Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υγεία Κονδυλώματα

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος bdsmslave191, στις 19 Νοεμβρίου 2007.

 1. bdsmslave191

  bdsmslave191 Regular Member

  Με αφορμη καποιο περιστατικο που συνεβη σε καποιο γνωστο μου προσωπο γραφω αυτο το θεμα προς ενημερωση για αντρες και κυριως για τις γυναικες.

  Κονδυλώματα
  Τι είναι τα κονδυλώματα: Πρόκειται για ογκίδια διαφόρων μεγεθών τα οποία μπορεί να είναι ορατά με γυμνό μάτι (οξυτενή) ή όχι (επίπεδα) και οφείλονται στην εισβολή του ιού HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων) στον οργανισμό.

  Οι τύποι του ιού HPV είναι εκατοντάδες αλλά οι πιο συνηθισμένοι είναι
  οι: 6, 11, 16,18, 22.

  Πως μεταδίδονται
  Mε τη σεξουαλική επαφή (κολπική ή στοματική) και με τη στενή επαφή των γεννητικών οργάνων, χωρίς να είναι απαραίτητη π διείσδυση. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις ο οργανισμός μπορεί να δημιουργηθεί μόνος του τον ιό.

  Μπορεί να είναι από απλά ενοχλητικά μέχρι και άκρως επικίνδυνα για την υγεία. Τα κονδυλώματα είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που δεν θεραπεύεται πλήρως, αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένες θεραπείες και προλαμβάνεται με απλούς και εύκολα εφαρμόσιμους κανόνες.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Μαιευτήρων - Γυναικολόγων Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια, λόγω της ελευθερίας που υπάρχει στη σεξουαλική επικοινωνία και της πλήρους χαλάρωσης όσον αφορά στη χρήση του προφυλακτικού, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων HPV. Εντοπίζεται σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό γυναικών ηλικίας 16-40 ετών, ενώ σπάνια διαγγνώσκεται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν ιδιαίτερα σημαντική την ενημέρωση και την πρόληψη κατά του ιού, που «καραδοκεί» σε κάθε σεξουαλική επαφή.

  Πότε εκδηλώνεται
  Ο ιός εκδηλώνεται όταν εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα (σωματικές και ψυχολογικές ταλαιπωρίες). Από τη στιγμή που θα εισβάλει στο σώμα μπορεί να περάσουν μέχρι και 6 μήνες για να εκδηλωθεί. Επίσης υπάρχει πιθανότητα κάποιος να είναι φορέας του ιού και να τον μεταδίδει, αλλά να μην τον εκδηλώσει ποτέ. Οι ψυχικά και σωματικά ταλαιπωρημένοι άνθρωποι και αυτοί που αλλάζουν συχνά ερωτικό σύντροφο έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τον ιό.

  Πώς εκδηλώνεται
  Στον άντρα ο ιός εκδηλώνεται με μικρά σπυράκια πάνω στη βάλανο ή στην οπή του εντέρου. Μπορεί να μην φαίνονται με γυμνό μάτι και να διακρίνονται μόνο με πεοσκόπηση. Στη γυναίκα, ανάλογα με τον τύπο του ιού, μπορεί να παρουσιαστούν:

  Εσωτερικά κονδυλώματα:
  Εντοπίζονται στον κόλπο και στον τράχηλο της μήτρας χωρίς συμπτώματα.

  Οξυτενή (εξωτερικά) κονδυλώματα:
  Εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα ή γύρω από την οπή του εντέρου. Είναι ορατά, προκαλούν κνησμό, είναι εντονότερα κατά τη διάρκεια της περιόδου και αν παραμεληθούν κρέμονται.

  Επιδερμικά κονδυλώματα:
  Γνωστά ως καρναβίτσες ή μυρμηγκιές, οφείλονται σε διαφορετικό τύπο του ιού και έχουν τη μορφή ελιάς στο χρώμα του δέρματος. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν κονδυλώματα στην περιοχή των χειλιών και του στόματος ύστερα από στοματικό έρωτα με μολυσμένο άτομο.

  Διάγνωση
  Τα οξυτενή κονδυλώματα διαγιγνώσκονται με κλινική εξέταση. Τα εσωτερικά με τις εξής εξετάσεις: ΠΑΠ τεστ, κολποσκόπηση, βιοψία. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, γίνεται μοριακός έλεγχος (PCR) για την τιτλοποίησή του ανάλογα με τη βαρύτητα του. Στον άντρα η διάγνωση γίνεται με κλινική εξέταση και πεοσκόπηση. Αν το πρόβλημα είναι έντονο, μπορεί να χρειαστεί και βιοψία.

