Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκατοφιλία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 28 Ιανουαρίου 2008.

 1. Syrah

  Syrah Contributor

  Αναγιγνώσκοντας παλαιότερα νήματα, παρατήρησα ότι η σκατοφιλία ταυτίζεται ενίοτε από κάποιους συνομιλητές με την κοπροφιλία, πλην όμως πόρρω απέχει εννοιολογικά από αυτή. Το πρώτο συστατικό λέξημα του όρου προέρχεται από την ιταλική γλώσσα, κατά την οποία scatti είναι οι τηλεφωνικές μονάδες. Παλαιότερα, ελλείψει πλήρους τηλεφωνικής δικτύωσης στη χώρα οι τηλεφωνικές κλήσεις διεξάγονταν αποκλειστικά από κομβικά σημεία (υποκαταστήματα της δημόσιας επιχείρησης τηλεπικοινωνίας), κατά το πέρας των οποίων ο πολίτης εύλογα ρωτούσε τον αρμόδιο υπάλληλο "quanti scatti ho fatto?", ερώτηση που ασφαλώς αναφέρεται στο πλήθος των τηλεφωνικών μονάδων που χρησιμοποίησε. Η ρίζα της λέξης σαφώς παραπέμπει στα κόπρανα, και εκ πρώτης θεώρησης φαίνεται πως καθώς η αφόδευση στα ιταλικά μεταφορικά δηλώνει και την απαλλαγή/απεμπλοκή (δεν είναι λόγιος όρος, μα είναι δόκιμος ένεκα της ευρείας χρήσης του), το σύστημα με τα ιταλικά scatti μάλλον ορθά είναι ένα σύστημα απεμπλοκής τηλεφωνικών μονάδων. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα τα scatti προπληρώνονταν. (Παρόμοιο και το release system των κατασκευαστών λογισμικού. Scatti = releases κατά systran.)

  Μετά την παραπάνω διευκρίνιση, καθίσταται σαφές πως η σκατοφιλία (στα ιταλικά Scattofilia και όχι Scatofilia όπως συνηθίζεται) αφορά σε τηλεφωνικές συνομιλίες. Η σκατοφιλία αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου γίνονται τηλεφωνικές κλήσεις προς άγνωστους ανθρώπους με σκοπό την πραγμάτευση θεματολογίας που αφορά στο σεξ. Θα έλεγε κανεις, προς πρόκειται για κλήσεις με στόχο το phone sex, οι οποίες όμως δεν πραγματοποιούνται προς άτομα με τα οποία ο καλών έχει την προαπαιτούμενη οικειότητα. Στους ιατρικούς κύκλους περιγράφεται ως παραφιλία με αφετηρία τη συμπλεγματική συμπεριφορά έναντι ανθρώπων του έτερου φύλου και την αίσθηση μειονεξίας. Προσωπικά πιστεύω πως τέτοιες κλήσεις ενδέχεται να διεξάγονται με χαρακτήρα και πρόθεση φάρσας καθώς ο καλών προφανώς αντιλαμβάνεται πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να σοκάρει τον καλούμενο, και ο τελευταίος να διακόψει εσπευσμένα την τηλεφωνική συνομιλία, συνεπώς δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως η εν λόγω διαδικασία χρησιμοποιείται εναλλακτικά ως σεξουαλική.

  Εσείς πώς αξιολογείτε τη σκατοφιλία; Ένας σαδιστής θα μπορούσε καλώντας έναν άγνωστο άνθρωπο και πραγματευόμενος τα περί σεξ, να εισπράξει ερωτική ευχαρίστηση επειδή τον βρήκε εξ απίνης, τον κατέστησε σε δυσμενή θέση, του δημιούργησε αμηχανία; Μία συζήτηση περί σεξ ενδεχομένως να οδηγούσε σε αμηχανία και τον ερωτικό μας σύντροφο, αν αυτή πραγματοποιούνταν σε χώρο και χρόνο, στους οποίους δεν άρμοζε, και αυτό ενδεχομένως να μας ευχαριστούσε. Μα όταν πρόκεται για έναν άγνωστο άνθρωπο, αντιλαμβάνεστε ότι η διαφοροποίηση αυτή καθιστά την αξιολόγηση της συμπεριφορά μας ως έχουσα ως αφετηρία όχι την έλξη (προς το σύντροφό μας) αλλά το θυμό (προς τον άγνωστο, και προς την πληθυσμιακή ομάδα που αυτός αντιπροσωπεύει εν γένει) ή θεωρείτε πως η αφετηρία είναι κοινή; Αν αναπτύξουμε το θέμα λίγο περισσότερο, βλέπετε κάποια συνάφεια της σκατοφιλίας με το phone sex (συνυπολογίζοντας το ενδεχόμενο πως ένα D/s ζεύγος μπορεί να πραγματοποιήσει μία συνομιλία που δεν απέχει και πολύ από εκείνη μεταξύ ενός έκπληκτου άγνωστου καλούμενου και ενός πιεστικού καλόντα);

