Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

απορια νουμερο 1..

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος black__dog, στις 30 Απριλίου 2025.

1. black__dog

black__dog New Member

καλησπερα σε ολους ..μπορει καποιος να αυτοπροσδιοριστει ως dom(οπως εκανα εγω π.χ.)χωρις να εχει εμπειριες?η ερωτηση μου φυσικα ανεφερεται στην ιεραρχια ..και γενικα στους ορους ..ποιος ορος ας πουμε θα χρησιμοποιηθει απο καποιον πρωταρη στο bdsm και στην κοινοτητα του bdsm ?

2. ChrisZab11

ChrisZab11 Regular Member

Καλησπέρα .
    Θα μιλήσω από προσωπική μου εμπειρία.
    Πιστεύω ότι αυτή την απορία, την έχουν οι περισσότεροι.
    Όλοι διαθέτουν , σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, κυρίαρχη ή υποτακτική ψυχολογία. Αυτό διακρίνεται σε μια σχέση αλλά και στον κοινωνικό περίγυρο. Ένα άτομο κυρίαρχης ψυχολογίας , θέλει να έχει τον έλεγχο , παίρνει πρωτοβουλίες, γενικά κάνει πέραν των τυπικών καθηκόντων του ενέργειες , ακόμη κι αν είναι υφιστάμενος . Ένας υποτακτικής ψυχολογίας άτομο, είναι παράδειγμα αφοσίωσης. Στο ερωτικό κομμάτι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί , η ψυχολογία που ανέφερα , να μην παίζει ρόλο. Όλος αυτός ο δυναμισμός , στο κρεβάτι να βρίσκει εκτόνωση στην αλλαγή ρόλων. Κι εκεί έρχεται το bdsm.
    Μάστερ κάποιον , τον κάνει η σκλάβα του και κύριο /dom , η υποτακτική του . Δεν γίνεται ένας να αυτοπροσδιορίζεται μάστερ, όταν δεν είχε ποτέ του σκλάβα. Μπορεί όμως να αυτοπροσδιορίζεται ως top ή bottom στο σεξ , αφού έτσι αισθάνεται.
    Δεν υπάρχουν τίτλοι ή ιεραρχία έξω από το ζευγάρι , παρά μόνο σεβασμός στον άλλον . Δηλαδή μια σκλάβα είναι σκλάβα μόνο στον κύριο της .

Ελπίζω να βοήθησα κάπως, με τα λίγα που γνωρίζω .

Last edited: 30 Απριλίου 2025
  3. Nevato

Nevato New Member

Καλησπέρα σου. Η ερώτησή σου είναι ουσιαστική και πολύ κοινή, ειδικά ανάμεσα σε άτομα που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο BDSM. Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

1. Μπορεί κάποιος να αυτοπροσδιοριστεί ως Dom χωρίς εμπειρία;

Ναι, μπορεί.
    Ο **αυτοπροσδιορισμός** είναι θεμελιώδης στο BDSM. Αν κάποιος νιώθει εσωτερικά ότι έχει την τάση για κυριαρχία, έλεγχο, καθοδήγηση, και αυτό τον εκφράζει σε προσωπικό, ψυχικό ή ερωτικό επίπεδο, τότε μπορεί απολύτως να πει πως είναι Dominant — ακόμη κι αν δεν έχει αποκτήσει εμπειρική γνώση (ακόμα).

Ωστόσο, είναι καλό να:
    - αναγνωρίζει ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο εξέλιξης, και
    - δείχνει **ταπεινότητα και διάθεση μάθησης μέσα στην κοινότητα.

Πολλοί Dom/mes λένε: Είμαι νέος Dominant και βρίσκομαι σε φάση εξερεύνησης/εκπαίδευσης. Αυτό δείχνει επίγνωση και σεβασμό προς το ρόλο.

