Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

φιλοσοφικό... αδιέξοδο?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Phos2002, στις 26 Μαρτίου 2023.

  1. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Διαβάζοντας την αρχική απορία σας, σκέφτομαι τις πληροφορίες που μας δίνετε. Μέσα στο μυαλό μου δημιουργείται η εξής ανάλυση:
    Έχουμε μια ασύμμετρη σχέση (BDSM)
    Συμπεριλαμβάνονται κάποια φετίχ. (Πχ. Το Κ/Α να τρώει σουβλάκι την ώρα που κυριαρχεί/διαφεντεύει)
    Έρωτας γιατί να μην μπορεί να χωρέσει;
    Άλλωστε ο έρωτας δεν είναι τίποτα περισσότερο από πολλαπλές εκρήξεις χημικών ουσιών στον εγκέφαλο μας.
    (Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να "προκαλέσεις" αυτά τα αποτελέσματα... Ο πόνος είναι ένας από αυτούς)
     
  2. Kenshi

    Kenshi New Member

    Καλημέρα κι απο εμένα.

    Θα ήθελα να πω κι εγώ τη γνώμη μου σε αυτό το θέμα. Αν και νέος εδώ, μου άρεσε η ερώτηση και θα ήθελα να συμμετέχω στο διάλογο.

    Πράγματι, η σχέση μεταξύ BDSM και έρωτα μπορεί να φαίνεται φιλοσοφικά προκλητική. Ωστόσο, θα ήθελα να υποστηρίξω ότι η ένταξη του BDSM στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού μπορεί να εμπλουτίσει τον έρωτα, αντί να τον "γκρεμίζει".

    Η εξερεύνηση των σεξουαλικών προτιμήσεων και φαντασιώσεων μπορεί να επιτρέψει στα ζευγάρια να δημιουργήσουν μια βαθύτερη επικοινωνία και κατανόηση των αναγκών και των επιθυμιών τους. Συνεπώς, το BDSM μπορεί να θεωρηθεί ως ένας τρόπος εκφραστικής ελευθερίας που επιτρέπει στους ανθρώπους να διατηρούν μια ειλικρινή και αυθεντική σχέση με τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους.

    Επιπλέον, το BDSM μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ασφαλούς και εμπιστευτικού περιβάλλοντος, όπου τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν τη σεξουαλική τους ζωή με σεβασμό, κατανόηση και συναίνεση. Ο έρωτας περιλαμβάνει και την επιθυμία για την ευτυχία του άλλου ατόμου, και αυτό μπορεί να συμβεί μέσω της εξερεύνησης κοινών σεξουαλικών επιθυμιών και προτιμήσεων, όπως το BDSM η τα φετίχ.

    Το κλειδί είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πρακτικές αυτές πραγματοποιούνται με αμοιβαία συναίνεση, σεβασμό και επίγνωση των ορίων του καθενός. Εάν το BDSM εξερευνηθεί με τον τρόπο αυτό, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι της ερωτικής ζωής ενός ζευγαριού, ενώ παράλληλα ενισχύει τον έρωτα και τη σύνδεση ανάμεσα στους εραστές.

    Συνοψίζοντας, το BDSM δεν χρειάζεται να "γκρεμίζει" τον έρωτα, αλλά μπορεί να τον ενισχύσει και να τον εμπλουτίσει, όταν πραγματοποιείται με σεβασμό, συναίνεση και επίγνωση των αναγκών των εμπλεκομένων. Η κατανόηση αυτή μπορεί να βοηθήσει στην αποδοχή των πολυπλοκοτήτων της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και να διευρύνει τον ορίζοντα των ερωτικών σχέσεων. Επιπλέον, η ανοιχτή συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με αυτά τα θέματα μπορούν να προωθήσουν την αυτογνωσία, την ενδυνάμωση των δεσμών και την αμοιβαία κατανόηση.