  Παρατηρήσεις:
  1. Κάποιοι διατείνονται πως η λέξη scatofilia (με ένα t) προέρχεται από τη λέξη scatola (κουτί).
  2. Στην Ιταλία χρησιμοποιείται ακόμη ευρέως το Paytel Telefono a scatti σε εταιρίες μαζικής εστίασης, πολυκαταστήματα και μικρά ξενοδοχεία.
  3. Σύνδεσμοι αναφορικοί με τη σκατοφιλία είναι ευπρόσδεκτοι.
   
  Last edited: 28 Ιανουαρίου 2008
 2. Tropical_Storm

  Tropical_Storm Regular Member

  Καταπληκτικο post Syrah!!!
   
 3. MasteR_PieR

  MasteR_PieR Regular Member

  Απάντηση: Σκατοφιλία

  Είμαστε χωριάτες μόνο του πρώτου διδακτορικού και πόρρω απέχουμε απ' το να καταλαβαίνουμε όλα τα λεξήματα. Με μια άλλη χωριάτισσα ιδρώσαμε, αλλά καταλάβαμε πως η ξενάγηση στην Ιταλία ήταν για να μας πει πως σκατοφιλία είναι να παίρνει κάποιος τηλέφωνο αγνώστους και να μιλάει χυδαία.
  Χαριτωμένο, αλλά παρακάτω στις ερωτήσεις αγχωθήκαμε. Δύσκολα τα θέματα κι ούτε ένα SOS δεν έπεσε.
  Λέει το θέμα: «Ένας σαδιστής θα μπορούσε καλώντας έναν άγνωστο άνθρωπο και πραγματευόμενος τα περί σεξ, να εισπράξει ερωτική ευχαρίστηση επειδή τον βρήκε εξ απίνης, τον κατέστησε σε δυσμενή θέση, του δημιούργησε αμηχανία;»

  Αυτο το πραγματευόμενος περί του σεξ ειναι όλα τα λεφτα.
  Αλλα η ουσία είναι λιγο τραβηγμένη απ' τα μαλλιά. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, σαδιστης, μαζοχιστής ή απλός μ@@ς που έχει αυπνιες. Ένα λαμόγιο μπορεί να είναι που κρύβεται πίσω απ' την απόκρυψη κλήσης. Γιατί ναναι σαδιστής? Μπορεί ναναι και μαζοχιστης.
  Δεν πέρασε ποτέ απ' το μυαλό πως μπορεί να παίρνει τηλέφωνο και να προκαλεί για να τ' ακούσει? Μήπως ψάχνει να βρει κάποιον εξαπίνης που θα του χωσει τα μπινελικια του, θα τον ξεφτιλίσει και να τη βρίσκει έτσι?
  Παρακάτω μέσα απ' το μπέρδεμα με τις λέξεις και τις παρενθέσεις έβγαλα ένα συμπέρασμα. Πως πάει να μπλεχτεί το D/s με τη σκατοφιλία. Εδώ δεν ειναι χαριτωμενο. Είναι να σου πέφτουν τα μαλλιά. Τι σχέση μπορεί να έχει ένας που παίρνει τον κόσμο τηλέφωνο και τον ξυπνάει ξημερώματα για να παίξει το τσουτσουνάκι του με τον αφέντη που μιλάει στη σκλάβα του και την ξεφτιλίζει απ' το τηλέφωνο?
  Το ίδιο είναι? Έχει καμία σχέση? Πως τα συσχετίζεις τότε?.
  Σε λίγο θα ρωταμε και ποια είναι η γνώμη μας για τη σχέση μεταξύ βιασμού και D/s. Γιατι η σκατοφιλια οπως την παρουσιαζεις είναι μια μορφή βιασμού. Ο τηλεφωνικός βιαστής δεν έχει καμία σχέση με τον αφέντη μιας σκλάβας ούτε με το BDSM.
  Καλά κάνουμε και παίρνουμε φόρα αλλά να προσέχουμε και την κατηφόρα 
   
