Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Και αυτό πιο απλά έτσι:

    f (Περ. Συγκριτικού Βαθμού) = πιο * ποιο /ποιο
      
     
  2. ioli_slave

    ioli_slave New Member

    Καλησπέρα και καλό μήνα!
    Είχα ακούσει από πολλούς εδώ μέσα ότι η σκλάβα είναι άβουλο ον.
    Διαφωνώ εν μέρει.
    Πιστεύω, όντας σκλάβα 24/7 για 2,5 χρόνια (σκοτώθηκε ο Κύριος μου), ότι η σκλάβα επιλέγει την θέση της, το να παραδοθεί στον Κύριο της και πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη από την σκλάβα στον Κύριο για να παραδοθεί ολοκληρωτικά. Δεν την υποχρεώνει κανείς (με το ζόρι) να το κάνει, θέλει και είναι σε αυτή την θέση, θέλει να υπηρετεί.
     
  3. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Η αλήθεια είναι πως οι κεφτέδες θέλουν και ρίγανη στην ζύμη. :-D
     
  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Όταν Λ/λέμε στο M/s ότι το slave είναι άβουλο Ε/εννοούμε ότι εντός του πλαισίου το slave ακολουθεί τους κανόνες που του έχουν επιβληθεί (μην τρομαζουμε με τις λέξεις, ένα πλαίσιο εφόσον παραδίδεται στο slave χωρίς κανένα δικαίωμα διαπραγματεύσης, επιβάλλεται, δεν συνδιαμορφώνεται) και κάνει ό,τι του υπαγορεύει Η/Ο Ιδιοκτήτρια/ης.

    Άρα το slave στο M/s είναι άβουλο εξ ορισμού.

    Κατανοώ τη δυσκολία της αποδοχής της λέξης «άβουλο» λόγω της σύγχυσης των εννοιών «άβουλο slave» στο M/s και «άτομο με αβουλία» στην καθομιλουμένη, όπου εκεί η αβουλία συνδέεται με την αναποφασιστικότητα, την δειλία, την έλλειψη πρωτοβουλίας και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση.

    Από εκεί και πέρα το βαθμό της βούλησης τον καθορίζει Η/Ο Ιδιοκτήτρια/ης.

    Έχω γνωρίσει slave που ούτε ένα ποτήρι νερό δεν μπορεί να πιει χωρίς άδεια γιατί η Ιδιοκτήτρια Επιθυμεί αυστηρό micromanagement στη σχέση και Έχω γνωρίσει slave όπου σε κάποιους τομείς έχει παραχωρηθεί το προνόμιο της βούλησης επειδή ο Ιδιοκτήτης δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτά.

    Δεν σημαίνει ότι το πρώτο είναι M/s και το δεύτερο δεν είναι.

    Εφόσον το slave έχει αποδεχτεί το πλαίσιο λειτουργίας της σχέσης κατ’ επιβολή χωρίς διαπραγμάτευση είναι M/s.

    Από εκεί και πέρα κανένα slave δεν μπαίνει σε μια σχέση M/s χωρίς τη συναίνεση του.

    Αν τώρα τη συναίνεση την παραχωρεί αμέσως και χωρίς εσωτερικές διεργασίες ή χρειάζεται χρόνο για να νιώσει εμπιστοσύνη δεν το καθιστά στη μία περίπτωση καλύτερο slave από την άλλη περίπτωση.

    Από τη στιγμή που έχει κατανοήσει ότι εισερχόμενο με τη συναίνεση του σε ένα πλαίσιο καλείται να το αποδεχτεί χωρίς διαπραγμάτευση, άρα συναινεί στο να του επιβληθεί, είναι slave χωρίς κανέναν αστερίσκο.

    Την εμμονή στη συναίνεση από συνομιλητές δυσκολεύομαι να την κατανοήσω.

    Η συναίνεση είναι εξ ορισμού βασική συνθήκη σε όλες τις εκφάνσεις του BDSM είτε είναι T/b, είτε D/s, είτε M/s, είναι s/m, είτε ό,τι άλλο.

    Iagos

     
    Last edited: 2 Απριλίου 2023
  5. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    Επιτέλους!!!
     
  6. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Αβουλο όν μια σκλάβα δεν είναι ποτέ!

    Από την στιγμή που, κάποια ελεύθερη (ελεύθερη = αντίθετο του σκλάβα), αποδέχεται (για οποιονδήποτε λόγο το κάνει και για όσο ισχύουν οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό) την κατάσταση (ρόλο, status, θέση, πέστε το όπως θέλετε) της σκλάβας, δεν σημαίνει πως ξαφνικά μετατρέπεται σε ένα άβουλο ον.
    Σημαίνει πως, επιλέγει να έχει πλέον μια και μόνον βούληση. Εν προκειμένω, την βούληση να ακολουθεί, πειθήνια, κάθε εντολή του Κυρίου της και να την βάζει, πάνω από κάθε δική της επιθυμία (ή βούληση).
    Σημαίνει πως για εκείνη, υπό τις δεδομένες συνθήκες (γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει), αυτό την ικανοποιεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το κάνει πρώτη προτεραιότητα και θέλει αυτό περισσότερο από κάθε τι.

