Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το κολάρο και η σημασία του

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος Master_Spiler, στις 7 Μαρτίου 2011.

Tags:
  1. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Μιας και τελευταία μ’ έχει πιάσει η μανία να γράφω “manual” αν θέλετε να το πείτε έτσι, ας γράψω και ένα ακόμα για τα κολάρα και τη σημασία τους στο χώρο μας γιατί πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό το ρημάδι πραγματικά και τι εθιμοτυπία το ακολουθεί.

    Εν αρχή ην… το κολάρο… Προσωπικά μου μάθανε ότι υπάρχουν πολλές μορφές κολάρων, ανάλογα με το είδος της σχέσης του εκάστοτε κυρίαρχου με την εκάστοτε υποτακτική. Το βασικό όμως που μου μάθανε είναι να σέβομαι το κολάρο, με την έννοια της ιδιοκτησίας. Ασχέτως δηλαδή με το αν κάποιος απλά την προστατεύει ή την εκπαιδεύει, ή πολύ απλά του ανήκει, μου μάθανε να μην μπαίνω καν στη διαδικασία να ασχολούμαι με την υποτακτική πριν μάθω τον ιδιοκτήτη του κολάρου και του αν της επιτρέπεται να μιλάει με ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε κάποιο δημόσιο διάλογο. Από κει και πέρα, μου μάθανε να σέβομαι το κολάρο και να μην μπαίνω καν σε διαδικασία «τεσταρίσματός» του γιατί τότε δείχνω ασέβεια τόσο προς τον κυρίαρχο, όσο και προς τον ίδιο το χώρο και τις αρχές που τον πρεσβεύουν. Θυμάμαι ακόμα τον παραλληλισμό που μου είχε κάνει ένας φίλος τότε για την έννοια του κολάρου στο χώρο μας: «δε θα έκλεβες ποτέ κάτι από ένα ξένο σπίτι, ούτε θα έμπαινες ποτέ στη διαδικασία να αμφισβητήσεις την κυριότητα του σπιτιού, σωστά;»

    Είδη ή μορφές κολάρων

    Όπως πολύ σωστά προανέφερε η lara[E-p] σε προηγούμενο post της στο νήμα «Τα δικαιώματα ενός σκλάβου», υπάρχουν 3 βασικά είδη κολάρων ή αν το θέλετε, μορφές κολάρων, σε μία σχέση.

