Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Polyamory

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος thanasis, στις 12 Μαρτίου 2013.

 1. Arioch

  Arioch Judicieux Premium Member Contributor

  Το "ειπες μαλακία" δεν είναι μένος, είναι απλή παρατήρηση. Και το χειρότερο είναι ότι αντί να το μαζέψεις το τραβάς ακόμα περισσότερο.

  Over and out
   
 2. Yiyi

  Yiyi ——

  Η πολυερωτία είναι μια πολύ πιο σπάνια και πιο advanced πνευματικά μορφή πολυγαμίας. Ενώ στην πολυγαμία εκφράζονται τα ένστικτα του σεχ, στην πολυερωτία τα πράγματα "βαθαίνουν" με τα συναισθήματα να εμπλέκονται και να δημιουργούν σχέσεις και οχι ξεκαβλώματα.

  Είναι πολύ πιο σπάνια, επειδή ακριβώς εμπλέκονται συναισθήματα και έτσι το μοίρασμα γίνεται ουσιώδες και πονάει περισσότερο. Πχ ενώ κάποιοι (όπου αρσενικό=άνθρωπος) λένε "ε, γυρνάει για τις κάβλες του αλλα εμένα αγαπάει" ή "μπορώ να συγχωρήσω το κέρατο, αν είχε πιεί, είχε ζαβλακωθεί, είχε ματιαστεί κλπ, αλλά όχι να ερωτευτεί άλλη" ελάχιστοι μπορούνε να χαρούνε τον σύντροφό τους που αγαπάει και αγαπιέται και ερωτεύεται και περνάει και αλλού καλά.

  Το πρώτο θέμα που εγείρεται είναι "πόσο καλά περνάει εκεί σε σχέση μ εμένα όμως;" Και γενικότερα οι συγκρίσεις που δημιουργούν συγκρούσεις. Το αντίδοτο για τέτοια θέματα είναι "η δουλειά με τον εαυτό" δλδ να μειωθούν οι ανασφάλειες, να ενισχυθεί η αυτοπεποίθα, η εμπιστοσύνη, η ειλικρίνεια.
  Και εδω είναι που κολλάει το "advanced πνευματικά". Δλδ πως τα μέλη μιας πολυερωτικής σχέσης δεν κάνουν μικρότητες και κατινιές και ζηλιες. Επειδή έχουν ανέβει λεβελ πνευματικά και συναισθηματικά και ακομη και αν νιωσουν ζηλεια, το δουλευουν μεσα τους και δεν επιτιθεται έμμεσα ή άμεσα στον αντίζηλο.

  Εντύπωση μου κάνει πως ενώ στην βανίλα κοινωνία είναι εξαιρετικά σπάνια η πολυερωτία, αλλά κρυφοσούρνεται το κέρατο με τις γελοίες δικαιολογίες "είχα πιεί" κλπ τύπου "μου κανε μάγια" λολ, σε βδσμ σχέσεις κλπ, είναι πολύ πιο συνηθισμένο.

  Όμως, σύμπτωση να ναι (νοτ) που έχω παρατηρήσει πχ κυριαρχικό ζευγάρι και ο καθένας να έχει τα υποτακτικά του, ή κυρίαρχος με μερικες σουμπ που δεν πρέπει να αλληλοζηλεύονται ωσαν κατίνες, αλλά να δουλεύουν τον εαυτό, να μοχθούνε, να ζορίζονται (μιας και αυτό το γουστάρουν και γενικότερα) ώστε να τιθασεύσουν την ζήλεια και την ανασφάλεια.

  Περίεργο που δεν έτυχε να παρατηρήσω ζευγάρι δυο υποτακτικών που ο καθένας να έχει και τις αφέντρες του, ή σχέσεις όπου οι κυρίαρχοι μιας υποτακτικής προσπαθούνε να δουλέψουν τον εαυτό τους, ώστε να πνίξουν μέσα τους το κατιναριό που ελλοχεύει και φρενάρει την εσωτερική πνευματική ανέλιξη.

  Μυστήριο αλλά και τόσο ταιριαστό στον λεγόμενο "χώρο". Ο κυρίαρχος που δεν μοιράζεται την υποτακτική του, είναι κτητικός. Η υποτακτική που νιώθει το ίδιο είναι εγωίστρια και μη εξελιγμένη εσωτερικά.

  Το όλο βάθος των πολυερωτικών σχέσεων δημιουργείται με τον καιρό, γι αυτό και ονομάζονται σχέσεις και οχι πολυγαμικές ξεπέτες. Η βάση είναι η ίδια βέβαια, το σεχ, απλώς είναι τελείως διαφορετική η επεξεργασία.

