Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

D/s vs vanilla ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 15 Οκτωβρίου 2005.

 1. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  Μια προσωπική τοποθέτηση.
  Η αλήθεια είναι πως η Ελληνική BDSM Κοινότητα δεν είναι τόσο ξέχωρη και αυτόνομη από τις βανίλλα καταστάσεις. Προσωπικά θα προτιμούσα να ήταν, αλλά από την στιγμή που συνεχίζω να είμαι μέλος μιας ανοικτής κοινότητας οφείλω να αποδεχτώ και την διαμόρφωση της που εξαρτάται και από τα υπόλοιπα μέλη.
  Αυτό που σίγουρα δεν θα κάνω είναι να αποδεχτώ τις επιρροές της σε μένα. Έτσι κ αλλιώς κουβαλάω πολλές από τις βανίλλα καταβολές μου ακόμα και πασχίζω να τις αποβάλλω γιατί δεν προσφέρουν τίποτα στον τρόπο ζωής που έχω επιλέξει.
  Έχω απορρίψει τον βανίλλα τρόπο ζωής γιατί δεν με εκφράζει σε κανένα επίπεδο.
  Προσωπικά το βρήκα στην πλειοψηφία του, να θρέφει ανασφάλειες, ανταγωνισμούς και εγωϊσμούς χώρια που η υποτακτική μου φύση δεν έβρισκε έκφραση παρά μόνο σε abusive καταστάσεις γιατί δεν υπάρχουν κανόνες και μεθόδευση, οπότε την κατέπνιγα μέχρι που με έπνιξε με την σειρά της.
  Το να αφεθείς χωρίς άμυνες σε μια βανίλλα σχέση θεωρώ πως είναι σαν να λες στον σύντροφο σου, τσαλαπάτισε με.
  Σίγουρα δεν είναι όλοι οι βανίλλα έτσι αλλά στατιστικά είναι ελάχιστες οι ισότιμες, ειλικρινείς σχέσεις στον κόσμο αυτό.
  Στο D/s έχουμε το power exchange, στο βανίλλα έχουμε συχνά το hostile take over.
  Συνηθισμένες εκφράσεις βανίλλα όπως «κάνε του την δύσκολη», «μην σε παίρνει για δεδομένο», «μια σου και μία μου», κ.ο.κ. προσωπικά μου γυρνάνε τα άντερα.
  Δεν θα μιλήσω για το σεξουαλικό κομμάτι γιατί είναι πιο εμφανής η διαφοροποίηση ως προς τις μεθόδους επίτευξης ηδονής χωρίς να είναι κανόνας πως βανίλλα ή kinky ή πιο βαρειές σεξουαλικές πρακτικές δεν εναλλάσσονται και στις δύο κατηγορίες.
  Σίγουρα έχω και πολλά ακόμα να πω επί του θέματος αλλα δεν το επιτρέπει η ώρα.
   
 2. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  Αυτο που εννοώ αγαπητη μου carissa ειναι πως όπως ακριβώς μπορεί σε μια σχέση vanilla να σε τσαλαπατήσουν , ακριβώς έτσι μπορεί να συμβεί και στο life style. Διοτι μη μου πεις οτι αξίζουν ολοι τον Τ/τιτλο τους , ειτε στον Ελληνικό χωρο είτε στον παγκοσμιο. Αν ψάξεις στο νετ θα δεις ουκ ολιγες καταθέσεις σκλάβων που ποδοπατήθηκαν κυριολεκτικά απο κάποιους είτε fake είτε "άρρωστους" . Για να μην παω πιο περα σε καταστάσεις που εφθασαν στα χέρια του νόμου...ή...των νοσοκομείων! (τα ξερουμε όλοι αυτα λίγο εως πολύ)

  Ακριβώς αυτο λοιπον εννοώ , οτι ειναι μια μικρογραφία της ευρυτερης κοινωνίας που όπως παντού θα βρεις και καλά και άσχημα , και θετικά΄και αρνητικά στοιχεία!
  Το δε γεγονός οτι ο μικρόκοσμός Μ/μας ειναι ενταγμένος στην βανιλα κοινωνία και συ οπως και γω και ο καθένας Μ/μας αναγκάζεται να φέρει στοιχεία του ηθελημένα ή μη, συνειδητά ή ασυνείδητα δεν μπορεί να την κάνει να λειτουργει εντελώς αυτόνομα. Αυτη ειναι τουλάχιστον η αποψή μου
   
 3. Amazona

  Amazona Nothing More, Nothing Less - Amazona is the best!

