Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το τρίγωνο Karpman

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος talljim, στις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

  1. talljim

    talljim Ζευγάρι θέλει γυναίκα υποτακτική.

    Όχι δεν είναι ξενέρωτοι. Όλες οι σχέσεις είναι Κυριαρχία και Υποταγή. Υπάρχει μια θεωρία στην ψυχολογία που εγώ προσωπικά θεωρώ ότι επιβεβαιώνετε από την εμπειρία μου στην ζωή, όλοι μας παίζουμε τρεις ρόλους σε όλες μας τις σχέσεις Θύτης ή Θύμα ή Σωτήρας. Στις ερωτικές σχέσεις ή θα είσαι ο κυρίαρχος ή ο υποταγμένος αλλιώς σχέση ερωτικού πάθους δεν μπορεί να υφίσταται.
     
  2. Grim_Fandango

    Grim_Fandango Symbiosis with Voltaire

    Ενδιαφέρον. Αν έχεις κάποιο link, θα ήθελα να διαβάσω περισσότερα για αυτή την θεωρία.
     
  3. talljim

    talljim Ζευγάρι θέλει γυναίκα υποτακτική.

  4. Iagos

    Iagos Contributor

    Ανοησίες.

    Όποιος προσπαθεί να κατανοήσει το bdsm και τις σχέσεις Κ/υ μέσα από λαϊκής κατανάλωσης άρθρα του διαδικτύου για είναι για κλάματα.

    Όποιος θέλει να κατανοήσει το bdsm ψάχνει μέσα στο bdsm.

    Εκεί θα βρει άρθρα απ'όλο τον κόσμο που θα του ανοίξουν τα μάτια.

    Εκεί θα βρει ανθρώπους που μέσα από την εμπειρία τους, θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του.

    Όποιος προσπαθεί να δημιουργήσει μια δική του θεώρηση μέσα από ψυχολογικές θεωρίες που ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει προβαίνει σε ανοησία.

    Η μελέτη και η διακίνηση κειμένων που αφορούν το bdsm σε ένα bdsm φόρουμ είναι πιο φρόνιμο από τη διακίνηση κειμένων αμφιβόλου ποιότητας.

    Έλεος.
     
  5. Balkanian Godess

    Balkanian Godess New Member


    δηλαδη θες να μου πεις οτι το bdsm ειναι ξεχωριστο κομματι της ζωης;;;

    απο ποτε;; δεν μπορω να φανταστω καποιον/α αφεντη/ρα στο σεξ , τις σχεσεις του/ης κλπ να ειναι σκλαβος/α στην δουλεια... μονο αν πηδαει το αφεντικο.
     
  6. iolanda

    iolanda Contributor

    Διάβασα αυτό που παραθέσατε, δεν θα σχολιάσω τους χαρακτηρισμούς "θύτης-θύμα" του άρθρου, γιατί θα πάει μακριά η βαλίτσα.
    Θα αρκεστώ να πω, πως το μοντέλο αυτό, είναι το πιο σύνηθες στις βανίλλα σχέσεις.
    Οι ρόλοι πάνω χέρι-κάτω χέρι τίνος είν'το παραπάνω, εναλλάσσονται διαρκώς, υπάρχει δηλαδή ένας ανταγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων.
    Στις σχέσεις Κυριαρχίας/υποταγής για τις οποίες συζητούμε εδώ, οι θέσεις είναι σταθερές και ήδη καθορισμένες εξ αρχής, δεν υφίσταται διαμάχη για την αρχηγεία.
    Χωρίς αυτό να σημαίνει πως όσοι βρίσκονται σε Κ/υ είναι μονίμως μες στην τρελή χαρά και τρέχουν στα λειβάδια με ξέμπλεκες τις πλεξούδες τους, αλλά ο καθένας από τη θέση του έχει τις δικές του αρμοδιότητες να διευθετήσει και αν μη τι άλλο, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και έχουν αποδεχτεί την Μία εξουσιάζουσα αρχή, έχουν απορρίψει δηλαδή το εναλλάξ μοντέλο του τριγώνου ως μη λειτουργικό.
     
  7. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Έχετε καταλάβει ότι το τρίγωνο του Karpman περιγράφει δυσλειτουργικές σχέσεις και καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα σε θύτες και κυριαρχικά άτομα, ή θύματα και υποτακτικά άτομα, ναι;
     
    Last edited: 14 Σεπτεμβρίου 2021
  8. Balkanian Godess

    Balkanian Godess New Member

    ναι...

