Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τιμωρίες εκτός role play

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 27 Μαϊου 2008.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Έχει νόημα να γίνεται λόγος για τιμωρίες εκτός role play; Τεκμηριώστε την απάντησή σας.
     
  2. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Εφόσον αναφερόμαστε σε υπόδηση ρόλου (role play*), δεν ασκείται καθολικά και μονόπλευρα κάποια εξουσία. Μοιραία, δεν υπάρχει υπόβαθρο για την απόδοση κάποιας Τιμωρίας, η δε προσομοίωσή της "εντός role play" αποτελεί απλώς ένα παιχνίδι/ ιδιαίτερη έκφραση των μετεχόντων (θεωρώ περιττό να αναφέρω πάλι το "γιατί", υπάρχουν ανάλογες συζητήσεις σε παλαιότερα threads).

    * Ως "role play" αντιλαμβάνομαι κάτι που έχει χρονικά προκαθορισμένη αρχή, μέση και τέλος, με συχνά βραχύχρονη διάρκεια. Κάτι που είναι διαρκές και καθημερινό δεν το θεωρώ role play, διότι την καθημερινότητα την ζεις, δεν την υποδύεσαι... εκτός αν αυθυποβάλλεσαι.
     
  3. echo

    echo ***


    Η τιμωρία δύναται να έχει πραγματική νοηματική εννοιολογική σημασία μόνο όταν πραγματώνεται σε real play,ήτοι όταν δεν υπάρχει και δεν προαπαιτείται καμία συναίνεση του υφισταμένου ο οποίος δεν ερωτάται,καθότι η κρίση επί της απόφασης και της περάτωσης της τιμωρίας ανήκει αποκλειστικώς σε αυτόν που την παρέχει.Η ύπαρξη η όχι ηθικού η άλλου ερείσματος αφορά μόνον τον τιμωρό και στο τελικό της στάδιο η τιμωρία πρέπει να έχει απαλλάξει τον τιμωρούμενο από οποιαδήποτε κριτική διάθεση επί του υπαρκτού η ανύπαρκτου ερείσματος του κυρίαρχου,καθιστώντας σαφές και αποδεκτό από το υ το αντικειμενικό η υποκειμενικό κίνητρο του κ.


    Αν λογίσουμε σαν πραγματικό κυρίαρχο αυτόν που πραγματώνει ελευθεριακά τις επιθυμίες του μετατρέποντας τον υποτακτικό σε κάτι καλύτερο από αυτό που ήταν,τότε μόνο εκτός role play αξίζει να γίνεται λόγος για τιμωρία,ιδανικά να υπάρχει μόνον real play ανεξαρτήτου εμβαπτισμού της εκάστοτε πράξης.
     
  4. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Χμ! Δεν ξερω αν απαντω σωστα ομως, γενικα εγω προσωπικα δεν χρειαζεται να ειμαι σε role play για να τιμωρησω.
    Εννοω οτι ακομη και σε vanilla ανθρωπους που ετυχε να ζησουν για καποιο διαστημα μαζι μου και συμφωνα με τα λεγομενα τους, ημουν απαιτητικη, μονιμως κατι ηθελα, καθε 10 λεπτα τους εβαζα να τρεχουν στο σουπερ μαρκετ η στο περιπτερο, και αν τολμουσαν να αρνηθουν τους εβριζα, ημουν επιθετικη, και πολλα-πολλα ακομη.
    Ειναι θεμα χαρακτηρα!
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Αριβώς εκεί θα βάσιζα την επιχειρηματολογία μου υπέρ της άποψης πως έχει νόημα να γίνεται λόγος για τιμωρίες εκτός role play. Τα καθεστώτα bonus-malus απαντώνται σχεδόν σε κάθε σχέση: ερωτική, φιλική, επαγγελματική. Αν κάποιος τηλεφωνεί συχνά στην αγαπημένη του όταν εργάζεται και ενώ του έχει εξηγήσει πως αυτό συνιστά ενόχληση, εκείνος επιμένει, εκείνη κλείνει το κινητό τις για τρεις ημέρες προκειμένου να τον συνεφέρει. Και πράγματι από την τέταρτη και μετά είναι περισσότερο σκεπτικός πριν της τηλεφωνήσει. Σε αυτή την τιμωρία, ούτε συναίνεση υπάρχει, ούτε υπόδηση ρόλων. Δεν υπάρχει καν D/s σχέση.
     
