Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναισθηματικός "ευνουχισμός"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 30 Νοεμβρίου 2008.

 1. Emma

  Emma Contributor

  Είναι δυνατό να επιτευχθεί συναισθηματικός "ευνουχισμός"*, έστω και σε κάποιο βαθμό; Αν ναι, πώς;
  Ποιοί οι κίνδυνοι και ποιά τα προτερήματα;

  Υ.Γ. Έψαξα να βρω αν τυχόν έχει συζητηθεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν, αλλά δεν τα κατάφερα. Καλοδεχούμενη η παράθεση links από παλαιότερες συζητήσεις λοιπόν.

  * Mε την έννοια, της αναδιάπλασης, αναδιαμόρφωσης, πιθανής αφαίρεσης, εξάλειψης ή και νέκρωσης, και γενικότερης διαχείρισης, έχοντας ως τελικό σκοπό το equilibrium** και, συνεπώς, την απελευθέρωση**.

  ** Μεταξύ άλλων.
   
  Last edited: 4 Δεκεμβρίου 2008
 2. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  θα ήθελες να προδιορίσεις κάπως περισότερο την έννοια;
   
 3. Emma

  Emma Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Αν και έχω κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου, νομίζω ότι είναι καλύτερο να απαντηθεί το ερώτημα στην ευρεία του έννοια, αντί να περιοριστεί σε αυτά που σκέφτομαι/πώς το βλέπω εγώ.

  Όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, λοιπόν, είναι η απάντηση στην ερώτησή σας  
   
 4. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Συναισθηματικός ευνουχισμός

  Ναι, μπορεί να επέλθει συναισθηματικός ευνουχισμός...
  Μόνο αρνητικά βλέπω, κανένα προτέρημα σε αυτόν
   
 5. Elysium

  Elysium Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Αν εννοείς το αποτέλεσμα της διαδικασίας «εξαφάνισης» κάποιων από τα ανθρώπινα συναισθήματα, μόνο επικίνδυνο μπορεί να θεωρηθεί.
  Άλλωστε η ίδια η λέξη «ευνουχισμός» μόνο αρνητική έννοια έχει.

  Προσωπικά έχω αναφέρει πως δεν έχω καμιά εκτίμηση στα «ανθρώπινα αντικείμενα».
   
 6. fractal

  fractal Regular Member

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Το "WU" μπορεί να μεταφραστεί σαν :" το να μην έχεις ή χωρίς" και το " Wei " μπορεί να μεταφραστεί σαν : κανεις ,δρας χωρις προσπάθεια .
  Η ακριβής μετάφραση του WU WEI όσο παράδοξο ακούγεται είναι:" δράση χωρίς δράση ή δράση χωρίς προσπάθεια".
  Ο στόχος του είναι να πετύχεις την κατάσταση της τέλειας ισορροπίας και της ευθυγράμισης με τον "δρόμο" και σαν αποτέλεσμα να επιτύχεις την ανίκητη "απαλή και αόρατη " δύναμη.
  Είναι αυτή η δύναμη που λέει ο P.Newman σε μια ταινία (where the money is) ,που προσποιούταν τον ανάπηρο για να τον βάλουν σε ένα νοσοκομείο ώστε να δραπετεύσει.
  Στην ταινία λοιπόν έκανε κάποιον που είχε πάθει εγκεφαλικό και άφησε μια κατσαρίδα να περπατήσει πάνω του την ώρα που τον παρακολουθούσε ο νοσοκόμος . Είπε τότε οτι αν βρεις τη δύναμη για κατι τετοιο ,μπορείς τα πάντα.
  Το να αφήσεις έστω και για λίγο τον έλεγχο , το να κλείσεις έστω και ελάχιστα τις άμυνες, ενάντια σε κάθε φυσικό ανακλαστικό , κάθε φυσική αντίδραση ,φόβο ,συστολή απαιτεί τρομερή προσπάθεια ,τρομερή αυτοσυγκέντρωση .
  Χτυπάς τον εγωισμό σου, τον φόβο σου , τις ενοχές σου στη ρίζα τους . Ολα όσα σε αγριεύουν ,σε κλειδώνουν , σε ορίζουν μέσα σε ρόλους και στερεότυπα σε διαδικασίες και πρωτόκολλα προκατασκευασμένα.
  Ποιός μιλάει για ανθρωπινα αντικείμενα; την υπέρτατη στιγμή του απόλυτου ελέγχου , που ενώνει δύο άτομα σε ένα ενεργειακό πεδίο που ανατρέπει βεβαιότητες . όταν πετυχαίνεις την θρησκευτική αυτοσυγκέντρωση να διαχειριστείς τον πόνο ,να διατηρήσεις την ανταλλαγή της δύναμης;
  . Η ίδια η ζωή είναι μια κατάσταση υψηλής τάξεως, και συνεπώς όλες οι ενέργειες και προσπάθειες του ανθρώπου, να φέρει τον κόσμο του σε τάξη και να τον ελέγχει, είναι ενέργειες αντίθετες της εντροπίας.
  Κουβαλάμε την δικιά μας εντροπία και ο "θερμικός θάνατος" είναι αναπόφευκτος.
  "Συναισθηματικός ευνουχισμός" ; δε νομίζω
  υπέβαση της καθημερινότητας , με τεράστια δαπάνη ενέργειας
  και αγάπης;
  ίσως
   