    1. Collar of consideration ή αλλιώς κολάρο της δέσμευσης. Το κολάρο αυτό σηματοδοτεί την αρχή της οποιασδήποτε σχέσης με έναν κυρίαρχο και ουσιαστικά δένει προς το παρόν την υποτακτική με αυτόν τον άνθρωπο. Ουσιαστικά είναι ένα είδος test για τις δυο πλευρές να δούνε αν ταιριάζουν τα χούγια τους σε μια πιο μόνιμη κατάσταση πέρα από τη φιλία.
    2. Training collar ή αλλιώς κολάρο εκπαίδευσης. Το κολάρο αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της εκπαίδευσης με τον υποψήφιο αφέντη και την είσοδο σε μια μόνιμη σχέση. Είναι η περίοδος της εκπαίδευσης και της ουσιαστικής γνωριμίας με τον μελλοντικό αφέντη. Εκεί μαθαίνει κάποιος τις επιθυμίες του, πώς να τον ευχαριστεί, πώς θέλει κάποια πράματα και κυρίως αρχίζει να ζει μαζί του και να σκέφτεται τη μετέπειτα ζωή μαζί του. Στην vanilla ζωή, συνήθως σηματοδοτείται με το δαχτυλίδι των αρραβώνων, όπου το ζευγάρι ζει πλέον μαζί και σκέφτονται το γάμο.
    3. Permanent or slave collar ή αλλιώς το μόνιμο κολάρο ή κολάρο της σκλάβας. Μετά το πέρας της περιόδου της εκπαίδευσης και αν σε κρίνει άξια σκλάβα ο αφέντης, σου προσφέρεται το μόνιμο κολάρο του. Εδώ είναι η επιτομή, αν το θέλετε, των κολάρων καθώς πλέον σηματοδοτείται η αρχή της μόνιμης σχέσης με τον αφέντη. Θα μπορούσε άνετα να συσχετιστεί με το γάμο και εν μέρει, είναι κάτι σαν γάμος γιατί πλέον του ανήκει ο υποτακτικός. Είναι δικός του και έχει εκπαιδευτεί άριστα για να του γίνει η τιμή και να θεωρείται πλέον σκλάβος του. Συνήθως το μόνιμο κολάρο μπαίνει κατά τη διάρκεια ενός collaring ceremony, μιας τελετής δηλαδή όπου Αφέντης και σκλάβος αλλάζουν όρκους παρόμοιους με αυτούς του γάμου.
    Συνήθως οι περισσότεροι σταματούν στο 3ο κολάρο, αλλά υπάρχει και ένα 4ο, πιο σπάνιο κολάρο, αυτό της ιδιοκτησίας. Το κολάρο της ιδιοκτησίας συνήθως δηλώνει ότι ο σκλάβος αυτός ανήκει ψυχή τε και σώματι στον εν λόγω αφέντη και στη δυσάρεστη περίπτωση που αφαιρεθεί, δεν μπορεί ποτέ ξανά να δοθεί τέτοιο κολάρο στον σκλάβο αυτό, όχι γιατί είναι κάτι αδύνατον, αλλά γιατί ο σκλάβος αυτός έχει ήδη μαρκαριστεί από κάποιον αφέντη και αυτό δηλώνει την αφοσίωση και το ψυχικό δέσιμο που είχε ο αφέντης αυτός με το συγκεκριμένο σκλάβο, πράγμα που κανείς άλλος δε θα μπορέσει ποτέ να αναπληρώσει. Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, οι τίτλοι αλλάζουν και από Αφέντης/σκλάβος μετατρέπονται σε Ιδιοκτήτης/ιδιοκτησία.

    Εκτός σχέσης, υπάρχει το κολάρο της προστασίας, όπου σηματοδοτεί την προστασία ενός υποτακτικού από έναν κυρίαρχο κατά τη διάρκεια ενός play party ή/και συνάντησης. Σε αυτήν την περίπτωση, ο υποτακτικός μπορεί να ζητήσει την παρουσία του εν λόγω κυρίαρχου κατά τη διάρκεια του οποιουδήποτε παιχνιδιού, ή να ζητήσει απ’τους ενδιαφερόμενους κυρίαρχους να συνεννοηθούν πρώτα με τον εν λόγω κυρίαρχο για το αν επιτρέπεται να παίξουν/μιλήσουν με τον εν λόγω υποτακτικό.

    Εθιμοτυπία ή αλλιώς etiquette

    Καλώς ή κακώς, το να φορά κάποιος κολάρο σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί στο τι λέμε και στο τι κάνουμε με τον υποτακτικό αυτό. Είμαστε δε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις του ιδιοκτήτη του κολάρου σε ο,τι αφορά τον υποτακτικό και απαγορεύεται να τις αμφισβητούμε.

    Βλέποντας λοιπόν κάποιον υποτακτικό με κολάρο είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε ένα βασικό πράμα, σε περίπτωση που δε φαίνεται ή δεν το ξέρουμε, σε ποιόν ανήκει το κολάρο αυτό. Από τη στιγμή που ξέρουμε τον ιδιοκτήτη του κολάρου, είμαστε υποχρεωμένοι οτιδήποτε θέλουμε, να ρωτήσουμε τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του κολάρου. Σε διαφορετική περίπτωση, όχι μόνο δείχνουμε ασέβεια προς τον ιδιοκτήτη, αλλά και προς τον ίδιο το χώρο. Δεν μπορούμε να ξέρουμε από πριν τι επιτρέπεται και τι όχι στον υποτακτικό, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε πρώτα τον κυρίαρχο που μας είπε ο υποτακτικός. Με την ίδια λογική, απαγορεύεται να αγγίξουμε ή ακόμα περισσότερο, να παίξουμε με κάποιον υποτακτικό που ανήκει σε κάποιον, χωρίς την προηγούμενη άδεια του κυρίου του.