  Δλδ, ο πολυγαμικός (που η χειρότερη εκδοχή του είναι ο κρυφοξενοπηδάω παντρεμένος) θα το πει ξεκάβλωμα, ενώ οι πιο "ψαγμένοι και οι βαθύτεροι" θα μιλήσουν για τον ελευθεριακό ερωτισμό, την ηδονική φύση και το πνεύμα που δεν είναι μονο το σεξ, αλλά η ένωση, το σχετίζεσθαι και η ζωογόνος και αέναη, ανώτερη κάβλα. Και στον χωρο του βδσμ, υπάρχει χώρος για το πιο "ιντελεκτουελ αμπαλάρισμα" της ερωτικοσεξουαλικής έκφρασης.

  Κάποτε θυμάμαι κάποιος φερόμενος ως Κ μου είχε φέρει ως επιχείρημα υπερ της πολυερωτίας τα αδέλφια που "δεν υπάρχει περίπτωση οι γονείς να αγαπούνε το ίδιο".

  Για μια στιγμή, με σόκαρε η δύναμη του να φέρνει βόλτα ένα άτομο την επίγνωση της δευτερης επιλογής. Το ένιωσα στενάχωρο και βαρύ.

  Και μου θύμισε τις γκόμενες των παντρεμένων, που γνωρίζουν πως κάπου καλύπτουν κάποιο κενό, όπως γνωρίζουν και πως είναι οι κρυφές, οι παραδίπλα, οι δεύτερες επιλογες.

  Γι αυτό και το όποιο βαθύ και σμιλεμένο συναίσθημα και η επίγνωση της εκάστοτε κατάστασης, δεν αλλάζει την δομή της πολυ- σχέσης που είναι στην ουσία συμπληρώματα για ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο.

  Και οι συνδυασμοί πολλοί. Αλλού το κυρίως και δίπλα τα συνοδευτικά και πιο δίπλα το επιδόρπιο, αλλού χαριτωμένες μικρές μπουκίτσες, αλλού καθαρές μεριδες κλπ αναλόγως το άτομο και την "όρεξη".
   
 3. espimain

  espimain Contributor

  Διαφορετικές καταστάσεις που μερικές φορές συναπαντώνται:
  Κάποιος μπορεί να είναι:

  Πολυγαμικός (πολυγαμία)
  Πολυερωτικός (πολυερωτισμός)
  Πολυσυντροφικός (πολυσυντροφικότητα)

  Πολυκυριαρχικός
  Ορίζω την πολυκυριαρχία σαν συσχετισμό που ανήκει καθαρά στην σφαίρα του D/s.
  Μπορεί να συνυπάρχει με κάποιoυς από τους άλλους συσχετισμούς αλλά εξ αντικειμένου, ποτέ δεν είναι vanilla.
   
 4. Seras Victoria

  Seras Victoria Trust the process Contributor

  Πέραν του ότι διαφωνώ κάθετα με αυτή την άποψη νομίζω ήθελες να γράψεις άλλη λέξη από το "ομόφυλο".
   
 5. leuko25

  leuko25 Regular Member

  Εγώ νομίζω πως πριν διαφωνήσεις και μάλιστα "κάθετα" και χωρίς να εξηγήσεις σε τι ακριβώς, φρόντισε πρώτα να κατανοήσεις το κείμενο στην βάση των απλών Ελληνικών.
  Ήθελα να γράψω ακριβώς την λέξη που έγραψα δηλαδή "ομόφυλο" (αυτός/η/ο που έχει το ίδιο βιολογικό φύλο με κάποιον άλλον/η/ο )
   
