Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

πως ξεκινησε το bdsm ;;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος e_desant, στις 3 Απριλίου 2007.

  1. e_desant

    e_desant Regular Member

    πολλες φορες αναρωτιεμαι τι ειναι ολα αυτα τα αξεσουαρ,ολα αυτα τα ειδη τα γυαλιστερα,οι πολυπλοκες τεχνικες,και νομιζω (νομιζω λεω) οτι εχουμε ξεφυγει λιγο απο την γραμμη ισοροπιας που μας χωριζει απο την παρανοια. γιατι υπαρχει αυτο το βιτσιο ,απο που και πως ξεκινησε;
    πιστευω οτι ξεκινησε απο πολυ, μα παρα πολυ παλια (απο την αρχη του κοσμου) και ηταν η αναγκη του δυνατου να υποταξει τον αδυνατο.αυτο ανθισε με τα χρονια και το αποκορυφωμα υπηρξε τον μεσαιωναα.βεβαια συνεχισε μεχρι και τις μερες μας αλλα οχι σε αυτον το βαθμο και εκεινη την φιλοσοφια-ψυχολογια.γιατι εκεινη η ψυχολογια ηταν διαφορετικη, ειχε μια μαγεια της εποχης, ηταν αληθινη. κανω λαθος;; ποιος απο ολους εμας δεν θα ηθελε να ζησει καπου εκει; και αν οχι γιατι; θα ηθελα να ακουσω αλλες αποψεις, δηλαδη ζουμε η οχι στην σωστη εποχη; και αν αν δεν κανω λαθος τι μπορουμε να κανουμε για να πλησιασουμε εστω λιγο.
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Καλησπέρα e_desant.
    Κατά τη δική μου άποψη δεν είναι δυνατοί οι Κυρίαρχοι και αδύναμοι οι υποτακτικοί, αλλά μονάχα στο ρόλο που επιλέγουν να έχουν. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να συνδέουμε την υποταγή του bdsm με αυτή του δυνατού κατακτητή των αρχαίων χρόνων.

    Επίσης προσωπικά δε θα ήθελα να συνδέεται ο μεσαίωνας, με τις σχέσεις που υπάρχουν στο σύγχρονο bdsm. Η δουλεία, τα βασανιστήρια και τα δικαιώματα των αφεντών της εποχής εκείνης, ευτυχώς καταργήθηκαν.

    Και πιστεύω πως σε αυτό διαφέρει το σημερινό bdsm. Τα πάντα είναι και πρέπει να είναι συναινετικά.
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Μερικά links για να σου απαντήσω στις ερωτήσεις σου (τα links αφορούν το πώς ξεκίνησε το σύγχρονο BDSM και τα κείμενά τους είναι στην αγγλική γλώσσα):Θα ήθελα να ευχαριστήσω την tender lilly καθώς τα παραπάνω link μου τα έδωσε παλιότερα όταν της τα είχα ζητήσει.

    Επίσης, στο google μπορείς να ψάξεις για την ιστορία του BDSM με τα ακόλουθα strings:
    • BDSM History
    • Old Guard
    • New Guard
    Τέλος, μπορείς και να διαβάσεις και το σχετικό thread για την Old Guard που υπάρχει στο community:
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?t=6978
     
  4. e_desant

    e_desant Regular Member

    Απάντηση: πως ξεκινησε το bdsm ;;

    ευχαριστω για την διαφορετικη σου αποψη ,δεν ενοουσα οτι πρεπει να κανουμε τα ιδια σημερα αλλα να πλησιασουμε την ψυχολογια της εποχης. και θα ηθελα την αποψη σου στο πως ξεκινησε για να φτασει στο σημερινο bdsm που αναφερεις
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Re: Απάντηση: πως ξεκινησε το bdsm ;;

    Για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά δεν το γνωρίζω.

    Τί εννοείς και με ποιο σκοπό;
     
  6. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Όσον αφορά την αρχαιότητα, εκεί δε μπορείς να μιλήσεις για BDSM καθώς το συστατικό του BDSM είναι η συναίνεση. Σίγουρα με τη Δημοκρατία και όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα που είναι γύρω απ'αυτήν δύσκολα αποδέχονται τέτοιου είδους παιχνίδια, και γι'αυτό πρέπει να υπάρχει συναίνεση. Από κει και πέρα, το BDSM σίγουρα έχει ξεκινήσει από την αρχαιότητα με πολλά και διάφορα παραδείγματα. Θα συμφωνήσω με τον Lost boy σ'αυτό το κομμάτι:
    όπως και με αυτή:
    και αυτό γιατί μιλάμε για τελείως διαφορετικές εποχές και καταστάσεις. Μη ξεχνάς οτι ο μεσαίωνας για τον περισσότερο κόσμο ήταν μια εποχή σκοταδισμού και διαφόρων πολιτικοθρησκευτικών καταστάσεων, με αποτέλεσμα τα όποια βασανιστήρια και η όποια κυριαρχία να μην είναι συναινετική, πράγμα που απαιτείται στο BDSM. Μια απ'τα ίδια πιστεύω οτι ίσχυε και στην αρχαιότητα, οπότε καλό θα ήταν να μην συγχαίουμε τα διάφορα αυτά στοιχεία. Μια πιθανή μορφή του πώς ήταν το BDSM στο μεσαίωνα και στην αρχαιότητα πιθανώς να βρείς διαβάζοντας τα βιβλία του Gor.
     
  7. e_desant

    e_desant Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: πως ξεκινησε το bdsm ;;

    παντα συμφωνα με τα δικα μου πιστευω θα μου αρεσε μια εμπειρια οπως την ιστορια της 'ο'σε ενα αντιστοιχο περιβαλλον χωρις ολα αυτα τα γυαλιστερα αξεσουαρ δερματινα κλπ ,πιο κοντα σε εκεινη την παραγματικοτητα πιο κοντα στην τοτε ψυχολογια της υποταγης