Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

D/s vs vanilla ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 15 Οκτωβρίου 2005.

 1. Emma

  Emma Contributor

  Re: Bdsm v Vanilla σχέσεις

  Ακριβώς αυτός είναι και ο δικός μου ορισμός για σοβαρές και μη σχέσεις  
   
 2. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Re: Bdsm v Vanilla σχέσεις

  * σκέφτεται οτι κάποιος μιλάει πολύ εδώ μέσα  

  πάει, θα αρχίσω να ζητάω πνευματικά δικαιώματα στο τέλος  
   
 3. female

  female Contributor

  Re: Bdsm v Vanilla σχέσεις


  Έχοντας διαβάσει τις απόψεις των μελών εδώ και συζητήσει ανά καιρούς, συνάγω πως και οι bdsmίτες, οι σαδιστές, οι μαζοχιστές είναι κι αυτοί άνθρωποι που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με τις αρχές και εντός των συνθηκών αυτής της κοινωνίας, αυτών των κοινωνιών μέσα στις οποίες ζουν. Κατά συνέπεια, κρατούν αμέτρητα στοιχεία που μοιράζονται με τους "απ' έξω". Κατά τη γνώμη μου αποτελούν υποσύνολο και όχι χωριστή κατηγορία.


  Μια ειδοποιός διαφορά, θα τολμήσω να πω, είναι η θεσμοθέτηση της ανισότητας στη σχέση. Φυσικά η ευαγγελιζόμενη ισότητα των βανίλλα είναι μούφα -- προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει ύπαρξη ισότητας σε σχεδόν καμία σχέση (και όχι μόνο σεξουαλικές), με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά σχεδόν κανείς δεν το παραδέχεται, μια και οι αρχές του Διαφωτισμού περί "δημοκρατικής ισότητας" και "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" παραμένει ευαγγέλιο και δόγμα όσο και υποκρισία για τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Παρά την ανισότητα, ένας/μια βανίλλα δύναται να επικαλεστεί και να πράττει με βάση την αρχή της ισότητας, ενώ σ' αυτό το χώρο όχι.


  Αναλόγως διαφέρουν και τα κίνητρα. Οι βανίλλα μπορεί να εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλον, αλλά δεν έχουν την καθαρή συνείδηση του γεγονότος και μια βανίλλα, για παράδειγμα, ακόμα και με υποτακτικές τάσεις, δεν μπαίνει σε μια σχέση διεκδικώντας, μάλιστα, την απώλεια του ελέγχου.


  Η ύπαρξη του πόνου και του εξευτελισμού ως μέσα αλλά και ως αυτοσκοπός είναι επίσης κίνητρα και συνειδητές επιλογές εδώ. Φυσικά και οι βανίλλα εξευτελίζουν, "τιμωρούν" αλλά και χειροδικούν ενίοτε στους "συντρόφους" τους. Αυτό δεν γίνεται ούτε με συνειδητό τρόπο, ούτε, συχνά, λαμβάνοντας υπ' όψη τον σύντροφο. (Η συνειδητότητα του γεγονότος, παρ' ολ' αυτά, για κάποιους του χώρου, εικάζω οτι αποτελεί απλή δικαιολογία και εκλογίκευση παρά ουσιαστική διαφορά.) Επίσης, πιστεύω, ίσως λανθασμένα, πως η ύπαρξη πόνου ή/και εξευτελισμού αποτελεί σχεδόν απαραίτητη προϋπόθεση για τη σεξουαλική ικανοποίηση των μελών του χώρου, σε αντιδιαστολή με τους βανίλλα, όπου ο πόνος μπορεί να είναι και απολύτως αποδιεγερτικός.