  6. Ride a Woman

    Ride a Woman Regular Member

    Απάντηση: Τιμωρίες εκτός role play

    Τιμωρια εκτος role play λοιπον....και ειμαι σιγουρος οτι θα την γουσταρει κιολας.Τσιφτετελι με κοντη φουστιτσα πανω στο τραπεζι σε κεντρο καθε φορα που βγαινει εξω.....!!!!!!
    Σιγα μην περιμενει να της το ζητησω εγω.........καλομαθε να κουνιεται......!!!!!! 
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Συμφωνώ με το ποστ σου στο σύνολό του echo, αλλά θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:

    Η τιμωρία δέον να αποφεύγεται, κατά την άποψή μου, σε διαδικασίες εκπαίδευσης (παρέθεσα σχετικό ποστ για το operant conditioning στο νήμα περί ελευθερίας άποψης), εκτός αν μιλούμε για τις παρακάτω περιπτώσεις:

    1. Η τιμωρία επιβάλλεται σε άτομο το οποίο αδυνατεί να κατανοήσει με λόγια την "μωρία" της πράξης του. Δηλαδή, όπως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πειθώ και λογική επιχειρηματολογία με ένα μικρό παιδί, (νομίζω πως η ηλικία των 2-3 ετών είναι η ηλικία όπου δεν μπορείς παρά να τιμωρήσεις σε περιπτώσεις που η συμπεριφορά είναι επικίνδυνη) έτσι ίσως επιβάλλεται σε υποτακτικό σε πρώιμο στάδιο εκπαίδευσης, που είναι λίγο σαν μικρό παιδί και "αρνείται" να καταλάβει (μέχρι να επέλθει η ωρίμανση) ή που σε κάποια φάση παραλογίζεται και χρειάζεται την τιμωρία εν είδει shock treatment πριν βλάψει τον εαυτό του.
    2. Ως συμβολική πράξη Κυριαρχίας - υποταγής, όπου το πολύ το Κύριε ελέησόν με και δίδαξόν με τα δικαιώματά μου γίνεται απτό.
    3. Για να βοηθήσει τον υποτακτικό που βασανίζεται από ενοχές.

    Νομίζω πως ένα υ που έχει αντικαταστήσει το δικό του στρεβλό Υπερεγώ με το σταθερό του Κυρίαρχου, συνήθως αυτοτιμωρείται σε περίπτωση σφάλματος. Δεν υπάρχει λόγος τιμωρίας, παρά μόνο για να το απαλλάξει από ενοχές (όπως ανέφερα στην τρίτη περίπτωση). Γιατί να το κάνει όμως αυτό ένας Σαδιστής Κυρίαρχος; Δεν έχει λόγο, εκτός αν κρίνει ότι το υ αρχίσει να βλάπτει τον εαυτό του.
     
  8. blindfold

    blindfold Contributor

    τι είναι το role play ? σαν αυτό που παίζουν τα παιδάκια όταν υποδύοντε ένα halfork και παρέα με ένα elf και ένα barbarian πάνε να σκοτώσουν το κακό δράκο ;

    όσο αφορά την τιμωρία ,απλά θα επαναλάβω την άποψη μου ,ότι εξυπηρετούν ηδονιστικούς στόχουν μόνο ,είναι ηλίθιο να πιστέυεις ότι τιμωρώντας θα επιβάλεις την άποψη σου ή θα τον "διωρθώσεις" ...
     
  9. nasmar

    nasmar Regular Member

    Απάντηση: Re: Τιμωρίες εκτός role play

    female part
    εγω εδω θα διαφωνησω ,διοτι οταν δεν υφιστανται αυτα που αναφερεις,και μιλαμε για μια οποιαδηποτε σχεση,μπορει να συμβει απλα να ειναι πιο σκεπτικος για να της τηλεφωνησει αλλα μπορει και να μην της τηλεφωνησει και ποτε ξανα...και εκει νομιζω εγκειται η διαφορα.
     
  10. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Συμφωνώ με τον blindfold αν μη τι άλλο. Καθώς η τιμωρία που δεν έχει ως στόχο την ηδονή και για τους δύο συμμετέχοντες, έχει να κάνει με τσακωμό ή με το γεγονός ότι μπορεί να είναι απογοητευμένο το ένα μέλος οπότε και "τιμωρεί" το άλλο για παραδειγματισμό και συμμόρφωση. Άρα από αυτό συνάγεται πως η όποια σχέση περνά κρίση, προσωρινή ή μονιμότερη. Για μία υγιή σχέση (η οποία βέβαια εμπεριέχει τις προστριβές) δεν νοούνται τιμωρίες τέτοιου είδους. Εφόσον τα πράγματα καταλήξουν σε αυτό το σημείο εμένα άλλο συνειρμό μου κάνει. Πρόβα χωρισμού
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Τιμωρίες εκτός role play

    Δεν έχω καταλάβει ποια δεν υφίστανται, ούτε πού έγκειται η διαφωνία σου.
     
  12. nasmar

    nasmar Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τιμωρίες εκτός role play

    female part
    δεν υφισταται συνεναιση και d/s σχεση,και η διαφορα(οχι η διαφωνια)εγκειται στο οτι σε μια βανιλλα σχεση
    δεν σημαινει σιγουρα οτι θα λειτουργησει η τιμωρια ,μπορει απλα να διαλυθει η σχεση.αυτο εννοω οτι μπορει απλα να μην ξαναπαρει ποτε τηλεφωνο,στο παραδειγμα που εφερες.