Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το Μαγειρείο των αισθήσεων

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ειδήσεις' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 26 Οκτωβρίου 2017.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Last edited: 26 Οκτωβρίου 2017
  2. Panas

    Panas New Member

    Τι ακριβως ειναι αυτο το βιβλιο;
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    «Το μαγειρείο των αισθήσεων», ένα βιβλίο γαστροερωτικής αποπλάνησης..

    http://artpress.sundaybloody.com/?it_books=το-μαγειρείο-των-αισθήσεων-ένα-βιβλ

    Και πράγματι είναι ένα είδος αποπλάνησης αυτό που επιχειρεί ο απίστευτος ήρωας του βιβλίου - ο πιο υπέροχος Dom που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Ένας Dom που συναντά μία πλειάδα αξιόλογων γυναικών, με ένα μικρό, πολύ μικρό κουσούρι η κάθε μία, ένα αγκαθάκι στο ποδαράκι που πονάει πολύ και δεν τις αφήνει να απολαύσουν...

    Τι θα κάνει ο ήρωάς μας; Πώς θα ανοίξει την πύλη της απόλαυσης για όλες αυτές τις γυναίκες; Πώς θα τις "ρυθμίσει";:cunning:

    Αυτό είναι το ερώτημα που επιχειρείται να απαντηθεί, μέσα από δέκα ερωτικές ιστορίες, σε ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται όλο στη Θεσσαλονίκη, από το 1975 μέχρι σήμερα...
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Book Review: Το μαγειρείο των αισθήσεων
    (Arts and the City)

    της Μαρίας Ανδρικοπούλου

    Ένα απίστευτο βιβλίο! Αυτά τα λόγια το χαρακτηρίζουν. Από τη πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου είχα την αίσθηση ότι δεν ήταν άλλο ένα απλό βιβλίο της σειράς αλλά θα είχε να μου πει πολλά περισσότερα. Δεν έπεσα έξω. Αποδείχθηκε πολύ ανώτερο των προσδοκιών μου και με ανάγκασε κυριολεκτικά να το καταβροχθίσω μέσα σε μια μέρα.Αυτό και μόνο το κάνει από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ.

    Η ιστορία πραγματεύεται την περίπτωση του Απόστολου, ενός ζωγράφου από τη Θεσσαλονίκη με μεγάλη αγάπη για τη μαγειρική και τα μυστικά της που αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το ταλέντο του για χάρη του έρωτα. Να αποκρυπτογραφεί δηλαδή την ιδιοσυγκρασία κάθε γυναίκας που γνωρίζει και να τη συνδυάζει με το κατάλληλο μενού για να καταφέρει να τη κερδίσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτο μείγμα αισθησιασμού και μαγειρικής τέχνης που δημιουργούν ένα ''λαχταριστό'' και συνάμα τρομερά εθιστικό βιβλίο που διαβάζεται απνευστί. Έχει εξαιρετικά καλά ψυχογραφημένους ήρωες με ξεχωριστό στυλ ο καθένας και τρομερά αληθινούς, σε πείθουν πραγματικά πως είναι άνθρωποι που άνετα μπορείς να συναντήσεις στο δρόμο.

    Θυμίζει έντονα τις ''Επικίνδυνες μαγειρικές'' του Ανδρέα Στάικου-χωρίς αυτό να είναι κάτι αρνητικό-καθώς και την ομότιτλη ταινία όπου οι 2 πρωταγωνιστές συνομιλούν για το φαγητό με τέτοια λατρεία και πάθος σα να είναι η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου που πρέπει πάση θυσία να κατακτήσουν. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ καθώς ο κεντρικός ήρωας μας παρουσιάζει τις πιο σημαντικές γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του και το αντίστοιχο γεύμα που δημιούργησε για κάθε μια για να κάμψει τις αντιστάσεις της και να κερδίσει τελικά τη καρδιά της. Αποδεικνύεται ότι ο σωστός συνδυασμός μαγειρικής και ερωτισμού, χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια, μπορούν να αποτελέσουν τα συστατικά ενός τρομερά ενδιαφέροντος εγχειρήματος.