    αλλα σε σχεση κυριαρχιας και υποταχτικης κυριαρχιας τα πραγματα δεν ειναι ξεκαθαρα... καποιος που αλλαζει ρολο την ωρα του πολεμου (αυτο ειναι το σεξ) για να το κανει αυτο επιβαλει στον/ην αλλο τα θελω του...

    παραδειγμα με φετιχ δικο μου , που το κανω εγω, μου αρεσει και φανταζομαι το κανουμε ολες αλλα ειναι αλλο θεμα αυτο.. και ισως να μην πρεπει να το γραψω αλλα θα το κανω για να σε βαλω στο μιαλο μου..
    οταν νομιζει οτι καταπινεις και του τα επιστρεφεις πισω με φιλακι στο στομα πανω στην καβλα του πολεμου/σεξ δεν το καταλαβαινει... αν ομως δεν το ξερει οτι σου αρεσει να το κανεις ,δεν του το εχεις πει (99% να μην το εχεις κανει χαχαχ) ανεξαρτητα απο το αν το καταλαβει ή οχι , απο το αν θα του το πεις μετα ή οχι την ωρα που το κανεις παραβιαζεις καθε ειδους συνεναιση,δικαιωματα κλπ κλπ αν αυτο το συνδηασουμε με αλλα φετιχ οπως πχ η αλυσιδα στον λαιμο τοτε αν δεν ξερει ο αλλος τι θα κανεις (ακομα και αν εχει μια ιδεα,εχετε κανει ραντεβου ασφαλιας) αν περασεις το οριο (πραγμα που συμβαινει) τοτε ξερεις οτι η ΒΙΑ δεν ειναι καταδικαστεα στον πολεμο.

    η υποταγη του ενος ειναι η κυριαρχια του αλλου (τι εγραψα τωρα ρε; χαχαχα)
     
  9. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Έλα μου ντε
     
  10. talljim

    talljim Ζευγάρι θέλει γυναίκα υποτακτική.

    Το εν λόγω τρίγωνο δεν αφορά μόνο δυσλειτουργικές σχέσεις, αφορά όλους τους ανθρώπους που έχουν οποιαδήποτε καθημερινή επαφή με άλλους ανθρώπους.
    "Το Δραματικό Τρίγωνο Κάρπμαν, είναι το πιο διαδεδομένο μοντέλο σχέσεων μεταξύ ανθρώπων".
    https://www.pasmina.gr/ti-einai-to-trigono-karpman-poy-kanei-tis-oikogeneies-dystychismenes/

    Εγώ προσωπικά έχω ζήσει αυτό το μοντέλο στην οικογένεια μου και έχω παρατηρήσει ότι ισχύει για τις περισσότερες οικογένειες που έχω παρατηρήσει.
    Οπότε είναι στην φύση των ανθρώπων να θέλουν να εξουσιάζουν και να εξουσιάζονται και κατά μείζονα λόγω στο σεξ όπου η ανθρώπινη φύση κυριαρχείται από το ένστικτο.
    Όπως λένε και οι Eurythmics
     
  11. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Μα καλά, ούτε τον τίτλο του άρθρου που παραθεσατε δεν διαβασατε; "Τι είναι το Τρίγωνο Κάρπμαν που κάνει τις οικογένειες δυστυχισμένες;"

    Ή λίγο παρακάτω, στο ίδιο άρθρο:
    "Αυτό το μοντέλο συμπεριφοράς ονομάστηκε «Δραματικό Τρίγωνο Κάρπμαν» και περιγράφει τη χειριστική συμπεριφορά και τις σχέσεις εξάρτησης ανάμεσα στα πρόσωπα, που, ενώ δυστυχούν, δεν έχουν το κουράγιο να προβούν σε δραστικές αλλαγές."
    WTF?
     
  12. talljim

    talljim Ζευγάρι θέλει γυναίκα υποτακτική.

    Το εν λόγω άρθρο αφορά και τις οικογένειες. Η πρώτη φορά που άκουσα για το τρίγωνο ήταν σε σεμινάριο για επαγγελματικές σχέσεις από ψυχολόγο εξειδικευμένο στην βιομηχανική ψυχολογία και εμείς δεν είμασταν οικογένεια για να χάσει το χρόνο της για να μας το αναλύσει. Τους ρολους σε αυτό το τρίγωνο τους υιοθετούν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με άλλους ανθρώπους.