  Αλήθεια, ποιά είναι η ουσιαστικότερη διαφορά ανάμεσα σε μία vanilla σχέση, όπου το ένα άτομο έχει το ρόλο του «ισχυρού» και το άλλο του «ανίσχυρου» και σε μία BDSM σχέση όπου το ένα άτομο είναι ισχυρό και άλλο είναι ανίσχυρο;

  Ευχαριστώ πολύ που τέθηκε το θέμα, είναι σαν να διάβασε κάποιος το μυαλό μου και ευχαριστώ για τις απαντήσεις που διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή. Διέκρινα μία «συμφωνία-ασυμφωνία». Όλοι δηλαδή με οδηγήσατε στους ίδιους προβληματισμούς, αλλά από διαφορετικά μονοπάτια.

  Δεν έχω άποψη πάνω στις σχέσεις vanilla. Η τελευταία vanilla που είχα ήταν στα 20 μου και τότε δεν ήξερα ποιά είμαι και τί ζητάω από τη ζωή και από τον έρωτα. Ίσως το έχω ξαναγράψει κάπου, δεν θυμάμαι, αλλά οι σχέσεις που έκανα μέχρι να ανακαλύψω το BDSM και να «ψαχτώ» με άφηναν πάντα κενή. Ξέρω όμως πολύ καλά, πως τότε ερμήνευα την καταστροφή των σχέσεων με το moto «είμαστε και οι δύο πολύ ισχύρές προσωπικότητες και δεν μπορούμε να ταιριάξουμε». Σε μία D/s – S/m σχέση, τα όρια είναι σαφώς προκαθορισμένα και σαφώς οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Ίσως στις σχέσεις vanilla να υπάρχει κάτι σαν switch. Κάπου ο ένας υπερτερεί του άλλου και έτσι υπάρχει η ποικιλία (όσον αφορά το ζην). Όσον αφορά την εξουσία, I am all at sea.

  Γιατί ένα δυναμικό-ισχυρό άτομο με τάσεις σαδισμού, που βρίσκει ένα σύντροφο χαμηλών τόνων και όχι τόσο δυναμικό με τάσεις μαζοχισμού να λέγονται αναγκαστικά vanilla; Μέσες άκρες ζούν βάσει του BDSM lifestyle, χωρίς την επίγνωση του σχετικού πρωτόκολλου, χωρίς να ξέρουν πώς ονομάζεται αυτό και χωρίς να το έχουν σαν role playing. Έχω συγγενικό μου ζευγάρι που είναι στο D/s χωρίς να το ξέρουν. Είναι vanilla ή BDSM σχέση;

  Όταν μία D/s – S/m σχέση υφίσταται μόνο κατά ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα (session) και μετά είτε τα δύο πρόσωπα είναι μαζί, είτε έχουν άλλους συντρόφους, τότε γιατί αυτό να μήν είναι vanilla; Όχι, δεν πιστεύω πως BDSM είναι μόνο ότι ξεκινάει με 24/7. Απλά νιώθω την ανάγκη να το τραβήξω λίγο παραπέρα από τους άλλους.
   
 4. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  RE: RE: D/s vs vanilla ?

  Συμφωνώ μαζί σου MPslave σχετικά με το παντού τα πάντα.
  Η αναφορά μου στο συγκεκριμένο πόστ σου δεν είχε να κάνει με κάποια παρανόηση. Εναυσμα βρήκα για να διατυμπανίσω τους λόγους που απορρίπτω εγώ προσωπικά τον βανίλλα κόσμο, τις βανίλλα σχέσεις, τους βανίλλα άνδρες, την βανίλλα μάνα μου (που είσαι μάνα να με ακούσεις!)κ.ο.κ.
  Σίγουρα δεν μπορώ να κλειδωθώ στο σπίτι για να αποφύγω την συναναστροφή αλλά δεν θέλω κ όλας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπώ και εκτιμώ για διάφορους λόγους εκτός της βανίλλα νοοτροπίας, την οποία αποδέχομαι κάποιες φορές σαν κουσούρι και κάποιες ως υγιή έκφραση των δικών τους αναγκών. Εμένα πάντως δεν μου κάνει, το είπαμε, το εμπεδώσαμε.

  Τέλος ναι, και συμβιβασμούς κάνουμε και βανίλλα στοιχεία κουβαλάμε. Προσωπικά παλεύω να τα μειώσω στο ελάχιστο ως το καθόλου. Ουτοπία? Θα δούμε.  
   
