Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

hiv & humanism

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 1 Δεκεμβρίου 2008.

 1. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Το σάββατο πήγα σε ένα από τα μαγαζιά μας και έξω από την είσοδο από μία οργάνωση μας δώσανε προφυλακτικά και ένα flyer :

  hiv.humanism.gr

  Χώρος ανταλλαγής και δραστηριοποίησης για άτομα με θετική σκέψη!

  Αργότερα είδα αρκετά τυπάκια που φορούσαν το αντίστοιχο μπλουζάκι..Χαμογέλασα..

  Κυριακή μπήκα στο site.Συγκινήθηκα.Κάποια παιδιά -κυριως φορείς- έφτιαξαν ένα φόρουμ που ενημερώνει ,συμπαρίσταται και συμβουλεύει άλλους φορείς,νέους φορείς και μη αλλά δέχεται και μη οροθετικούς(οπότε θα τη ρίξω μάλλον την εγγραφή!).Τα παιδιά αυτά έφτιαξαν μια παρέα που ο ένας δίνει δύναμη στον άλλο,μαθαίνουν να αγαπάνε τη ζωή περισσότερο και κυρίως αγκαλιάζουν όλους εκείνους που έμαθαν πως είναι φορείς και είναι απελπισμένοι και προσπαθούν να τους στηρίξουν μέσα από τις συναντήσεις και την παρέα τους.Ένας γνωστός μου ήταν στην παρέα εκείνη και τον συνεχάρηκα.
  Μια χούφτα νέοι άνθρωποι βρήκε τη δύναμη να φωνάξει προς τα έξω,να δείξει πως μπορεί μέσα από τη νόσο να ξαναυπάρξει φως..Βρήκε τη δύναμη να το δηλώσει μέσα στον ακόμα υποκριτικό κόσμο των ομοφυλόφιλων αλλά των ετεροφυλόφιλων.Να δείξει πως η νόσος δεν είναι αρρώστια και δυστυχία.Να παλέψει με εκείνους που τους θεωρούν σιχάματα και να χαμογελά ,όπως χαμογελούσαν στο club εκείνο το βράδυ..

  Μια νέα ημέρα ξημέρωσε για 'μένα ,μια μικρή αρχή για μία νέα εποχή..

  Υ.σ.1 Ελπίζω το συγκεκριμένο νήμα να μη θεωρηθεί προπαγάνδα..

  Υ.σ.2 Αν έχετε γνωστό ή φίλο φορέα ενημερώστε τον για τον ιστιότοπο αυτό...
   
 2. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: hiv & humanism

  !!!!!
   
 3. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: hiv & humanism

  ???
   
 4. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: hiv & humanism

  Μη έχοντας να πω κάτι απλά μου άρεσε αυτό που διάβασα-μήπως δε ταιριάζει η λέξη άρεσε-ναλεγα με συγκίνησε?
   
 5. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: hiv & humanism

   
   
 6. Maley

  Maley Contributor

  Απάντηση: hiv & humanism

  πολυ ανθρωπινο...και γιαυτο ομορφο..
   
 7. Georgia

  Georgia Owned Contributor

 8. Durcet

  Durcet In Loving Memory

  Inco, ενδιαφέρον νήμα και ακόμη πιο αξιόλογη η προσπάθεια των παιδιών. Δύο παρατηρήσεις θα ήθελα να κάνω.

  Η πρώτη είναι απέναντι στο νηματοθέτη. Νομίζω πως είναι λάθος να μιλάμε για νόσο, όταν αναφερόμαστε στους οροθετικούς. Το ότι φέρουν και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, δε σημαίνει πως νοσούν, καθώς δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Ως ασθματικός, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ πιο ασθενή από έναν οροθετικό.

  Η δεύτερη είναι γενικότερη και έχει να κάνει με το υποκριτικό ενδιαφέρον κάποιων. Ωραία, είδαμε το red ribbon στα τηλεοπτικά σήματα, διαβάσαμε τα άρθρα των εφημερίδων. Αύριο τι γίνεται; Ποιος, εκτός από αυτούς που ζουν με τον ιό, αυτούς που έχουν ασθενήσει και όσους βρίσκονται στο κοντινό περιβάλλον τους θα ασχοληθούν με το θέμα; Θα βρεθεί καμία οργάνωση, ή ακόμα περισσότερο, κάποια κρατική αρχή να ενημερώσει τον κόσμο;
   
 9. Δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω. (Με πρόλαβες!  )
   
 10. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Re: hiv & humanism

  Αντί για "νόσο" ποιον όρο προτείνεις;

  Και οργανώσεις και κρατικές αρχές υπάρχουν(act up,ΚΕΕΛ ,ανοιχτή γραμμή για το AIDS κτλ)..Ο κόσμος να κοιτάξει να ενημερωθεί..

  Και γενικά η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή πολιτική (σε σχέση και με πιο "ανεπτυγμένα" κράτη) απέναντι στους οροθετικούς και φορείς..Κυρίως τα δωρεάν φάρμακα!Δεν υπάρχει πιο σημαντικό,όταν ελάχιστα κράτη τα παρέχουν δωρεάν..
   
  Last edited: 1 Δεκεμβρίου 2008
 11. Durcet

  Durcet In Loving Memory

  Re: Απάντηση: Re: hiv & humanism

  Εφόσον μιλάμε για άτομα που δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα, ο όρος "νόσος" δεν είναι σωστός. Μπορείς να τους χαρακτηρίσεις ως φορείς, ως οροθετικούς, πάντως όχι ως νοσούντες ή ασθενείς.

  Όσο για την ύπαρξη κρατικών αρχών και οργανώσεων δεν αμφιβάλλω. Η παρουσία τους όμως είναι από εντελώς διακριτική ως ανύπαρκτη τον υπόλοιπο χρόνο. Πιστεύω πως έπρεπε να έχουν ως κύριο στόχο να ευαισθητοποιούν τον κόσμο, με κάπως πιο έντονη παρουσία, και όχι απλώς να δίνουν πληροφορίες σ' αυτούς που θέλουν να ενημερωθούν.
   
 12. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: hiv & humanism

  -έχω την εντύπωση ότι οι φορείς την κουτσοκάνουν τη δουλειά τους αλλά εμείς(τουλαχιστο για μένα ισχύει) επιλέγουμε να μην ακούμε και πολλά πολλά σα να μη μας αφορά. Σα να αφορά μόνο το γείτονα...