BDSM και Σαδική θεώρηση της κυριαρχίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 9 Ιουλίου 2018.

 1. espimain

  espimain Contributor

  Έχει καμιά σχέση το BDSM με την Σαδική θεώρηση της κυριαρχίας;
  Ξέρουμε ότι το BDSM και τι σημαίνει (από πολλές πηγές) και ποια είναι η ιστορία του και πρόσφατα διαβάσαμε ότι οι Σαδομαζοχιστικές πρακτικές "σεξουαλικός μαζοχισμός" και ο "σεξουαλικός συναινετικός σαδισμός" δεν αποτελεί πλέον παραφιλία. Αντίθετα έμεινε στο icd-11 ο "μη συναινετικός σεξουαλικός σαδισμός".


  Η επιδίωξη και εφαρμογή όμως της Σαδικής έκφρασης του ερωτισμού (δηλαδή ο μη συναινετικός σαδισμός) εξακολουθεί ν΄αποτελεί και ποινικό παράπτωμα.

  Θα μπορούσαν να εκδηλωθούν πέρα από το θεωρητικό κομμάτι, οι απόψεις του ΝτεΣάντ και οι πρακτικές στις οποίες αναφέρεται, σήμερα, χωρίς ο πράτων να αντιμετωπίσει κατηγορία για κακουργηματική συμπεριφορά;

  Στην Ελληνική νομοθεσία υπάρχουν πολλές πρακτικές που θεωρούνται αξιόποινες πράξεις
  Στο ελληνικό ποινικό δίκαιο προβλέπονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω αξιόποινες σεξουαλικές πράξεις:
  ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ Ή ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ
  1. Βιασμός (άρ. 336 ΠΚ)
  2. Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρ. 337 ΠΚ)
  ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ
  Κατάχρηση σε ασέλγεια (άρ. 338 ΠΚ)

  Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/Παραφιλία
   
  Last edited: 9 Ιουλίου 2018
 2. gaby_m

  gaby_m Contributor

  Ειλικρινά, τα έχω χαμένα. Δεν ξέρω τι να πω, δεν υπάρχει διαφυγή από μια τόσο καλά τοποθετημένη εισαγωγή και ανησυχώ πολύ για τα σίδερα της φυλακής που περιμένουν τους Σαδικούς - που εγώ συμφωνώ μαζί τους - αν δεν βρίσκονται εκεί ήδη.
   
 3. espimain

  espimain Contributor

  Δηλαδή είστε υπέρ του "μη συναινετικού σαδισμού";
  Εκπλήσσομαι.
  Γέμισετε ένα νήμα με την άποψη σας, περί συναίνεσης και τώρα τα αλλάζετε;
   
 4. gaby_m

  gaby_m Contributor

  Εκτός του ότι είμαι πράγματι υπέρ της Σαδικής θεώρησης του θέματος "σαδομαζοχισμός", το νήμα στο οποίο αναφέρεστε, 117 σελίδων όπου έχω το πολύ πέντε ποστ, μιλούσε για τιμωρίες και είπατε ότι στο "T/b" γίνεται ό,τι θέλει το Κ, αυτό που υποστήριξα ήταν ότι στο T/b υπάρχει συναίνεση πριν γίνει οτιδήποτε "λέει το Κ'. Αν νομίζετε ότι αυτή είναι "άποψή μου" δεν ρίχνετε ματιούλα και στη wikipedia να δείτε τι λέει σχετικά;

  Η απάντηση στο "καυτό" ερώτημά σας εδώ είναι η εξής: Αν κάποιος κάνει σαδομαζοχισμό με τον ίδιο τρόπο που εσείς διαβάζετε, δίνοντας δηλαδή στα όσα επιλέγει να προσέξει το νόημα που ο ίδιος, έτσι και αλλιώς, αντιλαμβάνεται, τότε ναι, μπορεί να έχει πρόβλημα με τον νόμο. Ελάτε όμως που ίδιον του σαδιστή και του Σαδικού επίσης είναι να γνωρίζει πού πατάει και πώς!

  ΥΓ. Έχω ακούσει πολλά για το πόσο κακά και αντιανθρώπινα υλοποιείται ο σαδισμός, εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Πρώτο βραβείο παίρνει πάντα εκείνο με τους πέντε σκύλους στη σειρά που θα πήδαγαν την αδικοκυριαρχημένη σκλάβα και που συνέβαινε κάθε μέρα κάπου στην Αθήνα.
   