  Η ύπαρξη πρωτοκόλλων δεν θεωρώ πως είναι αμελητέα. Αποτελούν, για κάποιους του χώρου που τους ασπάζονται, τους ιδιαίτερους "κανόνες", ηδονικούς, ηθικούς ή τυπολαγνικούς, οι οποίοι στο χώρο μπορεί και να παίζουν σημαντικότατο, συνειδητό ρόλο ως μέρος της σχέσης αλλά και του γενικότερου περιβάλλοντος.
   
 4. thanasis

  thanasis Contributor

  Re: Bdsm v Vanilla σχέσεις

  Απαντώντας στο ερώτημα, δεν πιστεύω οτι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα σε μια loving bdsm σχέση και σε μια αντίστοιχη βανιλοειδή. Στην BDSM σχέση, πρεσβεύω οτι θέματα όπως τρυφερότητα, ζεστασία, ανευ όρων αποδοχή και εμπιστοσύνη, όχι απλώς δεν είναι οξύμωρα με τα εκάστοτε BDSM πρωτόκολλα, τουναντίον, είναι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει μια τέτοιου είδους σχέση. Σχέσεις BDSM που δεν έχουν αυτά τα στοιχεία, εμένα τουλάχιστον, μου φαντάζουν cheesy, φαιδρές και λίγο "άδειες".  

  Προσωπικά, χωρίς το προαναφερθέν συναισθηματικό υπόβαθρο, αδυνατώ/δεν γουστάρω να προχωρήσω μια σχέση σε ένα πιο BDSM επίπεδο...  
   
 5. Mikra_Psemata

  Mikra_Psemata Contributor

  Απάντηση: Bdsm v Vanilla σχέσεις

  Το ερωτημα κ η διαφορα δεν ειναι αν υπάρχει αγαπη κ ενδιαφέρον στις μεν ή τις δε..

  Η διαφορα έγκειται στην έκφραση αυτης της αγαπης, στις απαιτήσεις, τα ζητούμενα , στις συμπεριφορές κ τα ρισκα που αναλαμβάνει ο καθενας εισερχόμενος στην μεν ή την δε σχέση.

  Οι δε πραγματικά σχετικες με το βδσμ σχεσεις ( οχι κινκι ή φετιχιστικες..) είναι περισότερο εγκεφαλικές, κατευθυνονται συνειδητα από το κυριαρχο μέλος, τα ρίσκα και οι απαιτήσεις ειναι πολύ μεγαλυτερα κ ποιο επικινδυνα. Προϋπάρχουν δεδομενα (δουναι/λαβειν του ελέγχου) τα οποια συνειδητα κ με πληρη επιγνωση αποδέχεσαι

  Στις βανίλα ειναι λιγο πιο στα χαμενα.. η σχέση αφήνεται να πάει μόνη της.. ειναι περισσότερο ανεξάρτητη ως τρίτος παραγοντας στους δυο..


  ΥΓ:εκτός αν είσαι περβ ή πανηδονιστης.. κ χαιρεσαι ποικολοτροπως..   τότε δεν αγαπάς.. απολαμβάνεις..

  προυπόθεση* να ξέρεις πως κ απο που να πάρεις την απολαυση.. χωρις να πρεπει να γινεις εξ ολης κ προωλης (χωρίς αυτό να ειναι κακό) συνήθως δηλώνει όμως ότι δεν ξέρεις το γιατι του πως κ το γιατι από εκει...
   
 6. Emma

  Emma Contributor

  Έχοντας λοιπόν διαβάσει προσεχτικά (και, ομολογουμένως, με ενδιαφέρον) το παρόν προτεινόμενο νήμα έχω να πω τα εξής:

