Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σωτήρες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος sorriso solare, στις 25 Φεβρουαρίου 2009.

 1. Ορισμένοι άνθρωποι επιλέγουν να περιβάλλονται από ανθρώπους αδύναμους, που έχουν ανάγκη για προστασία. Είναι οι "σωτήρες" που κρατούν μία σχέση, που δείχνουν ότι νοιάζονται, ότι προσφέρουν, έχουν την άισθηση ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο από αυτούς.

  Ποια η άποψή σας για σχέσεις αυτού του είδους ; Τι προσφέρουν τελικά (αν προσφέρουν κάτι);
   
 2. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Σωτήρες

  Όπως το θέτεις το "επιλέγουν" είναι σα να εννοείς πως η επιλογή αυτή γίνεται για να νιώθουν οι ίδιοι "ισχυροί". Υπάρχει ιδιοτέλεια ως προς την ανάγκη για αισθήματα ανωτερότητας ή για προσωποκεντρικούς λόγους όπως το θέτεις;
   
 3. Georgia

  Georgia Owned Contributor

  [ Παρατηρώντας τον τρόπο με τον οποίο τους παρουσίασες, υποθέτω πως μιλάς για άτομα τα οποία αυτοχρήζονται σωτήρες, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι.Ίσως πρόκειται για άτομα με κάποιο κόμπλεξ(κατωτερότητας ή ανωτερότητας),τα οποία προσπαθούν, επιβαλλόμενα σε αδύναμα άτομα, να νιώσουν οι ίδιοι ανώτεροι και ικανοί.
  Είναι πολύ εύκολο να επιβληθείς και να κάνεις ότι θέλεις σε/με ένα άτομο που θεωρεί τον εαυτό του, ή έστω είναι, πιο αδύναμο από εσένα.Το γεγονός οτι διαλέγουν αυτό τον "εύκολο" τρόπο να αποδείξουν την αξία τους, τους κάνει προβληματικούς. ]

  Πιστεύω οτι την ειδοποιό διαφορά, κάνει ο λόγος για τον οποίο κάνουν αυτές τις επιλογές και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν μέσα σε μια τέτοιου είδους σχέση.

  Το κάνουν για να βοηθήσουν τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους να γίνει πιο δυνατός, πιο αποφασιστικός και να πάρει την ζωή στα χέρια του?Αν συμβαίνει αυτό, δεν το βρίσκω λάθος και πιστεύω οτι μια τέτοια σχέση θα μπορούσε να κρατήσει για αρκετό καιρό και να προσφέρει πολλά πράγματα, τουλάχιστον στο "αδύναμο" μέλος.

  Αν όμως, δεν βοηθάνε τον άλλο να "υψώσει ανάστημα", παρά τον κάνουν να νιώθει όλο και πιο αδύναμος και ανίσχυρος, απλά και μόνο για να αυτοεπιβεβαιωθούν και να νιώσουν οι ίδιοι πιο δυνατοί και ικανοί, τότε, αυτή η σχέση αποτελεί ένα τρομερό λάθος, όπου το αδύναμο μέλος εκμεταλλεύεται ασύστολα και με έναν τρόπο πολύ άσχημο. Δύσκολα θα τελειώσει αυτή η σχέση, ειδικά αν το "δυνατό" μέλος κάνει πολύ καλά την δουλειά του, καθώς το "αδύναμο" μέλος θα νιώθει παντελώς ευάλωτο μακριά από τον προστάτη-σωτήρα του.
  Φράσεις του τύπου : "Εσύ δεν ξέρεις από αυτά", "Βούλωσέ το", "Ευτυχώς που έχεις εμένα" κλπ, είναι πιστεύω ενδεικτικές αυτού του τρόπου σκέψης και λειτουργίας.
   
 4. Ακριβώς αυτό εννοώ.  Σε αυτή την περίπτωση, εκείνοι τι εισπράττουν από τη σχέση; Δεν κουράζονται κάποια στιγμή αφού η προσφορά είναι μονομερής;
   
 5. underherfeet

  underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  Ελπιζουν οτι καποια στιγμη θα παψει να ειναι μονομερης.
  Απο την αλλη μπορει να ειναι απλως καλοι Χριστιανοι.
   
