Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

M/s και προσωπική ανάπτυξη. Χωράει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος kinvara, στις 1 Νοεμβρίου 2023.

 1. kinvara

  kinvara Δική Του Contributor

  Σε μια "βόλτα" επάνω στο υλικό του φόρουμ όλα αυτά τα χρόνια έπεσα επάνω σε ένα νήμα διαμάντι και συγκεκριμένα εστίασα στο παρακάτω quote :
  Πολλές οι σκέψεις και τα συναισθήματα μετά την ανάγνωση του συγκεκριμένου νήματος. Νήμα το οποίο έχει ξαναδιαβαστεί στο παρελθόν αλλά κάθε φορά έχει και κάτι το νέο, το διαφορετικό, όπως συμβαίνει συνήθως άλλωστε στο διάβασμα.
  Καταρχήν ερωτώ τόσο σε βιωματική (κυρίως) βάση αλλά και σε φιλοσοφική. Δε με απασχολούν απαντήσεις νομίζματα ή απαντήσεις που κατέχουν το σκήπτρο της αλήθειας και της γνώσης και το διευκρινίζω. Σεβόμενη το νήμα απο το οποίο προέρχονται οι σκέψεις μου ζητώ τοποθετήσεις που περιέχουν προβληματισμό, επιχειρήματα, ανάπτυξη σκέψης και εξελικτική πορεία. Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει να εστιάσουμε στα σκαλοπάτια εκείνα που αποτέλεσαν τροχοπέδη και τον τρόπο με τον οποίο ξεπεράστηκαν ή "δουλεύονται" τα όποια εμπόδια.
  Υπάρχει κατά την άποψή σας προσωπική ανάπτυξη μέσα σε μια σχέση με σαφή όρια; Και αν ναι τι "γεύση" αφήνει αυτό;
  Εάν πράγματι υπάρχει, είναι όντως "προσωπική"; Ή μήπως αυτή είναι ο καρπός της εκπαίδευσης και της ώσμωσης στην πορεία του χρόνου; Θα μου πείτε πως ίσως να είναι και συνδυασμός αυτών και άλλων παραγόντων και δεκτό. Αλλά πως και μέσα από ποιες διεργασίες φθάσατε εκεί;
  Επίσης ένα άλλο ερώτημα που απασχολεί είναι το τι και πόσα περιθώρια προσωπικής ανάπτυξης επιτρέπει η εξάρτηση που διέπει αυτές τις σχέσεις.
   
 2. rea..

  rea.. Contributor

  Θα έλεγα πως γενικότερα η κατεύθυνση του ηδονισμού οδηγεί σε προσωπική ανάπτυξη (με την έννοια που αντιλαμβάνομαι τον όρο "προσωπική ανάπτυξη") . Θα σας πρότεινα να ανοίξετε το θέμα προς τα εκεί και όχι συγκεκριμένα στο Μ/s, έτσι θα υπάρχουν ίσως και περισσότερες (βιωματικές) συμμετοχές μελών.
   
 3. Old submissive

  Old submissive Υποτακτικά φετιχιστής

  Τι νοούν οι συζητητές με τον όρο "προσωπική ανάπτυξη" ; To "έξις δευτέρα φύσις ;" (με το έξις ως προϊόν του έθος). Την "υποχρεωτική εκπαίδευση" μέσα από μία συνθήκη αποφασισμένης εθελοδουλείας ; Κάτι άλλο ; Τι στοχεύει ο όρος προσωπική ανάπτυξη ; Προς όφελος τίνος μέρος ; Βρίσκεται αυτή στην υπηρεσία της σεξουαλικής σχέσης ; Στην υπηρεσία του κυριάρχου μέρους της σχέσης ; Στην υπηρεσία του εαυτού ; Επιτρέπεται η διάσταση εαυτού για κάποιον που προσφέρεται ως υποταγμένος ; Για ποια προσωπική ανάπτυξη μιλάμε λοιπόν ;
   
 4. gaby_m

  gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

  @kinvara

  Όχι μόνο χωράει η προσωπική ανάπτυξη αλλά είναι και εκ των ων ουκ άνευ.

  Να γνωρίζεις ποια είσαι και τι θέλεις, να γνωρίζεις πότε έχεις αυτό που θέλεις, να είσαι τόσο πλήρης που να θέλεις πράγματα από τον Κ και να μην τα διεκδικείς, απλά να μπορείς να τα ζητήσεις και πέραν τούτου να μην σε αφορά οτιδήποτε άλλο. Διότι έχεις την ουσία, είσαι εκεί και του δίνεις ευχαρίστηση και αυτό κάνει όλα τα άλλα τόσο απλά.