    Αυτά είναι τουλάχιστον τα βασικά, ακολουθώντας τα, είμαι σίγουρος ότι θα γλιτώσετε πολλά πράματα και πολλές παρεξηγήσεις στο μέλλον. Σε περίπτωση που δεν ακολουθήσετε τα βασικά αυτά πράματα, να είστε σίγουροι ότι θα έχετε αρκετά προβλήματα στο μέλλον με την οποιαδήποτε κοινότητα αποφασίσετε να συσχετιστείτε. Το κολάρο, είναι απ’τα ελάχιστα πράματα στο χώρο που οι κοινότητες δε διαπραγματεύονται και είναι συνήθως αρκετά σκληρές απέναντι σε ανθρώπους που δεν το σέβονται.
     
  2. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Ποιοί σου μάθανε;
    (Να μην θεωρηθεί όει υπεισέρχομαι στα προσωπικά σου, αλλά όπως το παρουσιάζεις δίνεις την εντύπωση ότι έβγαλες την "μεγάλη του BDSM σχολή" ή ότι έγινες κάτοχος της γνώσης του "ενός και μοναδικού ιερού βιβλίου του BDSM")
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Re: Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Δεν πρόκειται για ιερό βιβλίο, αλλά για μια κοινή αποδοχή ανάμεσα στις διάφορες BDSM κοινότητες ανά τον κόσμο. Το "ποιοί" δεν έχει σημασία, καθώς μπορεί κάποιος με απλές γνώσεις διαδικτύου να βρει παρόμοιες πληροφορίες μέσω του google. Αλλά για να σου απαντήσω, ένας από αυτούς που με βοηθήσαν στο να μάθω κάποια πράματα του χώρου είναι αξιοσέβαστο μέλος της ελληνικής κοινότητας και αρκετά γνωστός από διάφορους ανθρώπους που προϋπήρχαν της δημιουργίας του forum αυτού. Εσένα αλήθεια, ποιός ή ποιοί σου μάθανε αυτά που ξέρεις; (πάνω στο χώρο φυσικά...)
     
  4. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Aχ αυτό το Google! Φτάσαμε στο σημείο να αναζητείται ο ερωτισμός σε μηχανές αναζήτησης! Ξεχάσαμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, ότι η κάθε σχέση είναι ξεχωριστή και καταντήσαμε να ακολουθούμε ιντερνετικές νόρμες και πρωτόκολλα για το πως είναι το σωστό να καυλώσουμε!

    "εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

    .................

    Σχετικά με το νήμα σου

    Νομίζω ότι δουλευόμαστε ή παραμυθιαζόμαστε ή αν προτιμάτε, τέτοια κείμενα πρεσβεύουν ένα ουτοπικό ή παραμυθένιο πλαίσιο. Θεωρώ ότι αναπαράγονται με ελαφρότητα Αμερικάνικα, Γερμανικά και Ολλανδικά κείμενα (κυρίως ιντερνετικά) που ουδεμία ή έστω απειροελάχιστη σχέση έχουν με την real life.

    Εξηγούμαι καταθέτοντας τους εξής προβληματισμούς με τα ακόλουθα ερωτήματα:
    1. Αφού το κείμενο, χρησιμοποιεί τόσο γενναιόδωρα την λέξη (και την έννοια φαντάζομαι) "μόνιμο", γιατί δεν συναντάμε στο χώρο ζευγάρια Μ/s με διάρκεια συμβίωσης 20-30-40 και πλέον χρόνων;
    2. Γιατί κάποιος Master που έχει εκπαιδεύσει άριστα την slave του, έχει κάνει την τελετή (!), έχει ανταλλάξει όρκους (!) κλπ δεν ολοκληρώνει τη ζωή του με τη slave του δίπλα του, κοντά του και στα πόδια του σε ένα αρμονικό πλαίσιο 24/7;

