Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Release

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Noardos, στις 11 Δεκεμβρίου 2011.

 1. Noardos

  Noardos Regular Member

  Release
  Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, όταν ένας Κ και ένα υ συναντώνται και επιθυμούν να οδηγηθούν σε μία D/s ή M/s σχέση τότε ξεκινάνε από μια περίοδο εκπαίδευσης, όπου ο Κ προσφέρει το κολάρο “εκπαίδευσης” το οποίο πιθανόν συνοδεύετε από ένα δεσμευτικό συμβόλαιο με όρους (φυσικά δεν έχει καμία νομική υπόσταση).Κατόπιν έχοντας ολοκληρωθεί θετικά η εκπαίδευση και εφόσον ο Κ θέλει να συνεχιστεί η σχέση τους, συντάσσουν από κοινού ένα συμβόλαιο με όρους το οποίο γίνεται αποδεκτό και από τις δύο πλευρές. Αφού συμβεί αυτό ο Κ προσφέρει το κολάρο “ιδιοκτησίας – συμβολαίου” στο υ. Από την στιγμή του το αποδεχτεί το υ, εκλαμβάνεται σε σκλάβα/ο του και ο Κ σε Αφέντη/ρα του. Υπάρχουν δυο διαφορετικές περιπτώσεις που μπορεί να δοθεί release α) κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης και β) κατά την διάρκεια της ιδιοκτησίας, θα αναφερθούμε ξεχωριστά σε κάθε μία από αυτές παρακάτω.


  Τι είναι release;
  Release εστί αποδέσμευση, απεμπλοκή, απελευθέρωση. Στην περίπτωσή μας release είναι η ¨διαδικασία¨ της αποδέσμευσης είτε του εκπαιδευόμενου υ από τον Κ, είτε του σκλάβας/ου από τον Αφέντη/ρα.

  Ποιος μπορεί να το ζητήσει, και από ποιον δίδεται το release;
  α) Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης το release μπορεί να ζητηθεί από τον εκπαιδευόμενο στην περίπτωση όπου καταπατηθούν οι όροι του συμβολαίου “εκπαίδευσης” από τον Κ. Σε αυτήν την περίπτωση είναι ορθό να γίνει αποδεκτό και να δοθεί το release από τον Κ. Το release μπορεί να δοθεί μόνον από τον Κ. Επιπρόσθετα μπορεί να δοθεί κατά την κρίση του Κ σε περιπτώσεις όπου δεν μείνει ικανοποιημένος από την εξελικτική πορεία της εκπαιδευόμενης/ου, πάντα παραμένει στην κρίση του,το πότε κι αν δοθεί.

  β)Μετά την αποδοχή του κολάρου “ιδιοκτησίας – συμβολαίου” το release δεν μπορεί να ζητηθεί από την σκλάβα/ο. Αυτό διότι (1) η εκπαίδευση που έλαβε θα ήταν ελλιπής και η κρίση του Κ για την περαιτέρω εξέλιξη της σχέσης θα ήταν ελαστική,συνοπτικά θα υπήρχε ανικανότητα από πλευράς του Κ. Επιπρόσθετα (2) διότι δεν θα ήταν ποτέ σκλάβα/ος (ιδιοκτησία), γι αυτό και τα συμβόλαια αυτά στην συντριπτική πλειοψηφία τους όταν συντάσσονται έχουν συγκεκριμένη διάρκεια και αναθεωρούνται για να καλυφθεί το θέμα “μα δεν θέλω άλλο”.
  Μπορεί πάντα να δοθεί από τον Master/Mistress και μόνον όταν κρίνει αυτός σκόπιμο.


  Υ.Γ Οφείλω ένα ευχαριστώ (μεγάλο) στον MasterJP για την πολύτιμη βοήθειά του.
  Σχετικά links: https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/4930-release.html https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/18439-παράκληση-σκλάβου-για-release;.html
   
  Last edited: 11 Δεκεμβρίου 2011
 2. gaby

  gaby Guest

  Απάντηση: Release

  Συναρτάται, δηλαδή, το release, αποκλειστικά από την ύπαρξη συμβολαίου;

  Μ´ αρέσει που όταν έλεγα περί παράκλησης σκλάβους για release είχατε πέσει όλοι πάνω μου...

  Αν στ´ αλήθεια προέκυψε ανικανότητα του Κυρίαρχου ή "ανικανότητα", τότε γιατί να περιμένει η σκλάβα τη λήξη του συμβολαίου και γιατί να λαβαίνει κυρίως υπόψη τη θέσμιση του M/s που βιώνει, δηλ. το συμβόλαιο και όχι την ουσία; Η ουσία για μένα είναι η (συναισθηματική) ελευθερία λήψης απόφασης δικής της σε σχέση με την εσωτερική δέσμευση που η ίδια ήλπιζε να νιώθει όταν μπήκε σ αυτή την ιστορία.