  Τροχοπέδη για μένα αποτέλεσαν τα σκοτεινά μου σημεία και είχα αρκετά, φόβους, ενοχές, θυμούς και άλλα διάφορα ευτυχώς τουλάχιστον που δεν είχα ζήλια μέσα μου. Ξεπεράστηκαν, με το καλό, με τη φροντίδα, με τον χρόνο, με το παράδειγμα, με τη συζήτηση, καμιά φορά και με οδηγίες ακόμα, όσο μπορούν να ξεπεραστούν.

  Υπάρχει, λοιπόν, για μένα προσωπική ανάπτυξη μέσα σε μια σχέση M/s και δίνει μεγαλύτερο βάθος και αντοχή σε αυτήν τη σχέση. Η γεύση που αφήνει είναι ένα είδος "αποκάλυψης" όταν ξεπερνιούνται τα σκοτεινά σημεία, και άνοιγμα αισθήσεων στις φάσεις εκείνες.

  Προσωπική είναι η ανάπτυξη αυτή γιατί ακόμα και αν ο Αφέντης σου την έχει δώσει έτοιμη χρειάζεται να την εγκολπωθείς και αυτό δεν είναι πάντα απλό, επιπλέον μπορεί να υπάρχουν εσωτερικά εμπόδια, άμυνες κλπ και για τον λόγο αυτό όσο εύκολο να το έχει κάνει ο Αφέντης πάντα χρειάζεται από εσένα να το θέλεις συνειδητά και να εργαστείς με τον εσωτερικό σου κόσμο για να γίνει και να είναι στέρεο.

  Ένας από τους λόγους της εξάρτησης είναι ότι μέσα από αυτήν την συσχέτιση έγιναν πολλές αλλαγές μέσα μου, μεταξύ αυτών και κάποια προσωπική ανάπτυξη. Αν δεν συνέβαινε αυτό δεν θα είχα και εξάρτηση. Δεν με χαλάει σε τίποτα, η τρωτότητα της εξάρτησης.

  ΥΓ. Καιρό είχαμε να δούμε ωραίο θέμα, να 'σαι καλά  
   
 5. Old submissive

  Old submissive Υποτακτικά φετιχιστής

  Σας ευχαριστώ πολύ για την ειλικρινή και σημαντική συνεισφορά σας στο νήμα της συζήτησης. Τη βρίσκω πολύ βοηθητική.
   
 6. skia

  skia Contributor

  Καμία σχέση χωρίς εξέλιξη, της ίδιας αλλά και προσωπική, δεν μπορεί να σταθεί στο χρόνο.
   
 7. kinvara

  kinvara Δική Του Contributor

  Ευχαριστώ για την τοποθέτηση. Η προσωπική ανάπτυξη αφορά ένα πεδίο ελεύθερο σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση πλην του M/s. Εύλογο είναι πως μπορει να υπάρξει ωπουδήποτε αλλού ως προσωπική επιλογή και αλληλεπίδραση. Το πόσο χώρος δίνεται εντός του M/s , αν δίνεται και αν δύναται να δίνεται είναι αυτά που κατά βάση πραγματεύεται το νήμα για αυτό και ανοίχθηκε εκεί που μ' ενδιέφερε να ανοιχθεί. 
   
 8. kinvara

  kinvara Δική Του Contributor

  Αγαπητέ συμφορουμίτη το νήμα μου αποτέλεσε προιόν προβληματισμού μέσα από το νήμα, απόσπασμα του οποίου quotάρισα. Εικάζω πως δεν το διάβασες εκείνο το νήμα για να ρωτάς κάποια απο αυτά. Όσο αφορά μέρος των ερωτημάτων σου σεβαστά αλλά ζητούμενο είναι η τοποθέτηση στα δικά μου και αν μέσα από αυτή προκύψουν κι αλλοι προβληματισμοί καλοδεχούμενοι. Προς το παρόν δεν έχω δει καμία τοποθέτηση και δεν θα ήθελα "ενίσχυση" ή "συμπλήρωση" των δικών μου προβληματισμών.
  Ευχαριστώ.
   
 9. rea..

  rea.. Contributor

  Δεν καταλαβαίνω την εξαίρεση από τις άλλες "καταστάσεις"? Θα μπορούσατε να μου το εξηγήσετε παρακαλώ?