  1. Κατ' εμέ, είναι MUST η ανάγνωσή του και από άτομα του χώρου αλλά και από άτομα νέα στο χώρο. Περιέχει απόψεις από άτομα διαφόρων status και it deals με πολλές πλευρές και "ερωτήσεις".
  2. Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα ποστς των tender lilly και Amazona. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαι κι εγώ γυναίκα, αλλά δεν το νομίζω. Είχε να κάνει με αυτά που περιείχαν, τα οποία βρήκα κατανοητά και διαφωτιστικά.
  3. Δυστυχώς από την πλειοψηφία των υπολοίπων ποστ μου έμεινε η εντύπωση ότι: οι vanilla είναι ρηχοί ενώ οι του bdsm είναι "ανώτεροι" μιας και ψάχνουν/ασχολούνται σε βάθος με τα πράγματα, είτε αυτά έχουν να κάνουν με ερωτική ικανοποίηση είτε με εγκεφαλική/ψυχική "ενασχόληση" μεταξύ των παρτενέρ. Όντας υπερβολικά αντιδραστικό άτομο από την φύση μου, αυτό το glorification του bdsm σε αντίθεση με τον υποβιβασμό του vanilla, με κάνει να θέλω να τρέξω προς την αντίθετη κατεύθυνση.
  4. Απορία που μου δημιουργήθηκε: Γιατί, αν όχι όλοι, τουλάχιστον η πλειοψηφία των ατόμων στον χώρο του bdsm "ζητάνε αποδοχή" από τον vanilla κόσμο για τον τρόπο ζωής τους και αυτές τους τις ιδιαίτερες επιλογές ενώ οι ίδιοι όχι απλά δεν αποδέχονται τους vanilla αλλά μιλάνε γι αυτούς και τον τρόπο ζωής τους ως κάποια "αρρώστια", κάτι που θέλουν να αφήσουν πίσω, αναφέρονται σε αυτούς (εμμέσως πλην σαφώς) ως ρηχούς, κ.τ.λ.; Δεν είναι κάπως υποκριτικό να ζητάνε αυτό που οι ίδιοι δεν δίνουν;
   
 7. latexduck

  latexduck Contributor

  Δεν θα έλεγα αρρώστια απλά τους θεωρούμε "βαρετούς" όσον αφορά τις σχέσεις τους πάντα, είναι έμφυτο να θέλουμε να τους μάθουμε για το πώς βλέπουμε εμείς την σχέση και πώς απολαμβάνουμε το σεξ, ίσως το βλέπουμε και λίγο εγωιστικά "α κοίτα πόσα κάνουμε μαζί με την/τον σύντροφό μου"
   
 8. Elysium

  Elysium Contributor

  Κομπλεξισμός δηλαδή;
   
 9. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  @Demoness: το BDSM αποτελλει εναλλακτική ενός κατεστημένου τρόπου θεώρησης των πραγμάτων, ως εκ τουτου (θεωρητικά) το πλησιάζουν ατομα που αναζητουν κάποια εναλλακτική, αυτό από την φύση του προϋποθέτει μια επιθυμία και / ή προδιάθεση έρευνας και αμφισβοίτησης. Αυτό δεν του προσδίδει απαραίτητα glorification, αν και συμφωνω πως πολλοι διακατέχονται από αμυντική ακαμψία αναφορικά με το περιβόητο vanilla, όπως θα συνεβαινε για ευνόητους λόγους αναμεσα στα μέλη της όποιας μειονότητας. Τα αν αυτό είναι δικαιολογημένο ή όχι έχει εξεταστεί επανειλλημένα σε διάφορα νήματα.

  Δεν νομίζω λοιπόν πως τίθεται θέμα "βάθους", όπως παραπέμπει η χρήση λέξεων όπως "ρηχός", όσον αφόρα την εμπλοκή ή όχι κάποιου σε μια σχέση αυτού ή του άλλου τύπου, αλλά αποδοχής της διαφορετικότητας του από το ίδιο και του τι είναι απαραίτητο σαν ... "ικανότητα" <χαμογελάει> για να μπορεί αυτή η αποδοχή να συντελεστεί. Αυτό με την σειρά του δεν σημαίνει φυσικά πως όποιος μπορεί ν' αποδεχθει την διαφορετικότητά του θα καταλλήξει αναπόφευκτα στο BDSM απλά τυχαίνει αυτό το φόρουμ να ετσιάζεται σε θέματα που αφορούν το BDSM.