 5. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: RE: RE: D/s vs vanilla ?

  Δεν θα αποτελέσει έκπληξη νομίζω για κανένα, αν πω πως συμφωνώ απόλυτα με τις πιο πάνω απόψεις της carissa[L_T], μια και το κάνω συχνά.  

  Δεν έχω σίγουρα απομονωθεί, εντελώς από τις βανίλλα συναναστροφές, μια και αυτή είναι η κοινωνία στην οποία ζω, αλλά έχω μειώσει τις επιπλέον επαφές μου μ΄ αυτή την κοινωνία, όσο μπορώ. Γιατί? Γιατί δεν την απολαμβάνω. Δεν απολαμβάνω να βρίσκομαι ανάμεσα σε άτομα απ΄ τα οποία κρύβω την ουσία της ύπαρξης μου και αναγκάζομαι να συμπεριφέρομαι υποκριτικά.
  Δεν απολαμβάνω το αποδέχομαι σαν αναγκαίο κακό και ως τέτοιο το βιώνω.
  Όχι γιατί θεωρώ αυτό που είμαι και ζω καλύτερο, αλλά το θεωρώ διαφορετικό και με ενοχλεί που αναγκάζομαι να ψεύδομαι και να δείχνω πως αποδέχομαι και ασπάζομαι κάτι που μου γυρνάει τα άντερα, όπως οι "φεμινιστικές συστάσεις" των πρώην φίλων μου για το πως να συμπεριφέρομαι και να διαχειρίζομαι την προσωπική μου ζωή και την κάλυψη των αναγκών μου που κανείς δεν έκανε τον κόπο να ψάξει, και δεν όφειλαν να το κάνουν κιόλας, αλλά πολύ εύκολα ταμπέλωσαν μια και απειλούσε όπως πίστευαν τη δική τους κοσμοθεωρία, βάση της οποίας η καταπίεση των αντρών μέσω της χρήσης του μουνιού σαν όργανου εξουσίας, έπρεπε να γίνεται αποδεχτή από της απανταχού γυναίκες με μεγάλα και ηχηρά "Ζήτω" κάτι που εμένα μου θυμίζει φασισμό και κατάχρηση των βιολόγικών διαφορών και αρνιέμαι να αποδεχτώ σαν κανόνα τον οποίο "οφείλω" να ασπαστώ και αυτό ισχύει για πάρα πολλές άλλες βανίλλα απόψεις, οι οποίες προσπαθούν έμμεσα ή άμεσα να καταπιέσουν κάθε τι διαφορετικό προς αυτό που οι ίδιοι επιβάλλουν.

  Οι βανίλλα φίλοι που κράτησα, είναι αυτοί που γνωρίζουν και σέβονται τις επιλογές μου, είναι εκείνοι που μπροστά τους δεν έχω ανάγκη να στραβώνω τις αλήθειες της ψυχής μου.

  Απ΄ εκεί και πέρα, μειώνω όσο γίνεται και μου Επιτρέπεται και είναι εφικτό, τις αλληλεπιδράσεις με αυτή την κοινωνία. Απολαμβάνω τους πολύ μετρημένους φίλους που ανήκουν στο χώρο και με τους οποίους η επικοινωνία με ευχαριστεί.

  Όσο για τα δικά μου βανίλλα στοιχεία, τα πλείστα δεν μου φέρνουν τίποτα πέρα από προβλήματα και εμπόδια σ΄αυτό που γίνομαι και ποθώ να γίνω.
  Δεν ξέρω αν ποτέ θα Καταφέρει ή θα Θελήσει Ο Κύριος να δουλέψω για την παντελή εξάλειψη τους, αλλά ξέρω πως με ευχαρίστηση θα δούλευα σκληρά και θα απέβαλλα όσα είναι δυνατό να αποβληθούν, μια και είναι ξένα προς την πραγματική μου ουσία, άρα άχρηστα.
   
 6. Emma

  Emma Contributor

  Bdsm vs Vanilla σχέσεις

  Εύχομαι να μπορέσω να εκφράσω σωστά αυτά που σκέφτομαι, έτσι ώστε να περάσω το μήνυμα που θέλω και να γίνει κατανοητό, χωρίς επιπλέον να παρεξηγηθεί.
  Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί ήδη κάτι παρόμοιο - αν έχει γίνει ας σβηστεί αυτό και ας ενημερωθώ παρακαλώ για το ανάλογο -παλαιότερο- νήμα, έτσι ώστε να κοιτάξω/συζητήσω εκεί.