  Seras Victoria likes this.
 5. espimain

  espimain Contributor

  Χαλάλι σας ο μη συναινετικός σαδισμός. Δεν θα πάρω.
   
  Alpha Wolf likes this.
 6. gaby_m

  gaby_m Contributor

  Πρώτα πρώτα "κοντραριστήκαμε" στο νήμα για τις τιμωρίες επειδή εγώ έλεγα για συναίνεση, στο πλαίσιο που εσείς θέτατε. Αλλά, να μην πάρετε, αγαπητέ, να μην πάρετε, ιδιως από κάτι που δεν σερβίρεται :)

  Καθώς αποχωρείτε από τον μπουφέ όμως,
  πού είδατε ότι ο Σαδικός Κυρίαρχος διαπράττει αδικήματα του ποινικού και του αστικού κώδικα;

  Ένα αυτό.

  Μετά, ποιος λέει ότι το γεγονός πως το BDSM έπαψε να είναι παραφιλία - και δεν κάναμε ούτε ένα πάρτι γι αυτό; κακώς! - σημαίνει ότι δεν θα πάει στα δικαστήρια κάποιος που κάνει και συναινετικό BDSM; Οι Rechter, που έχασαν από τα δικαστήρια το δικαίωμα συνταξιοδότησης επειδή έπαιζαν σε BDSM κλαμπ των Βρυξελλών, συναινετικά δεν έκαναν ό,τι έκαναν; Αυτό το άρθρο που έχουμε εξετάσει πολλές φορές στο φόρουμ αναφέρεται σε δύο ιδιωτικές υποθέσεις BDSM με συναίνεση και οι δύο, που πήγαν στα δικαστήρια της χώρας τους επειδή απλά έγινε αντιληπτό ότι έκαναν BDSM, καταδικάστηκαν, προσέτρεξαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και έχασαν και εκεί. Το δικαστήριο ουδόλως ασχολήθηκε με την Σαδική φιλοσοφία και αν οι πράξεις των κατηγορούμενων τυχόν διέπονταν από αυτήν. Ασχολήθηκε με την αυτονομία και τη συναίνεση στο πλαίσιο του σύγχρονου δικαίου.

  Εδώ είναι το άρθρο για όποιον ενδιαφέρεται ξανά και δεν το έχει κρατήσει https://www.constitutionalism.gr/1594-synainesi-kai-aytonomia-me-aformi-ta-oria-tis-sexo/
   
  Libertine SD and Seras Victoria like this.
 7. Arioch

  Arioch Μαϊμούδαρχος Contributor

  Η συναίνεση από τη μεριά του υ στα μάτια του νομοθέτη είναι αδιάφορη. Ακόμα χειρότερα η ύπαρξη συμβολαίου θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει προμελέτη.
   
  espimain likes this.
 8. Libertine SD

  Libertine SD Regular Member

  Κανονικά θα έπρεπε, αλλά εν τέλει ΟΧΙ...
  Στο βαθμό που το bdsm αγγίζει ή και πραγματεύεται την Κυριαρχία, η Σαδική θεώρηση είναι ότι τα μαθηματικά για τις οικονομικές επιστήμες. Θα μπορούσες να φανταστείς οικονομικές επιστήμες χωρίς μαθηματικά; Μπορείς όμως, κατά τα λεγόμενά σου, να φανταστείς bdsm χωρίς Σαδική φιλοσοφία και όχι μόνο μπορείς να το φανταστείς αλλά σου φαίνεται και διακριτή και παντελώς αχρείαστη!!!
  Και αυτό είναι το οξύμωρο, ότι το bdsm για το μέγα πλήθος στερείται της θεωρητικής και φιλοσοφικής του βάσης και "καλά κάνει"..!
  Το αποτέλεσμα βέβαια είναι η Σαδική θεώρηση να περιγράφει πάντα τα περί την Κυριαρχία και το bdsm να κατακλύζεται από αστοιχείωτους lifestylers που παριστάνουν ότι κυριαρχούν, υποτάσσονται και συμμετέχουν σε ένα σκασμό φαιδρά παίγνια με μηδενική συνειδητότητα...
  Ο Σαδισμός για αυτό το χώρο που διατείνεσαι ότι υπηρετείς και βιώνεις, δεν αποτελεί ούτε ψυχιατρική ούτε ποινική οντότητα, αλλά τη φιλοσοφική του βάση. Αν αυτό δεν μπορείς να το αντιληφθείς, κανένα πρόβλημα, μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις τον lifestyler. Τουλάχιστον όμως, δείξε τον απαιτούμενο σεβασμό σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν πιο ουσιαστικά με το θέμα και μην θορυβείς ακατάπαυστα...
   