2. Ποιος όρος θα χρησιμοποιούσε κάποιος πρωτάρης;

Συνήθως κάποιος που μπαίνει στον χώρο και **δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για τη θέση του (Dom/sub/switch κ.λπ.) ίσως πει:

- Είμαι νέος/α στο BDSM και ακόμα εξερευνώ τον ρόλο μου.
    - Είμαι αρχάριος/α και νιώθω ότι τείνω προς τη [κυριαρχία/υποταγή], αλλά ακόμα μαθαίνω.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τον όρο:
    - Εξερευνητής/τρια
    - Switch προς το Dom"(αν υπάρχει έστω αμφιβολία)
    - Ή απλά νέος Dominant με διευκρίνιση του επιπέδου εμπειρίας.

3.Η ιεραρχία δεν εξαρτάται μόνο από τον τίτλο αλλά και από το βίωμα.

Στην κοινότητα του BDSM, υπάρχει σεβασμός προς την εμπειρία και τη γνώση, αλλά κανείς δεν αποκλείεται επειδή είναι νέος. Το σημαντικό είναι να είσαι αυθεντικός/ή και να μαθαίνεις υπεύθυνα, με σεβασμό στους ρόλους και στους ανθρώπους.

4. black__dog

black__dog New Member

καλησπερα και παλι ...ειναι κατανοητες και οι δυο απαντησεις σας..αρα μπορω να χρησιμοποιω τον ορο κι ας ειμαι αρχαριος..δεν ειχα την φοβια η οποια εντυπωση οτι καποιος μπορει να με επιπληξει γι αυτο..αλλωστε οτι θελω μπορω να δηλωνω οτι ειμαι σε εναν ελευθερο κοσμο λογικα..απλα νομιζα οτι υπηρχε γενικα μια αυστηροτητα ως προς τους ορους αυτους σχετικα με τις εμπειριες που εχει καποιο ατομο και ποτε μπορει να χρησιμοποιηθουν οι οροι αυτοι αντιστοιχα..σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας

5. Nevato

Nevato New Member

Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο: ζούμε σε έναν (θεωρητικά) ελεύθερο κόσμο, και το BDSM στηρίζεται βαθιά στον αυτοπροσδιορισμό, την ενσυναίσθηση, και τον συνειδητό σεβασμό — όχι στον αποκλεισμό ή στον ελιτισμό.

Αυτό που πολλές φορές παρεξηγείται είναι πως η «αυστηρότητα» στην κοινότητα δεν αφορά το δικαίωμα του τίτλου, αλλά τον τρόπο που τον φέρεις:

• Αν κάποιος πει «είμαι Dom», αλλά συμπεριφέρεται επιθετικά, αγνοεί το consent, ή δεν έχει διάθεση για μάθηση, τότε προκαλεί αντιδράσεις — όχι γιατί είναι αρχάριος, αλλά γιατί αγνοεί τις βάσεις.
    • Αν όμως ένας αρχάριος πει «είμαι Dom, μαθαίνω, διαβάζω, σέβομαι», τότε του ανοίγονται πόρτες.

Οπότε ναι: δήλωσέ το. Ζήσε το. Εξέλιξέ το με συνέπεια και υπευθυνότητα.

6. black__dog

black__dog New Member

ειναι σαφες αυτο που που μου λες και νομιζω οτι κι εσυ εχεις απολυτο δικιο...και κατι αλλο βασικα εχω απορια..προτιμοτερο φυσικα ειναι να να μαθαινω να διαβαζω και φυσικα να σεβομαι οπως λες ...τι γινεται αν επιλεξω να αρχισω καπως που συνηθως δεν ειναι και οτι καλυτερο..να κανω δλδ session σαν dom με ενα υποτακτικο κοριτσι μαθαινοντας μεσα απο πρακτικη ας πουμε?εφοσον βεβαια επιλεξω και επιλεγω απο καποια υποτακτικη γυναικα..φυσικα παλι θα κανω τον κοπο να διαβαζω και να μαθαινω και παντα να σεβομαι οτιδηποτε ..απλα ισως θα ηταν πιο διασκεδαστικο και φυσικα θα ηταν λιγοτερο χρονοβορο.κατα την γνωμη μου παντα.