  Φυσικά σεβαστή η κατεύθυνση που θέλετε να έχει το ερώτημα σας και ελπίζω σε παραγωγικα, ζουμερά και... ειρηνικά αποτελεσματα!
   
 10. Old submissive

  Old submissive Υποτακτικά φετιχιστής

  Σας ζήτω ειλικρινά και ταπεινά συγγνώμη. Δεν θα επαναληφθεί. Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.
   
 11. mystique

  mystique Owned Premium Member Contributor

  @kinvara ,
  Ιδιαίτερα ενδιαφέρον νήμα, έχει πολλά σημεία για συζήτηση.
  Σε προσωπικό επίπεδο, είναι επίσης ένα νήμα στο οποίο προβληματίστηκα πολύ για να γράψω από βιωματική σκοπιά.

  Στα δικά μου μάτια λοιπόν, το Μ/s είναι πέρα από κάθε ανάγκη/ηδονή/τρόπος σχετίζεσθαι/στάση ζωής, και εξαιρετικά δύσκολο.
  Για όλα τα μέλη, Κ και υ.

  Και τούτο διότι απαιτεί και από τα δύο, αφοσίωση, συνειδητότητα της ευθύνης των θέσεων, εσωτερική συγκρότηση, επικοινωνία χωρίς σκιές και κενά, ειλικρίνεια, και πλείστες άλλες συνιστώσες που απαιτούνται να υπάρχουν χωρίς εκπτώσεις, για να λειτουργήσει μια τέτοια σχέση.

  Όσο επίσης σημαντική είναι η λειτουργία μιας τέτοιας σχέσης, άλλο τόσο σημαντική είναι και η βιωσιμότητα και η μακροημέρευση της στον χρόνο.
  Τίποτα δεν είναι στέρεο αν είναι εφήμερο.
  Και το στέρεο δεν αρκείται μόνο στο χτίσιμο και τα θεμέλια, αλλά και στη συντήρηση και τη διαρκή επαγρύπνηση.
  Στην κατάργηση της νοοτροπίας του δεδομένου, του δεμένου γαϊδάρου ένθεν κακείθεν, και στη συνειδητοποίηση ότι το Μ/s δεν είναι σχέση Σαββατοκύριακου αλλά σχέση ζωής. Είναι ψυχή βαθιά.

  Τούτων λεχθέντων λοιπόν, δεν μπορώ να μην δω ως άρρηκτα συνδεδεμένο το Μ/s από την προσωπική εξέλιξη αμφοτέρων των μελών που το απαρτίζουν.
  Ακριβώς διότι η εμβάθυνση των θέσεων, η αφοσίωση σε αυτές και ο κάματος που απαιτείται για όλο αυτό, είναι φύσει αδύνατον να υπάρξουν χωρίς παράλληλη προσωπική εξέλιξη.

  Όσοι έχουμε παιδιά γνωρίζουμε καλά, πως μέσα από τον γονεϊκό μας ρόλο όχι μόνο διαμορφώσαμε και καθοδηγήσαμε αλλά εξελιχθήκαμε και οι ίδιοι, αν και ήδη διαμορφωμένοι ενήλικες.
  Όσοι επίσης ζουν Μ/s σχέσεις, γνωρίζουν εξίσου καλά πως χωρίς ατομική εξέλιξη, το όλο στην καλύτερη περίπτωση θα είναι περισσότερο καυλάντα και μια luben ίσως εκδοχή σαδομαζοχιστικών παιγνίων, αλλά σίγουρα όχι Μ/s.

  Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη είναι ένας δρόμος μακρύς, επίπονος και πολλάκις αμείλικτα απαιτητικός.
  Και το προσωπικό άνθισμα, η καλύτερη εκδοχή εαυτού, η βελτίωση, η εμβάθυνση και η ουσία δεν συμβαίνουν σε εκείνους που δεν έχουν συνειδητοποιημένα δεσμευτεί να τα επιτύχουν.
   
  Last edited: 4 Νοεμβρίου 2023
 12. Captain_Morgan

  Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

  Ποια σχέση μπορεί να κρατηθεί χωρίς "προσωπική ανάπτυξη" ; Καί ποιός Κ (τουλάχιστον έτσι όπως τον Έχω Εγώ στο μυαλό Μου) θέλει να κρατήσει το υ/σ "υποανάπτυκτο";
  Θα συμφωνήσω μέχρι κεραίας, με την απάντηση της @Mystique ...