  MasterJp, ninahaze, Arioch and 4 others like this.
 9. RAIN

  RAIN A little wicked

  Με το δεδομένο ότι εσείς ανοίξατε το νήμα και θέσατε την ερώτηση(δήλωση; ) εύκολα παραιτειστε από την οποια διαφωνία.

  Από την άλλη θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες της φιλοσοφίας,
  πότε η ελευθερία του ενός καταπατά την ελευθερία του άλλου;
  Και κατά πόσο ένας σαδιστής μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε όρια;

  Η συναίνεση του κυριαρχημενου ατόμου από ότι έχω πιάσει μέχρι στιγμής στη σαδικη θεωρηση δεν είναι προϊόν σκέψης και επιλογής αλλά συναισθηματική και ενστικτωδης παράδοση.
  Μήπως αυτός είναι ο έρωτας;
   
  gentle_breeze and KindD like this.
 10. espimain

  espimain Contributor

  Δεν παραιτούμαι καθόλου, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να απαντήσω σε μια προσπάθεια αποδόμησης του νήματος.
  Έγώ ρωτάω κάτι και μετά αντί απάντησης γράφονται διάφορα άλλα.
  Ο άλλος παρόλο που προσπαθεί να εξυβρίσει, τουλάχιστον απαντά στο ερώτημα.
  Από την άλλη κι εσείς δεν απαντάτε στο ερώτημα, αλλά μου κάνετε παρατήρηση επί της διαδικασίας.
  Επειδή πιθανόν να μην το καταλάβατε το θέμα είναι:
  1ο Αν ο Κυρίαρχος κυριαρχεί κατά την θεώρηση του Μαρκησίου Ντε Σαντ, δηλαδή απαγάγουμε κάποια, την δένουμε, την σπάζουμε στο ξύλο και όλα αυτά παρά την θέληση της.
  2ο Αν ένα άτομο με υποτακτική προδιάθεση συναινεί στο να υποταχθεί σε κάποιον Κυριαρχικό.
  Λοιπόν τι λέτε;

  Γενικά τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκαν Νεομεταλιμπερτινικές τάσεις στο φόρουμ.
  Τάσεις που αμφισβητούν την σχέση Κυριαρχίας υποταγής και αποδέχονται μόνο το μη συναινετικό Σαδισμό, απορίπτουν την υποταγή και τον μαζοχισμό.
  Το νήμα προσπαθεί να διερευνήσει τις απόψεις των μελών του φόρουμ πάνω σε αυτό το θέμα.
   
  Alpha Wolf likes this.
 11. RAIN

  RAIN A little wicked

  @espimain
  Ζητω συγνώμη εάν φάνηκε ως παρατήρηση.
  Ήταν μια διαπίστωση σε ένα κατα εμενα ενδιαφέρον θέμα και μια ανησυχία στον αν θα συνεχιστεί η συζήτηση.

  Απάντηση δεν έχω καθώς διαβάζω και προβληματίζομαι.
  Ίσως οι απορίες μου να είναι παιδικές αλλά υφίστανται και μάλιστα δεν διαφέρουν και από τις δικές σας όσον αφορά το κατά πόσο η σαδικη θεώρηση μπορεί να καταπατήσει εντέλει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
  Ίσως να επαφίεται στην οπτική του κάθε σαδιστή;
   
  gentle_breeze and espimain like this.
 12. Arioch

  Arioch Μαϊμούδαρχος Contributor

  Το BDSM βασίζεται στο τρίπτυχο SSC, ο Σαδισμός όμως όχι.

  Υπάρχουν οι σαδιστές που αντλούν ευχαρίστηση από το συναινετικό δόσιμο του παρτενέρ τους αλλά υπάρχουν και οι σαδιστές οι οποίοι αντλούν ευχαρίστηση στη βίαιη επιβολή και για τους οποίους ανοίγονται τρεις δρόμοι:

  1. Συμβιβασμός με κίνηση εντός των BDSM πλαισίων.
  2. Επιλογή του να ζήσουν χωρίς εκτόνωση των επιθυμιών τους.
  3. Έγκλημα.

  Αν δεν είσαι ψυχοπαθής είναι προφανείς οι δυνατές επιλογές αλλά ο Σαδισμός υπάρχει και εκτός του SSC.
   
  t.n.b.t., vautrin and espimain like this.