7. Nevato

Nevato New Member

Η σκέψη σου είναι απόλυτα φυσική — και μάλιστα πολύ συχνή. Πολλοί νέοι Dominants νιώθουν πως η **πρακτική εμπειρία** είναι ο πιο αυθεντικός, άμεσος και διασκεδαστικός τρόπος να μάθουν. Και σε μεγάλο βαθμό, **είναι.** Αρκεί να μπουν με την **κατάλληλη νοοτροπία και υπευθυνότητα**.

Ας το δούμε ρεαλιστικά και ώριμα:

---

**Ναι, μπορείς να μάθεις μέσα από συνεδρίες – αλλά…**

Αν ξεκινήσεις **πρακτικά** (sessions) με μια υποτακτική που γνωρίζει τις προθέσεις σου (ότι είσαι νέος Dom), τότε:

- **Δεν υπάρχει πρόβλημα.**
    Το BDSM βασίζεται στην *συνειδητή συναίνεση* και *συμφωνία ρόλων.* Αν και οι δύο γνωρίζετε πού βρίσκεστε και τι θέλετε, τότε μπορεί να προκύψει μια πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία.

- **Αρκεί να είσαι ειλικρινής:**
    Μην προσποιηθείς εμπειρία που δεν έχεις. Πολλές υποτακτικές προτιμούν Dominants που *μαθαίνουν με πάθος και σεβασμό*, από αυτούς που υποδύονται ρόλους χωρίς γνώση.

- **Να έχεις συγκεκριμένο πλαίσιο ασφαλείας:**
    - **Safe word** ξεκάθαρο και σεβαστό.
    - **Pre-session συζήτηση:** Όρια, φαντασιώσεις, triggers.
    - **Aftercare:** Φροντίδα μετά από κάθε εμπειρία, συναισθηματική και σωματική.

- **Αποφύγε πράξεις με ρίσκο** (bondage, impact play σε "επικίνδυνες" ζώνες, breathplay κ.λπ.) μέχρι να έχεις κάνει έστω βασική θεωρητική εξάσκηση.

---

**Τι μπορεί να πάει στραβά αν δεν είσαι προσεκτικός;**

- Αν η υποτακτική νιώσει ότι δεν υπάρχει σταθερότητα, γνώση ή πρόθεση προστασίας, θα χάσει την εμπιστοσύνη της.
    - Ένα «ατυχές session» μπορεί να αφήσει ψυχικά ή σωματικά κατάλοιπα — όχι μόνο σε εκείνη, αλλά και σε εσένα.
    - Αν μια υποτακτική *είναι πιο έμπειρη από εσένα*, μπορεί να νιώσεις απώλεια ελέγχου, πράγμα που πλήττει και την ηγετική σου δομή.

---

**Η βέλτιστη λύση για πρακτική μάθηση;**

1. **Δήλωσε το επίπεδό σου ξεκάθαρα σε όποια ενδιαφέρεται:**
    Π.χ. *“Είμαι Dominant σε αρχικό στάδιο και αναζητώ ειλικρινή, συναινετική εμπειρία με μια υποτακτική που θέλει να χτίσουμε κάτι με ασφάλεια και αμοιβαία εξερεύνηση.”*

2. **Χτίσε "learning scenes":**
    Π.χ. πειθαρχικά tasks, τελετουργικά, ήπιο roleplay – όχι αναγκαστικά ακραία ή επικίνδυνα.

3. **Καθιέρωσε structured sessions με feedback:**
    Ρώτα στο τέλος: *“Τι ένιωσες; Τι λειτούργησε; Τι όχι;”*
    Αυτό δεν σε κάνει λιγότερο Dom — σε κάνει **ηγέτη με αυτογνωσία.**

8. black__dog

black__dog New Member

σε ευχαριστω για την αναλυση σου..θα εχω υποψην μου τις συμβουλες σου