  Last edited: 1 Δεκεμβρίου 2008
 7. Emma

  Emma Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Πάνω κάτω αυτά που είπε ο fractal, πιο πάνω, σκεφτόμουν κι εγώ, αλλά η περαιτέρω του ανάλυση (ειδικά σχετικά με το wu wei) με βρίσκει σύμφωνη σε μεγάλο βαθμό.

  Η λέξη "ευνουχισμός" όμως διαλέχτηκε πιο πολύ ως λογοπαίγνιο (ευ - νους = αυτο που κάνει καλύτερο τον νου και ευ - ουχί = αυτό που βελτιώνει μια αρνητική κατάσταση), σε συνδιασμό με την "αφαιρετική" της έννοια (η οποία χρησιμοποιείται μεταφορικά).
  Εγώ αντιλαμβάνομαι τον "συναισθηματικό ευνουχισμό" ως την ιδανική διαχείριση των συναισθημάτων, καθώς και την πιθανή εξάλειψη κάποιων από αυτά. Χρησιμοποιώ την λέξη "εξάλειψη" και όχι "καταπίεση" ή κάτι παρόμοιο, έτσι ώστε να αποφευχθεί το (τελικό) αίσθημα του ανικανοποίητου.
  Μιλάω δηλαδή για μία κατάσταση perfect equilibrium (όχι όμως στον ακραίο βαθμό που περιγράφεται στην ομώνυμη ταινία). Τα συναισθήματα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι αυτά που μας εμποδίζουν να επιτύχουμε το ζητούμενο, μιας και (τουλάχιστον) μας αποπροσανατολίζουν.

  Η επίτευξη του (perfect) equilibrium μπορεί να επιδράσει θετικά και στις bdsm σχέσεις αλλά και στην γενική διαβίωση του ατόμου. Φυσικά κάτι τέτοιο θα είναι πιο έντονα εμφανές (και χρήσιμο) σε άτομα που είναι πολύ συναισθηματικά, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο στην διαχείριση των συναισθημάτων τους και που η ύπαρξη αυτών είναι πιο πολύ εμπόδιο παρά "χρώμα" στην ζωή τους.

  Ακόμη και οι Κυρίαρχοι είναι δύσκολο να επιτύχουν αυτό το equilibrium σε μόνιμη βάση (είτε εκτός είτε εντός bdsm), όμως η επίτευξη αυτού από την πλευρά των υποτακτικών είναι ίσως ό,τι ιδανικότερο, με ευεργετικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές, κατά την γνώμη μου.
   