  Πρόληψη
  Η χρήση προφυλακτικού κατά τη σεξουαλική επαφή και οι κανόνες υγιεινής προλαμβάνουν τη μόλυνση από τον ιό.

  Αντιμετώπιση
  Από τη στιγμή που ο ιός θα εισβάλει στον οργανισμό, θα υπάρχει εφ' όρου ζωής. Ωστόσο, με την κατάλληλη θεραπεία μπορούν να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα και να προληφθεί η εξέλιξη του.

  Οξυτενή:
  Καυτηριάζονται με λέιζερ ή, αν είναι μικρά, με επιθίξεις (καυτηριασμό με ειδικό υγρό).

  Εσωτερικά:
  Όταν η γυναίκα έχει τεκνοποιήσει, γίνεται κωνοειδής εκτομή (αφαιρείται με λέιζερ το κομμάτι του τραχήλου που έχει μολυνθεί). Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία.

  Αν η γυναίκα είναι άτεκνη, γίνεται κρυοπηξία (καυτηρίαση με υγρό άζωτο) ή εξάχνωση με λέιζερ (VAP). Η κρυοπηξία είναι εντελώς ανώδυνη, ενώ π εξάχνωση γίνεται με τοπική αναισθησία.

  Η θεραπεία στον άντρα περιλαμβάνει λέιζερ ή απόξεση με οξικό οξύ.

  Ακόμη και στην περίπτωση που έχουν αντιμετωπιστεί, τα κονδυλώματα μπορεί να επανεμφανιστούν, είτε λόγω της εξασθένισης του ανοσοποιητικού συστήματος είτε επειδή ο ερωτικός σύντροφος μεταφέρει τον ιό.

  Τι γίνεται αν δεν αντιμετωπιστούν
  Ο άντρας γίνεται φορέας και μεταφέρει τον ιό σε κάθε επαφή. Ακόμα και αν αντιμετωπιστούν, ο ιός μπορεί να μεταφερθεί κατά τη σεξουαλική επαφή. Τα οξυτενή και τα επιδερμικά κονδυλώματα είναι ακίνδυνα και δεν υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργήσουν στο μέλλον κάποια εκτροπή. Τα εσωτερικά κονδυλώματα είναι τα πιο επικίνδυνα και αν παραμεληθούν μπορεί να εξελιχθούν και να δημιουργήσουν ακόμα και κακοήθεια στον τράχηλο της μήτρας.

  Μετά τη θεραπεία
  • Η ασθενής θα πρέπει να υποβάλλεται σε τεστ ΠΑΠ κάθε 3 μήνες και σε κολποσκόπηση κάθε 9-12 μήνες.
  • Όταν τα κονδυλώματα βρίσκονται σε ύφεση, θεωρητικά δεν μεταδίδονται. Αν το ανοσοποιητικό σύστημα του συντρόφου είναι εξασθενισμένο, μπορεί να μεταδοθεί ο ιός.
  • Οι καπνίζουσες που έχουν προσβληθεί από τον ιό κινδυνεύουν
  100 φορές περισσότερο vα αναπτύξουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας από τις μη καπνίζουσες.

  Το εμβόλιο
  Ήδη στη χώρα μας κυκλοφορεί το εμβόλιο κατά του ιού HPV. Είναι αποτελεσματικό μόνο σε ορισμένους τύπους του ιού, αφορά τα κορίτσια και τα αγόρια που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή ή τα άτομα που δεν έχουν μολυνθεί ποτέ από τον ιό και θα γίνεται σε τρεις δόσεις.
   
 2. Konstantinos

  Konstantinos Staff Member

  και με το τσιμπουκι ε ? αντε τωρα τσιμπουκι με καποτα ξενερα
   
 3. mrs Danay

  mrs Danay Regular Member

  μονο με προφυλακτικο,γιατι αν κολλησεις μετα ειναι μεγαλο ζορι.
   