 4. Tropical_Storm

  Tropical_Storm Regular Member

  Τι να πω? Εγω το βρηκα αστειο και εξυπνο!
   
 5. Emma

  Emma Contributor

  Syrah μιλάς για μη συναινετικές κλήσεις;
   
 6. anasia

  anasia Contributor

  Απάντηση: Σκατοφιλία

  Eγω απο την αλλη θα συμφωνησω με τον MasteR_PieR,
  αλλα και με την Tropical_Storm, οτι ειναι πολυ αστειο .... !
   
 7. Syrah

  Syrah Contributor

  Re: Απάντηση: Σκατοφιλία

  Καλημέρα MasteR_PieR. Όπως προκύπτει από τη διατύπωσή του, το παρόν νήμα δεν επιχειρεί να ταυτίσει το D/s με τη σκατοφιλία, αλλά να ρωτήσει το κοινό αν βλέπει οποιαδήποτε συνάφεια μεταξύ της σκατοφιλίας και του phone sex (το οποίο ενδεχομένως περιέχει στοιχεία D/s) ή και του S/M αλλά και πώς την αξιολογεί εν γένει.

  Ο σκατόφιλος πράγματι θα μπορούσε να θεωρηθεί τρόπο τινά "τηλεφωνικός βιαστής", και το κατά πόσο ο βιασμός αφορά στο s/m (όχι στο σκέλος του που αναλύουμε εντός αυτού του forum) χωρά αρκετή συζήτηση -προσωπικά βλέπω συνάφεια-. Πιστεύεις πως ο καλών που (υποθετικά) υποχρεώνει τον καλούμενο να μιλήσει περί σεξ, δεν τον καταπιέζει τόσο ώστε να εισπράξει ευχαρίστηση ικανοποιώντας τον ενδεχόμενο σαδισμό του;

  ΥΓ. Αν υπάρχει κάποιο μέρος του post μου που προκαλεί σύγχυση, θα είμαι στη διάθεσή σου για περαιτέρω εξηγήσεις.

  Ναι, η σκατοφιλία αναφέρεται σε πραγματοποίηση κλήσεων προς άγνωστους ανθρώπους, γι αυτό και διευκρίνισα πως δεν πρόκειται για το σκέλος του συναινετικού μοντέλου διαχείρισης (ψυχοσωματικού)πόνου, που πραγματευόμαστε συνήθως. Ο MasteR_PieR την περιέγραψε πολύ εύστοχα μιλώντας για τηλεφωνικό βιασμό.
   
 8. underherfeet

  underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  Απάντηση: Σκατοφιλία

  Ομολογω οτι δεν γνωριζα την εννοια του ορου και τον ταυτιζα με την κοπροφιλια.
  Επι της ουσιας,αδυνατω να κατανοησω τι ειδους σαδικη η απλα σεξουαλικη ευχαριστηση μπορει να προκυψει απο μια τηλεφωνικη κληση προς καποιον αγνωστο εστω και αν επιτυχει την αμηχανη αντιδραση του.Μετα την πρωτο "αιφνιδιασμο",ο καλουμενος η θα κλεισει το τηλεφωνο στα μουτρα του καλουντος,η θ'αρχισει τα μπινελικια,η θα τον παρει στο ψιλο.Σαδικη ικανοποιηση απο αυτα τα τρια ενδεχομενα, δεν νομιζω οτι μπορει να αισθανθει καποιος .
  Δεν βλεπω επισης ανολογια μεταξυ μιας D/s τηλεφωνικης συνομιλιας και μιας σκατοφιλικης(συγχωρηστε μου τον ορο),καθ'οσον η αντιστοιχηση του "s" με τον αμηχανο καλουμενο δεν θα μπορουσε να ισχυσει περισσοτερο απο 15-20 δευτερολεπτα.Εκτος πια κι'αν ο καλων ειναι τοσο γρηγορο μπιστολι...