    Έτσι, θα προτείνω να προσεγγίσεις το ζήτημα αυτό με ανοιχτό πνεύμα και να διερευνήσεις τις δικές σου απόψεις και πεποιθήσεις γύρω από το BDSM ή και τα φετίχ. Μπορείς να μάθεις πολλά από τις εμπειρίες των άλλων και να ανακαλύψεις πώς αυτά τα θέματα μπορούν να ενσωματωθούν με θετικό τρόπο στις ερωτικές σχέσεις, χωρίς να καταστρέφουν τον έρωτα.

    Καλή τύχη στην περαιτέρω εξερεύνησή σου, και ελπίζω ότι θα βρεις ευχαρίστηση και γνώση στη διαδικασία.
     
  3. Brt

    Brt #ολαπολυ

    εγώ δεν κατάλαβα την ερώτηση. Γιατί να μην μπορείς να ερωτευτείς, να έχεις βίτσια, να χρησιμοποιείς πρακτικές bdsm, η να είσαι σε ασύμμετρη σχέση, ταυτόχρονα; Ποιο αποκλείει το άλλο; Μπορεί να μην τα κανεις ολα με το ίδιο άτομο  , αλλά δεν είναι αμοιβαίως αποκλειομενα.
     
  4. Phos2002

    Phos2002 kinky master

    Ευχαριστώ πολύ! Διαβάζω προσεκτικά όλες τις απαντήσεις σας και είναι ιδιαίτερα βοηθητικές.
     
  5. Dapom

    Dapom Contributor

    Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημά σας, θα πρέπει πρώτα να ορίσουμε τι είναι ο έρωτας.

    Αν και γενικά ο ορισμός του έρωτα ποικίλλει, θα τολμήσω να τον συνοψίσω σε τρείς ορισμούς.


    Σύμφωνά με την ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ο έρωτας είναι μια σειρά χημικών διεργασιών που κάνει ο οργανισμός μας με αιτία κάποια εξωτερικά ερεθίσματα

    Σύμφωνα με τον ΠΛΑΤΩΝΑ (αν τον έχω καταλάβει σωστά), ο έρωτας είναι η ταύτισή μα το ιδεατό ωραίο. Η με πιο απλά λόγια, η ταύτισή μας με αυτό που θεωρούμε ωραίο εμείς.

    Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΠΙΚΟΥΡΟ (αν και αυτόν τον έχω καταλάβει σωστά), έρωτας είναι οτι μας προκαλεί ηδονή.


    Συνεπώς για να απαντήσουμε στο ερώτημά σας, ο έρωτας θα γκρεμιστεί αν:


    ΕΠΙΣΤΗΜΗ: το BDSM και τα φετίχ θα πρέπει να μπλοκάρουν εντελώς τις χημικές διεργασίες που τον προκαλούν. Άρα αποφεύγετε τον θάνατο που είναι ο μόνος που μπορεί να ακυρώσει πλήρως αυτές τις διεργασίες.

    ΠΛΑΤΩΝΑΣ: το BDSM και τα φετίχ θα πρέπει να μπλοκάρουν οτιδήποτε σας αρέσει. Νομίζω ότι αυτό είναι απλό. Αποφεύγετε λοιπόν να κάνετε σχέση με ανθρώπους που δεν σας αρέσουν, να κάνετε BDSM αν δεν σας αρέσει, ή και να έρχεστε σε επαφή με φετίχ που δεν σας αρέσουν

    ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ: το BDSM και τα φετίχ θα πρέπει να μπλοκάρουν οτιδήποτε σας προκαλεί ηδονή. Και αυτό πολύ απλό. Αν οποιοδήποτε BDSM ή φετίχ δεν σας προκαλεί ηδονή...κάντε το στην άκρη.


    Συμπέρασμα: Από τη στιγμή που κάνετε πάντα αυτό που σας αρέσει και σας προκαλεί ηδονή, ενώ είστε ζωντανός (!!!!), δεν έχετε κανένα λόγο να φοβάστε οτι θα γκρεμιστεί οποιοσδήποτε έρωτας.