  Βρίσκω πως κάποια πράγματα είναι... χμμμ... over rated.
  Αν βγάλουμε τα διάφορα φετίχ, που καλώς ή κακώς είναι συνδεδεμένα με το bdsm (π.χ. bondage, spanking κ.τ.λ.), καθώς και τα διάφορα "πρωτόκολλα", πόσο μεγάλη διαφορά έχει τελικά μία loving σχέση μεταξύ ενός bdsm ζευγαριού με ένα vanilla ζευγάρι; Σε πολλές vanilla σχέσεις υπάρχουν φετιχιστικά στοιχεία (και πολλές φορές είναι και κοινή πρακτική), χωρίς απαραίτητα να τους δίνονται ταμπέλες απ' τα άτομα που τα χρησιμοποιούν.
  Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι αν υπάρχει αγάπη, σεβασμός, κατανόηση και επικοινωνία (μαζί με λίγο ανοιχτό μυαλό και τάση για περιπέτεια/πειραματισμούς) ανάμεσα στα μέλη ενός ζευγαριού, τί τους κάνει τόσο διαμετρικά διαφορετικούς από ένα ζευγάρι σε M/s-D/s σχέση, έτσι ώστε οι δε να είναι "κοινωνικά κατακριτέοι" και οι μεν όχι; Και οκ, αν αφήσουμε το κοινωνικό στην άκρη, ποιά είναι πια η τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο αυτών ζευγαριών;
  Οι σκέψεις μου για τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από κάποια κείμενα που διάβασα πρόσφατα, π.χ. Τα δικαιώματα των sub, Α Master's creed κ.τ.λ., τα οποία, στα δικά μου μάτια, περιγράφουν απλά μια σχέση με τα στοιχεία που προανέφερα (αγάπη, σεβασμό, κατανόηση και επικοινωνία). Αν υπάρχουν όλα αυτά, μου φαίνεται σχεδόν αδιανόητο ότι οι όποιες ανάγκες/θέλω/κ.τ.λ. του εκάστοτε παρτενέρ θα μένουν ανικανοποίητες.
  Ζητώ τη γνώμη σας λοιπόν.
  Ευχαριστώ  

  Υ.Γ. Βρήκα μόνη μου μερικά μόνο απ' τα πολλά σχετικά (έμμεσα ή άμεσα) με την ερώτηση μου νήματα:

  BDSMites και vanilla

  bdsm σχέσεις

  BDSM είναι...

  BDSM συμπεριφορά και άλλα

  Bdsm γιατί...
   
  Last edited: 15 Ιανουαρίου 2008
 7. Mirella_trans_Domme

  Mirella_trans_Domme Contributor

  Re: Bdsm v Vanilla σχέσεις

  Νομιζω πως τελικα σε λιγα πραγματα διαφερουν.
  Ασφαλως ενας φετιχιστης δεν ειναι απαραιτητο να ανηκει στον κοσμο του bdsm, και ασφαλως πρεπει να υπαρχει σεβασμος και κατανοηση και απο τους δυο!
  Αν και, νομιζω πως το bdsm ειναι τελικα διαχυτο μεσα σε ολες τις σχεσεις με τον εναν η τον αλλον τροπο.
  Ολα αυτα βεβαια εξαρτωνται απο τον χαρακτηρα του καθενος!
   
 8. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Re: Bdsm v Vanilla σχέσεις

  Εγώ πιστεύω οτι τόσο το Master's Creed που προανέφερες Demoness, όσο και τα Δικαιώματα ενός Sub, είναι κείμενα που ούτως ή άλλως τα εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ζωή χωρίς να τα αντιλαμβανόμαστε. Εύλογα θα μου πείτε όμως οτι άλλο μια M/s σχέση και άλλο μια vanilla, είναι όμως έτσι;

  Ας πάρουμε τα πράματα απ'την αρχή... μια M/s σχέση έχει ξεκάθαρα όρια, ξεκάθαρες υποχρεώσεις, δεκτόν, αλλά έχει και μια μορφή άλλη. Μια vanilla σχέση πάλι δεν έχει ξεκάθαρα όρια ή υποχρεώσεις, αλλά αφήνεται ελεύθερη να εξελιχτεί ή να πάει παραπέρα, πράγμα επίσης δεκτό.