  Κατα την γνωμη μου ,η σκατοφιλια μπορει να εχει οπαδους μονο αναμεσα σε κακοηθη,αγενη ατομα.
  Αναλογια δε ,οσον αφορα την ευχαριστηση που εισπραττουν αυτα τα ατομα,μπορω να βρω μονο με αυτους που την βρισκουν να πετανε πετρες στα παρμπριζ ανυποψιαστων οδηγων.
   
 9. Elysium

  Elysium Contributor

  Αν θα μπορούσε κάποιος σαδιστής να αντλήσει ηδονή από αυτό; Ίσως, ναι.
  Φαντάζομαι πως και η επιδειξιομανία ομοιάζει με την παραπάνω περίπτωση.


  Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πως κάποιοι μπορούν να προκαλέσουν τέτοια ενόχληση σε συνάνθρωπό τους για τη δική τους καύλα.
  Άντε να έχεις άρρωστο άνθρωπο στο σπίτι ή 1.000 προβλήματα και να πάρει ο άλλος τηλέφωνο για να «αντλήσει ηδονή» και να «ικανοποιηθούν τα σαδιστικά του ένστικτα».
  Επίσης δεν είμαι σίγουρος βέβαια, για το αν τύχαινε το θύμα να μάθει, να βρει και να συναντήσει αυτόν που τον παρενόχλησε ποιος θα ήταν στη συνέχεια ο σαδιστής και ποια η σουμπίτσα...
   
 10. Syrah

  Syrah Contributor

  Re: Απάντηση: Σκατοφιλία

  Ενδιαφέρον. Η ρίψη πετρών σε αυτοκίνητα πάραυτα δεν τοποθείται από την Ψυχιατρική στις παραφιλίες, ενώ η σκατοφιλία ναι. Δεν βλέπεις κάποια μεγαλύτερη συνάφεια της τελευταίας με το σεξ; Ασφαλώς έχει νόημα να εστιάσει κανεις στα πρώτα (και τελευταία) 10-15 της συνομιλίας ενός σκατόφιλου με τον καλούμενο. Προφανώς τόσο διαρκεί η αίσθηση του καλόντα ότι επιτίθεται και του καλούμενο ότι βρίσκεται σε αμηχανία. Και προφανώς η διάρκεια είναι πολύ μικρή ώστε να προλάβει ο καλών να έρθει σε οργασμό, μα για να ασκεί την εν λόγω πρακτική μάλλον προλαβαίνει να ερεθιστεί. Ενδεχομένως να μαγνητοφωνεί τις συνομιλίες του και να τις ακούει εκ νέου αργότερα ή να ανασύρει από τη μνήμη του τη χροιά της φωνής και τα λόγια του καλούμενου και να αυνανίζεται.

  Νομίζω ότι οι επιθετικότητα που εκφράζεται μέσα από τη σεξουαλική συμπεριφορά δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με την αγένεια. Ακόμη και αν μιλούμε για ψυχοπάθεια, νομίζω δικαιότερο είναι να κάνουμε λόγο για πάθηση παρά για φαυλότητα.

  Ήταν από τις πρώτες σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό μου διαβάζοντας περί σκατοφιλίας. Η δεύτερη ήταν "τηλεφωνικός βιασμός" ή ορθότερα "απόπειρα τηλεφωνικού βιασμού". Μα πιστεύω ότι η επιδειξιομανία έχει περισσότερα κοινά γιατί το υποκείμενο και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται πως κυρίως ενδιαφέρεται να προκαλέσεσι αμηχανία, παρά να καταλήξει σε σεξουαλική πράξη (έστω και δια τηλεφώνου). Ενδεχομένως αφορούν και οι δύο σε κάποιο σύμπλεγμα που αναφέρεται στην αίσθηση συστολής απέναντι σε σεξουαλικά ερεθίσματα.
   
