Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. Queen87

    Queen87 Contributor

    Δεν "ανήκω" σε κάποια συνομοταξία. Δεν θα μπορούσα άλλωστε. Οπότε μην αγχώνεστε Δεν με θίξετε.

    Ωραία τοποθέτηση. Εγώ λέω να μην μπαίνει καμία στο φόρουμ χωρίς Μάστερ.

    Το φόρουμ δεν είναι μέρος συζήτησης για τις αδέσποτες.

    Κ για να απαντήσω σοβαρά στην τοποθέτηση σας. Αν μη τι άλλο είναι δικαίωμα σας να μην απαντάτε. Δεν σας ζόρισε κάνεις για αυτό.
    Υπάρχουν κ ανθρώποι που βρίσκουν συντρόφους εκτός του φόρουμ κ ακολουθούν τα πλαίσια του bdsm. Δεν είναι κακό να ανταλάζουν απόψεις με άτομα του χώρου ε; λέω εγώ τώρα.
     
  2. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Εκ του απλοϊκού προς τις εκπαιδευόμενες " η σκλάβα μπορεί να έχει ένα "θέλω": να υπηρετεί τον Αφέντη της".

    Να το πάμε ένα βήμα παρακάτω αγαπητέ @Arioch.

    Ο σκλάβος, λαμβάνει θέση όταν πλέον ταυτίζεται με τον Αφέντη του, τουτέστιν αποκτά την βουλησή του και την υπηρετεί ως δική του. Σε αντιδιαστολή με τον υποτασσόμενο ή τον σε εκπαίδευση, δεν υπακούει στις επιθυμίες εκείνου που τον ορίζει, αλλά επιθυμεί, ό,τι επιθυμεί εκείνος που τον ορίζει.
    Συνεπώς, δεν διαθέτει πλέον διακριτή εκ του Αφέντη του βούληση, αλλά ουδόλως είναι άβουλος καθώς βούλεται ό,τι και ο Αφέντης του.
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Αφενός λέω αυτό και να δώσουμε πιο πολύ σημασία στα λόγια της carissa[L_T] περί πρωτοβουλίας που μας μετέφερε η @Queen87 στο ποστ #34, ότι πρωτοβουλίες δεν παίρνει η σκλάβα παρά μόνο κατ' εντολή του Αφέντη ή αν είναι αυτονόητο εντός της εντολής ότι θα πάρει πρωτοβουλίες να κάνει ή να μην κάνει ορισμένα πράγματα.

    Στον αυτοπροσδιορισμό δεν εστίασα. Κυρίως έχω στο νου μου αυτό το "θέλω" που είναι το υπόβαθρο των άλλων, των εμφανών "θέλω", αυτό που κινεί έναν άνθρωπο να βρει νόημα και ένα είδος απόλαυσης στο να σηκωθεί από το κρεβάτι του και να ξεκινήσει την ημέρα του. Μια γενική αντίσταση στην αδράνεια, στην αδιαφορία, στην έλλειψη νοήματος. Το είδος του "θέλω" που αν κατασταλεί μειώνει το όλον. Γιατί αυτό είναι το πρώτο που σκέπτομαι όταν ακούω για "άβουλο ον". Δεν σημαίνει ότι πρέπει να το βλέπουν όλοι έτσι.

    Αλλιώς η βούληση με την έννοια της πρωτοβουλίας είναι πιο απλή και προφανής στη λογική της και ίσως πιο ταιριαστή απάντηση στο ερώτημα του νήματος.
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Στη δική μου οπτική αυτό είναι θέμα προτεραιοτήτων και εννοώ ότι κάλλιστα μπορεί να διαθέτει διακριτή βούληση αλλά προτεραιότητα να έχει η βούληση του Αφέντη και αυτό δεν ακυρώνει απαραίτητα τη θέση.

    Βέβαια όπως ορθά έθεσε η @gaby_m βούληση είναι ένα πράγμα και πρωτοβουλία ένα άλλο πράγμα.

    Ωστόσο στο τέλος της ημέρας έχει να κάνει με τα γούστα του Αφέντη και το "συμπεθεριάζεις με αυτούς που ταιριάζεις" οπότε το "η σκλάβα είναι αυτό που ο Αφέντης ορίζει να είναι" δεν απέχει από την πραγματικότητα.
     
  5. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    Εντέλει ο διαχωρισμός μεταξύ βούλησης και πρωτοβουλίας με βρίσκει απολύτως σύμφωνη.
    Μάλλον έπρεπε να ειπωθεί (και ) έτσι λοιπόν.

