Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συμβιβασμος και υποχωρησεις.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 8 Οκτωβρίου 2007.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Συμβιβαζεσται ευκολα οι Κυριαρχοι/ες, με τις απαιτησεις που εχουν πολες φορες οι υποτακτικες/οι Σας, και κανετε ευκολα υποχωρησεις οταν υπαρχη και αισθημα αγαπης στην σχεση Σας, προκημενου να μην χαλασετε αυτην την σχεση Σας ?
     
  2. Kits

    Kits Contributor

    το οτι ζουμε, ειναι ενας συμβιβασμος με την φυση....
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Ο συμβιβασμός επέρχεται μεταξύ πλευρών που δεν προτίθενται να υποχωρήσουν λόγω πιθανής ισότητας της ικανότητας (και αποτελεσματικότητας) επίθεσης. Με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης δεν τίθεται θέμα συμβιβασμού, είναι δυνατότερο από κάθε επιθυμία σου by default και έτσι οφείλει να είναι αν δεν μιλούμε για παθογένεια. Περίπου όπως αυτό που πρέσβευα όταν έγραφα πως είμαστε σκλάβοι του Εγώ μας.

    Μην αισθάνεσαι συμβιβασμένος, υποταγμένος είσαι.
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Όσες φορές διέκρινα σε έναν άνδρα την απαιτούμενη μαγιά για τη δημιουργία του υποτακτικού που είχα κατά νου, προχώρησα στη δημιουργία μίας σχέσης γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί να γίνουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις.

    Το μεγάλο ζήτημα στο θέμα των υποχωρήσεων, από τη δική μου σκοπιά, δεν έγκειται στο αν ως κυρίαρχη διακινδυνεύω την εικόνα της αυστηρής υποχωρώντας όταν γνωρίζω ότι λανθάνω, αντιθέτως είναι ζήτημα τιμής για εμένα να υποχωρήσω, επιεβαιώνοντάς (μου) ότι η λογική μου βρίσκεται άνω του εγωισμού μου. Ο προβληματισμός που προέκυψε στο παρελθόν είναι το κατά πόσο οφείλω στον εαυτό μου και θέλω να υποχωρώ επειδή η διαφωνία για το όποιο επιμέρους θέμα είναι υποδεέστερη της επιθυμίας μου να διατηρήσω μία σχέση (φιλική, ερωτική, επαγγελματική κ.α.).

    Τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα στις δικές μας σχέσεις:
    Η δομή μίας M/s σχέσης θεωρητικά εξασφαλίζει την μη υποχώρησή μου ανεξάρτητα από το εσφαλμένο ή μη της θέσης μου, ένίοτε όμως στο παρελθόν βρέθηκα αντιμέτωπη με αμετακίνητους ανθρώπους, επομένως τέθηκε εντός μου το δίλημμα: υποχωρώ ή αποχωρώ. Και παρότι η επιθυμία μου να διατηρήσω μία σχέση (ως είχε όμως, και όχι άνευ όρων) ήταν μακράν σημαντικότερη από την επιβολή μου επί ενός επιμέρους ζητήματος, ακριβώς επειδή μία τέτοια υποχώρηση θα διακινδύνευε (θα ανέτρεπε άμεσα ίσως) τις ισορροπίες μίας τέτοιας σχέσης (επομένως δεν τίθεται θέμα διατήρησης της σχέσης "ως είχε"), επέλεξα να μην υποχωρήσω, ακόμη και αν αυτό σήμαινε πως θα έπρεπε, ερωτευμένη όντας ακόμη, να αποχωρήσω.

    Stolz uberalles MasterPerris, και εύκολα αυτό επιτυγχάνεται σε ανθρώπους όπως εγώ, που είναι άτεγκτοι εκ φύσεως (και εκ πεποιθήσεως στην πορεία) βαθιά εντός τους, και η υποχωρητικότητά τους ενεργοποιείται μονάχα βάσει λογικής.
     
  5. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Συμβιβασμος και υποχωρησεις.

    Ουτε και εγω μπορω να κανω υποχωρησεις και συμβιβασμους με με την σκλαβα μου,και ειτε θα φυγω εγω εαν δεν ικανοποιει απολυτα τα *θελω* μου, ειτε θα της δειξω την εξοδο να φυγει μονη της, οσο και να μην το θελω να γινει κατι τετοιο, γιατι ισως υπαρχει και αγαπη σε αυτη την σχεση.

    Ισως να ειναι εμφυτο εκ φυσεως, στο να μην συμβιβαζοντε μερικοι Κυριαρχοι/ες σε τιποτε ειτε εχουν δικιο ειτε εχουν αδικο.

    Και κατι αλλο, αποψη μου ειναι σε τετοιες σχεσεις η ομορφια και η μαγια αυτων των σχεσεων ειναι, να μην θελει η σκλαβα να συμβιβαζετε σε τιποτε ο Κυριος της αν δεν συμβαδιζει με τα Δικα Του *θελω*, και να οδηγητε η σκλαβα εκει που θελει Αυτος, και με οποιο τροπο θελει Αυτος,οι συμβιβασμοι ειναι για βανιλα σχεσεις.

    Η θα ειναι καθαροαιμη bdsm σχεση, και κυριως για τις S/M σχεσεις δεν χωραει συμβιβασμος πουθενα ουτε με σφαιρες....., η θα ειναι σχεση με γουνακι στις χειροπεδες για να μην κανει σημαδια στο χερι της σκλαβας.......διαλεγετε και παιρνετε....  
     
    Last edited: 10 Οκτωβρίου 2007
  6. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Δεν αφηνω περιθωρια για συμβιβασμους και υποχωρησεις, εκτος πια και αν προκειτε για κατι που ειναι πολυ λογικο.
    Το αναφερω γιατι εχω παρατηρησει πως οταν ο υπο, σου ζητα μια μικρη υποχωρηση, εναν μικρο τοσο δα συμβιβασμο, αντι αυτο να συμβει εκατερωθεν, μολις κανεις ενα μικρο βημα πισω, κανει εκεινος μια μεγαλη δρασκελια μπροστα!
    Και τοτε πολλα μπορουν να ανατραπουν!
    Οποτε ξεκαθαριζω απο την αρχη την θεση μου και αν του αρεσει.
    Αν παλι οχι, ας ψαξει παρακατω!
     
  7. Elysium

    Elysium Contributor

    Δηλαδή συμβιβασμός δε γίνεται και από τις δυο πλευρές σε ό,τι αφορά τα όρια του καθενός;
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Προφανώς, αλλά φρονώ πως ο MasterPerris δεν εστιάζει στην από κοινού συμφωνία αναφορικά με την εφαρμογή των BDSM τακτικών.
     
  9. Mr Giannis

    Mr Giannis Regular Member

    Απάντηση: Συμβιβασμος και υποχωρησεις.

    συμβιβασμός δεν υπάρχει στον έρωτα. ο καθένας στον ρόλο του.
    ΄συμβιβασμός ύπάρχει μόνο όταν υπάρχουν κοινοί στόχοι.
    κατά τις άλλες εκδοχές είναι άδικο ο δίκαιος να συμβιβαστεί, να γίνει δηλαδή δίκαιος, όπως και ο άδικος που δεν θέλει να συμβιβαστεί.