα πρέπει να περιορίζεται στα του σπιτιού της ενώ ο άνδρας, ως φύλο δυνατό, να δημιουργεί, να επιχειρεί και να ανταγωνίζεται.

     
     
  4. SAP

    SAP Premium Member Contributor

     

    Ο σεξισμός είναι μια μορφή ρατσισμού που υποστηρίζει ότι το ένα φύλο είναι ανώτερο του άλλου. Με τον όρο αυτό επίσης, εννοούμε το σύνολο των αντιλήψεων, των στάσεων και πρακτικών, με βάση τις οποίες θεσμοθετείται η κοινωνική ανισότητα εις βάρος του ενός φύλου, καθώς και η μεροληπτική αντιμετώπισή του. Οι σεξιστές θεωρούν τις γυναίκες υποδεέστερες των ανδρών και πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να αντανακλάται στην κοινωνία, τη γλώσσα, τα σεξουαλικά δικαιώματα και το νόμο.
     
  5. no_Taboo

    no_Taboo Αείκαυλος

    Μπύρα: τσεκ!
    Ξηροκάρπι: τσεκ!
    Μπαταρία: τσεκ!
    Έλυσα το @guruni : τσεκ!


    ΥΓ @SAP , είναι μείζον και εξαιρετικό το θέμα που πραγματεύεται το νήμα, αλλά θέλει μαεστρία ο χειρισμός του και όχι τσαμπουκά. Βόηθα μας να κάνουμε συζήτηση. Πλιιιιιιιιζ!
     
  6. SAP

    SAP Premium Member Contributor

    Αγαπες εγω δε μπορω να βοηθησω. Αν μπορειτε να συζητησετε ειναι δικο σας προτερημα..
     
  7. SAP

    SAP Premium Member Contributor

     

    Τα σχολικά βιβλία αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς φορείς της κυρίαρχης ιδεολογίας και της μεταφοράς στάσεων και αντιλήψεων στους/στις μαθητές/τριες για το ρόλο των φύλων. Η επίδρασή τους θεωρείται καθοριστική καθώς είναι το διδακτικό μέσο το οποίο χρησιμοποιείται καθημερινά και για πολλές ώρες και το οποίο, εντέλει, εκφέρει και την επίσημη άποψη του κράτους. Όταν το παιδαγωγικό υλικό είναι σεξιστικό μπορεί άμεσα να ενισχύσει τις στερεοτυπικές αντιλήψεις των παιδιών για τα φύλα, να επηρεάσει τις στάσεις και τις συμπεριφορές τους, αλλά και να κατευθύνει τις μελλοντικές επαγγελματικές τους επιλογές.
     
  8. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    όχι αγαπητή μου, ο συγκεκριμένος συγγραφέας χέστηκε για τα σεξιστικά που μπορεί να πιαστεί κάποιος, θέλει να δείξει στους μαθητές εφαρμογές με το τι σημαίνουν πράγματα στα μαθηματικά, όπως κλάσματα, ισοδύναμα κλάσματα, μέρος, όλο. Είναι ένα μαθηματικό πρόβλημα και το ίδιο θα καταλάβαινε ο μαθητής αν του έλεγε ένας άνθρωπος μαγειρεύει, ή ένας ελέφαντας κάνει το παραπάνω άθλημα.

    Είναι τουλάχιστον άδικο να προσπαθούμε να πιαστούμε από πράγματα τα οποία δεν έχουν ουδεμία σχέση με αυτό που θέλουμε ν' αναφερθούμε. Τις θεωρίες συνωμοσίας παρακαλώ αφήστε τες έξω σε ότι αφορά το συγκεκριμένο σχολικό βιβλίο. Αν θες να κρίνουμε αν είναι ένα καλό μαθηματικό βιβλίο η απάντηση είναι όχι.
     
  9. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    να μπεις και να διαβάσεις τις στατιστικές της ελ.στατ. περί εργατικού δυναμικού και την ταξινόμηση εργασιών στην χώρα μας κατά φύλο για να διαπιστώσεις και μόνη σου ότι τα σχολικά βιβλία δεν γράφονται με γνώμονα την διαφοροποιήση των φύλων, αλλά την πραγματικότητα.
     
  10. SAP

    SAP Premium Member Contributor

    Δε σου μιλαω για θεωρια συνωμοσιας.
    Σου δειχνω οτι αναπαραγουμε στερεοτυπα.
    Ειμαι και του αντικειμενου λογω σπουδων.
    Δεν ξερω το μορφωτικο σου παρελθον.
    Αλλα εδω θα σου ανεβασω και τις πηγες μου για να σε διαφωτισω.
     
  11. SAP

    SAP Premium Member Contributor

     

    Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2006-08 το Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Αιγαίου, το ΑΠΘ και το Πάντειο, έκαναν μία σημαντική έρευνα με στόχο την εισαγωγή θεμάτων για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στα πλαίσια της έρευνας στην οποία συμμετείχα κι εγώ ως μέλος της ερευνητικής ομάδας, εξετάσαμε διεξοδικά τα σχολικά εγχειρίδια του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου αλλά και πολλά κείμενα παιδικής λογοτεχνίας που απευθύνονται σε τάξεις προσχολικής ηλικίας. Από την έρευνά μας φάνηκε ότι οι προκαταλήψεις για τα φύλα, τόσο στη γλώσσα όσο και την εικονογράφηση, δεν έχουν εξαλειφθεί. Για αυτόν ακριβώς το λόγο παράξαμε βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολικά εγχειρίδια μαθημάτων θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης, συμπεριλαμβανομένων και των αναθεωρημένων σχολικών εγχειριδίων της δεκαετίας του 2000.
     
  12. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Τώρα το πας καλά και μπορούμε να συζητήσουμε σε αυτό.
     
Thread Status:
Not open for further replies.