 6. Georgia

  Georgia Owned Contributor

  Μιλάς για σχέση, όχι για απλή "εκπαίδευση"(ονομάζω έτσι την λειτουργία του σωτήρα στην πρώτη περίπτωση).Σε μια σχέση, δίνουμε και παίρνουμε πάρα πολλά πράγματα.Το οτι ο ένας από τους δύο λειτουργεί περισσότερο συμβουλευτικά από ότι ο άλλος(και προς τον άλλο), δεν σημαίνει πως ο ίδιος δεν μπορεί να εισπράξει ευχαρίστηση. Πέρα από το κομμάτι της εκπαίδευσης αυτό καθ'εαυτό, όπου εισπράττει μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση βλέποντας την πρόοδο του εκπαιδευόμενου, θα εισπράξει την αγάπη, την φροντίδα, τον θαυμασμό ενδεχομένως και όλα όσα εισπράττει ένας άνθρωπος που αγαπιέται.

  Αλλά και στην περίπτωση της απλής εκπαίδευσης εκτός σχέσης(πχ μια φιλική σχέση όπου ο ένας φίλος βοηθά τον πιο αδύναμο), πάλι υπάρχει προσφορά και από την δυο πλευρές.Η φιλία.

  Σε περίπτωση που ένας σωτήρας σκεφτεί με τον τρόπο που αναφέρεις, οτι δηλαδή ο ίδιος δεν εισπράττει τίποτα από την σχέση, τότε θα πλησιάσει στην δεύτερη περίπτωση που ανέφερα, όπου ο σκοπός της εκπαίδευσης, δεν είναι η εκπαίδευση του εκπαιδευόμενου, αλλά μόνο η ηθική ικανοποίηση του ίδιου.
   
 7. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Re: Σωτήρες

  Κάποια παιδιά κάνουν παρέα μόνο με μικρότερα.Μόνο εκεί νιώθουν σημαντικοί..Γενίκευσε το λίγο..

  Επιπλέον.
  Δεν κουράζονται.Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη διαρκή επιβεβαίωση και παράλληλα έχουν αρχηγικές τάσεις.Μόνο σε τέτοια περιβάλλοντα "επιβιώνουν"..
   
 8. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Σωτήρες

  Κάποια κοινά εξωτερικά χαρακτηριστικά μπορούν εύκολα να μας οδηγήσουν στο να τσουβαλιάσουμε αρκετές διαδικασίες και σχέσεις(ανθρώπινες κυρίως αλλά και τις ερωτικές) σαν όμοιες.
  Κάποια άλλα πιο λεπτά χαρακτηριστικά τους μπορεί να μας προτρέψουν να τις διαχωρίσουν.
  Ωστόσο η απάντηση για τα κίνητρα του κάθε "σωτήρα" βρίσκεται μέσα στην ψυχή του και μόνο και πιθανότατα η απάντηση να μην είναι πάντα η ίδια!
  Ανασφάλεια , φόβος μοναξιάς, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανάγκη(!!!) για εξουσία ματαιοδοξία.......
  Μεγαλοψυχία , θέληση για προσφορά , ανιδιοτέλεια ,ταπεινοφροσύνη(η αλαζονεία) ......


  Και καμιά φορά όλα μαζί!
  https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t15097-4/#post237914
   
  Last edited: 25 Φεβρουαρίου 2009
 9. thaleia

  thaleia Contributor

  Απάντηση: Σωτήρες

  εγω θα τους αποκαλουσα ευγενεις ψυχες, προστατες, αλτρουιστες, φιλανθρωπους, γεννημενους για την προσφορα, το σωτηρες μου χτυπαει ασχημα.
   
 10. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Σωτήρες

  Μήπως θα ήταν πιο ορθό να τους ονομάζαμε "αρχηγούς" ;
   
 11. Απάντηση: Σωτήρες

  1. Το επιλέγουν ή συμβαίνει; Κι αν το επιλέγουν, με ποιό τρόπο προσελκύουν τους "αδύναμους";

  2. Με το "κρατούν μια σχέση" εννοείς οτι η άλλη πλευρά δεν επιθυμεί και δεν προσπαθει να μείνει σε αυτή τη σχέση; ;

  3. Την έχουν όντως οι ίδιοι αυτή την αίσθηση ή ειναι κάτι που θέλουν να προβάλουν προς τα έξω;

  Οι ερωτήσεις είναι για διευκρίνηση και παραπάνω προβληματισμό, δεν έχουν ίχνος ειρωνίας.  
   
 12. cider

  cider Kitchen master

  Re: Απάντηση: Σωτήρες

  Εγώ τους αποκαλώ "προστάτες των κατεστραμμένων".