    Aς διαβάσουμε, σε δεκάδες κείμενα που έχουν γράψει σε αυτό το φόρουμ, κυρίες που φέρουν το status slave, αναφορές στον φανταστικό, στον ανυπέρβλητο, στον ένα και μοναδικό Master τους και στο υπέροχο M/s πλαίσιο που βιώνουν κλπ κλπ κλπ και ας αναζητήσουμε μετά ένα, δύο... χρόνια την κατάληξη της σχέσης, και ας προβληματιστούμε

    Τι είναι αυτό που τελικά χαλάει γρήγορα αυτή την περίφημη (ιντερνετική) συνταγή της τέλειας, ολοκληρωτικής, απόλυτης και μόνιμης σχέσης M/s?

    Kαι τέλος, γιατί διαβάζουμε μονίμως ή κυρίως, κείμενα με τα δικαιώματα της σκλάβας, τις δυσκολίες της σκλάβας, τις αντοχές της σκλάβας, τα εμπόδια της σκλάβας, τα βασανιστήρια της σκλάβας κλπ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΑΣ?
     
  5. tyfeas

    tyfeas In Loving Memory

    Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Ενδιαφερον νημα,γεματο ''old school'' πληροφοριες.
    Αναλογως το ειδος του κολαρου, συνοδευεται απο αντιστοιχο χρωμα?(Μπλε/Collar of consideration - κοκκινο/Training collar - μαυρο/slave collar)?
    Oταν ελθει η ωρα(ceremony) να δοθει slave colar,υπαρχει καποιο ''εθυμοτυπικο'' εκτος απο τους φιλους της κοινοτητας που πιθανον να παρευρισκονται?

    Για εμενα ολα αυτα ειναι λιγο μακρυα απο την φιλοσοφια μου αλλα τα σεβομαι απολυτως.
    Στο δικο μου κεφαλι,δειχνουν το πραγματικο ενδιαφερον του Αφεντη για την σκλαβα του,βημα βημα,χρονο με το χρονο,πραγματικο σεβασμο και απο τους δυο(το λουρι εχει παντα δυο ακρες) και οχι εφημερο παραμυθιασμα για αρπα κολα υποταγη που σκοπο εχει μονο την διασκεδαση του Κυριαρχου.
    Ειναι κατι πιο βαθυ,πιο ''ανθρωπινο'' ,θελει χρονο, πραγματικη αφοσιωση και απο τους δυο.
     
    Last edited: 7 Μαρτίου 2011
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του



    Καλά μη νομίζεις. Και οι vanilla γάμοι τις ίδιες γελοιότητες έχουν  

    Αρέσει στους ανθρώπους βλέπεις γενικά να παραμυθιάζονται.
     
  7. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Re: Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Προσωπικά ξέρω δεκάδες περιπτώσεις ανθρώπων που ζούνε το χώρο και το χαίρονται και όχι μόνο είναι ευχτυχισμένοι μαζί, αλλά έχουν και παιδιά και οικογένεια και καλοπερνάνε. Το οτι εδώ εμφανίζονται τα διάφορα κείμενα σχετικά με τις δυστυχισμένες σκλάβες ή τα δικαιώματά τους έχει να κάνει με το απλό γεγονός οτι στην Ελλάδα ο χώρος άρχισε να εμφανίζεται σχετικά πρόσφατα στο προσκήνιο. Ας με συγχωρήσουν οι παλαιότεροι, αλλά αν δε με απατά η μνήμη μου, το BDSM άρχισε να δημιουργείται ως κοινότητα το 1999 με το IRC στην Ελλάδα. Τώρα το γιατί δεν εμφανίζονται εδώ γραπτά τέτοιου είδους, αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει μάλλον με το οτι οι ίδιοι δε θέλουν να το διατυμπανήσουν. Πάντως στο ξαναλέω, ξέρω οτι υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε μαζί και έχουν και παιδιά, σκυλιά, γατιά και το ευχαριστιούνται και είναι ευτυχισμένοι. Ποιοί είναι αυτοί στην Ελλάδα, δεν είναι στο χέρι μου να τους κατονομάσω καθώς σέβομαι την προσωπική τους ζωή. Για το εξωτερικό, κάνε μια αναζήτηση στο google ή σε κάποια ιστοσελίδα που να παρέχει σοβαρές πληροφορίες σχετικά με το χώρο.