 6. leuko25

  leuko25 Regular Member

  Καλά, δεν είπαν μόνο ότι είπα μαλακία, εκεί είναι και μπορεί να τα δει ο καθένας αλλά οκ ό,τι κι αν είπαν εμένα δεν με ενοχλεί.
  Στην πραγματικότητα δεν είπαν τίποτα επι του θέματος (αυτό συμπεριλαμβάνει και εσένα) ενώ έγραψαν διάφορα που αποτελούνται κυρίως από προσωπική επίθεση σε μένα.
  Όπως προείπα δεν με ενοχλεί αλλά μην τρελαθούμε κι εντελώς. Και φυσικά δεν μπαίνω καθόλου στο να απαντώ σε χαρακτηρισμούς όπως "πουριτανός" η παρόμοιους το νόημα
  των οποίων ολοφάνερα αγνοείται η χάθηκε στην "εν κρανίο τρικυμία" και στο ιδεολογικό μηρύκασμα ετοιματζίδικών ιδεών της μοδός.
  Και τώρα κάτι επι των αντιδράσεων. Το θέμα δεν είναι "θετικό", δεν άπτεται επιστημονικών μετρήσεων και επομένως η γνώμη που έχει ο καθένας είναι
  καθαρά υποκειμενική. Στα θέματα λοιπόν όπου η γνώμη είναι υποκειμενική σχεδόν οτιδήποτε κι αν υποστηρίξει ο άλλος, είναι υπερβολή να τραβάτε έτσι
  τα βυζιά σας. Προκαλούνται υποψίες ότι οι αιτιάσεις περι συμπλεγμάτων που αποδώσατε σε μένα μάλλον ταιριάζουν καλύτερα σε εσάς.
  Επι του αρχικού σχολίου μου τώρα: Τα περί πολυγώνων και τριγώνων δεν τα σχολιάζω καθώς δεν αφορούν καθόλου το δικό μου σχόλιο.
  Αν θέλετε ας πούμε πως σε μια ομάδα ανθρώπων κάποιος κάνει κουμάντο, δεν αλλάζει κάτι σε όσα έγραψα απο το αν συμμετέχουν 3, 4 η 6
  Και τώρα σε αυτό που πιστεύω ότι ενόχλησε περισσότερο. Προσωπικά δεν έχω δει ούτε μια γκόμενα που μετράει σαν γκόμενα και οι άντρες την έχουν ποθήσει στα σοβαρά
  και την έχουν διεκδικήσει πολύ και πολλοί να συμμετέχει σε τέτοιο σχήμα εκτός ίσως από παρωδική παρτούζα αλλά τώρα που το σκέφτομαι ούτε αυτό. Όσες έχω δει είναι τουλάχιστον εμφανισιακά
  κάτω του μετρίου και η αποτίμηση μου είναι μετριοπαθής. Με βάση λοιπόν αυτή την παρατήρηση έβγαλα κάποια συμπεράσματα και επίσης έγραψα την παρατήρηση μου.
  Δεν θέλω να πω ότι η δική μου ματιά είναι η "σωστή", δεν θέλω να πω ότι αποκλείεται να υπάρχουν εξαιρέσεις, ούτε φυσικά θεωρώ τις δικές μου εμπειρίες "το μέτρο
  των πάντων". Ωστόσο, το γεγονός ότι απο σχεδόν όσες απάντησαν μου αποδόθηκαν "συμπλέγματα" για θέμα τόσο υποκειμενικό και μη μετρήσιμο μας δείχνει ότι μάλλον
  "χτύπησα νεύρο" που πόνεσε και προκάλεσε την αντίδραση. Αυτό με την σειρά του ίσως μας δείχνει ότι η παρατήρηση μου έχει βάση και σε κάθε περίπτωση τα
  περί συμπλεγμάτων δεν αφορούν εμένα αλλά όσες/οσους αντιδρούν τόσο έντονα.
  Σε κάθε περίπτωση κρατήστε όλοι ότι η αποτίμηση είναι δική μου για θέμα υποκειμενικό και μη μετρήσιμο, δεν αφορά ούτε φωτογραφίζει κανέναν απο εσας αφού δεν γνωριζόμαστε άλλωστε οπότε ψυχραιμία
  διότι όπως είπε και ο Γκαούτσο Μάρξ "Αυτές είναι οι αρχές μου. Και αν δεν σου αρέσουν έχω κι άλλες" μόνο που στην περίπτωση μου "οι άλλες" είναι χειρότερες.
   
 7. Arioch

  Arioch Judicieux Premium Member Contributor

  Στην πραγματικότητα είπαν.

  *Εσύ*

  Αυτό φυσικά δεν σε εμπόδισε να γράψεις το παρακάτω:

  Και το χειρότερο είναι ότι κατηγορείς τους άλλους για συμπλεγματικότητα όταν το παραπάνω ΖΕΧΝΕΙ από δαύτη και guess what, τη δική τους *ΑΠΟΨΗ* εξέφρασαν βασισμένοι σε *ΑΥΤΑ* που έγραψες.
  Guess what, το ίδιο δικαίωμα διατηρούν και οι υπόλοιποι.
   
 8. billtop55

  billtop55 New Member

  είναι προφανές, ότι ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους !!
   
 9. Iagos

  Iagos Contributor

  Τι λέτε;