  Άλλωστε, υπάρχει Κυρίαρχος που θα κρατήσει με το ζόρι σκλάβα, ασχέτως συμβολαίου;

  ΥΓ. Ευχαριστίες και από μένα στον MasterJp, χαίρομαι πάντα όταν ακούω "αυτό είναι αυτό και όχι περίπου αυτό" however life is a (wonderful) bitch  

  ΥΓ και τέρμα. Αυτά και ξαναπέφτω στο γριποκρέβατό μου.
   
 3. Konstantinos

  Konstantinos Staff Member

  Και εγώ αυτό αναρωτιέμαι. δεν γίνεται release χωρίς συμβόλαιο ?
   
 4. prodigal sub

  prodigal sub ΠαΝούργα Premium Member

  Απάντηση: Release

  όλα αυτά που λέτε είναι απλώς τυπικά,αν κάποιος θέλει να φύγει δεν τον κρατάει ούτε ο θεός (ο όποιος θεός) ο ίδιος!
   
 5. SadisticUsage

  SadisticUsage Regular Member

  Απάντηση: Release

  Συμφωνώ απόλυτα. Τα όποια τυπικά κρατιούνται όσο το επιτρέπουν οι καταστάσεις. Από εκεί και πέρα το release είναι σχετικό.
   
 6. MasterPerris

  MasterPerris Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: Release

  Διαβάζω, διαβάζω και έχω μείνει με το χέρι μετέωρο πάνω από το πληκτρολόγιο...και πάνω που πάω να γράψω κάτι, όλο και κάποιος/α γράφει κάτι πιο βαρύγδουπο γι΄ αυτό το πως το είπαμε; Ριλίς, Ρίο Μάρε..., Ρίο Αντίριο..., Ρίο Ντε Τζανεϊρο...  αυτή τέλος πάντων την πως την λέμε στα ελληνικά είπαμε; Α ναι, το βρήκα, την αποδέσμευση!

  Τέσπα, η κάθε άποψη είναι σεβαστή, παρ΄ όλα αυτά όμως παιδιά, εγώ ένα έχω να πω, όσο υπάρχει αληθινός Αϊ Βασίλης, άλλο τόσο ζητάνε ή παίρνουν release στις όποιες σχέσεις όταν αυτές βαίνουν προς το τέλος τους, ασχέτως αν αυτές είναι σχέσεις M/s, D/s, βανίλα, σοκολάτα, ΚΚΕ,...ΠΑΣΟΚ..., ΝΔ κ.λ.π....

  Αγαπητές/οι μου bdsmres και λοιποί..., όλα κάνουν τον κύκλο τους σ΄ αυτήν την ζωή, έτσι λοιπόν κάνουν τον κύκλο τους και οι bdsm σχέσεις, αν έρθει λοιπόν η ώρα που η Μ/s ή η D/s σχέση θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του χωρίς κανένας να είναι υποχρεωμένος να ζητήσει ή να δώσει release!

  Sorry, αν την χαλάω σε κάποιους/ες από εσας, αλλά έχω μάθει στην ζωή μου να πατάω στην γη και όχι στα σύννεφα..., γιατί το πέσιμο από εκεί επάνω δυστυχώς είναι πολύ οδυνηρό όταν ξαφνικά δούμε τι ισχύει στην πραγματικότητα και όχι στην φαντασία μας ή στην θεωρία.
   
  Last edited: 13 Δεκεμβρίου 2011
 7. Απάντηση: Release

  Επειδή λίγο εχω μπερδευτεί...Αν,μια σκλάβα/σκλάβος αποζητήσει για οποιόνδηποτε λόγω αποδεσμεύση δε μπορεί να την ζητήσει χωρίς να υπάρξει αντίστοιχη συμφωνία?
  Όταν φτάσει σε ενα σημείο που δεν αντέχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ άλλο τότε δε θα πρέπει να το ζητήσει?
  Και στο κάτω -κάτω ενας σωστός Κ δεν καταλαβαίνει πότε ο/η υ νιώθει εγκλωβισμένος/η?
   
 8. MasterPerris

  MasterPerris Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: Release

  @upakouh_sklava, αν φτάσει η υ σε σημείο που δεν αντέχει πραγματικά να μείνει άλλο στην σχέση, είτε ζητήσει αποδέσμευση είτε όχι, είτε πάρει αποδέσμευση είτε όχι δεν έχει καμία σημασία, γιατί απλά η σχέση έχει κάνει τον κύκλο της και έχει τελειώσει, από την στιγμή που η υ δεν αντέχει να μείνει άλλο στην σχέση.

  Όπότε τι νόημα έχει αν της δώσει ή όχι αποδέσμευση ο Κ, και πες ότι δεν της δίνει release, αυτή νομίζεις ότι θα μείνει στην σχέση;

  Μικρή, θεωρώ περιττό να ζητήσει ή να δώσει κάποιος αποδέσμευση, σε μια σχέση που έχει τελειώσει!
   