    Οι δύο συντελεστές του έργου καταφέρνουν να συνδυάσουν τη συγγραφική δεινότητα και τις γνώσεις της μαγειρικής-χαρακτηριστικά που ο καθένας τους διαθέτει-αποδεικνύοντας ότι 2 φαινομενικά αντίθετα στοιχεία μπορούν να πετύχουν ένα εξαιρετικά καλοδουλεμένο και όμορφο αποτέλεσμα, κάτι που φανερώνει ακόμη μια φορά ότι αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα πετυχαίνεις πάντα όταν τολμάς σε κάτι διαφορετικό.

    Ένα βιβλίο αφιερωμένο στον έρωτα και στη μαγειρική για όσους θέλουν να τολμήσουν να διεκδικήσουν τον έρωτα της ζωής τους αλλά και όσους θέλουν να ξανάψουν τη φλόγα ενός πάθους που έχει σβήσει από καιρό. Είναι πλέον αργα; Ή μήπως όχι;
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    "Είναι λογοτεχνία, είναι τσελεμεντές και είναι και μυθιστόρημα. Ελπίζοντας ότι έχετε μια ελευθερία σκέψης, δεν είναι ακριβώς λογοτεχνία, είναι και λίγο πορνογραφία. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό αυτό. Γιατί η πορνογραφία στη ζωή μας μπήκε και έφτιαξε αριστουργήματα." (Ηλίας Μαμαλάκης, συγγραφέας - δημοσιογράφος, από την παρουσίαση του βιβλίου "Το μαγειρείο των αισθήσεων" στο Polis Art Café)
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    Κριτική από τον Κωνσταντίνο Μπούρα, συγγραφέα - κριτικό
    17.3.2015

    Από τα πιο ενδιαφέροντα και πρωτότυπα βιβλία της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής. Η καθηγήτρια σε κολέγια της Θεσσαλονίκης και καταξιωμένη ποιήτρια (κυρίως στην Αμερική, αλλά όχι ακόμα αρκετά στην ταλαίπωρη επαρχία μας) Ντόρα Βαλκάνου, συνεργάζεται με τον ειδικό στις γαστριμαργικές απολαύσεις και εικαστικό Παναγιώτη Κουκουβίτη και συνυφαίνουν ένα απολαυστικό μυθιστόρημα, όπου ένας σεφ εμπνέεται από τις ερωμένες του νοστιμιές και τους εμπνέει αθεράπευτο, ακατάσχετο έρωτα. Χωρίς τη σκοτεινιά που είχε το «Άρωμα» του Πάτρικ Ζίσκιντ, αλλά φανερά ίσως επηρεασμένο από αυτό, το βιβλίο είναι ένας ύμνος στη ζωή και στις ηδονές της, αφού συνταιριάζει τις λεγόμενες «κατώτερες» με τις «ανώτερες» και τη σπουδαγμένη μυθοπλασία με αναλυτικότατες συνταγές μαγειρικής. Ως συγγραφέας του σχολαστικού αλλά και πρακτικά ωφέλιμου πονήματος «Αρχαίο Φαγοπότι» (εκδόσεις Αρμονία – Λεξικά Τεγόπουλος), είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ό,τι αποκλίνει από τον «Κανόνα» της σοβαρής (σοβαροφανούς μάλλον) λεγομένης λογοτεχνίας κι αγαπώ τους ρηξικέλευθους μεσογειακούς ανθρώπους που δεν ελπίζουν ούτε σε τεχνητούς παραδείσους ούτε σε απειλητικές κολάσεις, αλλά –ως απόγονοι των αρχαίων επικούρειων– προσπαθούν να μετατρέψουν τη ζωή τη δική τους και των πλησίον τους σε κάτι παραπάνω από ανεκτική. Η τέχνη της Ζωής είναι σημαντικότερη από τη «λογοτεχνία» των στερημένων, μίζερων και σκοτεινών ανθρώπων, που παλεύουν με το τέρας μέσα τους κι όλο εκείνο τους νικάει.

