Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι ελέγχεις όταν δεν έχεις?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος rea.., στις 4 Ιανουαρίου 2024.

  1. rea..

    rea.. Contributor

    @kinvara

    Σας ευχαριστώ από καρδιας που βάλατε κείμενο του @MasterJp στο νήμα μου.

    Και όπως η @gaby_m με προβληματίσατε δημιουργικά.
    Είχα συνδέσει άρρηκτα τον έλεγχο με την ιδιοκτησία. Ο έλεγχος όμως έχει να κάνει και με την διοίκηση και την επίβλεψη και όχι απαραίτητα με την ιδιοκτησία.
    Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να κάνω τον διαχωρισμό σε βάθος μέσα μου - πως γίνεται Αυτός που με Ορίζει να μην με Έχει? - άλλα βλέποντας ότι υπάρχει και κάτι άλλο που στέκει είναι μια πολύ χρήσιμη τροφή για σκέψη.

    ( θα χρειαστεί να το ξαναρίξω στην μελέτη των παλιών θεμάτων  )
     
    Last edited: 5 Ιανουαρίου 2024
  2. RAIN

    RAIN nefelibata

    Άνοιξες ένα νήμα προς συζήτηση αναφορικά με την ιδιοκτησία και τις σχέσεις Κ/υ που υπάρχουν σε τελείως άλλο πλαίσιο από αυτό που εσύ γνωρίζεις. Σου απάντησα λοιπόν με ποιο τρόπο είναι εφικτό και ποιος ο συλλογισμός που βρίσκεται από πίσω. Συλλογισμό που υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που είναι ενεργό στο βδσμ, μαζί και εγώ. Καταλαβαίνω ότι έρχεται σε αντίθεση με την επικρατούσα θέση στο παρόν φόρουμ, παρόλα αυτά είναι μια πραγματικότητα.
    Οπότε dont shoot the messenger.
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Context matters:
     
  4. RAIN

    RAIN nefelibata

    Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε κάπου.
    Το κοντεξτ του βδσμ αλλάζει λοιπόν έννοιες όπως ιδιοκτησία, σκλαβιά, επιβολή ώστε να εισάγει και την επιθυμία/βούληση στην εξίσωση. Όπως είπες πολύ ωραία επιβολή είναι να σε κάνει να μη ΘΕΛΕΙΣ αλλιώς.
     
  5. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    @Arioch , @RAIN

    Πρέπει να έχει κανείς συναντήσει περιπτώσεις όπου το υ αρνείται στη σκέψη του, αποστρέφεται, αντιδρά και πολλές φορές με πανικό ζητά συμβουλές ή -όπως μπορεί να πιστεύει/ελπίζει- διέξοδο, μέσω συζητήσεων με βδσμικούς γνωστούς ή/και με υ ή Κ μέντορες σχετικά με τα όσα πρόκειται να "ανεχτεί" ή/και να "υποστεί" μέσα στο σχήμα που στα βαθιά του μόλις έχει βουτήξει ή πρόκειται να βουτήξει, για να καταλάβει την διαφορά μεταξύ του δεν θέλω αλλιώς από το δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.
     
  6. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Λοιπόν θυμάμαι όταν είχα στριμώχτει πολύ ψυχολογικά σε μια φάση που βίωνα τον Κ/υ συσχετισμό και κάποιος με ρώτησε "γιατί δεν φεύγεις; εγώ στη θέση σου αν ένιωθα έτσι θα έφευγα" και του απάντησα ότι όλες μου τις δυνάμεις να μάζευα και να πίεζα τον εαυτό μου να βρω άλλες τόσες δεν μπορούσα να φύγω. Δεν είχε καμία σχέση με θέλω, ήξερα ότι αν έφευγα θα διαλυόμουν ψυχολογικά.
     
  7. rea..

    rea.. Contributor

    Ούτε ως αγγελιοφόρος τοποθετηθήκατε ούτε σας πυροβόλησε κανείς.
    Ότι υπάρχει και κυκλοφορεί η τοποθέτηση σας, ισχύει.

    Όμως δεν είναι πραγματική άποψη/ γνώμη, είναι απλά ένα ανούσιο ανάθεμα απέναντι σε άλλες θεωρίες περί θέσεων Κ/υ, μια επιφανειακή φούσκα χωρίς στήριγμα. Απλά λέτε "λογικά αυτό δεν στέκει", χωρίς βέβαια να μας λέτε τι στέκει τελικά.