  Last edited: 13 Δεκεμβρίου 2011
 9. Noardos

  Noardos Regular Member

  Απάντηση: Release

  Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης είναι πιθανόν να μην υπάρχει και συμβόλαιο π.χ. Μια δοκιμαστική περίοδος,ενός υ που δεν έχει υπάρξει ξανά ως σκλάβα/ος οπότε το release είναι περισσότερο ¨τυπικό¨ θέμα

  Το καταπόσo είναι τυπικά ή όχι εναπόκειται στην μεστότητα της D/s ή M/s σχέσης.
  Άλλο D/s ή M/s κι άλλο ¨σαν D/s ή M/s¨
  Ένα σχετικό άρθρο που θα σε βοηθήσει: https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/8566-αλφαβηταρι-της-κυριαρχιασ-υποταγής.html

  Στο αρχικό post, δεν εκφράζεται η προσωπική μου άποψη αλλά το τί είναι release.
  Το ον που θα ζητήσει αποδέσμευση – release δεν υπήρξε ποτέ ως σκλάβα/ος αλλά ως υ.

  Όταν μια σκλάβα/ος φτάσει στο σημείο να μην αντέχει πραγματικά άλλο τότε συντρέχουν κάποιοι λόγοι. Οι αιτίες μπορεί να είναι είτε καταπάτηση των όρων του συμβολαίου, είτε ανικανότητα του Κ. Όποτε δεν τίθεται θέμα αν πρέπει ή δεν πρέπει να ζητήσει αποδέσμευση αλλά η σχέση έχει ήδη γίνει επιζήμια ή δεν υπήρξε ποτέ με την υπαιτιότητα του Κ.


  Κανένας Master/Mistress που σέβεται τον εαυτό του/ης δεν θα καταπιέσει, ή ζήτηση υποταγή από ένα ον που δεν του την προσφέρει με την δική του βούληση. Όταν ο Κ διαπιστώσει έλλειψη ικανής προσπάθειας, όρεξης για αυτοδιάθεση και το υ πάψει να είναι σωστή και άξια σκλάβα/ος θα την αποδεσμεύσει πρώτος καθότι θα του είναι άχρηστο.
  Επιπρόσθετα, τα υ εκ φύσεως έχουν αισθήματα υποταγής κι αφοσίωσης ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό μια επιζήμια σχέση να συνεχιστεί από πλευράς του υ.Σε αντίθεση οι Κ όντας ορθολογιστές απαλλάσσουν τα υ από μια τέτοιου είδους σχέση πολύ νωρίτερα.
   
  Last edited: 13 Δεκεμβρίου 2011
 10. MasterPerris

  MasterPerris Contributor In Loving Memory

  Απάντηση: Release

  Φίλτατε, στο ποστ μου μιλάω γενικά για το τι πιστεύω εγώ για την αποδέσμευση, δεν απευθύνομαι προσωπικά προς εσένα.
   
 11. prodigal sub

  prodigal sub ΠαΝούργα Premium Member

  Απάντηση: Release

  Noardos ευχαριστώ αλλά δεν νομίζω... 
   
 12. Noardos

  Noardos Regular Member

  Απάντηση: Release

  Προκύπτει σύγχυση, όταν επιχειρείται σύγκριση δύο εντελώς ανόμοιων πραγμάτων δηλαδή μιας D/s ή M/s σχέσης με όλες τις υπόλοιπες. Δεν λαμβάνεται υπ' όψιν ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτού του είδους σχέσεις (D/s και πολύ περισσότερο M/s) έχουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες, αλλιώς δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για να συμμετέχουν σε σχέσεις τόσο απαιτητικές.
  Το συμβόλαιο ουσιαστικά είναι μια γραπτή (ενίοτε και προφορική) συμφωνία και των δύο να πιεστούν, να εξελιχθούν, να ξεπεράσουν τα εσκαμμένα.
  Όταν λοιπόν η μικρή τρυφερή κι αγαπητή σκλαβούλα, που θεωρείται, ότι οικειοθελώς θα δώσει γην και ύδωρ, αρχίσει να ζορίζεται και θέλει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, αν σέβεται τον εαυτό της και την “υπογραφή” της, και θέλει να ικανοποιήσει τις συνειδητοποιημένες πραγματικές ανάγκες της, τότε θα κάτσει και θα εντείνει και τις προσπάθειές της μέχρι να λήξει το συμβόλαιο, όχι σαν δυσβάσταχτο βάρος κρεμάμενο από τον λαιμό της αλλά ακριβώς για να πιέσει τα όριά της. Αν φυσικά μιλάμε για σκλάβες.
  Αλλιώς οι συμμετέχοντες σηκώνουν τα χέρια ψηλά κι αρχίζουν οι θεωρίες, δικαιολογίες ουσιαστικά, περί “έκανε η σχέση τον κύκλο της”,”δεν προχωράει η σχέση” κτλ.