 4. Mirella_trans_Domme

  Mirella_trans_Domme Contributor

  Να κανω μια "χαζη" ερωτηση??????
  Το προφυλακτικο αγορασμενο απο φαρμακειο φυσικα παντα προφυλασσει!
  Γιατι καποιοι δεν εννοουν να το χρησιμοποιουν???????
  Δεν ειναι μονον τα κονδυλωματα η το aids!
  Υπαρχουν χιλιοι δυο κινδυνοι που ελοχευουν!
  ΠΟΤΕ χωρις προφυλακτικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
 5. Emma

  Emma Contributor

  Οκ... και πες ότι κάνεις πέτρα τη καρδιά σου και κάνεις πίπα με προφυλακτικό...
  Τί γίνεται άμα θες να σε χύσουν στο πρόσωπο/στόμα; Να τα καταπιείς ρε παιδάκι μου (για τις πρωτεΐνες καθαρά  ) ή έστω να τα χρησιμοποιήσεις ως φτηνή κρέμα προσώπου  . Ή στη τελική επειδή απλά το γουστάρεις ρε φίλε!!! Τότε τί; Θα μένει πλέον ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό;  
   
 6. fractal

  fractal Regular Member


  Αν και εδώ είμαστε όλοι "άρρωστοι" υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι άρρωστοι.
   
 7. Emma

  Emma Contributor

  Δηλαδή είναι άρρωστο να θες να σε χύνουν στο πρόσωπο/στόμα;

  * Demoness κλαίει με παράπονο και μαύρο δάκρυ (λόγω mascara/eyeliner/και λοιπών μπογιατιστικών)  
   
 8. fractal

  fractal Regular Member


  Μάλλον παρεξήγησες .Μιλούσα για το ότι η αρρωστοφοβία και γενικά για το πως οι διάφοροι φόβοι μας στερούν τη χαρά της ζωής και για να δεις πόσο πολύ με παρεξήγησες με χαρά να σου καλύψω αυτή την ικανοποίηση , με την προυπόθεση ότι θα μου το κάνεις και εσύ
   
 9. fractal

  fractal Regular Member


  Έλα που εγώ όμως δεν σε πειράζω καθόλου αλλά το εννοώ.
   
 10. Mirella_trans_Domme

  Mirella_trans_Domme Contributor

  Αμαν βρε παιδια!!!!!!
  Αλλο σε χυνουν στο προσωπο και αλλο σε "πηδανε".
  Εκει το πραγμα αλλαζει, υπο τον ορο να μην τα καταπιεις αν δεν γνωριζεις καλα τον αλλον.
  Οσο για το προσωπο, ισα-ισα η "μασκα" με floko juice ενδυκνειται μιας και περιεχει πολλες πρωτεινες.
  Ακομη πρεπει να ξερετε οτι το ανδρικο σπερμα ειναι πολυ δυναμωτικο για τα μαλλια και σοβαρολογω!
  Η Λιντα Λαβλεις η επονομαζομενη και "βαθυ λαρυγγι" η "η γυναικα με την κλειτοριδα στο λαρυγγα", ηθελε να κατασκευασει ολοκληρη σειρα περιποιησης των μαλλιων με την επωνυμια της πανω σε αυτα τα προιοντα, τα οποια θα ειχαν ως βαση το ανδρικο σπερμα!
   
 11. female

  female Contributor
  Ευχαριστούμε για το ενημερωτικό νήμα bdsmslave191 !

  Σε μια κοινότητα όπου κάποια μέλη συνάπτουν συχνές ευκαιριακές και μη σχέσεις μεταξύ τους και πιθανώς αλλάζουν συντρόφους όχι τόσο σπάνια, η εξάπλωση αφροδίσιου, ηπατίτιδας, κονδυλωμάτων κλπ. μπορεί να είναι ταχύτατη.


  Δεν χρειάζεται φοβία, αλλά μια στοιχειώδης προσοχή.


   
 12. bdsmslave191

  bdsmslave191 Regular Member

  να σαι καλα female.οπως προανεφερα το θεμα αυτο το εγραψα με αφορμη ενα περιστατικο που συνεβη σε καποια γνωστη μου.η κοπελα περασε μαρτυρικες στιγμες οταν της διεγνωσαν την παθηση της η οποια τελικα δεν ηταν σωστη οπως αποδειχθηκε.και επειδη υπαρχει ραγδαια αυξηση των κονδυλωματων τα τελευταια χρονια σκεφτηκα να το γραψω εδω.καλα ειναι παντως κατι που μπορουμε να προλαβουμε να κανουμε ορισμενες εξετασεις.ειδικα οι γυναικες οι οποιες ειναι περισσοτερο επιρρεπης μπορουν να προλαβουν αρκετα δυσαρεστες καταστασεις με ενα απλο τεστ παπ.αν διαγνωσθη καττι αναλογο μπορουν να ακολουθησουν συντηρητικη αγωγη και να περασει ανωδυνα.η αγνοια σκοτωνει πλεον στις μερες μας!!!!!!