    Ξαφνικά γνωρίζετε πως λειτουργεί ο ανθρώπινος μηχανισμός, όταν η ίδια η επιστήμη ακόμα το ψάχνει? Έχετε έστω βρει την ευτυχία στην δική σας κατεύθυνση ώστε να καταδικάζετε τις άλλες?
    Αν θέλετε την γνώμη μου, εσείς πυροβολείτε τον εαυτό σας όταν κλείνετε το μυαλό σας σε αυτές τις "θεωρίες" των πολλών. Σας ζήτησα να μιλήσετε για την δική σας απόλαυση και μόνο, αν έχετε να πείτε κάτι γι αυτό ευπρόσδεκτο και καλοδεχούμενο.

    Αν δεν έχετε να πείτε, δεκτό, αλλά χρήσιμο να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να δείτε γιατί σας είναι πιο εύκολο να απορρίψετε άλλες κατευθύνσεις από το να στηρίξετε μια δική σας.
    Είναι σκέτος μεσαίωνας να στηρίζετε αυτές τις ιδέες από κάθε άποψη. Είναι σκοταδισμός και φόβος η επίθεση σε κάτι που δεν μου κάνει, δεν είμαι, δεν το καταλαβαίνω.
    Μίλησα για κάτι που δεν ξέρω με σεβασμό, εσείς όμως δεν μιλάτε με σεβασμό για κάτι που δεν ξέρετε.
    Θα σας λύσω την απορία που βρίσκεται το ΘΕΛΩ σε όλο αυτό, βρίσκεται πολύ πριν την συναίνεση, εκεί που αποφασίζεις να παρατήσεις την βολή σου και τις ασφάλειές σου και να αυτοπροσδιοριστείς επί της ουσίας και όχι δήθεν, σε κάτι που ούτε καλά καλά ξέρεις τι είναι αλλά δεσμεύεσαι στον εαυτό σου να το τολμήσεις.
    Εκεί που ξέρεις ότι θα βουτήξεις σε άγνωστα νερά και θα σε δεις σε εκδοχές που φοβάσαι, σε κατοικίδιο, σε έπιπλο σε ξυλοφορτωμένο κρέας που δεν θα σου προσφέρει καμιά κοινωνική αναγνώριση και ασφάλεια, ούτε θα σου πει τα γλυκόλογα που ακούς στις σαπουνόπερες.

    Εκεί που πρέπει να κάψεις κάθε τι που έχεις μάθει για το πως "πρέπει" να είναι μια γυναίκα ή ένας άντρας και να κυνηγήσεις αυτό που ακόμα και σενα σου φαίνεται ακραίο.
    Άπαξ και ακολουθήσεις αυτό το ΘΕΛΩ δεν αντέχεις το ψέμα. Το τίμημα να είναι σαν φυλακή το αλλιώς, το σώμα σου και η ψυχή σου δυσφορεί στην υπόλοιπη υποκρισία. Αυτό που ζεις εσύ για μένα είναι ένα ψέμα και δηλεία που δεν αντέχω και αλήθεια σου λέω το προσπάθησα. Αλλά ποτέ δεν θα πω ότι εσύ ζεις στο ψέμα, δεν το ξέρω αυτό και δεν θα το ελεγα ποτέ για άνθρωπο στα σοβαρά, δεν το χρειάζομαι, ξέρω ότι είμαστε διαφορετικές και δατς ολ.
    Δεν θα καταλάβεις ποτέ τι σημαίνει επιβολή για μένα, γιατί τα context μας διαφέρουν από τότε που επέλεξα εκείνο το ΘΕΛΩ.
    Αλλά είναι στο χέρι σου ν αδιαφορήσεις για τους πολλούς ξερόλες, να ανοίξεις το πνεύμα σου και να δεις ότι υπάρχουν άπειρα πράγματα που δεν θα καταλάβεις -(ουμε) ποτέ.
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Στην προσωπική μου κοσμοθεώρηση, οι μόνοι που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς είναι αυτοί που βρίσκονται κάτω από το χώμα ή αυτοί που απειλούνται με αφανισμό ή γιατί για όποιους λόγους είναι φυσικά αδύνατο.