  Πιστεύω πως μια "βολτα" στα γραπτά του Dolmance (και όχι μόνον) θα δώσει απαντήσεις σε πολλές από τις απορίες σου άσχετα αν πιθανά θα γεννήσει άλλες τόσες <χ> κάτι μάλλον καλό.

  and last but not least (την στιγμή που το δικό σου νήμα πραγματευόταν την πρακτική εφαρμογη σε επίπεδο σχέσεων)

  Δεν είναι το γεγονός πως μπορεί να καταχωρηθει κάτω από την "ομπρέλα" BDSM αυτό, που θα χαρακτηρίσει μια σχέση ως "καλή" ή "κακή", το μόνο κριτήριο που μπορεί να εφαρμοσθει για μια τέτοιου είδους σύγκριση είναι η απόλαυση που η σχέση μπορεί να προσφέρει σ' εκεινους που συμμετέχουν σε αυτή και, αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτε με τον "τύπο" της σχέσης αλλά με την ψυχοσύνθεση αυτών που την απαρτίζουν.
   
 10. chemical23

  chemical23 Regular Member

  Συμφωνώ και επαυξάνω Demoness.Νομίζω οι περισσότεροι έχουν αφετηρία από vanilla και είναι εν δυνάμει D/s lifestylers χωρίς να εξαλειφθούν οι vanilla στιγμές
   
 11. Emma

  Emma Contributor

  MasterJp κατά πρώτο ευχαριστώ που έγιναν merge τα νήματα.

  Κατά δεύτερο, και σχετικά με το πρώτο κομμάτι που έχω κάνει bold στο παραπάνω quote, το "ρηχός" ήταν σαφώς δικό μου συμπέρασμα/ονομασία, βάσισμένη σε όσα είδα να λέγονται, π.χ. (τα bold/underlined δικά μου) :

  και


  για να αναφέρω ενδεικτικά δύο.

  Τώρα, σχετικά με το δεύτερο που έχω κάνει bold/underlined στο αρχικό quote, η ερώτησή μου δεν ήταν σχετικά με καλές και κακές σχέσεις, οι οποίες άλλωστε υπάρχουν και στον vanilla αλλά και στον bdsm χώρο. Συμφωνώ με το underlined part, το οποίο όμως μου δείχνει ότι, στην ουσία, δεν έχει σημασία πώς "την βρίσκει" ο καθένας, αρκεί να περνάει καλά, να ικανοποιούνται τα ζητούμενά του, κ.τ.λ., και βάσει αυτού οι bdsm σχέσεις, as such, δεν έχουν διαφορά από τις ανάλογες vanilla όσο δεν έχουν και οι vanilla από τις ανάλογες π.χ. gay ή ο,τιδήποτε άλλο "διαφορετικό" από αυτούς (αυτούς = vanilla).

  Υ.Γ. Θα προσπαθήσω να βρω τα κείμενα του Dolmance, στα οποία αναφέρεσαι, καθώς όντως θα με ενδιέφερε να τα διαβάσω.
   
  Last edited: 16 Ιανουαρίου 2008
 12. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  @Demoness: δεν υπάρχει διαφωνία, όσον αφορά το "ανάλογες", άλλωστε αυτόν τον ρόλο παίζουν τα "ως επι το πλείστον" και "περισσότεροι" , σε αυτα που "μαυρισες", την αποφυγή γενικεύσεων, αυτό όμως δεν αφαιρει κατι από την βιωματική τους αλήθεια (την μόνη για την οποία δικαιουται να μιλήσει κανεις σε τέτοιου είδους θέματα)

  όσον αφορά τα 1,2... 5 το γεγονός πως τα εχω συναντησει σε πολλους ανθρώπους του χώρου δεν σημαινει πως συναντώνται μόνον σε ανθρώπους του χώρου.
   
  Last edited: 16 Ιανουαρίου 2008