    Η χαρά της ζωής, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και προσεκτικά επιμελημένο ιδεαλιστικό ρομαντισμό, μας φέρνει την ανάσα εκείνου του ουμανισμού που είναι απαραίτητος στη σύγχρονη σκληρή πραγματικότητά μας. Πήξαμε σε ψυχοπαθείς αυτόχειρες και σχιζοφρενείς δολοφόνους με την πένα (το τάμπλετ ή το πληκτρολόγιο, τα τηλέφωνα με τις οθόνες αφής ή …ταφής). Και λίγη αλεγρία, βρε παιδιά, δεν βλάφτει. Δεν είναι όλα τόσο μαύρα και πεισιθάνατα. Έλεος! Βεβαίως και ζούμε μια βαθιά πολιτισμική κρίση. Βεβαίως και περνάμε μέσα από τις Συμπληγάδες Πέτρες. Βεβαίως κι ακούμε τις καταστροφολόγες Σειρήνες. Ας δεθούμε κι εμείς όμως σαν τον Οδυσσέα στο κατάρτι της υπομονής και της επιμονής σε ό,τι πιο φωτεινό κουβαλάει η ανθρώπινη, η πανανθρώπινη ψυχή εντός της.

    Απόλαυσα το πόνημα και τις διασκεδαστικές ερωτικές-γαστριμαργικές περιπέτειες του ήρωα που αλλάζει τις γυναίκες και τις λιχουδιές σαν τα πουκάμισα, αλλά με τον σεβασμό, τη βραδύτητα και την τέχνη των Ολύμπιων Θεών, που –ως αθάνατοι– επιτρέπουν στον εαυτό τους τις «παρεκτροπές» της Ύλης.

    Από το βιβλίο λείπει ένα επεξηγηματικό σημείωμα για τη συνεισφορά εκάστου των συν-συγγραφέων. Σε επόμενη έκδοση, ελπίζω και προτείνω…

    http://www.diavasame.gr/page.aspx?itemID=PPG1385_2083
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Το μαγειρείο των αισθήσεων, Θεοδώρα Βαλκάνου, Παναγιώτης Κουκουβίτης, Κέδρος, 2014, 296 σελ., Τιμή € 14,40

    Μια ιστορία σπασμένη σε επεισόδια, ισάριθμα με τις γυναίκες που ο Απόστολος, ο βασικός ήρωας, σχεδιάζει να κατακτήσει. «Αυτή την κοτόσουπα την φτιάχνεις μόνο για γυναίκα που την νοιάζεσαι... » ξεκινάει το πρώτο κεφάλαιο και κάπως έτσι συνεχίζει ως το τέλος, με ιστορίες κατάκτησης γυναικών μέσα από, όχι πάντοτε περίτεχνα, μα ταιριαστά με την ιδιοσυγκρασία τους μαγειρέματα, όλα θεσπέσια, από κοτόσουπα και παγωτό βερίκοκο με κεφίρ ως μοσχαράκι με σάλτσα σοκολάτας. Κάπως έτσι ο κεντρικός ήρωας Απόστολος, ιδιαίτερα επιτυχημένος στον χώρο της γαστρονομίας και ανήσυχος καλλιτένης (εξ ου και ζωγράφος μεταξύ άλλων), έχει βρει το κλειδί για την κατάκτηση των γυναικών που τον ενδιαφέρουν. Ανάγνωσμα απολαυστικό μα και χρηστικό: στο τέλος του επεισοδίου παρατίθενται οι έξοχες συνταγές που συνέβαλαν σε κάθε του κατάκτηση.
    Δ.Μ.

    http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.themata&id=3773
     
  8. Panas

    Panas New Member

    Θα κοιταξω να το παρω γιατι φαινεται ενδιαφερον.
     