    Τούτου λεχθέντος οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί και κάτι που για μένα είναι "δε θέλω αλλιώς" κάποιος να το βιώνει ως "δεν μπορώ αλλιώς", ποιος είναι εγώ να του πω ότι ξέρω καλύτερα απ' ότι ο ίδιος για τον εαυτό του;

    Στο παράδειγμα της @Seras Victoria εφόσον η ίδια πίστευε ότι δεν μπορούσε αλλιώς, τελειώνει η συζήτηση, ασχέτως του τι μπορεί να πιστεύει ο καθένας. Όποιος είναι έξω απ' το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.

    Στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι όροι "κατίσχυση", "επιβολή" και "κυριαρχία" (και όχι μόνο) χρησιμοποιούνται στο BDSM γιατί μπορούν να αναγνωριστούν ως "κατίσχυση", "επιβολή" και "κυριαρχία" μέσα στο context του.

    Κλείνοντας, υπάρχει και κάτι που συμφωνώ με την @RAIN, στα δικά μου μάτια πιο ισχυρή επιβολή από αυτή που σε κάνει να μην μπορείς να κάνεις αλλιώς, είναι αυτή που σε κάνει να μη θέλεις αλλιώς.

    ΥΓ: Υπάρχει και μια τρίτη, που για μένα είναι και η πλέον ισχυρή: να μην ξέρεις καν ότι σου έχουν επιβληθεί, αλλά αυτό δεν αφορά το BDSM.
     
    Last edited: 7 Ιανουαρίου 2024
  9. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

     
     
  10. RAIN

    RAIN nefelibata


    Kinκ shaming αρχικά δεν κάνω ούτε για petplay ούτε για forniphillia, ούτε για τον ακραίο σωματικό και ψυχολογικό μαζοχισμό που μπορεί να έχει κάποιος. Κοινώς δεν θα κρίνω εγώ στο πώς ηδονίζεται ένας ενήλικος και αν χρειάζεται οποιοδήποτε συγκεκριμένο πλαίσιο αναφοράς για να λειτουργήσει, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνω.
    Σημαντικό για μένα ειναι όλα αυτά να έχουν ως θεμέλιο την ongoing συναίνεση και την προσωπική επιλογή/βούληση/ επιθυμία.
    Αν αυτό για σένα είναι σκοταδισμός και μεσαίωνας I rest my case.
     
  11. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    @Arioch

    Ο γονιός, ίσως όχι όλοι αλλά ο συγκεκριμένος που θα ρισκάρει χωρίς σκέψη τον αφανισμό του για να προστατέψει το παιδί, ενεργεί βάσει απλής επιθυμίας/επιλογής ή λόγω μίας ακατανίκητης ενστικτώδους παρόρμησης? Θα μου πείτε πως ο αφανισμός των γονιδίων κλπ, και θα συμφωνήσω· θεωρώ, όμως, πως ήδη αρχίζει να... ξεχειλώνει η άνωθι θεώρηση.

    Για ένστικτα μιλάμε πολλές φορές και εδώ, πάντως...

    Αν θεωρήσουμε -όπως ακριβώς το περιγράφετε- ότι το "δεν θέλω να κάνω αλλιώς" δεν απορρέει από έτερα στοιχεία του σχετισμού, αλλά από αυτή καθαυτή την επιβολή, μήπως τότε αυτού του είδους η επιβολή εμπεριέχει και κάποια δόση χειριστικότητας?

    Εκτός και αν εννοείτε ότι η επιβολή αυτή είναι τόσο ισχυρή, ώστε να αποτελεί το ζητούμενο του -μάλλον υποχρεωτικά εθελόβουλου- υ μέλους, ανεξάρτητα από τα άλλα χαρακτηριστικά του Κ μέλους...
     
  12. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    @rea..
    Ειλικρινής απορία -ίσως και τροφή για σκέψη- επάνω σε μία, κατ' εμέ, κρίσιμη λεπτομέρεια:

    Μήπως αυτό το ΘΕΛΩ (που, όπως λέτε, έχει επιλεχθεί, ακολουθηθεί και κυνηγηθεί) είναι ένα ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ότι αυτό το γαμημένο το φως με έλκει, όπως τα μυγάκια, εκεί που
    δλδ δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, καθώς σε αντίθετη περίπτωση
    Πάντα υπάρχει, βέβαια και το "μπορώ αλλιώς" με την μορφή του μοναχισμού...