Giovanna Casotto

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Fetish' που ξεκίνησε από το μέλος erma, στις 17 Μαϊου 2009.

 1. erma

  erma New Member

  Το 1994 κατά τη διάρκεια ενός αφιερώματος στην ποδολαγνεία (foot-fetish) συναντιόνται δύο εκρηκτικές προσωπικότητες. Ο Franco Saudelli και η Giovanna Casotto. O πρώτος ήδη γνωστός δημιουργός κόμικς και η δεύτερη το μοντέλο του για το συγκεκριμένο αφιέρωμα. Ο Saudelli ήταν τόσο ενθουσιασμένος μαζί της, όπου την έκανε πρωταγωνίστρια στο κόμικ «La bionda» (Η Ξανθιά).

  Μέχρι τότε ήταν απλά σπίτι! Είχε σπουδάσει Ιστορία αλλά δεν την ενδιέφερε. Βλέποντας ο άντρας της τα κόμικς που μάζευε (Comic Art, Orient Express, Frigidaire, Sexy) και επειδή πάντα είχε ένα πάθος για το σχέδιο και τη ζωγραφική (λατρεύει τον Ρέμπραντ και τον Πικάσο), την παρότρυνε να ασχοληθεί πιο ενεργά. Τότε αποφασίζει ότι θέλει να κάνει κόμικς, σαν τη μεγάλη της αγάπη, τον Franco Saudelli. Στην πραγματικότητα πηγαίνει να γραφτεί στο Scuola di Fumetto στο Μιλάνο, με ένα αντίγραφο της «La bionda» στο χέρι λέγοντας: «Θέλω να γίνω σαν αυτόν εδώ!». Σπουδάζει επί τρία χρόνια και αρχίζει να συνεργάζεται πια μαζί του. Το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα και αναδεικνύεται σε άξια μαθήτριά του. Στη συνέχεια έκανε κάποιες ιστορίες με τον Muroni Mauro για το «L'Intrepido» και στη συνέχεια στο περιοδικό «Blue».

  Έκτοτε έχει σχεδιάσει εκατοντάδες ερωτικές ιστορίες και έχει εκδώσει αρκετά άλμπουμ. Περίφημα είναι τα pin-up που έχει κάνει, εμπνευσμένα από τη δεκαετία του ΄50. Στην Ελλάδα δεν έχει εκδοθεί κάποιο άλμπουμ αλλά έχουν δημοσιευτεί ιστορίες της στο Παρά Πέντε και στο ErosComixxx.

  Είναι η μεγάλη κυρία των ερωτικών κόμικς. Όταν άρχισε να δημοσιεύει τις δουλειές της προκλήθηκε τεράστιο σκάνδαλο στην Ιταλία. «Μια γυναίκα να σχεδιάζει τις ερωτικές φαντασιώσεις των ανδρών;» πιθανόν και των δικών της. Καμία γυναίκα δεν είχε τολμήσει, όχι μόνο στη γείτονα χώρα, να κάνει τόσο ερωτικά και ερεθιστικά κόμικς. Τα χαρακτηρίσανε πορνογραφικά. Ίδια τους απάντησε ότι η πορνογραφία είναι τέχνη.

  Οι ιστορίες της είναι απλά μια δικαιολογία. Αυτό που μετράει, είναι οι εικόνες. Ο ερωτισμός αναβλύζει από τις δημιουργίες της. Οι γυναικείες στάσεις, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για το γυμνό ανθρώπινο σώμα, αποτυπώνονται σε όλα της τα έργα. Ερωτική, εντελώς ερεθιστική, με μεγάλη λατρεία στα φετίχ, οι δημιουργίες της σπάνια αφήνουν κάποιον αδιάφορο. Ο έρωτας για την Casotto είναι σαρκικός. Στην πραγματικότητα η χρήση των αποχρώσεων δίνει την αίσθηση της σάρκας του σώματος και των αισθήσεων που το κυριεύουν.

  Λατρεύει το γυναικείο σώμα. Το σχεδιάζει πάντα, όπως και το πρόσωπο, με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια, σχεδόν φωτογραφική. Δεν υπάρχει στάση και έκφραση που να μην έχει απεικονίσει. Άλλωστε ποιος θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα αυτό από μία γυναίκα; Μια γυναίκα που ξέρει πολύ καλά τι την ερεθίζει ερωτικά, μια γυναίκα που πολλές φορές δανείζει το πρόσωπό της και το σώμα της στις ιστορίες της, μια γυναίκα που φωτογραφήθηκε γυμνή με τα φετίχ της από τον Franco Saudelli.

  Οι γυναίκες της πολλές φορές είναι κυρίαρχες, άγριες, «σκύλες» όπως τις χαρακτηρίζει η ίδια. Με μάτια που καίνε και χείλη γεμάτα πόθο για την ηδονή. Είναι όμως και άγγελοι (πιθανόν της Κολάσεως για κάποιους) που μας κλείνουν πονηρά το μάτι και μας προσκαλούνε να τις ακολουθήσουμε.
   
 2. Gwen

  Gwen New Member

  Μοναδική η Casotto!
   
 3. είναι και δυστυχώς μια δεκαετία μετά άρχισαν να την αντιγράφουνε αποτυχημένα κάποιες pro εδώ Ελλάδα
   
 4. Gwen

  Gwen New Member

  σύνηθες φαινόμενο,δυστυχώς!
   
 5. all time classic που λένε :)

  Tην Αγάπη μου