Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ψυχολογικός σαδισμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Just_Me, στις 20 Αυγούστου 2023.

  1. rea..

    rea.. Contributor

    Και αντίστροφα οι καταστροφικοί πόθοι μπορούν να γίνουν ευσεβείς κάποιες φορές.
    Όμορφη κατάθεση.  
     
  2. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Εγω θα προσέθετα (και ας ακουστεί ακραίο) πως ο ψυχολογικός σαδισμός ειναι πολυ κοντα αν Οχι ταυτίζεται με την κακοποίηση. Δεν νομιζω πως εχει θεση σε μια Bdsmολική σχεση οποιουδήποτε επιπέδου. Απλως και μονο διοτι οπως ορθά ελεχθει εν δυνάμει μπορει να εχει ολέθρια αποτελεσματα για τον αποδεκτή.
     
  3. KYRIOS-OLA

    KYRIOS-OLA μεταποιητης Premium Member


    Εφ’ όσον στην παραδοχή του ερωτήματος η D/s - M/s σχέση ως μέσον άντλησης ηδονής έχει μόνο τον ψυχολογικό σαδισμό για να παραμείνει λειτουργική αυτή θα πρέπει να επάγεται σε επόμενη φάση (όπως όλες οι σχέσεις). Για να συμβεί αυτό, και να μην καταντήσει ο εξευτελισμός και η ταπείνωση κενή φλυαρία, το σαδιστικό μέλος δεν αρκεί να μπήξει το μαχαίρι, πρέπει να το στρίψει κιόλας. Αυτό μπορεί να συμβεί – λέω εγώ τώρα – όταν το μέσον ψυχολογικού σαδισμού είναι η έγερση ενοχών. Η λειτουργικότητα της σχέσης μπορεί να διατηρηθεί και να παραταθεί όσο υπάρχει διεξοδική εξάγνιση της ενοχής (ή των ενοχών) όπου κάθε εξάγνιση μπορεί ταυτόχρονα να αποτελεί και το απαραίτητο aftercare της όποιας M/s – D/s σχέσης. Εδώ η σχέση μπορεί να καταντήσει χειριστική όταν οι ενοχές είναι αβάσιμες και απλά δημιουργούνται. Το πιο δύσκολο για εμένα είναι η παραδοχή του νήματος μια BDSM σχέση να βασίζεται μόνο στον ψυχολογικό σαδισμό
     
    Last edited: 21 Αυγούστου 2023
  4. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Αχ κορίτσια δεν θέλω επιστροφές καταστροφές, όπως λέει και το ομώνυμο άσμα.
    Οι πόθοι στο τέλος παίρνουν το ανάλογο πρόσημο, αν κι εφόσον πραγματοποιηθούν. Διαφορετικά καλή μου φαντασίωση.
     
  5. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Όπως και καθετί που αγκαλιάζει το bdsm όταν ξεπεραστούν τα όρια.

    Έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε πως θα μπορούσε να έχει ολέθρια αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα και το breath play μπορεί να έχει εξαιρετικά άσχημη κατάληξη. Αυτό σημαίνει πως δεν χωράει μέσα σε μία bdsm σχέση;

    Όσο εξελίσσεται η συζήτηση στο νήμα, σκέφτομαι πως είναι άλλο για κάποιο άτομο ο ψυχολογικός σαδισμός να ανήκει στο red zone του κι είναι άλλο το δεν ανήκει στο bdsm.

    Εσείς τι λέτε;
    Η ερώτηση είναι προς όλους.
     
  6. iolanda

    iolanda Contributor

    Ψυχολογικός σαδισμός είναι και να σε στείλει πενήντα φορές στην κουζίνα να Του/Της φέρεις το σταφύλι ρόγα-ρόγα, ας μην σκεφτόμαστε μόνο την ψυχολογική κακοποίηση.
     
  7. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Όταν κατέβαινα με το πλοίο για Κρήτη μαζί με το petαρίδι, Κ/καθόμασταν στο σαλόνι και όλο του έλεγα να μου φέρει και κάτι.
    Στο τέλος μου λέει "Συγγνώμη Κυρία αλλά έτσι που θα μας βλέπουν τριγύρω, θα νομίζουν ότι είμαι η μητέρα σας κι εσείς ο κακομαθημένος μπούλης μου."
     
  8. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Επιτέλους.
    Μετά από 8 σελίδες...
     
  9. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Το προβλημα και η διαφορα με τον σωματικό σαδισμό ειναι πως αυτος εχει on off. Ο ψυχολογικός ομως εχει τεράστια αδράνεια με αποτέλεσμα ακομα και α νσταματισουν τα ερεθίσματα οι συνέπειας τους συνεχίζουν να υφίστανται και δρουν απο μόνες τους με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
    Ακομα και τα παιγνίδια ασφυξίας οταν βγαλει κανεις την σακούλα το υ παιρνει αερα και τέλος (υπεραπλουστευμένα για να γινει κατανοητό το τι εννοω).
    Αντιθέτως αν ενας σαδιστής παίζει με το εσωτερικό κοσμο και τα συναισθήματα ενός μαζοχιστής που μαλιστα ενδέχεται να Ε ΕΙ αναπτύξει και αρέσκεια σε αυτα ακομα και αν σταματήσει τα ερεθίσματα δεν σημαινει πως θα σταματήσουν και τα αποτελέσματα.
     
  10. Iagos

    Iagos Contributor

    Εγώ λέω ότι αν κάποιος φάει ένα ξεγυρισμένο χαστούκι, ακόμα και σε συναινετικό πλαίσιο, και δει κόκκινες και πράσινες πεταλούδες, αφήνει αποτύπωμα στον "ψυχισμό" του.

    Τι on/off και τέτοια τινά...διαβάζω...

    Υπάρχουν σαφή όρια μεταξύ σωματικής και "ψυχικής" βίας;

    Σώμα και "ψυχή" είναι δύο διαφορετικά πράγματα;

    Για εκείνους που πιστεύουν στον διαχωρισμό σώματος και "ψυχής" τότε ναι, αυτοί πιστεύουν και στη διαφορά σωματικού και ψυχολογικού σαδισμού.
     
    Last edited: 22 Αυγούστου 2023
  11. Dapom

    Dapom Contributor

    Πολύ καλύτερα...ευχαριστώ
     
  12. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Το συγκεκριμένο ερέθισμα μπορεί να έχει on/off ίσως. Το αποτύπωμα όχι.
    Το ίδιο μπορεί κάλλιστα να ισχύει και με τον ψυχολογικό.

    Θα συμφωνήσω απόλυτα με την @Just_Me ότι είναι ζήτημα ορίων.
    Αν κάτι γίνει αντιληπτό από τον "αποδέκτη" ως κακοποιητική πράξη αυτό δεν θα μείνει στο σωματικό επίπεδο, δεν νομίζω ότι κάποιος που έχει βιώσει μια ενέργεια ή μια κατάσταση ως κακοποιητική δεν θα επηρεαστεί ψυχολογικά και νοητικά από αυτό και θα μπορέσει να το περιορίσει σε επίπεδο σωματικό.

    Το πιο βασικό για μένα θα ήταν (εννοείται πάντα μιλάω για κάτι που γίνεται εντός πλαισίου συναίνεσης για τη σχέση ή την αλληλεπίδραση) να υπάρχουν οι συνθήκες εκείνες που δεν θα κάνουν οποιαδήποτε πράξη να εκληφθεί ως κακοποιητική. Αλλιώς... βράσε ρύζι...