  9. espimain

    espimain Contributor

    Φοντί για τη Στέλλα: Το μαγειρείο των αισθήσεων
    ... μια ιστορία σπασμένη σε επεισόδια, ισάριθμα με τις γυναίκες που ο Απόστολος, ο βασικός ήρωας, σχεδιάζει να κατακτήσει. «Αυτή την κοτόσουπα την φτιάχνεις μόνο για γυναίκα που την νοιάζεσαι... » ξεκινάει το πρώτο κεφάλαιο και κάπως έτσι συνεχίζει ως το τέλος, με ιστορίες κατάκτησης γυναικών μέσα από, όχι πάντοτε περίτεχνα, μα ταιριαστά με την ιδιοσυγκρασία τους μαγειρέματα, όλα θεσπέσια, από κοτόσουπα και παγωτό βερίκοκο με κεφίρ ως μοσχαράκι με σάλτσα σοκολάτας. Κάπως έτσι ο κεντρικός ήρωας Απόστολος, ιδιαίτερα επιτυχημένος στον χώρο της γαστρονομίας και ανήσυχος καλλιτέχνης (εξ ου και ζωγράφος μεταξύ άλλων), έχει βρει το κλειδί για την κατάκτηση των γυναικών που τον ενδιαφέρουν. Ανάγνωσμα απολαυστικό μα και χρηστικό: στο τέλος του επεισοδίου παρατίθενται οι έξοχες συνταγές που συνέβαλαν σε κάθε του κατάκτηση.
    Από τις πιο ζουμερές ιστορίες εκείνη του φίλου του Μπάμπη, “ο κυνηγός“, όπως τον ονομάζει, και ο ξαφνικός του έρωτας για τη Στέλλα. «Τίποτε το ιδιαίτερο δεν ήταν, ένα αγριοκάτσικο. Αδύνατη σαν αγοράκι· μαλλιά καστανά που έπεφταν ατημέλητα ως τους ώμους· γυαλιά μεταλλικά, στρογγυλά, σαν εκείνα που φορούσε ο Βενιζέλος στις αρχές του αιώνα. Τζιν παντελόνι φθαρμένο, αθλητικά της κακιάς ώρας κι ένα μπλουζάκι με λεκέδες, σαν λαδιές. Ήταν δεν ήταν ένα εξήντα στο ύψος», η ακριβής της περιγραφή. Μόνο που για αυτό το αγριοκάτσικο ο Μπάμπης έπεσε να πεθάνει και, ο πολυμήχανος Αποστόλης, βάζει μπρος για το μενού της αποπλάνησης. Πίτσα με πορτομπέλο, Γυμνή πίτα με μπρόκολο, κασέρι, φέτα και κατίκι, Φοντί με τυριά και ντομάτα, Μήλα ψητά. Όλα απλά μα λιγουρευτά κι έτσι το αγριοκάτσικο γνώρισε την ευτυχία πάνω από καλοστρωμένο τραπέζι, έζησε μαζί με τον Μπάμπη και έκαναν τρία παιδιά. Γαστροερωτικό βιβλίο; Ίσως, δεν ξέρω τον ακριβή όρο, μα είναι το δίχως άλλο εμπνευστικό να μπεις στην κουζίνα επιβεβαιώνοντας το χιλιοειπωμένο μα ολόσωστο κλισέ περί έρωτος και στομάχου.

     

    Ιδού, λοιπόν, η συνταγή του Απόστουλου για το Φοντί της αποπλάνησης:

    Για 2 μερίδες:

    • 10 γρ. φρέσκο βούτυρο
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους και φλούδα
    • ½ ποτήρι (125 ml) ξηρό άσπρο κρασί
    • 150 γραμμ. τυρί γραβιέρα χοντροτριμμένο
    • 80 γραμμ. κασέρι χοντροτριμμένο

    Σε ένα σκεύος για φοντί ή διπλή κατσαρόλα (μπεν μαρί), σε μέτρια θερμοκρασία, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

    Ανακατεύουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά έως ότου μαλακώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο.

    Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με κρασί. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει να βράζει το κρασί.

    Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γραβιέρα και το κασέρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσουν και να έχουμε ομοιογενές μείγμα. Σερβίρεται με ψωμί ελαφρά φρυγανισμένο, σε κυβάκια.


     

    Επειδή όμως λίγοι έχουμε το κατάλληλο σκεύος για το σωστό σερβίρισμα του φοντί (με το κεράκι να σιγοκαίει από κάτω), πριν φτάσει στο τραπέζι το βάζουμε σε γυάλινο ή μεταλλικό μπολ που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει στον φούρνο. Αν μετά τις πρώτες βουτιές του ψωμιού τα τυριά σφίξουν, το ζεσταίνουμε ξανά σε μπεν μαρί προσθέτοντας λίγο κρασί.

    Αναζητήστε το βιβλίο, για διάβασμα προσωπικό ή ως ωραίο, τσαχπίνικο δώρο. Ιδίως οι εργένηδες θα το εκτιμήσουν διπλά.



    www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=3758

     
  10. KASEFI

    KASEFI New Member

    Πολύ ενδιαφέρον...!!!
     
  11. espimain

    espimain Contributor

     


    Το λαχταριστό μυθιστόρημα
    “Το μαγειρείο των αισθήσεων”
    Εκτάκτως αυτό το Σάββατο, το... λαχταριστό μυθιστόρημα των Ντόρα Βαλκάνου και Παναγιώτη Κουκουβίτη «Το μαγειρείο των αισθήσεων» είναι στο ΘΕΜΑ!

    Εάν ο έρωτας περνά από το στομάχι, τότε η απόλαυση ενός βιβλίου γεμάτο από αγάπη (για τη μαγειρική και όχι μόνο) περνά οπωσδήποτε από την εμπειρία της ανάγνωσης: Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αξέχαστες «γεύσεις».

    «Για την κοτόσουπα που σχεδίαζε, κάθισε και ξεκοκάλισε ένα ολόκληρο κοτόπουλο. Πήρε τα κόκαλα, τα άλειψε με γλάσο ροδιού και τα έψησε στο φούρνο. Μετά, τα έβαλε μαζί με το κρέας στην κατσαρόλα και τα έβρασε όλα μαζί. Καθώς έβραζε η κοτόσουπα, ο Απόστολος ονειρευόταν την Όλγα να αναστενάζει στην αγκαλιά του. Την ήθελε και την ποθούσε, με όλη τη δύναμη του έρωτα που είχε αρχίσει να γεννιέται μέσα του. Περισσότερο απ’ όλα όμως, είχε μεθύσει με την τόλμη του εγχειρήματος. Να αποτίνεις φόρο τιμής στις δύο μεγαλύτερες ανθρώπινες ηδονές... Να ένας άξιος στόχος για έναν καλλιτέχνη...» Σε παραγράφους όπως η προηγούμενη διακρίνεται καθαρά η συνταγή του μυθιστορήματος: Ηδονή γευστική, ηδονή αισθησιακή, έρωτας για την τέχνη της μαγειρικής και έρωτας γενικώς -σαρκικός και μη. Οι δύο συγγραφείς, μια λογοτέχνης και ένας ειδήμων στα γαστριμαργικά μυστικά, γράφοντας το «Μαγειρείο των αισθήσεων» καταθέτουν έναν μοναδικό ύμνο στην αγάπη, αλλά και την χαρά της ζωής στην πιο αυθεντική και πρωτότυπη εκδοχή της.

    Μην χάσετε εκτάκτως αυτό το Σάββατο το Πρώτο ΘΕΜΑ και το... λαχταριστό μυθιστόρημα των Ντόρα Βαλκάνου και Παναγιώτη Κουκουβίτη «Το μαγειρείο των αισθήσεων».

    (στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ).

    Μην τo χάσετε!
    WWW.protothema.gr/greece/article/725253/mi-hasete-to-proto-thema-me-akoma-megaluteres-prosfores-gia-oli-tin-oikogeneia/
     
  12. espimain

    espimain Contributor