    (Μετά από 6-7 ώρες ύπνου και ένα δυνατό πρωινό καφέ, επανήλθα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις    )
     
  6. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    Στην υπογράμμιση (εκ μέρους μου ) τονίζεται κατ εμέ,η ειδοποιός διαφορά ως προς την τοποθέτηση στο νήμα.
     
    Last edited: 19 Οκτωβρίου 2022
  7. rea..

    rea.. Contributor

    Δεν θα μιλήσω συγκεκριμένα για το M/s. Δεν είμαι σκλάβα και δεν γνωρίζω. Ή μάλλον γνωρίζω τόσο ώστε να ξέρω, αυτό που έχει ειπωθεί πολλές φορές, πως μόνο οι άνθρωποι που το ζουν μπορούν να γνωρίζουν και να καταλάβουν.

    Θα μιλήσω γενικά για τους ανθρώπους, για κάποιους, για όσους και όποιον πάρουν τα σκάγια.

    Στην καθημερινότητά μας προσπαθούμε να δυναμώσουμε την βούληση μας. Να την κάνουμε ισχυρότερη των εμποδίων που συναντάμε. Στις δύσκολες καταστάσεις, αισθανόμαστε την βούληση μας λιγότερη και νιώθουμε αδύναμοι και ανίσχυροι. Ζόρι το ζόρι, παλούκι το παλούκι η βούληση γυμνάζεται σαν μυς. Αυτό που λέμε στην αγορά "ψηνόμαστε". Ό εχθρός της βούλησης είναι ο φόβος και όχι το άβουλο.

    Άλλες φορές πάλι έχουμε μαζέψει τόση "περιττή βούληση" που μπλοκάρει το μυαλό μας. Πασχίζοντας να ελέγξουμε τον φόβο δημιουργούμε λαβύρινθους από βουλές, μπερδεύουμε την ουσιαστική βούληση και προσπαθούμε να την βρούμε μέσα σ ένα κουβάρι.

    Το βρίσκουμε, το χάνουμε, ισορροπούμε. Μάχες κερδίζονται και μάχες χάνονται.

    Τυχαίνει όμως να υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές, που βρισκόμαστε σε ένα τόσο ασφαλές μέρος ώστε να μπορούμε ν αφήσουμε όλη αυτή τη προσπάθεια. Σε μια ατμόσφαιρα που επιβάλει αφαίρεση και αφαίρεση μέχρι την αίσθηση ύπαρξης. Τριπάρουμε στο Τώρα, εκεί που δεν έχει σημασία το παρελθόν και το μέλλον ούτε ποιοι και τι είμαστε.

    Με κατεύθυνση την αβουλότερη εκδοχή του εαυτού μας που μπορούμε να φτάσουμε, αισθανόμαστε ηδονικότερα, ελευθερότερα και απολαυστικότερα όντα.

    Επιστρέφουμε στην καθημερινότητα με αυτές τις μνήμες αισθήσεων στο σώμα μας, με μια νέα μικρή απόκτηση γνώσης για την φύση της βούλησης μας και ένα απενεχοποιημένο και απαλλαγμένο από πρόσημα άβουλο.

    Το κενό υπάρχει και έχει τη σημασία του.
     
  8. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Μακράν η ατάκα του μήνα!!!! Ειλικρινά εύγε!!!! (χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας)
    Αν μάλιστα τους απαγορευόταν και η όποια έκφραση απόψεων, αφήνοντας του Κυρίους τους να συζητούν μεταξύ τους για το ΤΙ και ΠΩΣ και ΑΝ πρέπει να αισθάνεται μια σκλάβα θα ήταν το τέλειο...  
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Η διαφορά είναι ότι εδώ αναφερόμαστε σε ζευγάρια που εγνωσμένα, ομολογημένα και σταθερά ο ένας είναι ο Κυρίαρχος και ο άλλος ο υποτακτικός. Και χωρίς συγκριτικούς βαθμούς.
     
  10. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

     
     
  11. Betoven30

    Betoven30 New Member

    Εγώ δεν βλέπω καμιά διαφορά.
    Οι σεξουαλικές ιδιαιτερότητες είναι προέκταση του χαρακτήρα του καθενός και της καθημερινότητας του.
    Εξάλλου δύο κοκόρια σε ένα κοτέτσι δεν χωράνε.

    ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΊΕΣ.
     
  12. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Απλά διαφωνούμε πλήρως