    Από κει και πέρα, ναι, το google είναι ένας τρόπος να βρίσκεις πληροφορίες Seduction. Τώρα όσον αφορά το από πότε υπάρχουν αυτοί οι ορισμοί ως ορισμοί, δεν το ξέρω και δε με πολυαπασχολεί να σου πω την αλήθεια. Το σύγχρονο BDSM αναπτύχθηκε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έκτοτε συνεχίζει να αναπτύσσεται. Από τις γνώσεις που έχω, οι ορισμοί αυτοί έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και από κοινότητα σε κοινότητα και είναι κατά 90% για να μην πω 99% αποδεκτοί από τους περισσότερους που ασχολούνται ενεργά με το χώρο και τον έχουν μάθει από οργανωμένες κοινότητες ή ακόμα και clubs. Μπορεί να διαφωνούνε σε λεπτομέριες, ή ακόμα και στο πώς ζούνε ορισμένοι άνθρωποι κάποια πράματα, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα της εκάστοτε σχέσης και όχι της γενικότητας. Όσον αφορά δε το "εν οίδα, οτι ουδέν οίδα", ακόμα και αυτός που το είπε είχε γνωρίσει κάποιον άλλον που τον μύησε στα μυστικά της φιλοσοφίας.

    @tyfeas, τα χρωματάκια και τα λοιπά αξεσουάρ έχουν να κάνουν καθαρά με τη σχέση... ένα κολάρο μπορεί να'ναι ακόμα και ένα αξεσουάρ, όπως ένα βραχιόλι ή μία αλυσίδα ποδιού.
     
  8. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Κάτι που προηγουμένως μου διέφυγε... Συνήθως τα χρονικά περιθώρια της εκπαίδευσης έχουν ως ελάχιστο τα 2 χρόνια. Το δε μόνιμο κολάρο δεν είναι σίγουρο οτι θα το λάβει ποτέ κάποιος υποτακτικός προκειμένου να ονομαστεί ορθά ως σκλάβος. Να προσθέσω όμως οτι τα χρονικά περιθώρια είναι καθαρά υποκειμενικά και σίγουρα μπορούν να είναι ρευστά. Σίγουρα όμως δεν είναι 2-3 ή 4 μήνες.
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Την γνώμη μου για τα manual την ξέρετε...
    Για καθαρά ιστορικούς λόγους πάντως, να σας πω, πως στην Αθήνα του τέλους του '70, η αλυσίδα στον αστράγαλο σήμαινε κάτι αντίστοιχο. Μετά έγινε μόδα ....
     
  11. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    και ηλθε το bdsm ινα κομισει γλαυκας Αθηναζε  
    το αισθημα της ιδιοκτησιας υπηρχε και υπαρχει στις προσωπικες σχεσεις εντος και εκτος αυτου , βερες , αλυσιδακια, βραχιολακια, μενταγιον, τατου, ακομη και τα επιθετα των γυναικων, τουλαχιστον στην ελληνικη γλωσσα, ειναι στην γενικη πτωση π.χ. παπαδοπουλου δηλ. η .... του παπαδοπουλου.
    τωρα ποιου ειδους ανασφαλειες καλυπτει αυτο το "γαϊδουροδεμα" ας το αναλυσουν οι ειδημονες ...
     
  12. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Re: Απάντηση: Το κολάρο και η σημασία του

    Κάτι παρόμοιο τείνει να γίνει και με τα κολάρα, ειδικά μέσα απ'τις διάφορες κουλτούρες της goth & rock μουσικής. Το θέμα μας όμως δεν είναι το κολάρο ως αντικείμενο, αλλά η σημασία του μέσα στο χώρο καθώς και τα διάφορα εθιμοτυπικά που το συνοδεύουν.