 11. Syrah

  Syrah Contributor

  Παραθέτω κάποιες πληροφορίες που βρήκα στο διαδίκτυο γι αυτή την παραφιλία, και τη σχετική βιβλιογραφία:

  ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΚΑΤΟΦΙΛΙΑ (TELEPHONE SCATOPHILIA)
  Κλινική περιγραφή: Περιλαμβάνει τηλεφωνήματα σε γνωστό/ή ή άγνωστο/η με περιεχόμενο ξεκάθαρα ερωτικό *. Στη βιβλιογραφία αναφέρεται ότι οι περισσότεροι δράστες είναι άνδρες. ** Βρέθηκε ότι, το 26% μαθητριών και το 11% μαθητών κολεγίου δέχτηκε τέτοιου τύπου τηλεφωνήματα.*** Δεν είναι όμως καθόλου ξεκάθαρο εάν τα δεδομένα αυτά αναπαριστούν την πραγματική διάσταση της διαταραχής, δεδομένου ότι, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσα τηλεφωνήματα έκανε ο ίδιος δράστης ή ακόμα εάν οι δράστες πληρούσαν τα κριτήρια για παραφιλία ΜΠΑ.
  Τα περισσότερο συχνά ευρήματα στα άτομα αυτά είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση και ο θυμός απέναντι στις γυναίκες. Νοητική υστέρηση, ψύχωση, και τοξίκωση από ουσίες δεν φαίνεται να σχετίζονται με τη διαταραχή.**

  * Money, J. (1996). Lovempas: Clinical concepts of sexual/erotic health and pathology, paraphilia and gender transposition in childhood, adolescence and maturity. New York: Irvington.
  **. Matek, O.(1988). Obscene phone callers. Journal of Social work and Human Sexuality, 7, 113-130
  *** Murray, F.S. (1967). A preliminary investigation of anonymous nuisance telephone calls to females. Psychological Record, 18, 107-109 & Murray FS & Beran LC (1968). A survey of nuisance telephones calls received by males and females. Psychological Record, 18, 107-109.

  Πηγή: http://www.iator.gr

  Επίσης στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε και ένα άρθρο που συν τοις άλλοις αντιπαραβάλει την εν λόγω παραφιλία με το σεξουαλικό σαδισμό (υπογραμμίζω ξανά, όχι εντός του SSC πλαισίου στο οποίο τον πραγματευόμαστε συνήθως εδώ) αλλά και με το βιασμό:
  http://www.obrela.gr/sexual_deviance_5.htm

  Πηγή: Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Πρόλψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης
   
  Last edited: 29 Ιανουαρίου 2008
 12. Georgia

  Georgia Owned Contributor

  (off topic) επι 6 χρόνια είχα τον ίδιο αριθμό,κάποια άσπονδη φίλη με την οποία είχα τσακωθεί,είχε δώσει τον αριθμό μου σε έναν τύπο ο οποίος με έπαιρνε τηλ κάθε μέρα και μου έλεγε τα δικά του(επίσης είχε μια ιδιαίτερη βλάχικη προφορά και το όλο θέμα καταντούσε αστείο)...αυτός λοιπόν,με έπαιρνε επί 4 συναπτά χρόνια,κάθε μέρα τηλ με περίεργες ορέξεις...που να ήξερα να του πω οτι ήταν σκατόφιλος να πάει να το κοιτάξει...τεσπα...ώσπου πριν μισό χρόνο βρήκε γκόμενα,και άλλαξε η θεματική του.Τώρα με έπαιρνε για να τον ακούω να την πηδάει.Και μάλιστα να δεν το σήκωνα,μου άφηνε τα μουγκρητά τους μνμ στον τηλεφωνητή...ώσπου άλλαξα αριθμό!χεχε... (off topic)

  τώρα για το αν αυτός είχε κάποια σχέση με αυτό τον χώρο,αμφιβάλλω.Είναι βέβαια βίτσιο,αλλά δεν νομίζω οτι κάποιος σαδιστής πχ θα έπαιρνε ευχαρίστηση με τέτοιου είδους κλήσεις,καθώς ο άλλος θα του το έκλεινε στην μούρη βρίζοντας...χμ..ένας μαζοχιστής ίσως να αρεσκόταν σε αυτό.
  Πάντως γνώμη μου είναι οτι τέτοιου είδους άτομα απλά δεν σέβονται τους άλλους (όπως είπε ο Lost boy)