  Last edited: 4 Δεκεμβρίου 2008
 8. fractal

  fractal Regular Member

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*


  Στη θεωρία παιγνίων η ισορροπία του Nash είναι η αρνητική απάντηση στην ερώτηση : Γνωρίζοντας τις στρατηγικές των άλλων παικτών και αντιμετωπίζοντας τις σαν να είναι αμετάβλητες μπορεί να κερδίσω αν αλλάξω την δικιά μου στρατηγική;;;;
  κάθε άνθρωπος παίρνει την απόφαση που είναι η καλύτερη γι' αυτόν, δεδομένων των επιδιώξεών του και των αποφάσεων των άλλων. Η ισορροπία σε δυναμικά συστήματα είναι κάτι που είναι όνειρο . Η ζωή είναι γεμάτη απο μικρές τακτικές παραπλάνησης. Προσπαθώ να διαχειριστώ τα συναισθηματά μου και είναι δύσκολο.
  Η ευαισθησία μου είναι πρόβλημα.
  Θα το παλέψω.
  Η βέλτιστη στρατηγική για μένα είναι η ειλικρινής διαπραγμάτευση για τις ωφέλειες που μοιράζονται οι παίκτες.
  το κέρδος είναι ο πόνος για μένα και το χαμόγελο για την Κυρία.
  Για μένα αυτό είναι το δίκαιο.
  Διαφωνείτε;;
   
 9. Emma

  Emma Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Εγώ θα το ονόμαζα (αντί για όνειρο) ως την ιδανικότερη κατάσταση και τον στόχο, που η επίτευξή του θα είναι η αρχή της ζωής όπως θα έπρεπε να είναι.
  Ότι είναι αυτό το δίκαιο για σένα; Πιθανόν να είναι. Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω.
  Για μένα όμως, το δίκαιο (ή έστω το επιθυμητό) είναι άλλο. Όπως και για κάποιον άλλο, κ.ο.κ.
   
  Last edited: 1 Δεκεμβρίου 2008
 10. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Re: Συναισθηματικός ευνουχισμός

  Την αλήθεια με τον ευνουχισμό, όπως και αν τον εννοεί κανείς την βλέπει όταν ανατρέπεται η ισορροπία μέσα στη σχέση. Ο ευνουχισμένος άνθρωπος που βρήκε γαλήνη και φαινόμενικη ισορροπία μέσα στη σχέση, μέσω του ευνουχισμού του, όταν αυτή η σχέση λήξει γίνεται έρμαιο πολλαπλάσιας έντασης συναισθημάτων και φόβων από την προϋπάρχουσα ένταση των συναισθημάτων του προ σχέσης και ευνουχισμού. Η κάθοδος στα Τάρταρα είναι βέβαιη ακριβώς γιατί μέχρι τότε τασ έβγαζε κακήν κακώς πέρα. Τωρά πια του αφαιρέθηκε αυτή ικανότητα μέσω του ευνουχισμού.

  Η ισορροπία μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ευθέως ανάλογη με το βαθμό πληρότητας με την οποία εισέρχεται καθένας τους μέσα στη σχέση
   
 11. Emma

  Emma Contributor

  Re: Απάντηση: Re: Συναισθηματικός ευνουχισμός

  elfcat, αν ο ευνουχισμός αυτός συμβεί μέσα στη σχέση ή εξαιτίας αυτής, τότε ναι, πιθανόν να ισχύουν τα παραπάνω. Δεν μιλάω για κάτι τέτοιο εγώ όμως, αλλά για προσπάθεια "βελτίωσης" (στον τομέα των συναισθημάτων/ισορροπίας αυτών) η οποία πηγάζει απ' τον ίδιο μας τον εαυτό και πρωτίστως για μας τους ίδιους  
   
 12. fractal

  fractal Regular Member

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  συμφωνώ και γιαυτό λέω :"για μένα" για να επιτευχθεί το win-win στα συνεργατικά παίγνια πρέπει να .."μεγαλώσεις την πίττα" να μοιράσεις μερίδια περισσότερα από όσά είναι τα κομμάτια. Πως θα κάνεις αυτό; απλά βάζεις στο παιχνίδι πράγματα που η απωλειά τους είναι κέρδος για τον άλλον χωρίς να είναι για σένα ζημιά.