  Ποιά είναι όμως η ουσιαστική διαφορά τους; Μήπως είναι τα ξεκάθαρα αυτά πράγματα; Γιατι αν είναι αυτό, τότε ουσιαστικά μιλάμε για μια απειροελάχιστη διαφορά σε σχέση με την ουσία της σχέσης. Ακόμα και αν δεχτώ οτι ο κυρίαρχος είναι αυτός που προωθεί τη σχέση, και ουσιαστικά αυτός που είναι πίσω απ'τα νήματα, φαντάζεστε οτι δε θα γινόταν το ίδιο και σε μια vanilla σχέση ίσως σε μικρότερο βαθμό και ακόμα πιο δυσδιάκριτο; Ή μήπως φαντάζεστε οτι ο σκλάβος απλά δε θα προσέφερε αυτά που θέλει να προσφέρει τόσο σε μια M/s σχέση όσο και σε μια vanilla; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιός είναι ο λόγος του να κάνουμε επιστήμη όλο αυτό που ζούμε και μας αρέσει να ζούμε.

  Πάμε παραπέρα, στην τιμωρία, ναι σίγουρα σε μια M/s σχέση υπάρχει η τιμωρία, αλλά μήπως η τιμωρία σε μια vanilla σχέση είναι λιγότερο επώδυνη; Μήπως απλά και μόνο το να πει ο άντρας στη γυναίκα ή τούμπαλιν ένα απλό "με απογοήτευσες" είναι λιγότερο επώδυνο; Προσωπικά αμφιβάλλω, καθώς γνωρίζω οτι οι ψυχολογικές αυτές τιμωρίες είναι χίλιες φορές χειρότερες από τις σωματικές.

  Και τέλος πάμε στην εξέλιξη της σχέσης... όλες οι σχέσεις εξελίσσονται και είτε γίνονται πιο όμορφες, είτε φθείνουν και τελειώνουν, άρα ποιά η διαφορά;
   
 9. Emma

  Emma Contributor

  Re: Bdsm v Vanilla σχέσεις

  Με πιάνεις  
  Θα παραθέσω κι αυτό που έχεις εσύ Master Spiler στο προφίλ σου και που σου έχω ξαναπεί πόσο πανέμορφο είναι:

  How shall I describe the love of a Master for his charge?
  It is romance
  It is passion
  And paternal
  It transcends the heart
  Unites the soul
  Binds with unseen chains
  Forged not from steel, but respect
  Tormentor
  Lover
  Father
  Teacher
  Companion
  Confidante
  Stranger
  Friend
  It is all things
  And I am completed
  Emptiness filled
  The Shadow now contented
  We are two, yet one.
  (Copyright: Lord Colm - http://www.castlerealm.com)


  Όλα τα παραπάνω, πέρα του ότι περιγράφουν το πώς πρέπει να είναι ένας σωστός Master (like you for instance   )ή μία M/s σχέση, δεν μπορούν κάλλιστα να ισχύουν και σε μία vanilla σχέση;
   
 10. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Re: Bdsm v Vanilla σχέσεις

  Demoness, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και με διαφορετικά πιστεύω, εγώ απλά πιστεύω σε αυτά που παρέθεσες. Το αν κάποιος είναι σωστός ή όχι δεν μπορεί να κριθεί μόνο με αυτά ως κριτήρια στο συγκεκριμένο τρόπο ζωής.

  Όσο για τη vanilla σχέση... well, νομίζω οτι ούτως ή άλλως όλα αυτά πρέπει να ισχύουν γενικά σε μια σχέση, ανεξαρτήτως είδους! (αλήθεια, υπάρχουν είδη σε μια σχέση ενός ζευγαριού;;   
   
  Last edited: 15 Ιανουαρίου 2008
 11. Emma

  Emma Contributor

  Re: Bdsm v Vanilla σχέσεις

  Δεν σε "έκρινα" μόνο απ' αυτά (δεν βασίστηκα μόνο σε αυτά εννοώ, για να σε χαρακτηρίσω "σωστό")  

  Όσο για τα "είδη σχέσης ζευγαριού"... ναι υπάρχουν. Οι σοβαρές και οι μη.
   
 12. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Re: Bdsm v Vanilla σχέσεις

  Δεν είπα ποτέ οτι εγώ είμαι σωστός και οτι οι άλλοι λάθος... απλά είπα τι πιστεύω εγώ οτι είναι για μένα και για τις σχέσεις που κάνω εγώ σωστό  
  εγώ πάλι θα τις διαχώριζα σε "αυτές που προσπαθούν" και σε "αυτές που δεν προσπαθούν" τα εμπλεκόμενα μέλη προκειμένου να κρατηθούν, but that's a whole different story