    Το πρόβλημα λοιπόν είναι στην παρούσα συζήτηση πως, αυτός καθ' αυτός ο όρος "άβουλο ον" είναι αδόκιμος και δεν περιγράφει το τι ακριβώς είναι μια σκλάβα.

    Δεν είναι άβουλη επειδή έχει επιλέξει να μην εκφράζει την βούληση της, αποδεχόμενη την θέση της και τους κανόνες που την διέπουν, στο πλαίσιο μιας BDSMικής σχέσης.
    Δεν είναι άβουλη, επειδη έχει αποφασίσει, για όποιον λόγο και αν το έχει κάνει, να ασπαστεί το status της σκλάβας, όπως αυτό ορίζεται στο πλαίσιο μιας BDSMικής σχέσης, απέναντι σε κάποιον που θεωρεί Κύριο της.
    Δεν είναι άβουλη, επειδη έχει παραχωρήσει, σε εκείνον που θεωρεί Κύριο της, την ελευθερία έκφρασης και αντίδρασης, στο πλαίσιο μιας BDSMικής σχέσης.

    ΠΕΙΘΗΝΙΑ είναι!!

    Άβουλες δεν ήταν ΟΥΤΕ οι σκλάβες στην Λουιζιάνα. Πειθήνιες ήταν...!

    πειθήνιος -α -ο [piθínios] Ε6 : (για άνθρ.) ευπειθής, πειθαρχικός, υπάκουος: Πειθήνιο όργανο κάποιου, που υπακούει και εκτελεί τυφλά τις θελήσεις άλλου. πειθήνια ΕΠIΡΡ.
    Πηγή: Λεξικό Τριανταφυλλίδη
     
  7. D Q Juls

    D Q Juls Αρχή...Διαδρομή...Ηδονή...

    Δεν κατάλαβα τι εννοείτε.
    Θέλετε να το αναλύσετε;
     
  8. Iagos

    Iagos Contributor

    Αυτό είναι submissive όχι slave.

    Αν αυτό δεν είναι submissive τότε τι είναι submissive... θες να Μ/μας πεις;

    Κατανοώ ότι μέσα από το status του Dom δεν μπορείς να αντιληφθείς το M/s, όμως για ποιο λόγο έχεις και άποψη για συσχετισμούς που δεν γνωρίζεις, δεν καταλαβαίνω.

    Στο M/s η Κυριαρχία επιβάλλεται και το slave δεν είναι πειθήνιο, πειθαρχικό και υπάκουο.

    Είναι υποταγμένο και άβουλο.

    Χωρίς αυτή τη συνθήκη δεν Ε/έχουμε M/s.
     
  9. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Αγαπητοί @Iagos, @NobodyKP

    Tο βαθμό έκφρασης της βούλησης καθορίζει ο/η Αφέντης/Αφέντρα. Όχι τη βούληση per se. Στο πιο επιδραστικό σενάριο, να καταφέρει να καθορίσει το βαθμό της βούλησης ως προς συγκεκριμένα αντικείμενα/επιθυμίες ή να την κατευθύνει προς τέτοια. Επομένως πτυχές της βούλησης. Ποτέ στο σύνολό της.
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Πώς είστε τόσο σίγουρος ότι αυτό ισχύει στο M/s συσχετισμό;

    Πόσες M/s δυναμικές έχετε γνωρίσει και καταλήξατε σε αυτό το αξίωμα;

    Έχετε υπάρξει σε M/s συσχετισμό;

    Και αν ναι πώς λειτούργησε η δυναμική;

    Ρωτώ γιατί, για να είστε τόσο κάθετος και κατηγορηματικός μπορείτε και να το στηρίξετε.

    Έχει ενδιαφέρον να γνωρίσουμε ποια εργαλεία χρησιμοποιήσατε για να καταλήξετε σε αυτό το αξίωμα;

    Εκτός και αν πετάτε ρουκέτες όπως στην περίπτωση «κατίσχυση» που ακόμα περιμένουμε να μας διαφωτίσετε

     
  11. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Αν λάβουμε υπόψη ότι η σκλάβα ακολουθεί αβλεπί τις επιλογές, τις εντολές και τις παραινέσεις του Αφέντη τότε είναι λογικό να καταλήξουμε ότι η βούληση, αν υπάρχει στη σκλάβα, περισσεύει. Και αυτή κατά τη γνώμη μου είναι η μέγιστη απελευθέρωση που μπορεί να βιώσει μια σκλάβα που ανήκει και είναι κυριαρχημένη κατά την έννοια του M/s.

    Όλα τα άλλα που διαβάζω είναι εντός εκτός και επί τα αυτά και αν δεν μπορεί να τα αποχωριστεί ένα πρόσωπο, τότε τι θέλει και περιτριγυρίζει στα σκοτεινά σοκάκια του M/s;
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    κάθε δεξιότητα, κάθε ικανότητα, κάθε ταλέντο της σκλάβας, είναι αξιοποιήσιμα απ τον αφέντη, κι είναι στην υπηρεσία του. δεν περισσεύει τίποτε.


    στο νήμα καταδείχτηκε οτι οποιοδήποτε λογικό άλμα μπορεί να αξιοποιηθεί γιά να υποστηρίξει οποιοσδήποτε οτιδήποτε νομίζει οτι τον επιβεβαιώνει, ακόμη κι αν τον διασύρει.